|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Babištvo
10.2.2006 15:21:59   
Ancy
Zivjo mamice in tiste, ki se pricakujete user posted image
Moje ime je Anja in imam 17let. Zakaj sem to temo odprla sem? Ker mi bo mogoce malo lazje, pa tudi ve mi boste lahko kako svetovale. :) Ce moderator misli, da je za kam drugam naj jo premakne.
Torej, danes je dan informativnih dnevov :) In kot ze v naslovu teme vidite - sla sem pogledat na visoko zdravstveno - smer babištvo. Moram reči, da mi je bila predstavitev sama zdelo všeč, čeprav se mi letos še ni treba odločati, ker sem 'šele' 3.letnik, pase bom naslednje leto skoraj zagotovo vpisala na omenjeno smer študija. Edina omejitev ta trenutek se mi zdi omejitev, ki je kar visoka 83 (me zanima če katera slučajno ve, kako lahko pridejo tisti iz srednje zdravstvene gor, ko je pa še nam gimnazijcem težko)! user posted image Ampak recimo, da bi to še zmogla, sem kar dobro pravdobra.
Zelo mi je bilo všeč, ko so nam realno predstavili študij, prakso, kako delo izgleda, itd. Dodali so celo slikovno gradivo.
Me pa zanima še kako so na vašo nosečnost in porod vplivale babice? Kako so vam pri tem pomagale, morca tudi ne? So vam bile v veliko pomoč, ali bi zmogle tudi same.
Babica je zelo odgovoren poklic, vem, ampak mene veseli in se mi zdi zelo.... ''meaningful'' poklic user posted image ...

Torej, kaj mislite, povejte svoje izkušnje....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Babištvo
10.2.2006 16:05:19   
Anonimen
Če bi jaz prenesla pogled na kri, bi babica bil zagotovo moj poklic. Se mi zdi, da bi mi bilo pisano na kožo, a mi je mati narava dala eno prepreko, to je ta, ki sem jo že omenila.
Je pa to tak poklic, ki je hvale vreden in spoštovan. In brez babice jaz zagotovo ne bi mogla roditi. So usposobljene ženske, s strokovno izobrazbo in so zame enakovredne zdravnikom.

Jaz ti kar user posted image user posted image user posted image , če se boš odločila za ta poklic!

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Babištvo
10.2.2006 16:17:38   
urši77
Čez pet izpitov (in diplomo) bom dipl.med.sestra in če bi se dalo izredno študirat babištvo, bi šla gotovo na to smer(redno pa mi je zmanjkalo tri točke-že nekaj let nazaj)user posted image
Je izredno lep, a tudi izredno težak in stresen poklic (poklic porodničarja je na prvem mestu med stresnimi poklici na svetu, medtem ko so npr.kirurgi šele na petem-mimogrede).
Pojdi, probaj in če se bo skozi leta študija ali kasneje izkazalo da to ni to, še vedno lahko delaš v patronaži, na ginek.oddelku, v operacijski kot inšrumentalka,....možnosti na koncu pravzaprav ni tako malouser posted image

Je pa res, da sem se jaz svoje babice v porodni in kasneje patronažne zapomnila za vse življenje-po dobrem, sevedauser posted image

LP in veliko uspeha pri študijuuser posted image

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Babištvo
10.2.2006 16:33:31   
Jančika_
Babica, ki je spremljala moj porod, je bila zakon. Vodila me je povsem nevsiljivo, mirno, a odločno in strokovno. Popolnoma sem se ji prepustila in porod mi je z babico vred ostal v čudovitem spominu. Ancy, če boš pol takšna, kot je bila ta "moja" babica, boš superuser posted image !

