|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine v hrbtu
14.6.2012 11:19:00   
Patricija32
Živjo mamice!

Po napornih dnevih v službi in doma z družino čutim najprej utrujenost, čez kak dan ali dva pa se začnejo bolečine v hrbtu. Včasih v spodnjem delu, včasih me boli vrat. Večinoma se zbašem v banjo, potem me mož malo zmasira in počasi mine.
Zanima me, kako se ve spopadate s tem? Greste na masažo? Mislim, da to res ne pomaga kaj dosti, če te ena kozmetičarka malo zmučka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolečine v hrbtu
14.6.2012 11:42:18   
MioBambino
Odkar sem se pri bolečinah v vratu(ki so trajale vrsto let) in po prometni nesreči odločila za Bawnovo terapijo, zagovarjam samo še to. Prej sem bila redni(beri: včasih tudi 2xteden) gost na masažah, ni kaj nisem probala in mi ni nič pomagalo. Zdaj sem kot prerojena. Brez bolečin, tudi tistih večletnih nimam več. Ti priporočam, da si na internetu prebereš o Bownovi terapiji in jo poiščeš kje v svoji bližini. Izvaja se na podoben način, kot masaža, cene so zelo podobne(jaz plačujem 35 eur/1 terapija(dobra 1 ura)).

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolečine v hrbtu
14.6.2012 15:32:00   
jar
preberi si vse o ice powerju in probaj. ena tuba stane 6€. meni pomaga. se je pa treba namazat bolj na debelo, da čutiš to hlajenje.

http://www.vpd.si/sl/Ice_Power_4/Hladilna_terapija_Ice_Power/ (pod člankom so povezave naprej)
http://www.vpd.si/sl/Hladilni_geli/Ice_Power_plus/

si bom pa tudi jaz prebrala kaj o Bawnovi terapiji, ker tudi meni masaže ne pomagajo.


(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 0:14:30   
Mipka
Kaj pa terapije manulane medicine? A to si mogoče probala? Vrhunska zadeva, ki te reši vseh problemov in bolečin.

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 7:44:07   
Tippi

Pri vsaki bolečini je potrebno najprej iskati vzrok, potem se spravit na zdravljenje. Ker pa vemo, da to ni najbolj enostavno, običajno potem bolj blažimo bolečine, vzroki pa nekako ostajajo. Vsekakor priporočam najprej vaje, ki krepijo hrbtne mišice. Pod kategorijo "iskanja vzrokov", poleg obveznega pregleda, je pač nov življenjski slog nujen. Razmisli kaj je tisto, kar ti povzroča bolečino. Nepravilna drža, nepravilna hoja? Visoke pete? Takšna in drugačna prisiljena drža? Skratka telovadba, tista desetminutna, ko se zjutraj zbudiš, je prvi korak. Vsak dan. Da ti pride v navado in kri. Garantirano se boš počutila bolje in bodo bolečine manjše.

TKM je odlična zadeva, ki ne samo odpravlja bolečino, ampak tudi zdravi. Poskusi. Če pa recimo veš, da boš imela težje fizične napore, potem garantirano pomagajo Kinesio trakovi. Namestijo ti jih v fizioterapevtskih ambulantah. Ne v vseh, ker za to potrebuje fizioterapevt dodatni izpit, jih je pa že kar nekaj po Sloveniji. Prebrskaj po internetu.


(odgovor članu Mipka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 10:13:34   
irenav
Stol sem zamenjala z žogo (po vzoru nekaterih sodelavcev). Oropedski povšter pa z zvito brisačo (tako mi je svetoval maser). Meni je zelo pomagalo.

_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 13:40:22   
gsatalema
Skratka telovadba, tista desetminutna, ko se zjutraj zbudiš, je prvi korak. Vsak dan. Da ti pride v navado in kri.


