|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvojno državljanstvo
22.9.2008 11:19:59   
Sandrin
Mene pa zanimajo prednosti / slabosti dvojnega državljanstva. Kje to urejaš - kaki so pogoji? user posted image  je sicer pridobil slo državljanstvo, ima pa v rojstni  državi še domovnico. vse bolj razmišlam, da bi otroci imeli dvojno državljanstvo - nikoli ne veš, kaj jim bo v življebju prav prišlo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvojno državljanstvo
22.9.2008 11:22:33   
kajajaka
Vprašaj na veleposlaništvo.
Po moje se tudi ureja potem pri njih z rojstnim listom in potrdilom o očetovstvu...
lp

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dvojno državljanstvo
22.9.2008 12:13:53   
r1ta
Točno tako. Rojstni list in priznanje o očetovstvu!

Tudi moja deklica ima dvojno.

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dvojno državljanstvo
22.9.2008 12:37:48   
Anonimen
Ojla

Tudi jaz imam dvojno že od otroštva in je super. Noben mi nič ne komplicira. Se pa vse ureja na veleposlaništvu.

LP

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dvojno državljanstvo
22.9.2008 17:59:14   
Anonimen
Kje to urejaš - kaki so pogoji?


V sestdesetih dneh po rojstvu otroka mu pripada avtomaticno, to je brez posebnih procedur.

Ceprav zna biti teh papirjev vec kot je nasih, se mi zdi.
Mi smo urejali v Splitu, domovnico, prijavo stalnega bivalisca, Rojstni list, Izpisek iz knjige rojenih in EMŠO. Ma meni se je zdelo cist prevec papirjev user posted image .

(odgovor članu Sandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dvojno državljanstvo
22.9.2008 18:20:12   
Rubin.
prednosti / slabosti dvojnega državljanstva


Jaz ne vidim ne enih, ne drugih. Ima pač dvojno in to je to. Se mi pa zdi prav, če nima straša iz iste države, da ima državljanstvo po obeh. Čisto tako iz enakopravnosti.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dvojno državljanstvo
22.9.2008 18:24:25   
Anonimen
Od viska glava ne boli user posted image .

Lahko ti pride prav pri potovanjih. Recimo vcasih za Slo potne liste ni bilo vize za ZDA, za Cro ja, npr. Casi in politike se sicer menjajo, ampak to je lahko ena od reci.
Plus dvojno zdravstveno zavarovanje (ceprav ne vem, ce to ni pogojeno z zaposlitvijo user posted image )?

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dvojno državljanstvo
23.9.2008 0:00:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

Mene pa zanimajo prednosti / slabosti dvojnega državljanstva. Kje to urejaš - kaki so pogoji? user posted image  je sicer pridobil slo državljanstvo, ima pa v rojstni  državi še domovnico. vse bolj razmišlam, da bi otroci imeli dvojno državljanstvo - nikoli ne veš, kaj jim bo v življebju prav prišlo


Pri nas je potekalo takole: prvo malo delas stroske s klici na matični urad kjer ima tvoj bivališče, zberes papirje, gres tja in prijavis. Mi smo prijavili zakonsko zvezo in otroka kar naenkrat. Za priglasitev drzavljanstva za otroka pa moras tudi ti biti zraven in podpisati izjavo, da se strinjas, da se otrok priglasi v drzavljanske knjige. Vse smo opravili v enem dnevu in ni bilo nobenih problemov.

BTW: ce je tvoj pridobil slo drzavljanstvo na podlagi zdruzitve druzine ali naturalizacije, v roku 2 let mora  prinesti odpust iz cro drzavljanstva, sicer mu garantno pismo o slo drzavljanstvu ne velja vec. Postopek traja okoli 1 leta in je pametno cim prej ga opravit. V trenutku, ko ima slo dokumente v rokah, pa ima pravico sproziti postopek za vnovicno pridobitev cro drzavljanstva in ga dobi brez tezav.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dvojno državljanstvo
23.9.2008 3:30:18   
Kerensa*
Mogoče (oz. verjetno) bom malo skrenila s teme, ker je tukaj vprašanje o dvojnem državljanstvu za sedaj rojenega otroka, ampak vseeno bom pa napisala negativno stran tega, da imata dvojno državljanstvo (slovensko in hrvaško) moja tašča in tast.
Sta Hrvata - po starših in po kraju rojstva, po duši in srcu pa sploh. Ampak po poroki (na Hrvaškem) sta šla pred 35-imi leti s trebuhom za kruhom v Slovenijo. Tukaj sta se zaposlila (in sta še vedno zaposlena) in tukaj so se jima rodili trije otroci (2 sta še živa - moj mož in njegova sestra). Tukaj sta si tudi kupila nepremičnino. Vse to še v času Jugoslavije. Bila sta Jugoslovana in lastnika nepremičnin tudi na Hrvaškem, v rodnem kraju. Ob osamosvojitvi Slovenije in balkanski vojni pa je nastalo, po domače povedano, celo sranje. Da bi se odpovedala hrvaškemu državljanstvu, jima niti na kraj pameti ni nikoli padlo. Slovenskega sta takorekoč morala vzeti, da ne bi kar na lepem postala tujca tukaj, kjer sta dejansko doma, kjer vzgajata otroka in kjer plačujeta davke. Tudi obema otrokoma sta hotela urediti dvojno državljanstvo, a sta ga lahko samo hčerki. Mojemu možu ne, ker je v tem času služil vojaški rok v Sloveniji in je bil za Hrvaško izdajalec, kljub temu, da je Hrvat. Niti bivališča mu nista mogla prijaviti na Hrvaškem, kaj šele kaj več. In ko so jima med vojno uničili nepremičnine na Hrvaškem, nista od držae dobila niti € (oz. kune) odškodnine, kakor večina drugih. To pa zato, ker sta imela stalno bivališče v Sloveniji in ker sta s svojim delom in davki podpirala Slovenijo, ne Hrvaške. Pa ni nikogar brigalo, da davke na posest plačujeta tudi na Hrvaškem. Domovnice jima nič ne pomagajo danes - ko prečkata Schengen, ju preverjajo kakor ilegalce. Ko gresta iz Hrvaške, Hrvate skrbi, da bosta hrvaško premoženje odtujila in odnesla v EU, ko gresta pa iz Slovenije, jih pa skrbi, da švercata na Balkan. Na Hrvaškem ne moreta zaprositi za nobeno pomoč, ker nista prijavljena tam za stalno, v Sloveniji pa ne moreta nič, ker imata dvojno državljanstvo in ker vsi rečejo, naj jima pomoč nudi matična država, torej Hrvaška.

Če mene vprašate, je dvojno državljanstvo (vsaj v tem primeru) sranje. Ampak, kakor je rekla Mič - časi in politika se spreminjajo. Mogoče samo onadva živita v napačnem trenutku.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?