|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   malček in prihod novorojenčka
22.3.2010 20:04:20   
biga
Pozdravljeni. Zanima me, če se je kaj podobnega dogajalo tudi vam, ko ste prinesli domov drugorojenca. Namreč, moj skoraj triletni sin, je začel spet lulati v hlačke (podnevi in ponoči), potem ko je že bil suh, kar naprej je jokav, siten, vrešči, če kaj ne dobi (prej ni), ni mu do igre, tudi če se hočem igrati z njim, samo postopa po stanovanju iz dolgčasa. Sestrico je sicer navidezno sprejel, skoz bi jo božal, hkrati pa tudi govori, da jo bo natepel in jo moram dostikrat zaščititi, ker bi jo sicer trdno prijel za glavico. Vem, da ima težko obdobje, ker je bil najin scrkljanček, ampak res ne vem, kako mu olajšat. Tudi v vrtec zjutraj noče in joče, čeprav je doslej zelo rad hodil. Celo nekatera pravila sva z možem opustila (tista, o katerih je možen kompromis), samo da ga ne bi po nepotrebnem kaznovala, ker mu je že tako hudo. Samo če začne tepsti, ga še vedno zapreva za minutko v sobo, kot doslej. S tem, da mi je potem vselej hudo. Kako se s tem soočate tisti, ki ste v podobni situaciji?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: malček in prihod novorojenčka
22.3.2010 20:18:19   
Jančika_
Pri nas ni bilo težav, ko sem rodila drugič (razlike je bilo dve leti). Ko sem rodila tretjič, sta bila prva dva stara 5,5 in 3,5 - no, tu smo pa imeli malo štale, ja. Malo sta podivjala, na vsak način sta hotela vzbuditi pozornost. Trajalo je kak mesec in je bilo kar naporno, ampak je minilo. Nič, z možem sva poskušala delati z njima kot dotlej, nisva popuščala. Potem bi nama pa res zrastla čez glavo! 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: malček in prihod novorojenčka
22.3.2010 21:00:44   
živa
Jao, Jančika, ne me strašit! Pri nas je bila pri prvem ENO LETO (!!!) štala.

biga, jaz sem tudi takrat jamrala; morda ti bo kaj pomagalo:

http://www.ringaraja.net/forum/m_2042204/mpage_1/key_dojen%25C4%258Dka/tm.htm#2042204

Lp,

živa

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: malček in prihod novorojenčka
22.3.2010 21:27:31   
živa
Pa še tole sem se spomnila, da sem odgovarjala:

http://www.ringaraja.net/forum/m_4867813/mpage_1/key_/tm.htm#4868740

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: malček in prihod novorojenčka
22.3.2010 22:39:03   
naja78
jaz pa ti čez kake par tednov napišem.
je pa to kar opisuješ normalno.mislim da so vsi otrci ljubosumni,ko dobijo ml.bratca ali sestrico.pomoje ni izjem.eni več,drugi manj.
samo popuščat pa ne preveč,ker bo pobezljal.za tistim kar stojita,stojta.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 7:35:53   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: naja78
je pa to kar opisuješ normalno.mislim da so vsi otrci ljubosumni,ko dobijo ml.bratca ali sestrico.pomoje ni izjem.eni več,drugi manj.
samo popuščat pa ne preveč,ker bo pobezljal.za tistim kar stojita,stojta.

Popolnoma drži! Moj sim je 10 let starejši od hčerke, pa ga isto daje ljubosumje, samo da to pokaže na drugačen način. Prve mesece je najhuje, potem pa se normalizira ampak izgine pa nikoli. Kar vprašaj odrasle prvorojence. Vedno so malček ljubosumni na mlajšega brata/sestro.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 8:06:36   
miškamaška
Pri nas je bilo tudi kar hudo!

Ta velik je bil star 20 mesecev ko smo dobili dojnčka. Najprej se je začelo z dudo, na vsak način jo je hotel, čeprav je bil že nekaj časa brez. Pol se je nadeljevalo z jokom, vreščanjem (mislim da je pošinil, da dojenček zajoka in mi skočimo, ter je na tak način še on hotel pritegniti pozornost).
Ampak, da te potolažim, zdaj po treh mesecih se stanje počasi normalizira. Imamo srečo, da dojenček večino spi in je, tako da smo se zadnje čase veliko posvečali ta velikomu.

In še en nasvet: vztrajaj pri svojem in ne se mu pustit sprovocirati pa dobre živce!

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 9:47:52   
Jančika_
Včeraj nisem uspela napisati bolj podrobno. Torej, naša dva negativne energije nista usmerjala proti bratcu, temveč proti nama z možem, predvsem seveda proti meni. Pa še tako nesrečno se je poklopilo, da sem rodila decembra, ko je itak izredno stanje zaradi praznovanj in daril in so otroci že tako ali tako čisto iz sebe. In še počitnice sta imela, torej sta bila izven svojega običajnega ritma. Vreme je bilo slabo, nekaj dni je bilo okoli minus deset_, tako da še zunaj nismo mogli biti kaj veliko. Fajn kombinacija skratka.

No, kazalo se je vse skupaj predvsem v rušenju vseh pravil, ki sta jih do tedaj upoštevala. Umivanje rok po jedi? Nenadoma hud problem! Sedeti za mizo in jesti tako, da ti večina hrane ostane na krožniku in ne pod mizo? Mission impossible. Divjanje po hiši in hkratno kričanje na ves glas je bilo na dnevnem redu. Fajn trening za živce je bil, ja. Midva sva jima postopoma ukinjala vse privilegije. Novo leto sta pričakala brez VSEH igrač. Prazna soba! Dva tedna sta bila res čisto brez, potem sta dobila nazaj avtomobilčke in nato Gormite. Pa jima ni nič manjkalo, sedela sta za mizo in risala in se vsaj malo umirila.

