|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vdrte bradavice dojenje po porodu
12.6.2013 16:05:53   
pepa6
Imam vdrte bradavice, pa me zanima, ali je smiselno uporabljati med nosečnostjo školjke od aventa, ali je so boljše niplette? Noseča sem 5 mesecev in me je malo strah, da spet ne bom mogla dojiti otroka-prva ni imela "živcev" če ni takoj priteklo mleko in sploh se ni hotela trudit z dojenjem, tako, da sem si mogla črpati mleko. Sem vedno znova poskušala, ampak mala ni hotela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
12.6.2013 20:45:54   
nusi
ma če ima dojenček dober sesalni refleks jih izvleče, lai pa pred podojem malo črpaj, da ven stopijo, potem pa pristavi. Če si pa iz LJ se po porodu, če bodo težave dogovri s svetovalko za dojenje, jih imajo v porodnišnici, jaz sem prišla do nje kakšen mesec po porodu, ko sem imela težave in si vzame čas zate in se učiš pristavljanja (moj je imel priraščen jeziček).

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
12.6.2013 20:50:31   
pepa6
Rodila sem v Mariboru, domov sem prišla z krvavimi bradavicami, ker so mi sestre otroku na silo tiščale moje bradavice v usta. Bradavice so me konkretno bolele.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
12.6.2013 21:59:46   
nusi
ojoj user posted image , ma verjamem, da je ful slaba izkušnja. Jaz sem uporabljala zaradi vseh težav na začetku nastavke za dojenje od aventa, patronažka mi je svetovala medium, čeprav bi bile small bolj primerne glede na velikost mojih bradavic, ampak pri medium potegne zraven še kolobar in je bolje za proizvodnjo mleka... Skratka po cca 1 mesecu sem počasi opuščala nastavke sicer me je bolelo isto kot prej, ker bradavice niso bile utrjene, poleg tega se ni znal pravilno pristavit zaradi jezička, ampak potem je končno uspelo in s časoma, ko sva porihtala tehniko postalo neboleče. Samo nikar ne pusti, da ti spet tolk bradavice popokajo, če je tko hudo daj gor nastavke, ni res, da se potem dojenček ne zna ječ pristavit, ali da boš imela kaj manj mleka. Pa če imaš vdrte bradavice je to idelano, ker v bistvu gzrabi nastavek in potem ven potegne bradavico ko vleče. Samo z nastvki je kar neki dela, jih je treba držat med dojenjem, da ne padajo dol pa tko.

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
13.6.2013 15:55:42   
Luckasmucka
Živjo,

vdrte bradavice so posledica močnejših mišic, kar se da velikokrat popravit tudi s pravo masažo. Dobra stvar je, da se z dojenjem stanje "popravi" in bradavice niso več vdrte, ker ta mišica nekoliko popusti. Vsekakor se stvar da rešiti, da bo dojenje lepo steklo. Ker se bradavice sčasoma izbočijo, je dobro nastavke (če bi dojila z njimi) počasi in postopoma opuščati, da se tudi dojenček navadi na drugačen način. Je na otip seveda čist drugo, če je v ustih nastavek ali bradavica, zato priporočajo, da se nastavek počasi prirezuje.
Dobre nasvete boš našla tukaj:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4428848

Lp,

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
16.6.2013 5:41:58   
lily32
Moja izkušnja je, da je skoraj vse odvisno od otroka.

Prva se je dojila je le po nastvaku in še to le do 5 meseca, ker je potem ugotovila, da po flaški hitreje teče.

Druga se z mojimi vdrtimi bradavicami ni obremenjevala, je zagrabla že v porodni sobi in se dojila do 18 meseca. Sem pa na začetku nekajkrat uporabila niplette, da sem jo lažje pristavila.

(odgovor članu Luckasmucka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
19.6.2013 9:50:16   
SU
Vdrte bradavice sicer nisem imela, so ble pa manj izbočene... mali pa ful slab seslani refleks... pa sva se konkretno mučla ene 2 dni, dokler mi ni sestra dala nastavka... pa je nekak steklo... potem doma pa sva se pričela že drugi dan dojit brez nastavka... sicer me je na začetku bolelo, ker je b bistvu "izvlekel" bradavice, ampak je hitro minilo.
Pri drugem otročku pa sem že v nosečnosti pričela razmišljat o tem... Bradavice sem si želela nekak "pripravit" na dojenje... pa sem si po tuširanju malce močneje brisala tam okrog (kot neka "masaža") pa tudi masirala sem... malce močneje... da bi se utrdile... V porodnišnico sem za vsak slučaj, v torbi, nesla tudi nastavke... Ampak mala je v prvi minutki, ko sem jo dobila v naročje, zagrabla bradavico in sesala, kot bi v trebuščku čakala samo na to! user posted image Tako, da niti nastavka nisva uporabljali, niti me bradavice niso bolele in me niso skelele, niti krvavele... Tako, da ... ne takoj razmišljat o črpanju mleka... zdaj, ko imaš še čas, poskusi malce sama pripravit prsi na dojenje... masaža, malce trše brisanje ipd. Mogoče obstajajo na netu še kakšni triki, kako to storiš... Potem, če ne uspe, lahko konec koncev še vedno črpaš mleko oz. uporabljaš nastavke... Želim ti čim manj težav! Lp

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vdrte bradavice dojenje po porodu
21.7.2013 19:17:46   
Anonimen
Jih isto imam in sva se s hcerko uspesno dojili 9.mesecev. Svetujem ti samo nastavke, vsaj za zacetek. Po 2.mesecih sem prvic probala brez in je zagrabla brez problema. Potem niti vec ni hotela piti z nastavki.
To da bi kake masaze kaj pomagale mocno dvomim, saj je pri meni po samem dojenju, ko je bradavica bila izbocena, takoj presla v prvotno stanje in ostale so iste-vdrte-do konca dojenja in so se zdaj.

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




življenje
Siana

Kje se bolje počutite?

V hiši (79%)

V stanovanju (17%)

drugje (3%)


Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!