Jaz imam težave z hrbtenico 20 let, in sem poskusla vse te terapije in masaže - tako daleč, da sedaj čakam na 3 operacijo user posted image .
Včasih je res držalo pravilo, da zjutraj telovadiš, sedaj pa že kar nekaj časa ne in vsi fizioterapevti, ki" gredo z časom naprej", ti podo povedali, da po novem pred 10 uro zjutraj ne smeš telovadit..., tega so se kar zelo držali v bolnici ko sem nazadnje ležala in te obiskujejo vsak dan da telovadiš po tej uri,... prej lahko delaš samo vaje za prekrvavitev.

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 13:58:34   
Tippi
No, jaz še vedno prisegam na telovadbo, tudi po nasvetu fizioterapevtov. Da so mnenja deljena, to pa verjamem. Vsekakor je dobro poslušati svoje telo. In sem tudi lepo napisala, da poleg zdravstvenega pregleda (si malo iztrgala iz konteksta moje besedeuser posted image , če se izkaže, da ne gre za nič hujšega, je seveda razgibavanje zelo koristno. če gre za težje primere, kot je tvoj, potem seveda lahko telovadba prinese več slabega kot dobrega.)

< Sporočilo je popravil Tippi -- 15.6.2012 13:59:09 >

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 15:06:24   
malaMravljica
No, se ena z bolecinami v krizu, je bilo tako hudo pred enim mesecem, da je moj rekel, da mi bo nareil masazo. In naj povem, moj se spozna na masaze in te zadeve. Me je zacel masirat, zmasiral in potem rekel, da imam eno moznost, zacet telovadit, ker v krizu nimam niti malo misicne mase vec ali pa mi bo slo vretence in bo prislo do res hudih hudih bolecin. Zraven mi je naredu pridigo in sem sam rekla, zacnem telovadit, pokazi mi prave vaje. Pa naj povem, doma imam mislim da 5 produktov, ki se jih prodaja kot dobri za hrbtenico. Moj je rekel, ne cakaj na cudez, zacni telovadit. In sem zacela, vsak dan vaje za hrbet in trebuh, ker ce jacas hrbet mores tudi trebuh. Kupila sva tudi eno fitnes napravico, za hrbet in trebuh in vsak dan malo migam in se je ze po kaksnih dveh tednih opazila sprememba, moj mi pac kontrolira hrbet, pa tudi sama vidim, da ne boli vec.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 16:22:16   
Nusika35
Vaje za hrbet so vsekakor koristne. Vsekakor pa je dobro bit pozoren, če se bolečine pojavljajo večkrat kaj je izvor. V kolikor je v igri kakšna nepravilnost v hrbtenici, vaje pač niso dovolj. Moj stric je hodil na manualne terapije v Maribor h dr Federovu imel pa je hernijo in vkleščen živec. Vem, da so ga prej poslali na slikanje in presodili, ali je stanje primerno za zdravljenje z maualno medicino. Še vedno dela vsak dan vaje, ki jih je zdravnik predpisal, se vozi s kolesom in še naprej brklja po vrtu, prej pa 3 leta skoraj nič.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolečine v hrbtu
15.6.2012 22:34:45   
jar
IZVIRNO SPOROČILO: Patricija32

Po napornih dnevih v službi in doma z družino čutim najprej utrujenost, čez kak dan ali dva pa se začnejo bolečine v hrbtu. Včasih v spodnjem delu, včasih me boli vrat.


saj je lepo napisala zakaj jo boli hrbet in vrat. od utrujenosti. nekatere boli hrbet, nekatere boli glava. pa ne gre za poškodbe hrbta in ne za poškodbe glave.

jaz ti lahko predlagam, da prebereš knjigo Ozdravimo bolečine hrbta, izposodi si jo v knjižnici. stil pisanja mi sicer ni všeč, smisel knjige pa. pač neko drugačno razmišljanje. preberi: http://www.sensa.si/zdrave-odlocitve/custva-pravi-vzrok-bolecin-v-hrbtu/
knjiga izgleda tako: http://www.doria.si/knjigarna/q/artikel/1295/ozdravimo_bolecine_hrbta_-_povezava_uma_in_telesa
kdo je pisec: http://en.wikipedia.org/wiki/John_E._Sarno

