|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.3.2010 8:13:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 8:26:13   
barni
Mi smo mel tako obdobje 1 teden. Kot je prislo je odslo. Nenadoma in brez nekih predhodnih znakov. Pa tut ne vem kaj je hotla in tut ona ni dobr vedla, ker je po napadu bilo vse tako kot prej. tut ponoc smo imeli izpade, ja. Pa sem jo nosila, crkljala, pa se je kr drla, histericno, kricala, do hripavosti.

Sem pa naredila pri enem izmed napadov konec tako, da sem jo pustila na snegu lezat 10 minut v dretju in histeriji sredi parka. Mal mi je blo bed, k nisem vedela a bomo dobili pljucnico al kaj, samo sem vztrajala, ceprav komaj. Potem gospica vstane in gre dalje, kot da nic ni bilo user posted image In od tistega dne, je bilo spet vse po starem. Meni ni bilo cisto nic jasno.

So mi pa v tistem tednu tudi v vrtcu rekli, da je cisto druga. In potem spet kot da tistega tedna sploh ne bi bilo. Kr neki.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 8:28:07   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
nas 2-letnik (in 4m) sploh nima vec normalnih reakcij na odklonilen odgovor - zacne se histericno dreti in ni sanse, da ga lahko kako preusmeris al pa vrzes na foro. ce neki ni po njegovem, vsi fasemo zivcnega, ker se tolk dere. mi smo uvedli "kazen", tj. hodnik, dokler se ne skulira - ampak mali se zna dret tud po 10, 15min (in to clo parkrat na dan user posted image ) - je ze ves hripav...

Moj Mladič je star 4 leta in počne točno to že skoraj pol leta. Sicer sem laik, ampak sumim pa, da je hiperaktiven (kakor njegov starejši brat). Rešitve pa nimam. Tudi mi norimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 8:37:49   
bučkabb
no naša je stara 17 mesecov in se je začela tako obnašat, na vse kar ni po njenem odgovori z jokom, sicer jo lahko še včasih preosmerimo tako da jo s čim drugim zamotimo ampak čedalje manj nam to gratuje

se že kr za glavo držim, kaj vse še bo......user posted image

je pa sicer zelo živahen otrok in brihtna, vse že ve zelo dobro tak da jo ne moremo kr tak prelisičit.

sem začela prakticirat da jo pustim naj se dere, sam kaj ko mi jo pol drugi : joj pa kaj je narobe, boga ,....prid k men....., skratka ji devajo potuho...
bo kr hudo jauser posted image user posted image


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
17.3.2010 8:51:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 10:14:08   
tintin
Tudi naš mladiček (2 leti 4 m) je imel precej hudo obdobje trme kak mesec nazaj, trajalo je kake 2 tedna v hudi obliki....v milejši se pojavlja še zdaj, ampak ni več tako hudo....se ga da vsaj preusmerit.
Midva z možem sva ugotovila, da pomaga samo sledeče:
1. jasna navodila glede vseh zadev, red oz. rutinsko izvajanje vseh postopkov, izogibanje kritičnih situacij

2. majhne količine informacij naenkrat oz. doziranje informacij (npr. če gremo popoldan v soboto na kak RD, nikakor mu govoorit že v petek, da bomo kam šli, ampak šele tik pred zdajci)

3. ukrepi ob trmi: malo ignoriranja, nato poskus pomiritve...jaz ga na hodnik ne bi dajala, ker potem je otrok sam s svojimi čustvi (trmo, histerijo....), ki pa je ne zna obvladat. Oz. nekako tako si potem predstavlja: radi me imajo samo takrat, ko se ok obnašam. Saj razumem, da je blazno težko z vreščečim in histeričnim malčkom in da je ta time-out v bistvu samo time-out za starše, da malo vdihemo...ampak jaz se tega pri dvoletniku še ne bi posluževala.

