|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ultiva
15.3.2013 19:39:28   
Sonce32
Živjo, punce

Zanima me, če morda katera ve oz. pozna koga, ki je pred kratkim rodila v ljubljanski porodnišnici, če je v Lj mogoče na željo med porodom dobiti Ultivo? In ali je ta na voljo vedno ali le ob določenem času, v posebnih primerih, itd.? Sama bi jo zelo rada imela, pa sem slišala, da v Lj ni vedno na voljo. Razlogi naj bi bili različni, kaj od tega drži, pa ne vem.

Zato prosim za kakršno koli mnenje, izkušnjo glede tega.

Hvala

Papa user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ultiva
16.3.2013 23:38:23   
jaz_sem_jaz
Pozdravljena,
jaz sem v začetku februarja letos rodila v Ljubljani z Ultivo.
Rodila sem na nedeljo, čez dan in sem jo dobila. Če je vedno na voljo, ne vem. Poznam pa nekaj sonosečk, ki so jo tudi dobile v Ljubljani- tako, da taka redkost ni.

Meni je zelo olajšala porod, je pa res, da iztisne popadke čutiš na polno- ampak nič ne bi spremenila.
Sem pa bila zelo "zadeta" od Ultive in maske in se pol poroda ne spomnim. Me je malo odneslo. Za to sem hvaležna Ultivi!

Čudovit porod ti želim!

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ultiva
19.3.2013 13:57:40   
Sonce32
Najlepša hvala za tvoj odgovor. Daje mi upanje, da nekaj možnosti za Ultivo vendarle imam. Me veseli, da ti je Ultiva tako pomagala. Tudi jaz bi jo zato rada imela kljub stranskim učinkom, ki jih opisuješ. Malo zadetosti ne škodi. user posted image Čestitke tebi za porod in hvala za lepe želje!


Če ima še kaka izkušnje z Ultivo, bom vesela, če jo bo delila z nami.


(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ultiva
19.3.2013 14:23:31   
juhupek
Pozdravljena,
jaz sem rodila v Lj. 15.3. Prosila sem za Ultivo in odgovor babice je bil, da ne ve, ce bo anesteziolog na voljo. Potem sem se 1x spomnila, nato se patrner (vmes so me oblile solze zaradi strahu, da je ne bom dobila) in na sreco je anesteziolog kmalu prisel...Rodila sem v petek popoldan. Skratka, anestezilog je dolocil odmerek, na kratko razlozil ipd, potem je pa nadzorovala babica. Zapletov ni bilo pri dojencku (nezeleni ucinki so itak podobni kot pri tramadolu ali petidinu), tik pred fazo iztisa so mi jo odstranili. Meni je zelo oljasala porod, tako v smislu bolecine (bistveno bolj znosna, nikakor pa ne odsotna), kot tudi psihicno, da me ni bilo strah. Ce bi se pocutila prevec zadeto, bi prosila za zmanjsanje odmerka, skratka tudi zadeta sem bila ravno prav. Anesteziologu je vzelo vsega skupaj par minut.
LP in srecno!

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ultiva
19.3.2013 14:56:01   
Sonce32
Hvala tudi tebi za odgovor, juhupek. Popolnoma razumem tvoje solze zaradi strahu. Tudi jaz polagam zadnje upanje v Ultivo in res ne vem, kako bom prenesla, če mi jo odklonijo, ker imam res velik strah pred porodom (sem ga imela že od prej), gre pa za moj prvi porod. Tako Ultiva kot EA bi morali biti vsem porodnicam vedno na voljo in ne vem, zakaj je potrebno zbujat dodaten strah pri ženskah, če obstaja nekaj, kar učinkovito pomaga, in njim, kot praviš, vzame vsega nekaj minutk dela! Priprava Ultive naj tudi ne bi bila tako zahtevna kot pri EA, kjer je potreben posebej "izurjen" anesteziolog, zato res ne vem, zakaj tako komplicirajo po nepotrebnem.

