|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPANJE
7.5.2009 8:15:02   
barni
Verjetno ze miljonkrat predebatirano...ampak mi smo zal ena izmed tistih redkih user posted image  druzin, pri kateri nasa pupa ne prespi cele noci, ceprav je ze blizu 1,5 leta.

Ko poslusam druge mamice, njohovi otroci ponavadi ze od trejtega meseca dalje lepo prespijo celo noc v svoji posteljici po moznosti v svoji sobi in spijo najmanj 12 ur v kosu. Kaj ces, mi nismo te srece...

Povejte mi, ali je katera tukaj gor, ki ima podobne tezave kot mi, da se otrok ponoci zbuja iz neznanega razloga in ga moras priti pobozat, da zaspi nazaj? In da se to lahko zgodi tudi 3-5 x na noc?

Kaj lahko naredimo? Namrec nam se je malo poslabsalo, saj se je pricela v zadnjem casu cisto prevec pogosto zbujat, tako da sem ze precej unicena, ker imam kar naporno sluzbo. Prej smo bili navajeni, da je bilo 1x na noc in je bilo ok do jutra.

Ali gre za obdobje? Bo mi minilo (pa ne do srednje sole, to bo zagotovo user posted image )?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPANJE
7.5.2009 8:19:01   
Anonimen
da povem svojo izkusnjo....
imam 2 sina(6in8 let)....augusta pricakujemo pupiko...
za oba sina, sem ponoci ustala tocno 2x! 2x za tadeja, in 2x za domna! seveda smo se futrali in previjali, samo da bi se zbujala pa jokala brez razloga pa nikoli!!!!TRKAM!!!!
samo je tudi to res. od prvega dneva ko smo prisli domov iz porodnisnice, ju nisem pustila spat cez dan. da ne bo katera narobe razumela:seveda sta spala, kolkor sta rabila, ampak da bi pa dremala pa nek na pol spanckala pa ne. pa tudi cez dan sta spala lepo v dnevni sobi v vozisku in ne v spalnici v postelji in nista nikoli, nikoli zamenjala dneva z nocjo!

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SPANJE
7.5.2009 8:25:57   
nuala
Moj prvi sin spada med tiste, ki so spali v svoji sobi in z njimi ponoci ni bilo vecjih tezav ( le eno obdobje se je izrazito zgodaj zbujal ).
Moj drugi sin pa ni kazal kaksne zelje, da bi spal sam v svoji postelji lepo celo noc. No, ker sem veliko delala in bila preutrujena, sem ga enostavno preselila v mojo posteljo kjer je vedno spal kot ubit ( le vcasih je potipal, ce sem tam ). Malo zoprno je sicer, da je sedaj star 4,5 let in se vedno spi pri meni, ampak on to enostavno rabi ( pa je sicer zelo samozavesten in samostojen otrok ).
Lahko torej pustis otroka in ga poskusis ignorirat, ga pustis da joka en cas in se morda sam uspava. Pri nas to ni slo. Ali pa vstajas ponoci dokler bo pac potrebno ( morda se z mozem lahko pri tem izmenjujeta, eno noc ti, eno on ). Ali pa otroka das nekam blizu sebe in samo stegnes roko, ko bo treba...


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SPANJE
7.5.2009 8:31:40   
Anonimen
tudi pri meni sta oba spala v zakonski postelji postelji.nekateri imajo nevemkolko povedat cez to. samo jst pravim kdaj se pa bomo cartali ce zdaj ne. domen spi sam v svoji sobi, tadej pa se vedno spi pri nama. in mi ni nic zal zaradi tega, saj se zavedam, da se malo, pa ne bo hotel vec crtanja z mano!!!ja in tudi tadej je zelo samostojen in samozavesten otrok.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SPANJE
7.5.2009 8:48:36   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

tudi pri meni sta oba spala v zakonski postelji postelji.nekateri imajo nevemkolko povedat cez to. samo jst pravim kdaj se pa bomo cartali ce zdaj ne. domen spi sam v svoji sobi, tadej pa se vedno spi pri nama. in mi ni nic zal zaradi tega, saj se zavedam, da se malo, pa ne bo hotel vec crtanja z mano!!!ja in tudi tadej je zelo samostojen in samozavesten otrok.