4. Kompromisi, ki nikomur ne škodijo. Midva z možem sva ugotovila, da se mali zacikla, če nekaj hoče po svoje, midva mu pa to prepovedujeva. Znori, ker je močen karakter do daske... Zato sva ga začela opazovat in z njim sklepat kompromise, ki nikomur ne škodijo. Npr. ker je v fazi "sam" hoče vse sam...tudi namazat margarino in marmelado na kruh. In sva mu pustila...dala plastično žličko in nožek (plastičen) ter kos kruha in fant si z minimalno pomočjo namaže kruh sam.

5. O ljubosumju nimam nasvetov, ker me to poglavje najbrž čaka...čez 1 mesec.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.3.2010 10:52:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 17:03:54   
naja78
metulj 3333:

to se pr 2 letih začne,pr enih prej in trajaaaaaaaaaaaaaaa.tisti,ki so tapravi karakter(beri:jih ne moreš kar tako spreobrnit,vršt na finto,zamotit,...se pravi taprav temperament).
to je del obdobja.pri nas je bilo tako pr približno istih letih.samo vztrajaj pri svojem ti ali mož,da ne zmaga,za kar ti veš da mora ostati tako,kot vidva rečeta.recimo samo pomembne  pomembne stvari.

recimo nepomembne(npr.da sam reče kaj bo imel oblečeno zgoraj).............,mu pusti da zmaga,...
saj sama dobro veš kaj mu lahko dovoliš.

jaz sem že 1x pisala.kazen pr takih otrocih ne zaleže.pa naj kdo reče kar koli.se ne obrestuje,tudi ignor ne.bolj pali mirna in čisto tiha prepoved nečesa in to na direkten način.in se sploh ne pogajat,samo razloži pa zakaj NE.

POZORNOST pa itak da išče na tak način.mi imamo zdaj grozo-3 letnik in 3 mesece,da ti ne morem povedat.samo zjala in tolka bi lahko.no,se kuliram.user posted image user posted image  

čim bolj ga zaposlit,če imaš ti preveč dela z mlajšim,obvezno malo spremeni načrte.bodi več  z velkim.veliko bodite zunaj,naj pomiva posodo-po svoje,naj on okopa mlajšega pa če tudi ni ok,...,...če sta kje na prostem in se grdo obnaša,mu enostavno reči že pored odhodom kamor koli, da če se bo grdo obnašal,gresta domov-TO NAREDI.
vse govori vnaprej.pomaga vsaj za 50 %.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
17.3.2010 17:25:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
17.3.2010 17:29:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 17:37:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

tintin:

1. imamo rutino. zjutraj vstanemo in je dretje ze za preoblec. prav tako zvecer - igramo se, umijemo in oblecemo ter se potem se s tatijem igrata. ampak mali se niti preoblec ne da, je ze dretje.

2. poskusam dozirat info in sproti preverjam, ce steka.

3. hodnik je kazen zato, ker npr. tolce Jana po glavi. ko mu drugic recem, da se to pac ne dela in on kr vztrajno nadaljuje, gre v kazen, prej dobi opozorilo.
kar se histericnega vrescanja tice, gre tja, ker se sam ne ve, kaj hoce - in poslusat 10min mulca, kako se dere je... ma, ni glih fajn. s tem da se mlajsi rata ves zivcen. s tem, da to ni enkrat na dan, ali pa dva. se zna zgoditi 2x v uri.
in ko pade v ta film, noce niti meni na roke, niti da ga bozam - postane pravzaprav nasilen sam sebi in se grize npr. v roke.

4. mi te kompromise ze imamo - problem je v stvareh, ki jih ne sme. ne sme tepsti ali gristi bratca oz. mu rinit prste v oci. ne sme majati TV-ja, ki je enkrat ze padel na njega. ne sme tlacit vilice oz. cesa drugega v vticnice. itd. kaj narediti v tem primeru, ko se mulc odloci, da on to BI - kako naj mu dopovem, da se pa to res ne dela?


