|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočemo GH
10.6.2008 15:05:04   
suzi
Moja pupa ima 5m, zadnje čase se je začela spet zbujati ponoči čeprav je spala celo noč že od 2 m naprej. Prav tako je kar naprej lačna, se polno dojiva ampak bi kar naprej vlekla, problem pa je da mi zmanjkuje mleka. Flaške absolutno noče, niti adaptiranega mleka po žlički, je raje lačna in kriči ter od samega hudega zaspi. Pediatrinja je potem predlagala gosto hrano, ker očitno ji dojenje ni več dovolj. Pri prvemu sem uvedla GH pri 4,5 m, pograbil je žličko takoj in jedel čisto vse. Tale naša punca pa se kremži, ven pljuva, pripravi se do bruhanja, ko ji uspem dat vsaj malo hrane v usta začne kot gejzir špricat ven hrano. Enako počne ne glede na to a se dojiva pred ali po poskusu hranjenja. Pustila sem jo da je bila ful lačna, pa da ni bila lačna - vse možne primere, ona zgroženo pljuva ven hrano in si zraven tišči prstek v usta ter sesa. Ko dobi pa joško pa vleče ko nora, na žalost je mleka vedno manj. Tole uvajanje nam traja že 14 dni, z mlečnimi kašicami, sadjem in zelenjavo v vseh kombinacijah, pa ne gre. Zanima me če ima še katera podobne izkušnje in kako otroka vseeno nahranit. Ne glede da je naš drugi otrok sem v tem čisti začetnik ker je prvi gosto hrano takoj popadel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočemo GH
10.6.2008 15:12:35   
Anonimen
A tudi ti in ocka noceta jest GH? user posted image  

(odgovor članu suzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 15:13:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočemo GH
10.6.2008 15:44:02   
skuštrana
Kako veš da je mleka vedno manj? Če se doji je mleka dovolj , saj veš, povpraševanje in ponudba.

Ob branju tvojega posta si milsim, da tvoj otrok še ni pripravljen na gosto hrano. Počakaj še malo. Nič hitet.

To da se doji velikokrat na dan je morad zaradi vročine in je bolj žejna...Ali pa ji rastejo zobki, naš je takrat non stop visel na zizi.

Mi smo začeli par dni pred 6 mesecem in je bilo isto kot pri tebi. Jaz ga nisem silila, šele sedaj pri 8 mesecih smo nekako prišli do enega celega obroka goste hrane dnevno..




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočemo GH
10.6.2008 15:44:03   
anči13
olja!

suzi tudi jst se pridružujem tvojim težavam.user posted image
tud mi že 14dni probavamo  GH,pa nobenga učinka. 
mam pa dve user posted image user posted image 5,5m stare pikice. ena vsaj mal proba,druga pa ni šans,vse spljuva vn,kot praviš da tvoj.

(odgovor članu suzi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočemo GH
10.6.2008 16:19:02   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Kako veš da je mleka vedno manj? Če se doji je mleka dovolj , saj veš, povpraševanje in ponudba.




ni vedno tako. pri men zagotovo ni bilo, pa sm si ful želela.
jst sm mojga na začetku navajala s samimi dobrotami (v glavnem sadje, kakšen keks...), kar pač skor vsak dojenček rad je. drugo je absolutno zavračal. ko je to šlo, smo pa prešli na ostalo. vztrajat je treba.


_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočemo GH
10.6.2008 16:36:38   
sazi
Kaj veliko ti ne bom pomagalam, ker je bil moj sinko že od zgodnjih tednov delno na flaški, po dveh mesecih pa izključno na flaški, tako da je mleka spil kar nekaj in je imel flaško rad. Sem mu pa od 5-6. meseca naprej non stop pripravljala vsemogoče, da bi kaj jedel, pa ni bilo variante - niti ust ni odpr. Tako je 10 mesecev rasel samo "na mleku" in to adaptiranem. Po 10. mesecu je počasi začel jesti. Še zdaj ni nek jedec, pa je star že skoraj 2 leti in pol.
Ne sili je s hrano, če vse zbruha - očitno še ni pripravljena. Če imaš res premalo mleka poizkusi še z brugimi flaškami - včasih jim je oblika cuclja pomembna in ne paše vsem vse.

po moje bo do 18. leta na flaski!!!

Tako sem tudi jaz mislila, no, pa se je (malo) popravilo.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nočemo GH
10.6.2008 17:34:17   
mateyka
Ne sili je s hrano, če vse zbruha - očitno še ni pripravljena. Če imaš res premalo mleka poizkusi še z brugimi flaškami - včasih jim je oblika cuclja pomembna in ne paše vsem vse.


