|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrokovi gibi
16.9.2008 11:23:36   
lunica12
Zivijo!

Mam eno vprasanje in sicer:prve otrokove gibe sem zacela cutit pri 19 tednu, zdaj pa sem 23 teden.In sicer gibe cutim samo v lezecem mirujocem stanju.Pa se ti gibi niso tako pogosti.Ali je mozno da bi bilo kaj narobe,saj me to ze malo jezi in skrbi,saj bi rada cutla da je vse vredu z mojo punckouser posted image

Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 11:32:39   
byanca
jst mislem, da nima bit kaj narobe.jaz sem prve gibe začutla šele kasneje (21 i teden) pa tudi niso bili tako pogosti.
sedaj sem v 32 em tednu, pa ves čas nekaj miga.


(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 11:37:17   
lunica12
Hvala za odgovor.Upam da bo postala cim prej bolj zivahnauser posted image

(odgovor članu byanca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 11:39:25   
5ra_28
Jaz tudi mislim, da ni nič narobe, ker zelo različno čutimo naše bebice. Jaz sem prebrala da se z 23t začne pravo razgrajanje, moj pa se je takrat prav malo umiril in je bil pravi atlet nekaj tednov kasneje. Pa še gibi in brcike so bile bolj nežne takrat, tako da sem jih tudi bolj oz. le čutila ko sem se vlegla. To pa zato ker se telo takrat umiri in si bolj pozorna, kot pa če stojiš in migaš cel dan in počneš različne stvari. Če pa ga kak dan sploh ne bi čutila (tudi zvečer ne), pa se lahko javiš G - to pa vedno svetujejo.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu byanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 11:53:24   
ellena
Hej nosečke,

prvič se oglašam na forum in ker se me je dotaknila zanimiva tema, sem se odločila, da tudi jaz kaj napišem.

Sem/sva v pričakovanju prvega otročka, ki se nam bo pridružil konec decembra. Rada bi povedala glede gibov, prvi gib sem začutila v 20. tednu. Potem 2 tedna redno vsak dan. V 22. tednu kar cela dva dneva ni bilo nič. Groza... Seveda sem se zelo ustrašila, saj se mi je vse skupaj zdelo zelo, zelo čudno... čez 2 dni sem spet čutila brcke. Ufff, kakšno veselje!

Sumim, da je za ta "zastoj", če ne za prvi, pa vsaj drugi dan, kriva tudi moja nervoza, ki brcke vedno zmanjša. Sprostite se, to se mi zdi, da najbolj pripomore. Vsaj pri meni.

Ginekologinja mi je svetovala, da naj v tem primeru naredim 5 - 10 počepov, če še to ne pomaga pa si primite trebuh z obema rokama in ga močno zazibajte v levo in desno.

Gibi se ne bodo začutili v istem trenutku, pričakujte jih pa v zelo kratkem času, pri meni se odziva po petih do petnajstih minutah. No, poudarjam, vsaj pri meni je tako.


Poskusite! Prebudimo zaspančke!

p.s.: Baje takrat ne počnejo nič druga kot pa zelo trdno spijo.






(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 11:56:18   
5ra_28
Ali pa kaj sladkega pojejete in čez 15-30 minut bo bolj aktiven. Jih sladkor kar poživi.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu ellena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 11:59:38   
lunica12
Bom poskusila to varjanto,pa upam da bo kaj pomagala.Drugace me pa zanima se to ce katera cuti cez dan ko kaj dela taksen pritisk v spodnjem delu trebuha,pa ce mislite da  bi lahko napor (npr. z partnerjem sva se preselila in je kar nekaj dela z pospravljanjem) vplival na otroka.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 12:03:48   
TINKA05
Če te dol tišči, je to vsekakor od napora. Kolegica je v 36 tednu in jo tudi tako dol tišči. G ji je rekel, da ko začne tiščat, mora počivat, da ne bo prezgodnjega poroda. Ne se preveč matrat in utrujat. Vse delaj rajši bolj počas, pa večkrat vmes počivaj. Se splača, zaradi user posted image , da bo z njim vse OK.

Da začutiš gibe pomaga tudi to, da se nahitro prevališ iz desnega na levi bok - to ga ziher zbudi.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 13:05:28   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

Bom poskusila to varjanto,pa upam da bo kaj pomagala.Drugace me pa zanima se to ce katera cuti cez dan ko kaj dela taksen pritisk v spodnjem delu trebuha,pa ce mislite da  bi lahko napor (npr. z partnerjem sva se preselila in je kar nekaj dela z pospravljanjem) vplival na otroka.



V prvi nosečnsti sem imela tak pritisk navzdol že od nekje 15 tedna in se ni nikol izboljšalo sem pa mogla počivat ker sem imela bolj nizko tak da vsekakor to ni blo od napora..... rodila sem 3 dni čez rok... je blo pa ful neprijetno vsako sedenje, vožnja z avtomobilom (me je prav bolelo, čist spodaj) hoja..... ma vse je blo težko delat.... no zdej v drugo počasi stopam v 20t in je še vse vredu, edino gibe zelo poredko čutim čeprav sem prve mehurčke začutla v 15 tednu je blo zdej kr veliko premora vmes in dons je spet blo malo tak da upam da bo zdej vsak dan več.... V prvi nosečnosti sem zečela redne gibe čutit po 22 tednu prej je blo tak vsake 2-3 dni malo....

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 17:15:47   
lunica12
Moram reci da si me Katjusa kar nekoliko potolazla.Zdaj priblizno vem kako je z temi stvarmi.Hvala vsem za odgovore.user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 17:42:42   
RENY19
ojla, mene je tam nekej pri 20 tednu sam mal spikalo  niso bili gibi tako intenzivni kot  zdaj  v 31 t . vcasih me zna kr orenk boksnit.  prvo sem cutila gibe  kot da mi ledvice stiska  z rokicami  zdaj pa prav cutim kako se kobaca. akorbacije dela. ne pusti me spat na bokih me kr  rukne  tko da nazalost  moram spat na hrbtu zjutri pa od trbuha komi vstanem :)   vcasih ko gledala z mozemo trebuh je kot  neohlajeni puding   mal v desno stran miga mal v levo, prav smesno. ce se jaz smejim  potem se  razivi se on s svojimi rokicami in nogicami .... zanimva je tale ja nosecnost. moj dragi moz ce zeli  da me mali rukne mu potrka po trebuhu pol pa jaz cutim brce take da sem rekla da nasljednjic bo moz  dobil od mene  kuc kuc po  riti. vedno mama fase

lp

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otrokovi gibi
16.9.2008 17:51:38   
Anonimen
Med 22. in 26 tednom močno narašča količina plodovnice, zato ima otroček kar naenkrat več prostora v maternici in se v tem obdobju gibe čuti veliko manj, tudi po nekaj dni ne. Je normalno, po 26. tednu pa se gibi okrepijo, postanejo lahko celo boleči (sploh brca vkakšna znajo boleti user posted image ).

Če pa je skrb vleika, vseeno velja obiskati G.

(odgovor članu RENY19)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?