|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prebranec in pasulj
24.9.2008 19:49:01   
marcela
Mi lahko katera ppojasni kakšna je razlika.V barvi fižola? Pa še za recepte za obe jedi se priporočam. Jaz kuham neko različico pasulja oziroma fižolovo enolončnico. Nikoli pa ni tako dober kot od moje srbske prijateljice.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prebranec in pasulj
24.9.2008 19:50:35   
Anonimen
Za obe jedi je najboljši beli fižol, oziroma mora biti beli fižol, da je pravi pasulj in prebranac.

(odgovor članu marcela)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prebranec in pasulj
24.9.2008 19:53:51   
Anonimen
Midva sma bla v nedeljo na večerji, pa sm naročila prebranec- matr je to začinjeno. Začinjeno, ampak dobro. Pasulja mi doma ne začinimo tako. Morda je razlika v tem. Pa prebranec je bil pečen, pasulj pa ponavadi ni(razen pečen).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prebranec in pasulj
24.9.2008 20:41:38   
blaža
Jaz kuham pasulj tako:

500g belega fižola
ena večja čebula
par dimljenih klobas
en kos reberc
rdeča paprika v prahu
olje, česen, malo moke

Dam na ogenj fižol. Ko zavre vodo odlijem in dam drugo vodo. Pol dam nasekljano čebulo in vse kar imam od mesa. zraven dam vegeto. Ko se vse to skuha nardim zaprško. In sicer tako,da na žlici olja stisnem dva stroka česna, dodam malo moke in prepražim , pa še žličko rdeče paprike. Pol s tem zalijem pasulj. Še malo pokuhaš in paziš, da ne prismodiš. jaz na koncu še popopram al pa dam malo čilija, ker imamo radi pikantno.

Prebranec je podobma stvar, le da meso narežeš na koščke. Jaz dam pri prebrancu več slanine in klobase narežem na kolute. Pol daš v keramičen pekač in daš pečt, da se nardi lepa skorjica. In to ti je to!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prebranec in pasulj
24.9.2008 21:47:12   
Alfabeta
Jaz najraje kupim kar od Ete prebranec. Meni je zakon in vsem ki so ga jedli. Ga pa samo pretreseš v pekač ali jena posodo in pečeš v pečici 15-20 min, na koncu pa samo malo zapečeš. Po želji dodaš malo feferona pa bo pekoč


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prebranec in pasulj
24.9.2008 22:05:43   
soncek_n
Pasulj se samo kuha in je bolj "tekoč" , prebranac pa je "gosti" in se zapeče še v pečici. Mislim da je to razlika.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prebranec in pasulj
25.9.2008 11:15:36   
ZvezdicaZaspanka
IZVIRNO SPOROČILO: soncek_n

Pasulj se samo kuha in je bolj "tekoč" , prebranac pa je "gosti" in se zapeče še v pečici.


Tako je,pasulj je neke vrste enolončnica, torej tekoč.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6652
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1670 
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6042

(odgovor članu soncek_n)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?