|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odločitev za še enega
5.5.2012 13:30:27   
Anonimen
Kako ste prišli pri vas do odločitve o še enem otroku? Jaz imam že dva, punčko staro 6 let in pol in pa fantka, starega 4 leta in pol. Že kakšno leto razmišljam, da bi imeli še kakšnega, pa se potem nikoli zavestno ne odločim, da zdaj pa je pravi čas za to. Ker sta oba otroka jesensko-zimska, takrat ko so aktualni prehladi, pa ven ne moreš dosti, sem razmišljala, da bi bilo najbolje imet otroka enkrat spomladi. Če pa hočem spomladanskega, bo pa zdaj pravi čas za naredit ga user posted image . Mož se strinja za še enega, ampak odločitev kdaj bo, prelaga name. Zdaj pa je prišel čas, ko planiramo dopust, pa potovanje po Evropi, ki si ga tudi otroka tako želita, pa ne vem, če je dobro na začetku nosečnosti preveč okoli hodit. Baje je takrat tudi največji risk, da bo z otrokom kaj narobe, če pride do kakšne okvare v prvem trimesečju. Vemo pa, da hrana na potovanjih ni glih najboljša oz. najbolj zdrava. Tako, da to me tudi obremenjuje in spet porivam odločitev o tretjem otroku na drugo leto. Po drugi strani me pa skrbi, da dalj kot bom čakala, večja bo starostna razlika med otroki. Jaz osebno imam najbrž še čas malo čakati, stara sem 34 let. Drugače pa je tako, da starejši kot si, se mi zdi, da tudi bolj razmišljaš in se težje kar tako odločiš. Pri prvih dveh je bila odločitev čisto spontana in ni bilo nobenega razmišljanja, zdaj pri tretjem pa. Toliko je stvari, ki jih planiramo početi, da se tudi malo bojim, da bo tretji otrok , če bi nastal že zdaj, vse skupaj pošteno omejil. Tretjega otročka si vsi zelo želimo, ampak kar nekako ne pride do odločitve. Ali to pomeni, da še ni čas za tretjega in bo spontano prišel ta občutek, da je čas, sam od sebe?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odločitev za še enega
5.5.2012 13:38:17   
LuLu
To pa me je presenetlo. Bi pričakovala tako kompliciranje pri prvem otroku, ne pa pri tretjem user posted image
Go for it... saj poznaš kako zadeve gredo, pa da nosečnost ni bolezen...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odločitev za še enega
5.5.2012 14:18:04   
petea
v vseh nosečnostih in z user posted image sem potovala po Evropi; ne vem, kaj bi naj bilo pri tem tako zelo tveganega, saj se z malo priprav in z minimalnimi prilagajanji da zelo prijetno potovati in spoznavati dežele:
hrana je praktično povsod zelo kontrolirana, okusna in z malo izbire zlahka dobiš dober in zdrav obrok, tudi za sprejemljive cene, današnja prevozna sredstva so vedno bolj udobna, zdravstvena oskrba je večinoma dobro dostopna, verjetno tudi ne boš na kakšnih tveganih območjih (kemično onesnaženih, zelo visokih nadmorskih višinah ipd.), nekoliko več boš verjetno potrebovala počitka in se izogibala preveč živahnim in napornim dejavnostim

če potuješ kot nosečnica, še verjetno malo lažje prepričaš svojega dragega, da on nosi vse (težke) kovčke, da se on bolj ukvarja z otrokom ipd., prav tako je osebje praviloma nekoliko bolj prijazno in ustrežljivo do nosečnic in jimm hitreje priskočijo na pomoč

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odločitev za še enega
5.5.2012 20:52:58   
pikalonca
Jaz sem bila pred cca. 7 meseci na podobnem kot ti. Želja po tretjem se je sukala po glavi skoraj eno leto, ampak kar neko oklevanje se me je držalo.Najbolj me je grizlo to, ker se ostala brez službe. In v tej situaciji si naj "privoščimo" še enega člana? Ampak želja je bila močnejša, razčlenila sem vse in prišla do bistvenega zaključka, da mi družina pomeni več kot vse ostalo. In tako smo sedaj v veselem pričakovanju, da se nam čez dober mesec pridruži še tretji sonček. Poslušaj svoje srce, da ti ne bo kdaj kasneje žal...

