|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   merilo pogostosti pri izbiri imena
27.1.2011 16:49:09   
tetkazima
Ali ste kaj gledale na to, da ime ni pogosto ali vas to ni omejevalo pri izbiri? Kako pa ste gledale na drugo skrajnost, da je ime ultra redko? Namreč tudi to zna biti za otroka moteče. Moja nečakinja ima ime Trini, stara je 5 let, pa je že mene večkrat vprašala, kako da nikoli ne sreča nobene punčke z istim imenom. Ona pravi, da bi ji bilo všeč, če bi bilo več punčk z istim imenom, njena starša pa sta to ime izbrala ravno zato, da bi bila čimbolj unikatna. Kako ve gledate na to?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
27.1.2011 16:51:58   
Najaa
Ne gledam na to. Prva hčerka ima ime, ki je zelo redko. Druga pa takšno, ki je zelo pogosto. Nama sta bili pač všeč in to je to.

(odgovor članu tetkazima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
27.1.2011 16:55:06   
melanija
MIdva z možem vedno izbirava imena, ki so med redkejšimi. Nočem da bi se potem v OŠ, otrok "boril" s še tremi, ki imajo isto ime in bi ga potem posledično klicali po priimku. Tako je sedaj pri hčeri v razredu, ker sta dve punčki z istim imenom in dva fanta in seveda ju kličejo po priimku. Nisva šla v nevem kakšne skrajnosti, so pa imena taka da jih v naši okolici ni.

(odgovor članu tetkazima)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
27.1.2011 17:01:57   
misa4
Meni je bilo važno, da je bilo ime nama ušeč in me prav malo briga, kako je drugim ime

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
28.1.2011 7:47:12   
lananai
Meni je všeč, da ni preveč pogosto. Ne maram pa nekega ekstra unikatnega, da mora otrok (ali pa starš) po 10x ponoviti, da si človek zapomni. Oziroma mora posebej razlagati Alex z X ali Claudia z C in U... user posted image Pa mi je npr. ravno Alex všeč, tudi za punčko, ampak mi ni za naše okolje.

Meni je že dosti let za punčko najlepše ime Lana, pa se z mojim na koncu nisva odločila za to ime ravno zaradi pogostosti. Mogoče bo pa pri drugi punčki (če bo kdaj user posted image )... Če bi pa morala izbirati med zelo pogostim imenom in enim ful ekstra posebnim, bi raje izbrala prvo.

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
28.1.2011 10:06:58   
Putka
Ja, vsekakor je merilo. Sem na statističnem uradu preverilauser posted image . Jaz sem z mojim imenom+priimokom edina, če vtipkaš pa npr. Miha Novak jih je pa žnj..

Meni so ena zelo pogosta imena ful lepa, npr Luka, pa Nika..., ampak res se ponavljajo in je tudi za otroke moteče, če je v vrtcu/šoli.. še par otrok z istim imenom.. Se pa seveda lahko najde tudi redko ime, pa ga ima še nekdo blizu.. Starejša ima dve sošolki Neli, meni je ful lepo in ne zelo pogosto ime, pa sta se dve našli..

Čisto nekaj ekstra, kot je lananai napisala, z x, y, neke izmišljenke kot pri amerikancih, to mi pa ne gre..

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
28.1.2011 13:07:50   
kajalin*
Meni je bilo važno,da nisem dala otročku "generacijskega" imena,ker takoj ko je nekaj popularno se kr ponavljajo.Imamo deklico s preprostim a redkim imenom,tudi za drugega(ko/če bo) bomo izbrali nekaj kratkega in posebnega,da bo pasalo tudi k prvim.user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
28.1.2011 13:09:49   
kajalin*
Še to,osebno mi pa niso všeč črke y,x,c (namesto k),se ,mi zdi da ne paše v neše okolje.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
29.1.2011 21:37:46   
krtek 1
Pomembno...zelo.Zakaj bi ga poimenovala po sosedovem ali po tistem,kar je trenutno v modi,če imam svojo domišlijo in mi je v užitek 9 mesecev izbirati ime,ki nama bo všeč.S tem mislim,da sin ne bo Anej in hčerka ne Kanenas,ampak nekaj vmesuser posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
31.1.2011 13:30:31   
Greenie
Tudi pri meni je pogostost merilo. Sama imam pogosto ime in pogost priimek. V slovenije nas je s to kombinacijo okoli 40, po večini seveda okoli moje generacije. Katastrofa, vedno imam neke probleme, ker me iščejo po naslovu ali pa mi k imenu in priimku dodajajo neke številke 8pri raznih članstvih ipd.) user posted image

Me pa prav tako motijo popolnoma unikatna imena, saj velikokrat delujejo kot neka fensi muha staršev. Midva sva izbrala imena ki so nama seveda všeč (najpomembnejše merilo) in so dokaj nepogosta, a še vedno zelo "normalna" za naše okolje.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
31.1.2011 13:41:26   
mumu
Imam zelo redko ime, mogoče sem celo edina v slo s takim imenom. Od osnovne šole pa tja do enega 25 leta sem imela zelo veliko problemov in sem velikokrat premišljevala, da bi si ga spremenila. Sedaj ko pa je toliko "čudnih" imen me pa nobeden več ne gleda postrani ko se mu predstavim in nimajo več nepotrebnih vprašanj.

Svojima otrokoma sva dala imena ki so nama všeč. Starejša je Tia (jih je malo morje), sinu pa je ime Tit (ni ravno pogosto).

_____________________________

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
31.1.2011 13:48:27   
Nika v službi
Eh, midva sva naredila izbor po 3 imena za vsak spol, ko sva se odločala, kako bo ime našemu otročičku, potem sva izbrala pač tisto, kar nama je bilo najbolj všeč (Nika). Je pa res, da sem gledala, da v ožji družini ni enakega imena. To pa ne bi nikoli naredila - da bi npr. svakinja imela že Niko, pa bi potem še jaz izbrala enako ime.

Ime Nika je seveda zelo pogosto, ampak mene načeloma to ne moti. V vrtcu je naša Nika imela samo eno sovrtičkarico z enakim imenom, zadnje leto (kamor hodi sedaj) pa je celo sama. Očitno še ni tako pogosto.user posted image

Ne maram tudi nekih čudnih, ekstravagantnih imen in jih za svojega otroka ne bi nikoli izbrala, prav tako ne angleških/ameriških/tujih izpeljank.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: merilo pogostosti pri izbiri imena
4.2.2011 14:50:24   
Zamima
Mi imamo Zalo, ki bi naj imela zelo pogosto ime, pa vam povem,da je menjala že en vrtec, pa v tisti skupini ni bilo nobene Zale, zdaj v tem vrtcu, ki je pa je menjala tudi že dve skupini, pa do zdaj ni bilo še nobene druge Zale v isti skupini. Poleg tega, da tudi osebno ne poznam nobene druge punčke, ki bi ji bilo ime Zala.

Zanimivo, ne? So pa prvo leto v drugem vrtcu bile v njeni skupini tri punčke, ki jim je ime Lana, sedaj sta pa dve Nini :)

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?