< Sporočilo je popravil jar -- 15.6.2012 22:42:10 >

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolečine v hrbtu
16.6.2012 8:17:15   
gsatalema
saj jaz se popolnoma strinjam, da je potrebno najti vzrok za težave in le te reševati. Ko pa kakšnih posebnih vzrokov ni, oz. morebitnih poškodb, pa že malo tavamo.Seveda obisk kakšnega zdravnika, če traja bolečina dlje in je močna, fizioterapevta, tudi manualna je vredu, pa bovnova terapija,....in pa telovadba......SAMO PRAVILNA..., da ni več škode kot koristi. Da pa so spremenili samo čas, od kdaj priporočajo, da začneš z telovadbo, sicer nam ne škodi tudi če ni bolečin in težav user posted image .

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolečine v hrbtu
18.6.2012 3:24:49   
Patricija32
jar hvala za predlog čtiva, bom prebrala čisto tako, za širjenje obzorij. Dvomim, da se najdem v tem krogu težav.

Sem prečesala malo po spletu in prišla do ugotovitve, da je Bownova terapija le en del manualne medicine in je uradno potrjena v Sloveniji. Odlično, nekaj novega, meni neznanega!
Morebitne spremembe v hrbtenici pa je potrebno z drugimi manualnimi tehnikami spraviti v prvotno lego. Rezultati terapij so, tudi pri herniji, kot ena omenja. To mi nekaj pove. Opazila sem, da površno sedim, tako, da bi znale bolečine izvirati iz tega. Danes smo recimo delali na vrtu, malo čutim v ledvenem predelu hrbtenice. Sem si namazala ice power, zaenkrat še ni nič boljše.
Sicer se gibam 2x tedensko.
Nusika35 dr Federov, ki je zdravil vašega strica, je iz centra MO-GY, kajne?

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bolečine v hrbtu
18.6.2012 3:55:17   
Aika77
Patricija bolečine še ostajajo? Mogy ima orginacijo tudi v Lj in vidim na spletni strani tudi v NG, poleg Mb. http://www.mo-gy.si/

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolečine v hrbtu
18.6.2012 13:49:24   
LoCa
jaz sem imela išias. sem bila na fizioterapiji, ki sicer paše, ne reši pa težav. resničen razlog je seveda stres v službi. najprej sem imela srečo, da sem ravno takrat od tistega delovnega mesta odšla. pol sem si kupila nov jogi (spominska pena), tako da sem se končno zbujala brez bolečin,ker prej sem se komaj pobrala. končno imam normalen stol v službi, tudi drža med sedenjem je pomembna. najbolj pomembno pa je odpravit vir stresa, al pa stres vsaj ublažit in za to je pa treba se naučit neke tehnike sproščanja, prakticirat jogo (jaz delam yiengar, ker je kr zahtevna, samo ni pa dinamična - držanje asane več časa), itd. sej mora vsaj zase najti nekaj, kar ga sprošča. zdej me boli hrbet samo ko sem res totalno v stresu, tko da mi je to dober znak, da se preveč jezim in sekiram zaradi službe.

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolečine v hrbtu
29.6.2012 16:21:19   
Nusika35
Tippi kinezio trakovi pomagajo kot dopolnitev h raznim terapijam, ne zdravijo pa vseh simptomov. Recimo skrajša čas rehabilitacije ali pa ponuja oporo mišicam brez omejitve naravnega obsega gibov. Je pa pomembno, da jih ne namešamo sami, ker sem videla, da jih kar tako prodajajo v prosti prodaji.
Če ima nekdo nepravilnosti, ki izhajajo iz hrbtenice, potem sigurno najprej s sliko h ortopedu na pregled pa če je datum predaleč, se splača naročiti na pregled in če je potrebna tudi manualna terapija. Kot sem že zgoraj povedala so našega strica porihtali. Smo kolesarili skupaj čez vikend in odlično zgleda.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bolečine v hrbtu
20.4.2021 10:32:58   
mpritr1
Zelo veliko izvira iz zdravja na delovnem mestu... Fine so razne vaje na stolu, masaže v pisarni, raztezanje, stanje, itd...

(odgovor članu Patricija32)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?