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Babištvo
10.2.2006 16:42:39   
Ancy
Blacky - mene je tut mal strah krvi, ampak mi je ta pokic tako padel v glavo, da se mi zdi, da se bom tega ze navadila :) V bistvu ne da me je krvi strah, sam mal me utesni - pa saj se človek tudi tega privadi.
Urši77 - 3 točke ti je zmanjkalo user posted image čist za mal joj... a to si šla z gimnazije ali s srednje zdravstvene??? Jaz mislim, da tistih 83-84 točk bi pa ze nabrala nekako, držite pesti za mojo maturo user posted image
Jančika - me veseli, da ti je babica ostala v lepem spominu :) Če bo meni uspelo verjamem, da bom tudi jaz dobra babica :)

Kaj se smešno sliši :) Kaj si pa po izobrazbi? Diplomirana babica user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Babištvo
10.2.2006 17:08:44   
MarijaPo
Ohoj,

meni se zdi to super poklic.
Predvsem zato, ker je narava poklica vesela - tezko najdes v medicini nekaj, kar ni vezano na starcke in bolezni, torej oboje nekaj depresivnega.
Babistvo pa je poklic, pri katerem pomagas na svet spraviti ljudi, torej poleg poroke najbolj vesel in srecen dogodek (ce gre vse tako kot mora).

Kako si prisla do teh 83 tock? A ni matura do 34 tock?

Uzivaj in se le odloci za ta poklic.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Babištvo
10.2.2006 18:24:44   
Ancy
Ja, res je lep poklic, ki v večini primerov prinaša veliko veselja.
Kako se prišla do toliko pik nevem, zdi se mi, da jih maš lahko vseh skupaj max 100, šteje se 40% uspeha v 3. in 4. letniku in 60% od mature, in potem se to tko nekak skupi sešteje.... Upam da bo ratalo, se mi zdi 83 pik kar mal veliko, glede na to, da jih je imela preteklo leto medicina manj - 82 (vsaj kolikor jaz vem)..

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Babištvo
10.2.2006 18:47:04   
mamči
Ker se moj poklic nanaša na zdravstvo, še moj namig.
Jaz osebno se v tistih letih nazaj nikoli ne bi odločila za babištvo, ker sem se ob porodih počutila user posted image  nekoristno - v smislu in lajšanja bolečin materi in olajšat user posted image  pot na ta svet.
Priznam, da je bilo obdobje šolanja v porodnišnici eno najbolj stresnih. Je pa tako, da ko danes kot mati gledam nazaj, se mi zdi, da sem vse jemala preveč medicinsko (lajšati bolečine, pospešiti porod, vse pač tako, da bi bilo najbolj neboleče). V resnici pa sam porod sledi zakonom narave, mi pa smo tam zato, da samo majčkeno koregiramo ( ob sili seveda tud konkretno)
Tako je mene nadaljna pot zanesla malo mimo porodništva. Moja sošolka, pa si je že od nekdaj želela postati babica, imela je dober uspeh in je začela študirat. Pa je vseeno padla v "krizo", malo drugače si je vse predstavljala, imela je močno domotožje in hotela je odnehat. Pa ji je prof. na šoli rekla, naj vztraja prvi semester in se nato odloči.
In danes je krasna babica, vedno nasmejana, pripravljena pomagat, kot angel iz ozadje izpolnjuje želje bodočih mamic user posted image . V službi je zelo vestna in odgovorna in kar je za babico najpomembnejše- vedno, vedno je polna optimizma, lepih besed in z veeeelikim nasmeškom na ustih !!!!!!!
In jaz jo občudujem, zame so taki ljudje pravi "mojstri" in , ko bi le bile vse babice tak!
Sem pa imela pri porodu še eno tako izkušnjo z še eno tako krasno babico user posted image  .

Lepe spomine imam na njiju in nikoli ju ne bom pozabila.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Babištvo
10.2.2006 19:27:29   
mia-2
Mene čaka še samo zagovor diplome in bom dipl. med. sestra.Tud jest sem takrat študirala če bi šla na babištvo.Ampak sem ugotovila da v tem ni prihodnosti-glede na to kako malo je rojstev.Je pa zelo lep poklic in tudi jaz imam z babico pri porodu super izkušnje.Imam pa nekaj kolegic ki so bile na babištvu in so potem vzporedno študirale še zdr nego-itak mamo nekatere izpite iste in jih priznajo.Tako imaš več možnosti za zaposlitev.Fora je v tem da niti pripravništva ne dobijo.Če računaš da jih vsako leto diplomira ok.40?!

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Babištvo
10.2.2006 19:29:17   
Anonimen
Zivjo!