na nek nacin mi je jasno, da verjetno poskusa dobiti pozornost na ta nacin. ampak ni mi jasno, zakaj se to potem dogaja, ko gre za standardno rutino - je mozno, da mu res ljubosumje tolk ven tolce?
in zakaj to zbujanje sredi noci in histericno dretje - noce niti, da bi ga vzela v roke ali pobozala. noce. se bolj se dere. in to dretje se ne ustavi 20min - ne pretiravam. stopajte svoje mulce, me prav zanima, ce se kateri zdrzi 20min.

ko sva sama oz. ni Jana blizu, teh pojavov ni.



kok si pa ti zakomplicirana mami no! nč ne pustis!



user posted image

sorry, sam si dobro napisala. sem se smejala, ampak vem da ni niti malo smesnouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 18:13:48   
Ulla80
metulj pri nas bi blo verjetno isto, je tudi kar pestro, samo jaz se držim pravila, da prvi otrok je vedno prvi in pika. saj se mogoče malo kruto sliši...
tamal ne bo doživljal travm, če more kdaj počakat, tavelik jih bo. pri nas kar fajn laufa tole, čeprov je tavečja kar trmasta in takšna. pa ful zaleže če tud tamalga kregam, da je ne sme tepst, če ga dam v stajco na ohladitev ko dela bedarije itd. tist, da ma občutek da ni sam ona kregana itd. in seveda obvezne dnevne aktivnosti, da sma samo midve, pa da še tamalmu razložim, da zdej nimam časa ker z ulo to in to počnem, pa ona kar žariuser posted image

stvari, k jih ne smeata, odstranim oz. jih pač onemogočim, tko je pol manj vpitja in teženjauser posted image recimo vtičnice imam vse varovala not in niso bile aktualne nikoli...ker tud če je kteri kaj šaril okoli, se nismo temu posvečali in sej veš - ni zanimivo, če mami ne tuli pustiiiii!!!!user posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 18:16:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

pojma nimam, kaj bi zelel in niti on nima pojma, kaj hoce, nic mu ni prav.


Metulj333, izven teme, ampak meni se zdi, da si še najbolj ti user posted image user posted image , želiš enega konkretnega odkopa in sprostitve. Potem bi tudi ostale interakcije lepše tekle...no, tako se mi zdi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
17.3.2010 19:16:05   
Taddy78
Pri nas se je histerija in metanje na tla začelo ob vstopu v vrtec, torej pri 2.letih, trajal pa skoraj do 4.leta. Sedaj pa se ubadamo z novimi forami in idejami, od tega, da zjutraj porabim skoraj 1 uro da ga spravim v vrtec, do tega, da se obvezno skregava ko pridem po njega, ker bi on rad šel k babici, ali pa bratrancu, ali pa v trgovino nekaj kupit.

Potem se namuli za vsako stvar. Sem ga recimo skregala, ker je letel na cesto (pa sem mu že 100_x_ rekla, da se vedno najprej pogleda), in ni hotel hodit, da sem ga mogla vlečt na drugo stran, potem pa se je na parkirišču ustavil, daj glavo dol in ni hotel priti do avta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
18.3.2010 13:31:19   
tinkamarinka
Pri naši je bio zelo podobno, ni še stara 2 leti. Takoj, ko je slišala besdico NE, se je že drla. In ni šanse, da bi jo takrat prijel, ji kaj rekel ali karkoli. Sma poskušala oba z možem ampak neuspešno. Drla se je tudi po pol ure, pol šele sma ji lahko preusmerila pozornost.
Najhujše je bilo pa to, ker se je spomnila, da ni bilo kaj po njeno še kakšno uro po dogodku in je bilo jovo na novo.

