|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 14:07:59   
simonalokar
vem da je bilo verejtno veliko govora o govoru, vendar pomoč

moj sin je star 2 leti in 11 mesecev in me mal skrbi govor. vidim da me razume kar mu govorim damo on noče govorit oz. nevem kaj naj si mislim. če hoče reče šumnike. ampak tudi sodelovati noče ko ga želim kaj naučiti. zato vas prosim da mi pomagate kako ve delate da vam uspe da e učite al je že prezogdejuser posted image

zna mi pokazat kar ga vprašam in če neve mu to ponovim. knjigic ne želi poslušati.user posted image

včasih mu rata izpeljat kar lep stavek samo to ni dovolj.

kaj pa delajo pri sistematsekm pri 3 letih kaj zahtevajo od otroka?

prosim pomoč

simona
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 14:25:34   
melanija
Moja je stra tudi 3 leta, zna reči črko r, brez problema, za šumnike pa ne jo spraševat, ker ti ga ne bo povedala, pa tudi še nekatere druge črke manjkajo. Tudi jaz sem nekaj poskušala jo popravljat, pa mi je rekla največkrat nehaj. Se sploh ne pusti vodit.

Jaz se ne sekiram enkrat bo že skapirala, če ne prej pa ko gre v vrtec.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 14:30:30   
Udb
Naš mali razen črke R obvlada vse. Nikoli ga nisem nekaj posebaj učila, zato tu nimam nobenega nasveta.

Na sistematskem pa se čisto lepo pomenijo z njim, o vsem mogočem, neki mora narisat, pa stolp sestavit, pa skakat,... Kar se govora tiče - ne vem, če imajo kakšne posebne zahteve. Imava pa drug teden še psihologa, ki te potem baje napoti k logopedu, če presodi, da so kakšne težave.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 15:50:05   
Lalica1
Mogoče je samo majhna lenoba. Se mu pač ne da in ga boš težko pripravila do govora. Verjetno pa bo enkrat sam začel, ko bo pač pripravljen.

Sedaj pa nekaj bolj na pamet in v razmislek: kaže mogoče tudi kakšna druga odstopanja? Npr. kakšne fizične pomanjkljivosti, da te noče poslušati, je raje sam svoj,... Če durgih znakov ni je tvoj sinček pač samo majhen lenuh (po moje), če pa opažaš tudi kakšne druge spremembe (ki prej niso bilke prisotne, sedaj pa so in da na kakšnem področju nazaduje) pa ga pelji na kakšen zdravniški pregled in se pomeni z zdr.

Sicer pa ne vem, do kdaj je normalno, da otrok govori. Sestričnin sin bo julija star 4. leta pa skoz nekaj govori, ampak jaz ga ne razumem nič! Medtem ko naša punčka že zelo dolgo in lepo govori. So si otroci pač zelo različni!!!



(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 17:16:23   
Anonimen
kaj pa delajo pri sistematsekm pri 3 letih kaj zahtevajo od otroka?


Vse sorte je na programu.

Od risanja, zlaganja kock, parjenja enakih likov, skakanja, rezanja, do sprasevanja o tem, katere prijatelje ima otrok, kdo mjavka in kdo leta (nasa je rekla, da zmaj user posted image , pa ni "padla", ceprav se je psihologinja cudno nasmihala, samo ona rabi malo vec casa, da ji potegne, da so to zmaji, na katerih skacejo s planin :), ma tko, vsega po malem na splosno, kar se otroka tice. Plus nekaj vprasanj za starse.

Ma ne sekiraj se ti, nikakor pa otroka ne sili v neko ucenje, ker je to zanj samo stres in mu ne bo prinesel nic pozitivnega. Meni je bilo vazno, da razume, saj to pomeni, da slisi in da nekje v glavi povezuje ideje, ki jih se ne zna ubesediti. Tudi nasa bejba je zacela govoriti precej pozno, zdaj pa zapoje otorinolaringologijo v vseh durih in molih user posted image . Pac eni spregovorijo prej, drugi kasneje. Pocakaj na sistematski in ne delaj panike na zalogo, ker ta nikomur ne koristi.

(odgovor članu simonalokar)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 17:19:22   
rija
uh, mojega pa kar ustavit ne morešuser posted image  

kar naprej govori.....r itak da še ne gre, šumniki pa tak-tak....pa saj bo.....user posted image
sicer še nismo imeli sistematskega in me res zanima, kaj bo prodal tej psihologinji user posted image  ker mali je od user posted image  user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: govor in sistematski 3 leta
2.2.2009 23:28:56   
LEJLA
Nam je rekla logopedinja, da ima do 5ega leta cas, da osvoji sicnike in sumnike
potem pa se zacne "terapija". 

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?