Čestitke za porod in čimveč crkljanja z dojenčkom user posted image

(odgovor članu juhupek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ultiva
19.3.2013 15:56:55   
bušivuši
hoj, jaz sem rodila novembra z ultivo v lj in ti povem, če bom še kdaj rodila definitivno z ultivouser posted image ... izkušnja je super, sploh nisi tolk zadet, sam bolj sproščen.... občutek je super, popadke čutiš samo ene 5o% manj, edin v realnost nazaj prideš ko treba iztisnit otroka ven, jah pol pa ni glih fino, sam boljš tistih par popadkov bolečin kot pa cel poroduser posted image ...kar se pa tiče vpliva ultive na dojenčka, pri mojem nisem opazila nič nenavadnega, takoj v porodni je že papacaluser posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ultiva
20.3.2013 8:32:36   
Drassika
Mene pa zanima ali se je za to Ultivo potrebno tudi z napotnico oglasiti predhodno pri anasteziologu isto kot za epiduralno, ali pa jo prosiš pri samem porodu?

(odgovor članu bušivuši)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ultiva
20.3.2013 13:38:48   
Sonce32
bušivuši (kakšen luškan nick imaš user posted image ), pa to je super. Tudi jaz bi tako izkušnjo. user posted image  V katerem času si pa rodila - dopoldanskem, popoldanskem, nočnem? Dopoldne v službenem času anesteziologov naj Ultiva ne bi bila vprašljiva. Problem je le zvečer, ponoči, podobno kot pri EA.

Tudi mene zanima isto kot Drassiko - je za Ultivo potrebna napotnica? Čeprav se mi zdi, da sem nekje prebrala, da ni potrebna. Da samo pač zaprosiš zanjo med samim porodom.

(odgovor članu Drassika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ultiva
20.3.2013 17:39:26   
Anonimen
Mislim, da za ultivo ne rabiš napotnice. Zaprosiš za njo med porodom in ti jo babica kar porihta, tako sem slišala.
Jaz bom tudi zaprosila za to, EA mi ni preveč všeč. No, poskusila bom brez vsega, če bo pa res grozno boleče pa se tudi ne mislim matrat, če lahko izberem kaj proti bolečiniuser posted image

Anonimna Urša

(odgovor članu Sonce32)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ultiva
21.3.2013 8:47:09   
Sonce32
Anonimna, vsa čast za pogum. Meni kaj takega še na misel ne pride. Želim vse, kar je na voljo in kar mi lahko olajša porod. Bolelo nas bo pa itak vse, ne glede na način, ki si ga bomo izbrale. user posted image

Še vedno pa me zanima, ali je kaka med vami, ki je Ultivo prejela v večernem/nočnem času, in ali Ultivo lahko administrira le anesteziolog ali tudi babica?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ultiva
21.3.2013 9:50:00   
bušivuši
rodila sem v nedeljo popoldne in nisem rabila nobene napotnice...bolje, da vprašate svojega ginekologa;)

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ultiva
21.3.2013 10:33:41   
juhupek
Sonce32,
Potrebna je prisotnost anesteziologa. Jaz sem rodila v petek ob 16.20, vendar je bila ura med 15h in 16h, ko je prisel anesteziolog. Po mojem je v Lj to bistveno lazje dosegljivo kot EA, ker je hitreje. LP

(odgovor članu bušivuši)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ultiva
24.3.2013 14:32:00   
Sonce32
juhupek, si pa srečnica, da si ga ujela še ravno pravi čas. user posted image Me prav zanima, če jo je katera dobila ponoči.

bušivuši, vsekakor bom o tem vprašala svojo ginekologinjo na naslednjem pregledu. Na prejšnjem mi to niti na misel ni prišlo, zdaj pa samo še o tem razmišljam. Se vidi, da se približujem finišu. user posted image

(odgovor članu juhupek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ultiva
24.3.2013 14:54:06   
juhupek
Sonce32, mene je anesteziolog prisel pogledati tudi se po porodu in vprasal, kako je bilo... To je moralo biti po 17h. Vprasaj morda se na sosednji forum dr. pusenjaka, kako je pop. oz ponoci. Jaz bom pri naslednjem porodu sigurno spet prosila za ultivo.
lp

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ultiva
25.3.2013 13:51:35   
Sonce32
juhupek, tudi jaz bom prosila zanjo, rotila, če je treba. Hehehe.
Mogoče bo pa res najbolje, če se obrnem še na njegov forum. user posted image

