|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogostost otrdevanja trebuha
12.8.2008 14:55:43   
Mesečnica
Punce, kako pogosto vam je proti koncu nosečnosti otrdeval trebuh?

Jaz sem v 32. tednu in se že kakšen teden bolj slabo počutim, mali je neverjetno aktiven, kar naprej brca (ali karkoli že počne), danes pa sem postala bolj pozorna na otrdevanje trebuha. Ko gledam nazaj, se mi zdi, da mi je v današnjem dnevu (od kar sem zjutraj vstala) otrdel kar trikrat ali štirikrat na uro. Je to še normalno user posted image . V prvi nosečnosti se mi to ni dogajalo.

Aja, ne bi rada po nepotrebnem zganjala paniko. Moja ginekologinja je za danes že zaključila z delom, zato je ne morem poklicati, na srečo pa imam redni pregled že v četrtek dopoldan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
12.8.2008 16:00:02   
Vrtnica79
Tudi meni je v drugi nosečnosti trebuh zelo pogosto otrdeval, v prvi pa nič. 

Meni je G rekla da se samo telo pripravlja na porod in da to ni nič narobe. Ti pa le vprašaj še tvojo G za mnenje. Vso srečouser posted image

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
12.8.2008 17:41:06   
nara123
Ni panike nič se sekirat meni je trebuh otrdeval od 19.tedna dalje bila sem tudi hospitalizirana dobila sem flosteron za vsak slučaj če bi prekmalu rodila in sem veselo pribrcala do 37.tedna ko se je rodila moja pikica,To skratka ni nič narobe dokler se maternični vrat ne mehča oz. krajša.Lepo počivaj  pa bo vse vredu je pa res da maternca trenira za porod oz. naj bi bili to lažni popadki:Veliko sreče do konca. 

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
12.8.2008 20:34:57   
Mesečnica
Hvala za vzpodbudo! Sem pridna in počivam, kolikor pač lahko pri enem živahnem 14-mesečniku user posted image . Ampak tole otrdevanje trebuha je pa res zoprno user posted image . Kot sem že rekla, v prvi nosečnosti nisem imela take izkušnje oz. je bilo otrdevanja veliko manj, le nekajkrat na dan. No, sicer pa itak pravijo, da je vsaka nosečnost drugačna - pri meni to vsekakor drži, že od prvega dne naprej user posted image .

(odgovor članu nara123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
12.8.2008 22:03:26   
Naja30
Dokler je mali aktiven, je vse ok.
Kar se tiče pa tega, da nočeš panike zganjat - ti jo kar zganjaj, če se boš bolje počutila. Če ni tvoje G pa kar v P pojdi. Saj so zato tam.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
12.8.2008 22:09:57   
Anonimen
če boli takoj v P,je možnost da se odpiraš

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
13.8.2008 8:00:43   
Mesečnica
No, na srečo me nič ne boli, samo trebuh imam v tej nosečnosti že tako velik, da je otrdevanje še bolj zoprno. Se je pa vse skupaj malo umirilo, ponoči sem kar dobro spala (sem šla samo 2-krat lulat user posted image ) in tudi zdajle se počutim OK, boljše kot pretekle dni. Bom še naprej počivala, če se pa karkoli čudnega začne, bom pa seveda šibala k zdravniku. Vam jutri sporočim, kaj bo rekla moja G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
14.8.2008 13:03:40   
Mesečnica
No, moja G pravi, da je vse OK, če je otrdevanje neboleče. Čim pa bi se ob tem pojavile bolečine in/ali krvavitev, pa je stvar lahko resna (lahko je začetek poroda). Zaenkrat je pri meni torej vse OK user posted image .

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
14.8.2008 14:58:54   
*talcy*
ojla tud meni fulllll otrdeva trebuh sem pa v dobrem 31t ... večkrat na uro pa ne delam panike ker je baje normalno ... to otrdevanje kar redno imem pa že več kot mesec dni  

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
14.8.2008 21:49:21   
Anonimen
Meni je okoli 30t full otrdeval trebuh in bolelo me je obenem v križu. Samo če sem šla na krajši sprehod sem mislila, da me bo konec... potem pa se je to umirilo. Pila sem magnezijeve šumeče tablete in nikjer o kakšne otrdevanju trebuha več do 6 dni čez rok, ko je šlo zares. user posted image

(odgovor članu *talcy*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
15.8.2008 0:19:56   
arabela*
Pozdravljena.
Jaz sem v 38.tednu,pa mi že lep čas full otrdeva trebuh.ravno zdaj se je spet začelo.Mene celo krči grabijo v predelu sramnih kosti,pa niže po bedrih.Sem pa bila na ctg,pa je že zaznal popadke.Počivam pa nič manj,še celo telovadim,skratka vse delam normalno.Je pa res grozn občutek to.Se mi v prvi user posted image  ni nikoli to dogajalo.Najboljše je,ko user posted image spi,ko pa je buden,pa nostop trebuh zravn otrdeva(to pa je v bistvu skoraj nonstop).Pri G.so mi rekli,da kao več kot deset teh otrjevanj naj na dan nebi bilo.Jaz jih pa lahko naštejem na stotineuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pogostost otrdevanja trebuha
15.8.2008 12:52:28   
Acjom1
Meni je začel trebuh otrdevat okrog 18. tedna in to prsktično na 5-10 minut in ni nič pomagalo, tudi če sem cel dan ležala. Pa tudi bolelo me je. Ampak, ker je bil maternični vrat dolg in trd, so mi rekli, da naj se nič ne sekiram, da je pri nekaterih ženskah to pač bolj pogosto. Meni se je to dogajalo nekje do 30. tedna, zdaj pa je otrdevanja vedno manj (približno 3x na dan). user posted image Je pa tako, da če ti otrdi več kot 10x na uro, je treba it do ginekologa, da te pregleda, da se ne bi slučajno odpirala in bi šlo za prave popadke. Pušenjak je tudi že veliko pisal o tem in je rekel, da gre za čisto normalen fiziološki pojav v nosečnosti, ki je pri nekaterih pač bolj izrazit. Je pa normalno, da se prestrašiš, sploh če je to tako hitro, kot je bilo pri meni.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?