Ja odvisno. Jaz osebno nimam nič priti temu, samo jaz tako enostavno ne morem spat. Pa ni zaradi tega nič manj cartanja. Se pač cartamo na druge načine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SPANJE
7.5.2009 8:53:56   
barni
http://www.ringaraja.net/otrok/sam-v-posteljo_688.html

Nasla sem clanek, ki me prav nic ne pomirja. Menda je tak nacin spanja, kot ga imamo pri nas slabo za razvoj otroka?

No definitivno pa ne bom zvecer pustila da se dere eno uro in potem v joku zaspi. Me ne bo noben preprical, da je to prava metoda, ki ne pusti na otroku dolgorocno gledano nobenih posledic.

Ja bo trba najti nek nacin, da bomo spali...pa saj smo ze, ne vem kaj jo sedaj daje!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SPANJE
8.5.2009 11:30:32   
maya2
Naša je stara 3 leta in spimo ponoči od februarja, redke so noči ko se zbudi, prej pa so bile ravno tako redke noči, ko je spala user posted image . Začela pa je bolje spati, ko smo ukinili dudo user posted image

_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SPANJE
8.5.2009 14:05:49   
resika
Barni sploh se ne sekiraj, naš je bil februarja star dve leti. Pred dvemi tedni sva ga začela puščat, da sam zaspi in morm rečt, da je šlo gladko čez. ZAenkrat. Prvič ga sem 4x dala nazaj v pojslo, pol pa 2x in glih včeraj sm rekla lahko noč in to je bilo to. Saj še vedno prosi naj z njim ninam, ampak grem ven. Prvič je malo dlje jokal, samo eno uro zihr ne. Tako, da brez veze forsirat, očitno še ni pripravljena. Sm vseeno, ko se odločiš ne popuščat. Naš se je tud zbujal vedno in to večkrat na noč, pa me klical...Saj se da še, sm odkar pa sam zaspi, pa mislim da je tega manj oz. kar lepo spi. Ker on ve, da me ni bilo zraven, ko je šel spat in se tud ne ustraši kje sem, ko se ponoči predrami.

sej bo,

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SPANJE
8.5.2009 23:03:52   
tašy
Ne se sekirati,takšnih otrok je veliko.Tolaži se s tem da bo enkrat boljše.z prvim sinom nisem imela nikoli težav s spanjem.Je sam zaspal v svoji sobi in svoji posteljici-brez problema-
Pri drugem sem pa skoraj znorela,tolikokrat sem se vstajala ponoči.Do šestega meseca ni bilo večjih problemov,nato pa se je začelouser posted image -sprva sem mislila da so krivi zobki,ampak se mi zdi da niso bili,ker je prvega dobil komaj pri 12 mesecih.Do 19 meseca sem se vstajala tudi po 10x na noč,ampak gospod ni hotel piti,ni hotel dude-v glavnem še sam ni vedel zakaj tečnariuser posted image Zjutraj pa se vstati in iti v službo,ponavadi sem bila kot kakšen zombi.Sprobali vse metode-učinka nobenega.In ko sem se že sprijaznila,da pač tako mora biti,naš gospodič nori po dnevni sobi,butne z glavo v mizo in si preseka arkadouser posted image groza,ampak vse slabo je za nekaj dobrouser posted image ,v bolnici se je otepal kot norc,da mu je komaj zalepila skupaj.In ko sva prišla domov tri noči ,neprestano tuljenje,sem mislila,da me bo pobralo.No povedati hočem da se je četrto noč zgodil čudež,mali je prespal celo noč od 21h do 7.30,sem hodila  gledati če diha.Od tega je že tri tedne in prespal je vse noči.Si včasih mislim,da mu je koristilo da je butnil z glavo v mizo,čeprav mi takrat ni bilo smešno in sem se skoraj zjokala,ko sem ga morala na silo držati pri miru,da so mu lahko slikali glavo in potem zalepili.
Torej upanje,umre zadnje.

(odgovor članu resika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SPANJE
9.5.2009 17:43:00   
noranate
Naše vse 3 so do enega leta ponoči spale, nato pa se je začelo prebujanje tudi do 12 X na nočuser posted image . To je trajalo približno do 3 leta, nato pa se je postopoma umirilouser posted image . Pa smo preživeliuser posted image .

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?