Trajalo je dober mesec, potem smo se pa spet nekako utirili. Seveda je še kakšen poskus prevrata, to bo itak vedno, ampak ni pa to več dnevna bitka. Bratca imata rada, onadva sta pa itak že od prej strašna ekipa.

(odgovor članu miškamaška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 10:15:45   
živa
Hvala za tolažbo user posted image . Na srečo bo tokrat ob rojstvu pomlad in se bosta zunaj lahko jagala in sproščala frustracije ... upam user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 10:19:35   
piko12
Znano. Lulat sicer ni začel, ampak divjanje, kričanje in vse je neeeee. In tudi pri nas smo pospravili 3/4 igrač, ker jih je metal naokrog. Stanje se je malo umirilo po 1mesecu, ko smo šli lahko ven, da si je zdivjal in ko je mala nehala skoz cucljat, tolk da se lahko posvečam tudi samo njemu. Ima pa še zmeri mami napade, kot da ga ati ne zna oblečt in mu umit zob... Ampak več smo zunaj in večja je tamala, lažje je.user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 10:21:18   
tintin
Tudi mene sprejemanje novega dojenčka s strani starejšega (28m) precej skrbi. Ma kaki porod, glede tega se ne obremenjujem, ampak moj sinko...ta pa bo najbrž zalogaj....mali je precej navezan name, ravno je dobro prišel v obdobje trmarjenja in "sam" in "ne", dudo smo dali proč 1,5 m nazaj...sicer je nad dojenčki navdušen, ampak bogve če bo nad našim...user posted image No, 1 month to go...potem bomo pa videli. Močno, močno upam, da bo vse ok.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 12:28:48   
sanelaa
Uf, tudi mi konec maja dobimo še enega fantka........razlika bo 19mesecev.
Upam da ne bo večjih izpadov, malo se tolažim da bo takrat lepo vreme in da bomo iz vrtca lahko šli direkt na igrišče, da se bo mali zdivjal in naigral.


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 14:31:02   
Najaa
Naša na vsako spremembo reagira s kakanjem v hlače. Ko se je rodila njena sestrica, je sicer še imela plenico, ampak je pa kasneje se pokazalo, da tudi če nove stvari sprejme na zunaj mirno in prijazno, je reakcija kakanje v hlače. To traja kaka dva tedna pol je pa spet ok.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 17:50:21   
Anonimen
Ko je naš takrat skoraj 7 letnik dobil bratca so bile njegove besede:,, To sta mi nalašč naredila, a ne!,,user posted image  Ker so bile ravno počitnice, je šel k babici in ni hotl 3 tedne domov. Sedaj ga ima pa neskončno rad.No, dve leti kasneje je pa še enega bratca sprejel čist brez problemov.

Naš dvoletnik je pa tudi ob prihodu mlajšega bratca začinil s kričanjem, ne-ji, grobostjo....ampak se je tut kmal skuliral (sploh pa mu je blo verjetno mal lažje, ker je imel starejšega bratauser posted image ). 

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: malček in prihod novorojenčka
23.3.2010 20:48:34   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Včeraj nisem uspela napisati bolj podrobno. Torej, naša dva negativne energije nista usmerjala proti bratcu, temveč proti nama z možem, predvsem seveda proti meni.


Isto. Tamalo je non stop božala, dajala dudo, skratka bila je FUL nežna, do naju pa precej "zahtevnejša" oziroma je bolj klicala po pozornosti. Divjanje, kričanje, razmetavanje, afnanje pri jedi, govorjenju ... Take finte. Kar je, konec koncev, čisto normalno.
Jah nič, jaz sem se prve mesece ukvarjala precej z njo. Zdaj hodi v vrtec in UŽIVA, jaz pa se lahko malo bolj posvetim mlajši.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: malček in prihod novorojenčka
24.3.2010 13:51:11   
Alči
Pri nas je razlike 19m. Mali je zdaj star 6 t. in ga tavelik lepo sprejema(boža,lupčke tala, nič ne slili vanj...) ampak njegovo splošno obnašanje pa je za popiiiiiiiiii....skos je bil pravi cuker, nič tečen, nič zadirčen, zdaj pa kot da je to drug otrok. Joka, vse je ne, al pa ga vprašaš a boš to, pa reče ne, pol pa pospraviš nazaj, pa v histeričen jok in to bi se loh šli 100let, noče se previt, noče preoblečt, nič nič nič....žalostna sem, ker  mene ne obrajta več, vse samo ati, bog ne daj, da mož kaj ven skoči-groza. Ne vem, upam da se bo kmalu umirilo, ker ...sej ne vem a se mi on smili, ker vem, da so to spremembe zanj, ali se sama sebi. Včasih se kar na wc zaprem(da me ne vidi), ko ma take izpade in jokam. Upam da tole obnašanje hitro mine, čeprav pol pa pravijo da pride še ena taka fina faza okol 3 let ki se ji reče trma....skratka zabavni program imamo.

_____________________________

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...





sindarin

Kaj ima največji vpliv na vašo odločitev o nakupu igrače?

lastne izkušnje z igračo (30%)

najdene informacije prek interneta (7%)

informacije od znancev, prijateljev, staršev (27%)

izgled igrače (18%)

nasvet prodajalke (4%)

drugo (13%)


Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!