|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdravila za astmo v nosečnosti
4.5.2014 20:21:06   
Anonimen
Živjo,
Zanima me, če ste tiste nosečke, ki imate astmo jemala zdravila tudi med nosečnostjo. Sama imam alergijsko astmo in rinitis, ampak imam veliko srečo, da mi večino časa miruje in ne potrebujem zdravil. Se mi pa zdravje vsakič poslabša med nosečnostjo. Prvo nosečnost mi je uspelo <zvoziti> brez zdravil, tokrat pa sem že dva meseca na pumpicah, občasno tudi ventolinu. Zadnje dni pa me mučijo tudi alergije. Pulmologinja mi je najprej predpisala Nasonex, po enem mesecu pa mi ga je odsvetovala, ker je na C listi.
Zanima me, koliko ste ve tega jemale, ker me je ful strah, da res ne bi bilo kakšnih posledic-povsod namreč piše, da se naj ta zdravila vzame le kadar pričakovana korist za mater upravičuje tveganje za plod.
Hvala vam za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
4.5.2014 21:07:57   
krfjolca

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

... -povsod namreč piše, da se naj ta zdravila vzame le kadar pričakovana korist za mater upravičuje tveganje za plod.




Saj si si sama odgovorila. To, da imaš astmo urejeno, je verjetno pomembneje od tistih par procentov možnosti, da bi bilo kaj narobe za plod, kajne? Verjetno si bila tudi na šoli za astmo, kjer so ti povedali, kako pomembno je, da zdravila redno jemlješ, sicer lahko precej poslabšaš svoje stanje. Pomanjkanje kisika v krvi namreč tudi vpliva na plod. Sploh če že veš, da se stanje v nosečnosti poslabša.



_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
5.5.2014 13:08:20   
ronja
Berodual lahko uporabljaš, to je veliko zdravnikov preverilo in je baje precej študij narejenih. Verjetno tudi ventolin.
V principu lahko lokalne kortikosteroide (kapljice za oči in za nos) uprabljaš, ker gre zelo malo v kri in do zarodka. Jasno je pa boljše bit brez, če se le da. Sama sem v nosečnosti rajši malo potrpela, kadar je šlo za alergije, kadar pa dihat nisem mogla, pa itak nimaš kaj, vzameš, ker če skup padem, naredim malemu še večjo štalo.

Glede alergij bi ti zelo toplo svetovala spiranje nosa s fiziološko raztopino, ker dela čudeže - dela skoraj tako dobro kot nasonex (pa tudi ko to vzameš, je dobro prej sprat nos), ker ti spere vse alergene dol in še sluznica malo uplahne, če vzameš hiper nasičeno raztopino (da daš več soli v vodo). Pa nabavi si tadobro flaško za nos spirat - najprej je zoprno in ful čudno, potem se pa navadiš in gre super. Jaz to še zdaj delam vsak dan pozimi zaradi bolezni in spomladi zaradi alergij in se res splača!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
5.5.2014 13:22:41   
kamajuš
Jaz sem tudi kronični astmatik in sem stalno pod zdravili (no, včasih mine kakšen teden brez, ker pozabim dvignit recept user posted image ). Vse 4 nosečnosti (4. še traja) sem zdravila redno jemala. Pač pri meni na dolgi rok ne gre, je po moje za plod slabše, če pride do napada. Jemljem pa Singulair, ki mi tudi najbolj ustreza (odkar jemljem to zdravilo, cca 10 let, Ventolina ne potrebujem, kar je zame prava sreča, ker so bili stranski učinki kar precej zoprni).

Upam, da sem te potolažila! Srečno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
5.5.2014 13:59:25   
bauko
Jaz tudi vzamem Ventolin po potrebi, ampak letos začuda zelo zelo poredko, ker ga ne rabim.
Je pa zanimivo, da sem zadnja leta imela blazne težave s sezonsko astmo - alergijami v spomladanskem času. Ventolin sem morala jemat na 4 ure, kljub antihistaminikom. Letošnjo pomlad, ko sem noseča, pa praktično nobenih težav. user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da tako tudi ostane user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
5.5.2014 19:21:18   
Anonimen
Ronja katero pravo flaško pa misliš? Jaz si zdaj, ko imam zabasan nos vanj zlijem cca pol litra fiziološke na dan (v petih ali šestih rundah skupaj toliko), ampak to nima nobenega haska, ker imam sluznico tako nabreklo, da mi ta fiziološka sploh hikamor ne prideuser posted image
Danes sem končno malo bolje in že tuhtam, da zvečer ne bi vzela Nasonexa, ampak nisem ravno prepričana, če je to najbolša ideja, da ne bom jutri zjutraj spet vsa zabitauser posted image

(odgovor članu bauko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
6.5.2014 8:33:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.5.2014 8:53:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
6.5.2014 8:57:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
6.5.2014 14:12:48   
ronja
se da tud v SLO naročiti.

