|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
26.5.2012 10:27:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šabesa...
28.5.2012 10:46:14   
LittleSun
30 bezgovih cvetov
3l vode
1,5 kg sladkorja
3 limone
2 citronki

Jaz naredim takole
prekuhaš vodo in pustiš, da se ohladi, dodaš cvetove, limone in sladkor, pustim čez noč, prelijem čez gazo in že pijemo user posted image user posted image

imam pa jaz tudi eno vprašanje, pa da ne bom še ene teme odpirala in sicer kako naredite bezgov sirup, da ostane obstojen za čez zimo?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šabesa...
28.5.2012 11:30:20   
emaa
Skoraj isti recept kot zgoraj tvoj, samo da je na liter vode, kila sladkorja. Čez noč (oz. za 24ur) namočim cvetove v vodo, precedim, dodam sladkor, citronko, zavrem in še vroče v steklenice, da se naredi vakum, pa se ne pokvari.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šabesa...
28.5.2012 11:32:52   
LittleSun
Sem pa brala tudi, da nekateri bezga sploh ne kuhajo, samo tako dolgo mešajo sladkor, da se raztopi. Postopek enak, kot je napisala emaa, edino brez kuhanja. Dela katera po tem receptu??

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
28.5.2012 16:25:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LittleSun)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šabesa...
28.5.2012 17:43:38   
Matkurja
10 cvetov
10 litrov vode
dve limoni
malo kisa
kilo cukra
Namočiš in pustiš dva dni stat. Precediš in daš v plastenke. Pol pa ne smeš prec spit, ampak pustiš še kak teden, pa začne CO2 delat. Mi smo zmeraj to imeli za šampanjec.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šabesa...
28.5.2012 18:15:58   
Felicita
čaki, spet mešate hruške in jabolka...

bezgov sirup je - cvetovi, voda, sladkor, citronka (limona)

šabesa je - poleg naštetega še kis ali pa, v nekaterih variantah, vino...

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šabesa...
28.5.2012 21:28:14   
takotako
Evo jaz ravno sirup delam. Kakšen bi bil okus da dam v sirup mal mete notr. Jo mam ful na vrtu.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
28.5.2012 23:16:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu takotako)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
28.5.2012 23:29:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
28.5.2012 23:31:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Šabesa...
29.5.2012 8:16:50   
*miska.mcc*
jaz bom tudi letos prvič delala sirup. cakam moj bezeg, da dovolj zacveti. po mojem bo ze ta teden.

metulj, koliko litrov ti je nastalo iz te kolicine?


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Šabesa...
29.5.2012 9:29:55   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
10 cvetov
10 litrov vode
...
kilo cukra


tega potem ne redcis? je dovolj mocen okus po bezgu?
jz sm dala 50 cvetov in 4 kile cukra na 5 lit vode, tko da razredceno ima verjetno je intenzivnost okusa priblizno ista?


Vse je odvisno od velikosti cvetov. Če daš velike, jih je 10 zadost, če daš manjše, jih daj malo več.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Šabesa...
11.6.2012 23:00:13   
takotako
Evo poročam-malo pozno sicer. No sem probala, sem kar dala 1,5 tekočine slakane vode posebej pa namočila poleg bezga meto. In je zeeeelooo dobro...
Sem pa pila zdaj en dan: led pokapan z limono, prelit z radensko, daš notr meto, mal pretlačiš, dodaš narezane limete pa beli rum.. MMMM. Doma bom probala naredit brez ruma da vidim, ker me je en kozared preveč zadel. Mogoče bom dala mal bezgovega sirupa.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Šabesa...
13.6.2012 16:16:28   
Mipka
Jaz sem pa malce zasrala vse skupaj, sem dodala malo preveč mete in ni tak okus kot sem si ga želela. Bo drugič boljš, kaj čem...

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?