(odgovor članu juhupek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ultiva
25.3.2013 14:29:47   
lenybaby
Js pri prvem porodu sploh nisem kej dost premišljevala o lajšanju bolečin. Vem samo da so mi tam sestre kar same dale uno masko na usta in sm bla že samo s tistim plinom zadovoljna. tudi zdaj v drugo mislim da ne bom komplicirala, mojmu je pa itaq dugajal k se tko al tko ni mogu odreč skušnjavi in je probu tud sam mal! ;) Ne napačno razumet - vse skupi nikakor ni bilo neboleče - ampak je tistih šest ur popadkov minilo v eni minuti, bolečin na koncu se pa kmalu na spomniš več. Vem samo, da je najbolj bolel ko je blo vse mimo in je blo treba zašit rano - zakaj mi pa takrat niso odprl plina pa ne štekam še dons :(

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ultiva
27.3.2013 8:56:21   
Sonce32
lenybaby, srečnica ena! Mnoge pravijo pa, da jim maska ni bila dovolj. Vsak porod je tako edinstven in drugačen, da je težko in nesmiselno posploševati in delati neke zaključke. Vsaka porodnica bi morala imeti pravico do poroda, kakršnega si sama želi. user posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ultiva
27.3.2013 15:38:13   
bušivuši
imam dva poroda za sabo....prvi je bil boleč kljub maski pa hvala bogu je hitro minil (4 ure)...pri drugem porodu mi je pa babica sama predlagala ultivo in sem jo sprejela in hvala bogu da sem jo, ker je bil porod prijeten, še vedno boleč pa vendar znosen, porod je trajal 3 ure...nikoli nisem nikomur solila pamet kakšen porod je najboljši, odločila sem se sama....če pa smo že pri tem, koliko so pač te protibolečinske zadeve škodljive za otroka, mamico, bom pa tko rekla, da itak živimo v nezdravem okolju, škodljive, radioaktivne snovi že prehajajo na plod v sami nosečnosti, onesnaženost je na vrhuncu, gensko spremenjena hrana, konzervansi itd...tud razna hrana označena z eko ali bio je en navaden larifari, tako da vsak se odloča po svoji vesti in noben nima pravice mu to očitati...lep dan vsem, pa čeprav oblačen, zasnežen, dost mam te zimeuser posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ultiva
27.3.2013 23:32:06   
haram
Tud jst sem rodila decembra z ultivo v popoldanskem času in loh rečem sam da je ta ultiva zakon, sploh ta občutek zadetosti ti pomaga da lažje popadke predihavaš. Za stranske učinke morem rečt da jih pri meni ni blo. Tko da toplo priporočam vsem ki vas čaka porod da jo vzamete.

(odgovor članu bušivuši)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ultiva
28.3.2013 10:02:32   
Sonce32
bušivuši, wow. Prvi porod v 4 urah! Pa običajno se prvi precej zavleče. Mi lahko svetuješ, kako naj to tudi sama izpeljem? user posted image

Se pa strinjam s tabo. Prav nedolžne te zadeve zagotovo niso in občudujem tiste, ki se odločijo za čisto naraven porod brez vsega, ampak nismo vse tako pogumne, pa tudi vsak porod se razlikuje in s tem tudi doživljanje bolečin. Se pa baje Ultiva izredno hitro izloči tako iz materinega kot dojenčkovega telesa in ne pušča nekih posledic.

haram, čestitke. Tudi jaz bi tako! user posted image

(odgovor članu haram)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ultiva
4.4.2013 9:57:38   
Sonce32
No, končno mi je uspelo najti mnjenje dr. Pušenjaka na to temo. Citiram, če katero zanima:

"Ultiva ni več na seznamu prepovedanih metod lajšanja bolečine med porodom, odkar so se "posvečeni" za to področje(mislim, da je to RSK za anesteziologijo in reanimatologijo) seznanili z vsemi lastnostmi te metode in jo "požegnali", torej umestili na seznam. Načeloma jo je mogoče dobiti 24/7/365, je pa včasih treba babico malo spomniti, da pokliče anesteziologa. Prednost te metode je zlasti ta, da fizično anesteziolog ne rabi priti v porodno sobo in zadostuje anestezijska sestra, ki namesti aparaturo in infuzijo, pa tudi odmerjanje izvaja sama porodnica, slabost pa ta, da včasih, redko, anestetik za kratek čas vpliva tudi na plod, ampak to nima trajnih posledic. Sicer bi se težko odločil med EA in Ultivo. Oboje je v redu, glavno je, da ne boli."

Sliši se vzpodbudno user posted image



(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?