Nasopure mislim, ja. NI treba naročat, prideš, pa kupiš:). Imajo v Sanolaborju in še eni štacunci, kjer je navadno celo mal ceneje, njihov zastopnik ali kaj že, posrfaj, se ne spomnim.
Spirat moraš dokler ne odbiješ vseh čepov, da pride lepo tekočina na drugi strani ven. V tem je fora. Če samo malo tekočine not špricneš, ne bo nič haska, dokler ne narediš prehodno. Počasi natopit in uporabit bolj nasičeno raztopino.

Aja, pa v nosečnosti s tamalim, se je meni ful dobro obnesla maska za strupena dela (una bela, ne najbolj tanka, ki se ti prav po nosu oblikuje, da ne spusti nič not. Pa ko sem šla ven, sem dala gor sončna očala, ki so mi pokrila cele oči, da sem lahko kaj videla in dihala. Zgledala sem ko zombi, ampak tako vsaj nisem skup padala. In TAKOJ, ko prideš domov nos sprat. In ne sušit vsaj posteljnega perila svoje postelje zunaj, ker se nanj napopajo pelodi in je štala. In zjutraj in zvečer sprat nos, toliko časa, da ne priteče skozi drugo nosnico voda ven. Prej ni spran.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
9.5.2014 15:34:17   
Anonimen
Moj pulmolog mi je v nosečnosti zamenjal Beredual za Ventolin, baje da je škodljiv in zelo močen, pa nasplošno je slab za srce-hiter utrip,...
Stabilizator pa sem morala naprej jemat na 12 ur, sem pa tudi alergijski asmatik, po opravljeni operaciji nosu, nimam več težavuser posted image
Srečno

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
10.5.2014 19:55:49   
ronja
Zanimivo, meni so pa obratno rekli, da je B boljš od V. Mi ni bilo jasno, ker tamalim pa v. predpisujejo... Kakorkoli: čim manj, tem boljše. Meni oboje deluje, sem pa mela po v. malo več stranskih učinkov (nabijanje srca, tresavica itd.)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
12.5.2014 9:25:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
12.5.2014 17:25:06   
Anonimen
Ronja, ja Beredual je boljši sigurno, takoj pomaga pri napadih, je pa zelo močno zdravilo, Ventolin začne učinkovat malo kasneje in tudi drži dlje, je pa bol blagi. Vsako telo drugače sprejema zdravila..... Kot si rekla čim manj zdravil bolše je, samo da smo zdraviuser posted image
Metulj333, super za uspešno operacijo, človek res lahko diha in voha normalno, super občutek po 3 desetletjihuser posted image
LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zdravila za astmo v nosečnosti
14.5.2014 8:13:06   
hapy
Pozdravljene.

Tu jaz imam krnično astmo, ki je pogojena z napori in alergijami.
Moja zdravnica mi je že kakega pol leta pred nosečnostjo zamenjala zdravila za tista ki so varna. PRej sem jemala flixotide in berudoal, sedaj imam budiair in ventolin. sedaj je tmala stara 9mesecev.

na srečo sem si astmo pozdravila do te mere, da sedaj potrebujem samo 1 vpih budiarja za zaščito, pa še to se sedaj pogovarjava s pulmologinjo, da počasi ukinit. sedaj je 2 leti od kar nisem rabila ventolina niti 1x.

To sem se naučila v Angliji, kjer sem se učila orofascialno miologijo, kamor spadajo tudi posebne dihalne vaje.
vaje sem redno izvajala par mesecev, pol nisem bila več tako pridna, še vedno pa uporabljam tehnike, ki sem se jih naučila.
Dejstvo je, da vsi asmatiki hiperventiliramo, torej po domače preveč dihamo, in nam pade količina co2 v krvi, kar povzroči napad.
Znebila sem se tudi vseh alergij na prah, pršice (na hrano so ostale) in s tem vseh zdravil. prej sem imela 2 operaciji nosu, ker nisem mogla dihat skozi nos, pa nobena ni pomagala več kot par mesecev, bolele pa so ko hudič. Zdaj normalno diham skozi nos, brez pomoči zdravil.
Aja pa še to...lahko sem šla na treking, na 4000m.n.v., brez ventolina. Prej ni bilo to možno, še na lokalni hrib sem rabla 5x ventolin.

Če katera želi, to izvajam tudi v svoji zasebni dejavnosti. če vas zanima lahko malo več tudi tukaj napišem.

< Sporočilo je popravil hapy -- 14.5.2014 8:14:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?