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odločitev za še enega
5.5.2012 21:02:37   
amyZ
Če gre nosečnost po načrtih potem ni problema it po Evropi. Vedno pa je možnost, da se kaj zgodi ali pa da je recimo nosečnost rizična in potem bi morala opustiti te načrte. Vendar kot mamica dveh otrok veš kako je ko postaviš otroka na prvo mesto ne glede na vse.
Pomisleke imamo vse, tiste pri prvemu, drugemu in tudi tretjemu. Ni važno število, ampak to, da bo družina večja, da bodo zopet spremembe, prilagajanja. Upam, da se boš odločila po svoji vesti, izbrala tisto kar najbolj čutiš da je prav in kar te najbolj osrečuje (poskusi si zamisliti še enega otročka ali pa naslednje leto brez tega otročka). Pretehtaj pluse in minuse da se boš lažje odločila. V glavnem, nobena odločitev ni napačna in ne pravilna, vendar je odločitev.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odločitev za še enega
7.5.2012 9:31:12   
babučka
Osebno mislim, da je najbolje imeti otroka, če to lahko tako planiraš, spomladi. Sama sem to videla pri prvi punčki. Zame so plusi: takoj greš lahko ven, ni ga treba veliko oblačit, ko gre v vrtec je več kot leto (lahko že hodi in mogoče že sam papa) in ko gre v šolo, je tud star več kot 6 let.

Sicer pa verjamem, da se je težko odločit za tretjega. Hočeš ali nočeš, te skrbijo finance, a sama sem vseeno to potisnila na stran. Za tretjega sem se odločila, ker sem preprosto čutila, da še neki manjka in da mi to nikoli ne bo dalo miru. Drugi razlog je bil pa ta, da sem našla krasnega partnerja in da bi zaradi tega imela še več otrok. :) 

Mislim, da je zdaj pravi čas še za enega, če bi ga radi imeli. Koliko pa vam to potovanje pomeni in koliko ti pomeni ta tretji otrok, veš pa le sama. Je pa tko, da Evropa ne bo šla nikamor in vas bo vedno čakala. ;)

Upam, da se boste odločili tako, da vam na koncu ne bo žal in da se boste imeli  vsakem primeru lepo. :)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odločitev za še enega
7.5.2012 9:37:22   
nina166
Ne komplicirat s tem kdaj naj bi se otrok rodil, ker ni rečeno, da bo takoj uspelo. Poznam par, kjer sta imela točno zračunano kdaj more ona zanosit, da se bo otrok rodil takrat ko ima rojstni dan oče. Od tega je že več let, pa še vedno nimata otroka. Pa zdaj niti slučajno ne gledata več na to kdaj bi se naj rodil. Tako da če si ga želite in ga lahko imate potem v akcijo in čimmanj kompliciranja kdaj naj bi se rodil.

(odgovor članu babučka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odločitev za še enega
7.5.2012 12:16:07   
katerina
smo bili v podobni situaciji: lani spomladi smo za letos planirali nekaj, ki ni združljivo z nosečnostjo (itak smo kao zaključili s tem). poleti sva se odločila še za enega mulčka, jeseni se je 'prijel', in niti pomislila nisva, da otrok najine načrte ruši. v tem primeru je imela nosečnost pač prednost.
mala malca prestavit letošnje načrte na drugo leto (ali še naslednje, bo že, ko bo, oz ko bo 'namenjeno')
moja izkušnja pač

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odločitev za še enega
7.5.2012 12:43:21   
mamica deklicam
Kakor ti je babučka rekla, Europa ne bo šla nikamor. Čisto lahko se ti zgodi, da kar nekaj časa ne boš mogla zanositi. Sedaj si stara toliko, kot sem bila jaz pri prvi hčerki. Sva jo načrtovala a kar pol leta ni ratalo. In kljub temu, da je rojena konec septembra 2008, je vesel in zdrav otrok. Nato sva se odločila za drugega in ni šlo brez pomoči klomifena. In je februarja 2011 prišla druga hčerka.
Vidiš, imam dve, ki sta rojeni v jeseni in pozimi a mi ni žal, čeprav je bilo potrebno paziti zaradi prehladov in bolj oblačiti.
Pa sva se lani odločila še za enega. Spet je bil potreben klomifen a na žalost nam ta sonček ni bil namenjen. Tako, da spet poskušava in če bo sedaj uspelo (seveda spet s pomočjo tablet), bomo imeli spet pozimi novega člana.
Takole ti povem, če hočeš imeti otroka, boš tudi vse ostalo lahko izvedla. Kjer je volja je moč. Sama sem rojena zame v najlepšem mesecu, saj imam jutri teden rojstni dan in to že 38-ti po vrsti, a sem kljub letom odločena, da bodo trije otroci doma, in čimbolj skupaj. Ko gledam obe hčerki, ki sta samo 2 leti in 4 mesece narazen, kako se zastopita in igrata skupaj, mi pri mojih letih ni težko se še enkrat potruditi za naslednjega.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?