|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kilogrami v nosečnosti
9.7.2013 15:13:03   
Anonimen
Pozdravljene, imam en velik problem in to so kilogrami.. Velika sem 170cm in imam 80 kilogramov- trenutno sem v 10.tednu nosečnosti, pred nosečnostjo sem imela okrog 78 kilogramov- kar nekaj jih je še posledica od prejšnje nosečnosti. Zaradi kilogramov se počutim žalostno in res obupano.. bojim se da se bom do konca nosečnosti še zelo veliko zredila in bo potem vse ostalo kot je ostalo od prve nosečnosti. Poleg tega sem skoz lačna in zelo me vleče samo na sladko in se ne znam upreti.. kar seveda še dodatno pomaga h temu da se številke na tehtnici vzdigujejo v višave.. prosila bi za kakšen nasvet kako se upreti sladkorju, kako se upreti prevelikemu dobivanju na teži in kako se upreti večernim obrokom- menim da so le ti največji problem.. hvala, lep pozdrav
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kilogrami v nosečnosti
9.7.2013 15:42:58   
malamut
Pozdrav. Glede na kg, si suhica napram meni. user posted image
Bodimo si pošteni, nisi nobena debeluška, le kg preveč. Glede na tvojo višino si pred nosečnostjo bila ravno prav, kak kg preveč ampak to sploh ni ovira. Predvsem se sekiraš brezbveze.
Nosečnost je obdobje, ko naj bi vse pridobile najmanj kg več. Pravijo zdravniki, da realno se je med nosečnostjo zrediti najmanj za 8kg. Zato se sploh ne bi smela sekirati in obremenjevati, saj kot sama veš, glede na to, da je to tvoja druga nosečnost, da dodatne kilograme prinese tudi sam plod.
Kar se tiče prehranjevanja.....tudi jaz sem imela problem zaradi sladkarije, totalni odvisnik od sladkega že od majnega. Dokler mi niso odkrili v 24 tednu velik plod in veliko plodovnice, dali na glukozni test in odkrili sladkorno. Zdaj se prehranjujem po pricipu zdrave prehrane, s tem da sem črtala sladkor in gluten, ker mi dviguje sladkor.Rezultat: plodovnica sedaj skoraj na normali, jo je še malenkost več, pope pa raste sorazmerno s tedni, je pa še vedno veliiiiik, glede na tedne. Trkam po glavi, inzulina zaenkrat ni treba, ker že s samo prehrano vplivam dobro na moje vrednosti sladkorja v krvi in urinu.
Kaj ti hočem s tem povedat? Praviš da se je sladkemu težko upreti, da si skozi lačna, ne veš kaj in kako jest. Predlog, ki mene rešuje: sadje, smootiji z jogurtom in sadjem, mal smetane noter in to je odlična ideja. Zvečer pa ogromno zelenjave, pa mesni izdelki kot so kuhan pršut, puranje šunkice, sir, skuta....ogromno se da, sploh pa če veš, da se gre za zdravje otročka. Moji domači kar ne morejo verjeti, kako sem v teh 5ih tednih spremenila prehranjevalne navade in da se celo držim. Ne rečem, prijejo kdaj skušnjave, ko si želim sladko...takrat vzamem en piškot, en košček čokolade, še najbolše alternativa: nutela iz DM s kokosom in lešniki. user posted image Na naravni osnovi, brez dodanega sladkorja in me reši pred prevelikimi skušnjavami. Ali pa čokoladice za diabetike. Seveda pa: PREUDARNO!!.Izpuščanje obrokov je pa tudi največje sranje kar lahko delajo. 5 obrokov na dan? Jast sem mislna da bom znorela, to je blo absolutno preveč, pole pa sem vidla, da se prav lepo da, pa še kak kg izgubiš.
Ko ti rečejo, da obstaja veliiiika verjetno da boš rodila zeeelooo velikega in težkega otroka in celo to prej s CR.....pa da bo lahko zdravje otročka ogroženo....takrat delamo čudeže in vsako odrekanje ni nobena žrtev. Nato pa postane to del tebe. Pa še za svoje zdravje poskrbiš, ne samo za otrokvo. Korajžno naprej, ni tako težko, le neki klik je potreben v glavi. In pa kdo, ki te pravilno usmeri. LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kilogrami v nosečnosti
10.7.2013 8:17:25   
Srečna nosečka
Ne sekiraj se sedaj zaradi kilogramov, pa tuda kakih diet in izpuščanja obrokov se ni dobro lotiti. Problem je v tem, da več sladkarij ko jih ješ, več jih potrebuješ...začaran krog. Jaz sem se zadeve lotila tako, da sem iz stanovanja pospravila vse sladkarije, pa tudi v trgovini jih ne kupujem, da doma ni skušnjave. Mi je pa pomagal stavek mojega g. ki je rekel, da so sladkarije prazna hrana za plod, ker me je kar malo na realna tla postavilo. In rekel mi je tudi, da naj grem raje (ko bo res kriza) na kos torte v slaščišarno, kot pa da to jem vsak dan doma.