Sama sem tik pred diplomiranjem na visoki šoli za zdravstvo in tudi jaz sem se na začetku želela vpisati v babiško smer. Razlog zakaj sem se vpisala v zdravstveno nego je bil ta, da če si dipl. medicinska sestra imaš več možnosti za zaposlitev. Kolker sem jaz na tekočem, je babic zaenkrat dovolj, razen če si želiš delat kot patronažna sestra kar je zelo naporno. Kot babica moraš potem delat neke vrste prekvalifikacijo, in obratno. Skratka- smer zdravstvena nega ti odpira več vrat.

Lp

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Babištvo
10.2.2006 19:49:13   
klaja
Če te ta poklic veseli, se sigurno splača potruditi zanj. Sedaj še imaš možnost, da zbereš čim več točk od končnega uspeha v tem letu in naslednjem. Glede na to, da se dobro učiš, pa verjetno tudi z maturo ne boš imela večjih težav.

Meni se zdi ta poklic super in sem si tudi sama po tihem želela, da bi se podala v to smer, vendar so me že pri izbiri srednje šole pregovorili, tako da ni bilo nič iz tega.

Sama še nimam izkušenj z babicami (to me še čaka), vendar pa sem od prijateljic slišala, da so imele vse zelo dobre izkušnje z njimi in so jim bile v veliko pomoč.


Odločitev je tvoja, pa veliko sreče in lepih ocen v šoli!


(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Babištvo
10.2.2006 21:27:56   
lelaval
Moram še jaz dodat svoje mnenje.

Ancy, najprej user posted image user posted image user posted image  čestitke, ker si se odločila za ta poklic. user posted image user posted image user posted image
Jaz sem 3x rodila (pri vseh 3 porodih je prisostvoval tudi partner) in moram povedat, da sva jih vsakokrat prav občudovala. Mislim, da ni lepšega poklica, kot ta, a moraš bit *rojen zanj*. Upam, da ti vsekakor si. Držim pesti, da ti bo uspelo (če si v letu še ne premisliš) in verjamem, da boš postala dobra babica. Tudi meni so ostale v lepem spominu (izjema so bile ene oz. dve babici pri prvem porodu, a to je že zgodovina - so bile druge toliko boljše, pri ostalih dveh porodih pa ju ni bilo).
Sicer pa poznam eno izšolano babico, ki sedaj dela v gin. ambulanti in je rekla, da ful pogreša tiste čase, ko je bila babica (in kasneje patronažna).
Želim, da dobiš zadostno št. točk za izbran študij in kasneje opravljaš delo, ki te veseli.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Babištvo
10.2.2006 21:46:51   
Ancy
Hvala za lepe želje user posted image ... Naslednje leto razpišejo le 30vpisnih mest za babice... pa če jih gre se nekaj v pokoj pa se lih jz notr zrinem user posted image
Lahko pa ve mamice tukaj poskrbite za moje delovno mesto user posted image vsaka se enga otročka pa bo user posted image hehe....

Upam da se mi bo izšlo..

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Babištvo
10.2.2006 21:51:44   
bskrle
Pri drugem porodu sem imela babico, ki je dobesedno vedela,user posted image kaj in kje me boli in kako mi lahko lajša bolečine - super.
Tisti dve pred njo sta bili čisto v redu.
Skratka lep poklic, zagotovo zelo čustven, fizično naporen ...
To ni le poklic ni le služba, lahko je poslanstvo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Babištvo
12.2.2006 9:03:30   
Katyusha
No pa da se oglasim še jaz...sem namreč diplomirana babica in sicer prva generacija. Če te kaj posebnega zanima mi piši privat, pa ti bom odgovorila. Poklic babice je zelo lep vendar tudi zelo stresen, veliko potrpljenja je treba imet user posted image !



_____________________________





(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Babištvo
12.2.2006 9:18:19   
eva1
No bom pa še jaz pristavila lonček! Sama sem bila skoz odločena , da grem na babištvo, pa mi je zmankala ena samceta točka za vpis! V srednji šoli sem bila pravdobra vsa 4 leta!
Sedaj če pogledam mi ni žal-ne zaradi poklica, ki v zdravstvu nikjer ni lih lahek, vendar zaradi prostih delovnih mest-v KC zaposlujejo diplomirane babice vsepovsod(anastezija, specialistične ambulante),ker je preveč kadra-na veliko pa zaposljujejo VMS! Tako je tudi v Trbovljah, kjer sem babico vprašala, če imajo kaj pomanjkanje kadra, pa je rekla, da jih je čisto dost in da tudi ona rabijo VMS!
Sicer ne vem, kako je sedaj po novem sistemu, vendar ko sem se jaz opisovala na študij, so bile za vse iste možnosti(gimnazija in zdravstvena), čeprav sem še sedaj mnjenja, da bi zdravstvena mogla imeti neko prednost, ker je le 4 leta šolana o tem poklicu(zdravsvo)!
No kakorkoli se bom odločila, upam, da se boš dobro, pa roko na srce, odloči se tako, da boš imela čim večjo možnosti zaposlitve!
Pa srečno!


