|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes- part 45
1.9.2005 21:48:58   
Kinokija
Pozdravljene bejbe!

Po noven nismo več na forumu nosečnost in porod ampak Čvekanje v pričakovanju (glede na stare diabetese), pa sem novo nadaljevanje napisala kar tukaj, upam, da se bomo našle.

Pri meni nič novega, danes sem nastopila 38. teden, počutim se kot slonček v 238. tednu res, prav komaj čakam na porod. Sedaj sem nekako padla kar pod dr. Blejec, ker Sketljeva nikoli nima časa. oz ima zmeraj tako napolnjen urnik, da me potem vprašajo, če čem drugam. V torek, 6.9. imam končnooooooooo kontrolo pri Tomažički (po 1,5 mesecu! ), upam, da mi pove, da mojih 300 enot Humaloga na dan ni ravno nekaj, kar bi furali še 3 tedne, pa če bo dala Tomažička "žegen" bom sprejeta in bi mi kar nasl. konec tedna sprožili porod Držite pesti, da bi bilo tako. Saj bom že v 39. tednu, ne vem, kaj čakajo. Sicer še upam, da me naravno prime, ob vsakem krčku ponoči molim, da je to to, ampak se potem vse neha

Punce, kako ste pa ve kaj, Mirna, si že kaj živčna?

Alja, napiši malo, kako kaj cukri s črpalko, je končno kaj boljše?

Kje hodi Ajsha?

Katja, še enkrat čestike!!

Aja, če se vam da, mal napišite, v katerem tednu ste ve rodile, koliko je tehtal otrok, pa kako (anravno, cr..) Tolk je obupno iskat po starih postih, še tko počasi mi dela tale zadeva

Uživajte !

Lp Kinokija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes- part 45
2.9.2005 9:10:16   
cicido
Da si padla pod dr. Blejcevo, naj ti bo samo v veselje, saj je ful dobra ginekologinja. Prihajam iz Sk. Loke, ampak sem se glede na prejsnji porod (v 26 t.) odlocila, da grem rodit v Lj. Porod mi je z vaginalno svecko sprozila v 37.t. zaradi nosecniskega diabetesa. In smo rodili v slabih 40-ih minutah. Na svet je 17.6.2005 prijokala 50 cm dolga in 3570g tezka Ula.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes- part 45
2.9.2005 13:05:00   
Kinokija
uff, tele novice sem pa kar vesela. Sem tudi jaz dobila občutek, da je človek hitrih dejanj (kot jaz) za razliko od Sketljeve, ki komplicira in zavljačuje, da ti pokuri še tiste dva živca, ki ti ostaneta. Aja, pa pod tvoj porod bi se takoj tudi jaz podpisala

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes- part 45
2.9.2005 22:32:07   
Medvedka
Ojla, vidve!

Kinokija, jaz pa sem bila prepričana, da si že rodila... Kaj se pa gredo? A nimajo časa zate ali kaj? A čakajo Tomažičko, da pride z dopusta??? A se hecajo? Kontrola pri Tomažički po 1,5 mescu? Jaz pa sem imela zadnja dva meseca obvezne kontrole na 2 tedna, pa nisem imela praktično nobenih težav, ne s cukri, ne z dozami... Izgleda, da kakor se jim zdi in če slučajno niso na dopustu... :x

Naša medvedkica se je rodila v 38.tednu, porod je bil umetno sprožen z vaginalnimi tabletkami - prva ni prijela, po 6-ih urah dobila drugo, po treh urah pa se je začelo dogajati. Žal ni šlo tako hitro kot pri cicido, saj sem ob 18 dobila popadke, in to na minuto in pol, potem so me pa taki popadki zdelovali še do 23-ih, ko je na dan oziroma bolje rečeno, v noč, pokukala mala Medvedkica, velika 52cm in težka 3710g. Je pa bil naravni porod,kot lahko razbereš. (Upam, da bo v drugo šlo hitreje ali pa vsaj ne s takimi intenzivnimi popadki od vsega začetka... )

Cicido, pozdravljena med ta sladkimi. Upam pa, da ti diabetes ni ostal...

