|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krst?
21.7.2008 12:09:46   
Claudi
Pozdravček.

Rada bi vprašala, če ktera kej ve kej v zvezi s krstom oz če je ktera bla v podobni situaciji...
Sem na polovici user posted image , s fantom nisva poročena, živiva skupaj, on ima vse zakramente(krst, obhajilo in birmo), medtem ko imam jst samo krst in obhajilo, birme pa ne.
A se da v tem primeru krstit otrokauser posted image
Sm slišala vse možne informacije, da ne ker nisva poročena, da ne ker jst nimam birme...itd.Baje je pa tud dost odvisno od župnika?Eni nardijo drugi ne?



Za odgovore se vam že v naprej lepo zahvaljujem, vas berem , papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krst?
21.7.2008 12:28:59   
Nika v službi
Ja, odvisno od duhovnika. Pri nas ne bi šlo skozi zaradi neporočenosti. Po moje ni toliko problem tvoja manjkajoča birma, kot to, da nista poročena.

Najbolje, da preveriš pri lokalnem duhovniku, župniku.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krst?
21.7.2008 12:32:11   
NATAŠI
tudi jaz se strinjam s tem, da je odvisno od duhovnika. Midva imava oba vse zakramente in nisva poročena pa ni bilo panike. In sva krstila najinega sončka v partnerjevi župniji (kar pomeni da mene ni poznal) pa me tudi vprašal ni ali imamo opravljeno ali ne.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krst?
21.7.2008 12:54:22   
pikalonca
Ja res je najbolj pomembno od župnika. Midva tudi nisva poročena, ampak naš župnik ni nič kompliciral, samo parkrat je namignil, kaj pa če bi kar oboje naenkrat opravili, pa sva mu samo obljubila ,da se bova enkrat v letu ali dveh res poročila.
Iam pa kolegico iz druge fare, ki ji pa župnik res ni hotel krstit otroka, ker nista poročena, pa čeprav imata oba vse zakramente opravljene user posted image . No in je šla potem v drugo faro vprašat, tam so ga pa krstili brez problema.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krst?
21.7.2008 12:57:58   
lemavrica
Midva sva samo civilno poročena, kar je za njih skoraj tako kot da nisi poročen, no vsaj pri nama je zabeležil pod poroko kot da nisva in ni nič kompliciral. Bolj je bilo za botre, ki morajo prinesti potrdilo da so primerni za botra. Tudi pri krstu nisva dobila Družinske knjižice ampak samo en listek kjer piše kdaj je bil Jaka krščen in kdaj ima god.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krst?
21.7.2008 13:25:22   
žarnica
Moj partner ima vse zakramente,jaz nobenega. Obe hčerki sta krščeni. Prva je v njegovem kraju,ta druga pa v drugem,saj nama je prvič župnik rekel,da nama naslednjega otroka ne bo krstil,če ne bova poročena.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krst?
21.7.2008 13:44:51   
naja17
100% odvisno od župnika. Moja kolegica je malega krstila, pa ni poročena, pa še desc je ateist, pa je to župnik vedel. Če bi šli samo na drugi konec mesta, bi se ustavilo že pri poroki in ni variante, da bi ga krstila.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: krst?
21.7.2008 14:08:47   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi
nisva poročena, on ima vse zakramente(krst, obhajilo in birmo), medtem ko imam jst samo krst in obhajilo, birme pa ne.
A se da v tem primeru krstit otroka.

Krst sploh ni odvisen od tvoje birme ali poroke. Odvisen je od tvojega verskega življenja. Če ne živiš zakramentalnega življenja, če ti vera nič ne pomeni, zakaj sploh krst.

Torej zakaj bi rada otroka krstila? Kaj bi rada s tem dosegla? Če nimaš vere, da bi se cerkveno poročila, zakaj bi pa cerkveno krstila? V bistvu gre za bolj za vaše zafrkavanje župnikov, kot pa da bi župniki zafrkavali takšne padalce.

Danes hočete na vsak način izsiliti krst vaših otrok, jutri pa bodo ti isti vaši otroci govorili, da jih je cerkev nasilno krstila user posted image .

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krst?
21.7.2008 14:14:48   
Nika v službi
Tehnofil, v principu se strinjam s teboj, čeprav sem mnenja, da bi se dalo tudi malce lepše povedat.

Tudi mene vedno znova preseneča, zakaj nekateri, ki krščanskega življenja ne prakticirajo, želijo svoje otroke krstiti.....ampak to je že druga zgodba.

Naj vsak dela po svoji vesti in prepričanju.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?