se podpišem.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nočemo GH
10.6.2008 17:41:26   
suzi
hvala za odgovore. Silim je prav zelo ne, mpač probavam, problem je da če nima mojega mleka dovolj ne potegne flaške. Ne mara niti dude, kaj šele flašo, pa sem kupila vse ki obstajajo, še celo iz porodnišnice so mi zrihtali cucelj za nedonošenčke ki je malo drugačen, pa je ta mala raje lačna. Pol mi pa visi na zizi non stop tako da se približno naje. Tole s povpraševanjem in ponudbo ne drži pri vseh. Ko probam stisnit za bradavico in ko primem dojko je čisto mlahava in nič ven ne priteče, pa glede na to da sem tud prvega dojila, vem da morajo vseeno biti prsi bolj polne. No ja, bom pač vsak dan vztrajala s sadnimi kašicami ker so slajše, enkrat nam bo že ratalo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nočemo GH
11.6.2008 20:29:12   
bibi77
Suzi,

kot da berem našo zgodbo.. naša ima skoraj 6 mesecev in že dober mesec poskušamo z GH, ker ni dovolj pridobivala na teži. Poskusili smo vse možno: vsa možna adaptirana mleka, v vseh možnih stekleničkah (NUK, Avent, Tomee Tippee, pa tisto s porodnišnice...NIČ!!!), vse možne okuse mlečnih kašic (banana, vanilija, jabolko...). Pri vsakem hranjenju dobi solzne oči, davi se, pljuva ven.. sedaj že par dni za kosilo pripravim bučko, krompir in dodam žlico prilagojenega mleka in vsak dan pojemo par žličk z muko, s tem da njena babi zraven skače z vsemi možnimi igračami, da spravimo kaj vanjo. Torej, kot vidiš, nasveta nimam, vem pa da je 'fajn' slišat, da ima kdo podobne težave.

(odgovor članu suzi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nočemo GH
11.6.2008 20:31:13   
bibi77
aja..pa tudi midve se še skoraj izključno dojiva in mleka ni več dovolj...naša se doji 3-5 minut na 2-3 ure.

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nočemo GH
11.6.2008 20:51:35   
Anonimen
Ne sili je s hrano, če vse zbruha - očitno še ni pripravljena. Če imaš res premalo mleka poizkusi še z brugimi flaškami - včasih jim je oblika cuclja pomembna in ne paše vsem vse.


Pri nas je ista zadeva. S tem, da je naša stara že 8 mesecev, uvajava od 6. in je včeraj  prvič pojedla cel obrok GH, da nisem rabla dajat flaške. Da sem jo pa na flaško navadla, sem pa tut skor diplomirala zaradi vseh mogočih cucljev, k ji noben ni pasal, pol smo ga pa našli, je bla pa velikost luknje problem.
Malo ekspreimentiraj in bo

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nočemo GH
16.6.2008 14:20:05   
AndrejaLana
Z zanimanjem sem prebrala, kar ste napisali. Mi2 se ubadav s podobnim problemom. Z uvajanjem GH sem pričela pri Laninem 5 mesecu. S sokci, sadnimi kašicami in mlečnimi kašicami. Vse je bilo mnjami, do prejšnjega tedna, ko je bila stara 6 mesecev, pediater pa je ugotovil, da ji v krvi primanjkuje železa (sicer ni kritično) in je predpisal 5 ml Legoferja na dan. Tega ji v usta spravim s težavo in ponavadi polovico pošpuka ven. In od takrat dalje noče več ničesar kar je na žlici. Trdno tišči usta skupaj, noče niti poskusit. Sem že rahlo obupana, po takšnem lepem začetku, smo očitno še pred začetkom. Mislim, da bom GH za nekaj časa ukinila (bo pač "samo" na zizi - hb še imam dovolj mleka) in vam poročam, če bo to kaj pomagalo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nočemo GH
16.6.2008 23:31:20   
dream3
Moja  hči je stara 6,5 mes. in dva dni imava že tri obroke GH. Začeli sva s sadjem, ko je bila stara 5,5 mes. pa ji na začetku ni nič ugajalo. Vsak dan sem ji pač ponujala, a ker ni hotela jesti in je tiščala usta trdno skupaj sem jo potem podojila. To je trajalao kakšne 10 dni. Ista zgodba se je ponovila z zelenjavo. Edino z mlečnimi kašicami za večerjo ni bilo nikoli težav. Mislim, da nekateri otroci enostavno še niso pripravljeni za nove okuse in mogoče potrebujejo več časa, da se navadijo.

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nočemo GH
16.6.2008 23:49:30   
Alina_alin
Evo še ena, ki se ukvarja z neješčim otrokom. In ta prva je bila tudi ješča, ko je dobila žlico, 1 2 3 in že je zmazala cel obrok. Sedaj pri drugorojenki že uvajava gh od 5 meseca, (sedaj 7,5) in ima samo še 1 obrok in še  to mlečni: mlečna kašiica. Sadje in zelenjava, juhice je bljak. Sploh kupljene kašice. Sedaj ji zelenjavo (krompir v kombinaciji z zelenjavo) zmešam z aptamilom  in včasih celo poje 80 ml in sem srečna. Brez dodanega mleka je bljak.
Pa še to, da poje toliko je ob animaciji, in se konča zmerom tako, da jo moram v celoti preobleč, enako sebe. Pa še sebi bi včasih lase  mogla it prat.
Tudi medve se sicer dojiva in nič ne dodajava prilagojenega mleka.
In čakam, kdaj bo bolje, sedaj sem začela študirat, da ji bom ne glede na to, da še zelenjavnega in sadnega obroka nima celega (se zmerom konča z zizo), še dodala jutranji mlečni obrok na žličko.
Suzi, a si bila ti slučajno tudi junijka 2005, se mi nekako zdi... ali se motim?