Kot pravi malamut, naredi si zalogo sadja, ki ga rada ješ in ko te bo prijelo, da bi pojedla kaj sladkega, pojej ko sadja in po ca 15 min bo želja po cukru minila user posted image

Vse kar rabiš je odločitev v glavi user posted image

S kilogrami pa se boš že po nosečnosti ukvarjala, sedaj je na prvem mestu tvoje in otročkovo zdravje user posted image

Srečno!

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kilogrami v nosečnosti
12.7.2013 11:31:58   
the seven
Kilogrami, kilogrami ... jst se z njimi borim že dolga leta ... pa še nism našla skupnega jezika z njimi user posted image še preden sem zanosila sm probala nešteto diet a kaj ko mi je vsaka nazaj nakopala dvakrat toliko kg kot prej ... zdj se pa zaenkrat nič ne obremenjujem. Sicer poskušam jsti čim bolj zdravo zaradi user posted image veliko zelenjave in sadja, pač use sezonsko večino kar imamo doma na vrtu. Mislim, da je normalno pričakovati, da se v nosečnosti zrediš tok, da spremenit nimam kej, ker kg bodo šli gor. Trenutno sm v 22 tednu in sm se zredila 5 kg, sicer pa tudi nimam manekenskih mer (166 kg/ 83 kg trenutno) se bo treba potem kaj v roke vzet pa dol spravt nekj kg ...

Pri meni je težava voda, ker me G skos opominja da je potrebno popiti VELIKO vodo tako, da se kar malo silim pa je ok, še želodec mi začasno napolni. Drugače pa sladko mnjama - se morm tudi malo upirati, sicer nisem ljubiteljica recimo čokolad ampak piškote in sladoled tole pa ja, žal pa se je treba pr vsem bremzat ne zaradi mene ampak zaradi user posted image

Srečno ...

