|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naložbeni kredit
24.7.2008 14:06:02   
Anonimen
Zanima me, če ima kdo izkušnje s takim kreditom. Vidim, da jih ponujajo nekatere banke, recimo Volksbank in DBS.

Zanima me naslednje: če ves čas plačuješ samo obresti in premijo za glavnico v sklade in se potem glavnica plačuje iz potencialnega zaslužka v skladih, kaj se zgodi, če skladi ne delajo dobro? Popušiš, kajne? Ostane ti cela glavnica, ki jo moraš poravnati v enkratnem znesku na koncu, recimo po 20 letih. Je možno, da se vse tako slabo konča?

Si je kdo omislil tak kredit? Za vsako informacijo bom hvaležna.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naložbeni kredit
25.7.2008 12:48:59   
Ursa vzajemci.com
Banki ti mesečno plačuješ obresti, glavnica gre v sklade. Če skladi ne poslujejo dobro, se glavnica nameni za poplačilo, če poslujejo dobro, lahko iz tega še kaj iztržiš oz. predčasno odplačaš kredit. Glede na to, da so to navadno dolgoročni krediti, je dejstvo, da zaslužek verjetno bo, še posebno, ker gre za periodična (redna mesečna) vplačila v sklade.
Če povem na primeru, ki je sicer v celoti izmišljen, samo da bo bolj razumljivo:
1. Vzameš navaden kredit. Plačuješ mesečno 800 evrov (700 evrov + 100 obresti). Ko odplačaš kredit je tvoja nepremičnina odplačana in pika.
2. Vzameš naložbeni kredit. Prav tako vsak mesec plačuješ 800 evrov, samo da sedaj 100 evrov plačaš banki, 700 se ti pa preko naložbene police nalaga v vzajemnih skladih. Po koncu odplačevanja (10, 15, 20 let) si banka od "privarčevanega" zneska odtrga glavnico, ostalo ostane tebi (če donosi so in v takem časovnem obdobju bi morali biti). Oz. lahko verjetno predčasno poplačaš kredit, če se ti v skladih nabere dovolj za odplačilo glavnice.

Ne vem pa, kaj bi bilo v primeru, da bi bili skladi čez 15 let manj vredni kot danes. Težko verjetno, vendar teoretično mogoče. Gotovo moraš vse odplačati, imaš še tako hipoteko na nepremičnino, dvomim, da bi banke kaj pustile. Verjetno se da zmenit potem za nadaljnje odplačevanje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?