_____________________________

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA -
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES.
(Gabriela Mistral, Nobelova nagrajenka)

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nočemo GH
17.6.2008 9:33:31   
AndrejaLana
Po tem kar sta napisali (drem3 in Alina alin) bom še poskušala, morda pa res potrebuje več časa, da ugotvi, da je "prava" papica dobra in, da zaradi tega ne bo nič manj crkljanja... Oh, ko bi vedeli, kaj se tem našim malim sončkom plete po glavi

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nočemo GH
17.6.2008 11:59:21   
leni5
Poskusi sladkat kar ji pripraviš. Materino mleko je precej sladko, zato ji je morda vse ostalo bljak. Tašča mi je povedala, da je mojuser posted image kot otrok ni hotel GH, pa mu jo je po nasvetu sladkala (celo zelenjavno mineštrcouser posted image ) in je potem začel jesti. Upam, da ti bo uspelo tako ali drugače jo nasitit.

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nočemo GH
21.7.2008 22:35:35   
botrca
Pozdravljeni!

Končno sem našla nekoga s podobnimi težavami. Tudi jaz imam problem s hrano posebej gosto. Imam sina ki že od rojstva ni neki jedec zdaj ima 7,5 mesecev in sem z gh začela pri 4,5 ker je tudi mleko slabo pil. Hranjenje traja tudi 45 minut. Kaj naj vam rečem, edino to kar vidim tudi pri sebi: vztrajnost in železni živci nič drugega.

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nočemo GH
22.7.2008 18:07:33   
selma2
Ste probale mešat s svojim mlekom? Ponavadi to pomaga.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nočemo GH
24.7.2008 10:57:43   
suzi
Se javljam spet po dolgem premoru, smo šli na dopust.  No fajn, nismo edini. Sem upoštevala vse predloge, poskušala s sladkimi stvarmi, mlečnimi kašicami, maslom zamešanim v sladek kuhan korenček, sdajem na 101 način, kašicami zmešanimi s mojim mlekom pa z adaptiranim. Po pol urni animaciji z vsem mogočim kar lahko grize mi uspe vanjo spravit eno žličko, pol pa mi začne ven pljuvat ko gejzir, umazane sva obe pa še kak meter okoli stola. Sem jo tudi že pustila po obroku GH malo lačno da je nisem takoj podojila. Pa je moja mala raje lačna in potrpežljivo čaka zizo. Ko je pa na zizi pa kar oči okoli obrača od užitka, zraven me pa boža user posted image . Vsak dan počasi vztrajam žličko po žličko, enkrat menda bo šlo. Za vse ostale s podobnimi problemi pa, držite se.

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nočemo GH
24.7.2008 12:22:48   
eva15
Tut jes mam sineka starga 5 mes in s emi je začel zbujat ponoči vsake dve ure ali uro in pol in ne pomaga drugega kot da ga podojim.Ampak ga nebi rada razvadla.Pediatrinja mi je svetovala isto kot tebi da mu naj začnem dajat gosto hrana ampak mi jo ful zavrača kr ven pljuva .Tut men primankuje mleka tako da mu zvečer dodam malo aptamila.Malo bolše pa je vsaj od 8ih-2 mi spi pol se pa zbuja do jutra skoz.Ma bo že minalo mogoče ga pa zobki matrajo.Lep pozdrav.

(odgovor članu suzi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nočemo GH
29.7.2008 14:54:18   
AndrejaLana
Se vam oglašam spet po dolgem času. Ne vem točno s čem so bile povezane težave, ko je moja mala pričela zavračat vso gh. Mogoče zaradi zobkov, pa vročine... Zdaj je že malo boljše. Včasih pridno popapca kašice (sadne), najraje kupljene, pa žitne (sploh keksolino), najraje pa ima kruh. Zelenjavo, mesek in sveže sadje pa ima najraje po koščkih in tako, da ji to dajem jaz v usta (nikakor ne po žlički) in tako včasih poje prav presenetljivo veliko (pribl. 100 g), glede na to, da še pred kratkim ni hotela skoraj nič. No upam, da bo počasi kakšen obrok mlekeca ven spustila. Sem prav vesela, da sem ugotovila, kaj ji paše... Eva15, tudi moja se ponoči zbuja, hoče zizo... In včasih ne vem, al kaj sanja in hoče crkljanje, ali je res lačna, ker včasih kakšno noč prespi celo (ov 21 do 6). Pa nič hudega, tudi meni paše crkljanje in tako se včasih pricrklja k meni ob 2, pa potem dremuckava tudi do 9 zjutraj... Si mislim (tolažim), da bo verjetni prišel tudi čas, ko ji ne bo več do tega in ne birada, da bi mi bilo takrat žal, da nisem tega izkoristla... Moja mala je stara 7 m in pol.

(odgovor članu eva15)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?