(odgovor članu Srečna nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kilogrami v nosečnosti
12.7.2013 12:21:12   
čenča84
Jaz sem sicer bolj suhica (majhne in vitke postave), in sem se v prvi nosečnosti zredila za 15kg!!user posted image Moram priznati, da sem se počutila grozno - ne le zaradi videza, ampak tudi zaradi nerodnosti, otekanja in podobno. 15 kg se je na mojih 157cm resnično poznalo. Ves čas v nosečnosti sem se tehtala in bolj kot sem se tehtala, bolj sem se redila. Glede na to, da je meni zunanji videz tudi pomemben, pa ne le zaradi videza, ampak zaradi dobrega počutja (če imam preveč kg, se ne počutim več dobro), sem se tudi v nosečnosti s kg precej obremenjevala, nisem si mogla reči: Se bom potem s kg obremenjevala, ker bi se v tem primeru verjetno zredila še več. Po porodu mi je kmalu sicer uspelo vse odvečne kg izgubiti, vendar s precejšnjim odrekanjem, trdno voljo in dojenjem. Težava je v tem, da praviš, da se ne moreš upreti hrani, zato mislim, da če se boš med nosečnostjo zelo zredila, boš tudi po porodu še vedno imela težave pri izgubi kg, saj se boš po porodu hrani še vedno težko uprla.
Moj nasvet je tak: čež dan si določi ure, ob katerih boš jedla, npr. na dve uri, obroki pa naj bodo majhni. Če boš jedla vsaki dve uri, se boš lažje pripravila, da počakaš na naslednji obrok (ki časovno ne bo tako daleč) brez vmesnih prigrizkov - ti, roko na srce, najbolj redijo. Meni je tudi pomagalo, da sem bila zunaj in se zaposlila s čimer koli pač in tako odvrnila misli stran od hrane.
Sama ti ne bi ravno svetovala, da postaviš svojo samokontrolo glede hrane čisto na stranski tir, saj poznam punce, ki so to storile, pojedle vse, kar jim je v nekem trenutku zadišalo in se zredile po 30kg in več. Takšna pridobitev kg pa sigurno ni več zdrava za nosečnost in organizem, v večji meri se pojavijo strije in toliko kg je veliko težje izgubiti. Seveda obstajajo tudi izjeme, katerim se kg po porodu kar topijo. Sama pa najbolje veš, ali spadaš v ta krog srečnic user posted image
Verjamem pa, da je veliko odvisno tudi od nosečnosti: sama imam v drugi nosečnosti podobne prehranjevalne navade kot v prvi, kg pa ne gredo tako hitro gor, na srečo!

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kilogrami v nosečnosti
12.7.2013 12:30:46   
Anonimen
Živjo.... do prejšnjega poletja sem jaz imela tudi probleme glede kilogramov, večkrat bila na dieti, sicer kilogrami so šli dol vendar so se potem vedno vrnili nazaj, dokler nisem spremenila načina prehranjevanja.

Beli kruh sem zamenjala z rženim ali ajdovim kruhom, mlečnih izdelkov sem nehala jesti ker imajo ogromno maščob (občasno se pregrešim ko si gres s kakavom naredim ali ko pijem kavo z mlekom), večkrat na dan po malem jem (na dan imam 5-6obrokov), kar je pa pomembno po 17 uri ne jem sadja, in oglikovih hidravov, raje si skuham juhico iz bučk, ohrovta, pora.... ali pa solato iz paradižnika oz solate ki je sezonska (vendar brez dodatkov soli, olja in kisa) ....

moj jedilnik približno izgleda: zjutri zajtrk ržen ali ajdov kruh pa kak namaz (najraje iz ćićerike), malica čez 2,5h kaka 2 jabolka ali nektarine... ob 12h solata iz paradižnika, paprike, stročnic (čičerika, soja leča, grah, koruza, fižol....) potem kosilo popoldne pa probaj čim manj bele moke (npr ajdove testenine - v šparu imajo ful dobre), pa ne olja (ker ogromno redi) in zraven še solata.... popoldne še kaka lahka malica (mogoče kak sadje) .... večerja pa solata ali juha.....

pa dobro je da zjutraj na tešče spiješ mlačno vodo....

pa probaj se izogibati sladkarij, jaz si sedaj med poletjem privoščim samo 1 kepico sladoleda, popoldansko kavo sem pa zamenjala z limonado ... sladkor sem pa nehala tako jesti da preprosto sem doma izpraznila vse sladkarija, v trgovini se pa izogibam polic

pa piti ogromno vode ... človek naj bi na 25kg spil 1 liter vode....

upam da sem ti vsaj malo pomagala pa srečno v nosečnosti in s kilogrami!!!

