|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 8:25:36   
mia-1
Hoj
Upam, da mi bo znala katera pomagati.Imela sem zelo neredne cikluse.Tezava pa je v tem, da so mi postavili 2 termina poroda.Na nuhalni 18.4, moja ginekologinja pa 25.4..Ze vec kot en teden hodim na ctg v porodnisnico pa je zmeraj vse ok in hodim domov-pocasi me to cakanje ze ubija.V soboto me je v porod. tudi vaginalno pregledala in rekla da sem se cist zaprta in da je otrocek se ful visoko.Rekla pa je tudi da je posteljica ze kar zrela, plodovnice pa je se dovolj.Vceraj sem bila spet na ctg-ju, kot vedno bp..Rekel mi je naj pridem zopet v sredo in pricakujem, da bom ostala notri.Ali mislite, da mi bodo porod sprozili ze kar v sredo al me bodo sam tam imeli in cakali.Kako pa to zgleda ce zenska ni niti odprta niti nima popadkov?Ali ima katera taksne izkusnje.Po njihovem sem noseca 41 1/7.Ali porod ki ga sprozijo umetno traja kaj dlje?LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 8:29:56   
dory
Meni so najprej dolocili PDP 14.05.,pol je blo 10.05. pol zarad velikosti ploda 02.05...no na koncu je prehitel tamal sam in nas vse zafrnkil...

Glede na to,da je vse ok tako s tabo kot z malim,so te pustili se kak dan...v sredo pa pomoje lahko pricakujes akcijo,ce ne bo slo po naravni poti prej...ce ne bo slo,bos dobla neki za mehcanje MV in umetne popadke...zdej ce tak porod traja kaj dlje pa ni pravilo...odvisno od vsake posameznice posebej...

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 8:33:02   
Teni_
Ostalo ti kaj dosti nemorem pomagat, glede sprožitve poroda pa je čisto odvisno od posameznice oz. kako hitro se odpiraš. Kolikor jaz vem, najkasneje sprodijo porod 2 tedna po roku. Meni je sicer odtekla voda, bila pa sem brez popadkov. Dali so mi umetne, ampak sem se full hitro odpirala in rodila v eni uri.

Držim pesti, da se ti čimprej začne kar samo od sebe, drugače pa upam, da boš že kar v sredo cartala svojega:duda:.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 8:34:01   
Magi*
take izkušnje sicer nimam (razen, da mi je G 3x izračunal različni PDP;). če ti je rekel, da pričakuj, da boš ostala notri, ti bodo sigurno pregledali plodovnico. običajno potem sprožijo porod z umetnimi popdaki. le-ti pa zelo pospešijo celo zadevo. potem je pa odvisno kako se bo tvoje telo naprej odzivalo. nekatere že pridejo v porodnišnico z popdaki in delno odprte, pa se potem nikamor ne premakne. druge pa pridejo čisto zaprte in brez popadkov in se potem zelo hitro odvije.

samo hrabro in brez strahu in zelo je mogoče, da boš v sredo že držala svojega dojenčka v naročju:bravo::bravo::bravo::rozica:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 9:33:36   
Spicy Black
Ali ti na CTG ne pokaže prav nič popadkov? Zanima me namreč zato, ker jih meni kaže na 10 min pa so še zelo šibki. Koliko časa je potrebno, da se ojačajo?

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 9:39:05   
cleopatra
meni je ginekologinja določila PDP 31.12. in je skoz trdila, da plod zaostaja v rasti, da je premajhen, bla, bla,...in tako me je poslala na UZ v ljubljansko porodnišnico, kjer so seveda rekl, da bodo v 37.tednu sprožl porod, ker plod zaostaja kao v rasti 1-2 tedna, dokler niso pogledal meritev do treh mesecev, kjer je bila pikica dejansko skoz 1-2 tedna manjša od povprečja.Tako so končno odkrili da ni manjša, ampak mlajša in so mi dal PDP 7.1., toda razveselila nas je že 5.1. in ni bla prau nič majhna ali lahka.

Imam tehtne razloge, da nisem velika ljubiteljica UZ naprav.:):)

čao, cleo;)

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 10:46:36   
mia-1
Nina99- cist nc ne pokaze popadkov.Me vse babice sprasujejo ce res tudi doma ni nic.Zgleda da mi ze ne verjamejo najbolj.Sam jest ne morem pomagat ce ni ni!

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 11:01:07   
Anonimen
Če si še čisto zaprta, ti bodo dali svečke za mehčanje materničnega vratu. Najprej dajo eno in greš po navadi na oddelek. Potem čez neka ur, če se še skozi nič ne dogaja, dajo še drugo, ki pa ponavadi, če že prva ne, povzroči tanjšanje materničega vratu in odpiranje. Zato nato dajo še umetne popadke. Potem se začnejo popadki, odpiranje in čakanje na to, da boš dovolj odprta za "finale". Kako hitro vse to poteka, je pa resnično odvisno čisto od posameznice in je lahko zelo različno. Pri meni se je naprimer pri 3 cm odprtosti ustavilo in ker zadeva 3 ure ni več napredovala, so mi naredili carski rez. Enim gre pa zelo hitro.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   ali ima katera taksno izkusnjo?
26.4.2005 12:19:21   
Anonimen
Jaz sem bila noseča 42 1/7 ko so mi sprožili porod. Nisem bila odprta, nisem imela ničsvojih popadkov, plodovnica pa je bila že 14 dni mlečna, vse ostalo bp.

Umetne sem dobila preko infuzije, porod je trjal 5,5 ur.

Je pa res ponavadi tako, da umetno sprožen porod traja dlje. to pa zato, ker večina žensk pride s svojimi popadki in so zato tudi že nekaj cm odprte. Če si še povsem zaprta, ptem bo res trajalo dlje, ni pa to pravilo. Meni so babice rekle, da bo najbrž trajalo kar do večera (popadki so se začeli ob 9h zjutraj), pa sem rodila že ob 14.25.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?