(odgovor članu Katyusha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Babištvo
12.2.2006 13:01:29   
Ancy
Punce hvala za podporo user posted image super ste. Jaz bom dala vse od sebe da se mi želja uresniči. Res bi bila rada babicauser posted image Če mi rata vas vse povabim na kavo ;) user posted image Sam bo še kar veliko matranja, predvsem s šolo. Katjusha, tebi pa sem pisala na ZS user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Babištvo
15.4.2006 17:12:35   
Ancy
Zivjo!
Je sla tale tema ze mal v pozabouser posted image .... No jz sm vam samo hotela povedat, da se kr vstrajam pri svojem.... V šoli se ful trudim (držte pesti za 2 štirice pri fiziki) - če mam fiziko 4 bom odličnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..... To pomen 4 dodatne točke za visoko zdravstveno...  user posted image pa se mi potem ne bo treba tako trudit z maturo.....
Me se neki zanima... Velik vas je pisal, da se babic ne rabi veliko... moram povedat, da sm kar dosti razmišljala o tem, ker ne bi rada bila brez šihtam (pa tok si zelim to pocet).... Kaj use lahko babica dela? Na informativcu so povedali, da vodi nosečnico tudi pred porodom, v zadnji tretini nosečnosti? Še katera kaj ve.... Skoraj nemogoče je najti kakšne podatke o tem poklicu v Sloveniji, sem kar malo žalostna. Tako da, če še katera kaj ve bom zelo vesela user posted image user posted image

Pa lepe praznike user posted image

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Babištvo
22.5.2011 23:54:02   
posti
Ancy, sedaj je leto 2011, pa me zanima, če si šla študirat babištvo. Mene ta poklic zelo zanima in čakam, da razpišejo izredni oddelek, ker sem že zaposlena.

Upam na izredni študij!

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Babištvo
23.5.2011 8:16:33   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: posti

Ancy, sedaj je leto 2011, pa me zanima, če si šla študirat babištvo. Mene ta poklic zelo zanima in čakam, da razpišejo izredni oddelek, ker sem že zaposlena.

Upam na izredni študij!



A bo babištvo sedaj tudi izredno?

(odgovor članu posti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Babištvo
9.6.2012 17:56:23   
Ancy
Nevem... Res nimam pojma. Ampak bi prej rekla ne kot ja.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Babištvo
9.6.2012 21:28:25   
Anonimen
Sem lepo brala vse in šele na koncu videla, da je iz leta 2006 in zdaj mene tudi firbca, če si prišla do poklica babice?? user posted image

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Babištvo
9.6.2012 21:35:32   
Ancy
Haha, res sem tole temo privlekla kar od nekje daleč iz arhiva ......

Ja, od septembra lani sem diplomirana babica, študij je zelo naporen, ker je ogromno prakse ampak je ZAKON! Od aprila letos imam tudi službo v UKCL.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Babištvo
9.6.2012 21:49:21   
čiba

IZVIRNO SPOROČILO: Ancy

Haha, res sem tole temo privlekla kar od nekje daleč iz arhiva ......

Ja, od septembra lani sem diplomirana babica, študij je zelo naporen, ker je ogromno prakse ampak je ZAKON! Od aprila letos imam tudi službo v UKCL.


BRAVOuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Babištvo
23.1.2013 23:17:46   
kuku12
Mene pa zanima, Anchy, kakšne so kaj možnosti vzporednega študija babištva, če kaj veš (predvsem glede prakse me zanima, saj verjetno pobere cele dneve in je težko zraven še kaj študirat)?user posted image In kakšne so trenutno možnosti zaposlitve, je kaj bolje kot leta 2006, ko si načela temo in je bilo rečeno, da služb ni?

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?