(odgovor članu the seven)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kilogrami v nosečnosti
13.7.2013 11:35:13   
womanpolice
Punce, tkole bom rekla... Z voljo se vse da. Kaj hočem povedati? Meni se zdi bedarija v času nosečnosti odpovedovati pregreham, ki jih želi telo. Hormoni naredijo svoje. Jaz npr. kadar nisem noseča, ne maram slanega in pretirano sladkega. Od sladkega jem črno čokolado ali corny čokoladice, pijem le vodo. V nosečnosti, tako pri prvi in sedaj pri drugi pa so nenormalne želje po slanem sladkem gaziranem... V prvi nosečnosti sem se zredila iz 63 na 90,5 kg. S takšno težo sem šla rodit. Domov sem prišla z 79 kg. V času dojenja nisem hujšala. Z dojenjem sem shujšala le 3 kg. Nato se je septembra, ko je bila hči stara pol leta, sama odstavila od zize, in sem začela hujšati. Začela pri 76 kg. Najprej ločevalna dieta, nato pa 5-6 obrokov na dan po malem, zeloooo malo sladkega, veliko vode in seveda telovadba (jaz najrajši tečem) (tek, skleci, trebušnjaki, počepi). In tako sem od septembra 2011 do septembra 2012 prišla na 59 kg. nato sem se med zimo zredila na 63 kg in s takšno težo maja začela nosečnost. Prve tri mesece nosečnosti sem pridelala 3 kilograme, saj so bile prisotne nenavadne želje. Enkrat se mi je celo zluštalo ob enajstih zvečer pomfri!!! Ki ga drugače jem enkrat ali dvakrat na leto... Ampak sem rekla možu, da mi ga speče... hihih... Vem, da ko bom nehala dojiti, da se bom spet lotila hujšanja, in sicer z redno prehrano (po malih obrokih in z ločevanjem proteinov in ogljikovih hidratov) ter s telovadbo. Vem, da bom spet prišla do 59 kg, saj se s takšno težo najbolje počutim. Visoka sem 171 cm. Ja, tudi jaz se maloooo sekiram zaradi nabiranja kilogramov v nosečnosti, vendar sem se sprijaznila, da nisem med tistimi "srečnicami", ki v nosečnosti dobijo le trebušček in to je to... Sto ljudi sto čudi, pravijo. Sprijazniti se moramo, da telo dela po svoje med nosečnostjo in jaz osebno mu ne želim odreči ničesar kar si zaželi. Za hujšanje bo prišel čas po porodu in po dojenju. Z voljo se vse da. Sem živi dokaz za to... Pa srečno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kilogrami v nosečnosti
13.7.2013 12:10:16   
patrino
Različni smo si- kot pri pridobivanju kg kot pri zgubljanju le teh. Sama sem se v vseh treh nosečnostih zredila čez 20 kg.V bistvu se moja prehrana ni bistveno spremenila v času nosečnosti, saj imam tudi drugače precej rada slane in sladke prigrizke. Je pa res, da pojem veliko zelenjave, sadja in žitaric, kar sem jedla skozi vso nosečnost. Glavni vzrok za nabiranje nosečniških kg je bil pri meni zastajanje vode v telesu, manj telesne aktivnosti in predvsem sekiracije. V normalnem stanju, sem pod stalnim stresom ( službenim in drugačnim), precej hiperaktivna in hiperproduktivna in če me kdo malo ne ustavi, rada pozabim jesti in si ne vzamem časa zase. Skratka, trenutno imam po treh nosečnostih nekako 2kg več kot pred prvo nosečnostjo, pa še to verjetno zato, ker nisem več najstnica, kateri je vse padlo v stopala. Sedaj se pač vse ustavi meter ali še malo več višjeuser posted image .
Mojega v bistvu moje obline nič ne motijo, prej bi rekla, da so mu všeč. In če se spomnim nase, ko sem bila v nosečnosti kot žogica, kateri je moral zadnji mesec zavezovati superge mož, sem si tudi jaz čisto všeč.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu womanpolice)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?