No pol sva jo pa dala na ignore. Ona se je drla na tleh v dnevni ali kuhinji, midva pa sva delela nekaj vsakdanjega (v "miru" naprej jedla, kuhala, brala) kar koli, samo gledala je nisma. Izpadi so bili vedno krajši, zdaj jih skoraj več ni. Je pa res, da sem jo vedno povabila naj pride k meni v naročje in na koncu sma se vedno pocartali - pa ni važno kaj sem delala. tako se je pol do konca potolažila.

glede ljubosumja pa ne vem še, ampak mislim da bo hudo.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
18.3.2010 16:36:48   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: naja78

jaz sem že 1x pisala. kazen pr takih otrocih ne zaleže. pa naj kdo reče kar koli. se ne obrestuje, tudi ignor ne. bolj pali mirna in čisto tiha prepoved nečesa in to na direkten način. in se sploh ne pogajat, samo razloži pa zakaj NE.


uf, kaj potem predlagas (ocitno kazen ne bo zalegla) - ker mene to vrescanje cist iz tira spravi. dokler se da kaj pogovarjat z njim, ni problema - ampak 10min vrescanja... ignoriram ga pa tud bolj tezko. je preglasen in obicajno sredi sobe... user posted image


ojla.

hm,kaj predlagam.user posted image user posted image user posted image

mah,veš kaj....jaz sem ista kot ti,....... takoj ko kaj tazga slišim....... ...živc spul,sploh matr zdej ko sem tik pred PDP...adijo pamet.ja,komi ga obladam.
sem pa neki opazla.včasih se pač moram zadret da te otrok registrira-sliši ok,.....in posledično se kmalu še on začne.
itak takoj spoznam,da moram bit jaz bolj mirna....tiha,.....ga zaposlit,...
nevem našmu je všeč družba,vrstniki,da kam greva-s peseki ven,na sprehod,tudi po lužah skakat,......če je dež.....je pa res da ne vem kaj bo ko bomo sedaj 4-je.user posted image ampak verjetno bom prikolico s sabo vlekla,na voziček pa bomo montiral še ene koleščke,da bo  3 letnik lohk  se vozil-kao spočil(če se bouser posted image ).

zdej bo boljš boš vidla,ko bo it  za ven.čeprav pravjo da bo april kisli,no potem se nam bo mešalo.user posted image user posted image user posted image

hm,....če torej pride do dretja,...na vsak način bi jaz počakala da ga dretje-trma,histerija mine.ostani mirna.
povej mu da te ne moti ker se DERE,AMPAK DA PA BI GA NSLEDNJIČ RES PROSILA ČE POVE BOLJ TIHO,KAR MU NI VŠEČ,KER GA NE RAZUMEŠ IN NE VEŠ MU POMAGAT,NE VEŠ KAJ HOČE,.. NAREDI  SE GLUPO.

prvič  ne bo odziva,ko pa boš mogoče probala še 5x,pa bo.ne vem,ti svojga mulca najbolj poznaš,...naš je res temperament 1A,pa je kr palilo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
18.3.2010 17:28:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Napadi trme / histericno dretje...
18.3.2010 20:44:35   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hej naja78! bomo sprobal nasvete! user posted image  mah, saj vem, da moram jz ostat skulirana... se trudim... no, zdaj je spet zacel iti v vrtec, pa ga par ur ne vidim in sm prec bolj razpolozena za njegove izpade user posted image  moram ga pohvalit - dons ponoci se je samo prebudil in zezal, ni pa vkljucil sirene na ful. le tega ne vem, a je to zato, ker sm mu zagrozila, da bo sel v drugo sobo, ce se bo drl, al je blo zato, ker sm bla "hladna ko led"... user posted image


ampak sem se pa nasmejala!!
si pa čist ista kot jaz.user posted image user posted image user posted image
ko je v vrtcu,in če ma popldne izpad me ne ganejo trolk,kokr če je doma.imam spočite živce.user posted image lažje vse prenesem......

pomoje je bil tiho zarad obojega.user posted image naš ful sanja zdej in je blo neki podobnega,...pa je sanjal o mravljah,....pa se jih ne boji,kako so mu po roki lezle,.....in vsak zvečer ko gre spat(sej je kr priden kar se spanja tiče,bolj je problem karakterno),mu lepo rečem,ko zmoliva sveti angel.....lepo spi in lepo sanjaj,ne brcaj ne dajaj noge vn,ne vstajaj in boš lepo sanjal,.....za 1x pali,.....user posted image bomo vidli kolk časa pali.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?