|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako pripraviti meso?
25.9.2010 9:44:26   
biga
Moja 6,5-mesečna hči je po uvedbi goste hrane pred slabim mesecem začela slabše jesti mleko. Problem je, ker dobro poje le zelenjavni obrok, sadja ne mara. Uvedla sem ji hruške, jabolka in banane. Jabolk ne mara, hruško malo poje, banan ji pa ne upam več dati, ker je dobila fleke okoli ust oz. na ličkih, pa lahko da so od banan. Tako ima dnevno le en konkretni obrok, da res nekaj poje. Pa pred spanjem ji uspem podturit flaško z rižolinom + dojenje, ker bi jedla le, ko spi. Tako da moram čim prej uvesti dodatno zelenjavo in meso, da bo dobila dovolj hranilnih snovi. Kako naj ji prvič pripravim piščančka? Ga spasiram s paličnim ali kako? Ostalo ji moram, ker vse samo golta. Sem mislila ga skuhat skupaj s krompirjem in korenjem. Pa še za korenje ne vem, ker je postala zaprta po uvedbi GH. Kaj ji lahko še ponudim? Jedla je že polento, bučke, kolerabo, blitvo, cvetačo. Katero zelenjavo oz. kombinacijo še?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 9:59:07   
tt79
Košček piščančka skuhaj skupaj z bučkami, korenjem, cvetačo, brokolijem (pač kar daješ otroku, oz. kaj imaš v hladilniku/na vrtu).
Na koncu jaz dodam še žličko riža ali ovsenih kosmičev ali polente, da se zagosti. Potem pa z paličnim zmešam, pa še pol žličke kisle smetane dodam in mali poje tut 200ml, ker mu je njami. Star je 6 mesecev in že en mesec veselo papca piščančka  in teletino 2-3x na teden.user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 10:00:58   
tt79
Aha še to...pediater mi je rekel naj zelenjavo že od samega začetka malo solim (približno 1/3 količine soli, ki jo damo v naše jedi). in vsak obrok ki ga prpravim je s soljo res dosti boljši!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 12:23:20   
poiu
Tudi jaz imam 6,5 mesecev staro punčko ki že en mesec veselo papa. Piščanca ji skuham z zelenjavo včasih dodam kuskus, gres, riž. Danes je jedla polento in omakico (bučke,korenje,brokoli košček piščančka). Vse je bilo soljeno in dodala sm še trikotni topljeni sir. Pojedla bi kolikor bi ji dala. Kar pa se tiče zaprtosti pri uvajanju GH pa sva tudi midve imeli velike teževe. Pediatrinja mi je svetovala naj ji dam 100% motni jabolčni sok od Fructala. In res FUL pomaga.
Sedaj ga dobi 1-2x na dan po 100-150ml in že cel tedn kakamo vsak dan. 

Veliko veselja pri kuhanju.

_____________________________

Mark, Nika in Kaja Keely, trije soncki ki me dopolnjujejo!

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 12:25:20   
poiu
Pa še to nikoli ji nisem hrane pasirala, vse samo pretlačim z vilicami al pa s tistim za pire krimpir pa ji gre vse lepo dol in se ji ne zaletava.

_____________________________

Mark, Nika in Kaja Keely, trije soncki ki me dopolnjujejo!

(odgovor članu poiu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 12:29:58   
eva1
Jaz sem meso kar skuhala zraven zelenjave(bučke koleraba, jajčevci,korenje,cvetača, por,brokoli...)(+krompir), ali pa kus, kus , polenta,riž...mesa se da za eno veliko žlico na obrok! Sol ODSVETUJEJO do 1 leta oziroma še kasneje naj se soli čim manj, ker vsa hrana že po sebi vsebuje veliko soli -otrok(ne dojenček) na bi pojeden 3g soli na dan, odrasel 5g(to je tko k ena vrečka sladkorja ki jo dobiš zraven kave)..in odrasli pojemo do 200%soli preveč na dan(če pojemo 2 kosa kruha(brez salame, sira, namazov...), smo dobili že dovolj soli za tisti dan

(odgovor članu poiu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 12:59:53   
biga
Pri nas odpade pretlačenje z vilico, ker samo golta in ne žveči, tako da moram pasirat, sicer se ji skoz zaletava in pljuva ven. Soli ne dajem, sirčkov ipd. mlečnih stvari pa tudi še ne, ker imava sum na alergijo na mleko. A kus kus ne vsebuje glutena? Bom počakala še kak mesec. Kako naj ji dam pa riž, kar zrnca? Če spasiraš, je čisto pacasto.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako pripraviti meso?
25.9.2010 22:57:57   
mistique
Jaz pa zmiksam svežo kuhano hrano z kupljeno mesno kašico od Hippa. Sicer ni lih poceni ena majhna steklenička (1,50€), ampak zadostuje za 2 obroka in če je meso 3 krat na teden, tudi ni ne vem kak strošek. Moja ne mara preveč koščkov v hrani, tako da pride prav fajn kremasto. Z navadnim mesom je pa tak suho se mi zdi, ne vem.. Nama odgovarja tako..

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako pripraviti meso?
4.10.2010 0:08:02   
mateyka
jaz bi dala meso s kako zelenjavo in krompirjem. mislim, da ji krompir že lahko daš (nisi napisala ali ga že je).

drugače je pa za zaprtost super borovničev sok ali sveže borovnice (suhe borovnice pa zapirajo, tako da pazi). jaz sem ji zmiksala borovnice v kako drugo sadje, ker so same kar močne za jest.. pa še točno veš da kaka borovnice in maš kontrolo nad prebavo user posted image user posted image

(odgovor članu mistique)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?