Kinokija, držim pesti, da dobiš popadke in greš rodit, še preden se te dohtarji usmilijo...

Lepe cukre!

Medvedka

PS: Čakam, da mi bodo med smeškoti namenili tudi kakega medota...

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes- part 45
5.9.2005 12:44:35   
Ajsha
Živjo - evo mene po dolgem času... se malce sprehajam gor in dol po forumih ampak pišem pa redko.

Glede na to, da rabiš konkretno informacijo o porodu, ti lahko povem, da sem imela naraven porod, ki se je začel v 39t z odtekom plodovnice. Rodila sem relativno hitro, z malo dodatnih popadkov. Bejba je bila konkretna (3990, 53cm), ampak ti še enkrat povem, da rodit ni prav nič težko - hujša groza te čaka prve tedne doma.

Sicer je pa mala že velika punca (očitno njena porodna teža in velikost nista bili povezani samo z diabetesom), ima že 13 kg in 83 cm. Trenutno je na uvajanju v vrtec.

Upam torej za boš čimprej rodila in da se ti bo potreba po insulinu po porodu spet normalizirala.

Lepo se imej pa javi, kaj se ti dogaja!!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes- part 45
6.9.2005 9:50:19   
Anchy
Pozdravljene, sladkorčice

Končno sem se opogumila in vam pišem. Berem vas že nekaj mesecev, zdaj se bom pa "pofočkala". In potem, upam, da se vam kmalu pridružim tudi kot nosečka

Skratka, danes grem na prvi pregled k dr. Tomažičevi (prej sem bila vodena na Pediatrični kliniki) in se bova pogovorili o načrtovanju družine.

Drugače pa imam sladkorno od leta 96. Zdej pa z možekom upava na povečanje družinice oz. da kmalu dobiva zeleno luč, da začneva delati na tem

Upam, da se še večkrat beremo,

Anchy

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes- part 45
7.9.2005 16:10:33   
Medvedka
Ojla vsem!

Anchy, lepo pozdravljena med nami!

Izgleda, da nas je ful velik "ta sladkih"...

Kinokija, upam, da se ti kaj dogaja oziroma, da že pestuješ svojega otročička...

Ajsha, ti nas bereš in modro molčiš, ali kaj? Ti, ti... Vidim, da je Lucija res že ornig babnica...
No, naša medvedkica je bila ob rojstvu tudi dosti konkretna, zdaj pa je bolj drobčkena, ampak too much živa bejbica.

Alja je šla na dopust, tako da ni pričakovati, da se bo kaj oglasila, vsaj do srede septembra.

Ostalih ni nič slišati... A ste še ali ste že postale srečne mamice?

Anchy, koliko pa si stara? Kakšne imaš kaj cukre? A si slučajno med tistimi srečnicami, ki imajo črpalko za nedoločen čas? Kako to, da so te že prej poslali k Tomažičevi? Mene so šele, ko sem zanosila, torej pri 27-ih in pol. Daj napiši kaj o sebi, da te bomo bolje spoznale. Če nočeš drugega, napiši vsaj, kako se kaj obnaša tvoj diabetes.

Pri nas tako, tako... Mala medvedkica je sicer v redu, mama medvedka pa ga nekaj lomi... Imam namreč nogo v gipsu. Pa si predstavljajte, kako je skrbeti za 8-mesečno hčerkico, ki rabi ful akcije, če imaš nogo v gipsu. Morala bi počivati z dvignjeno nogo, pa je kar kriza. Jutri imam kontrolo v LJ in se ful bojim, kaj bodo rekli- a se mi zadeva kaj celi ali ne... Sem si pa odkrušila kost v gležnju in baje, da se to kar dolgo celi. Dragi si je moral vzeti dopust, da se ukvarja s ta malo (še dobro, da ga je šparal ravno za ta čas, saj smo mislili iti na dopust ), bolniške mu namreč ne dajo. Namesto, da bi zdaj uživali nekje na morju ali v toplicah...

Lepo se imejte! Pa lepe cukre!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes- part 45
8.9.2005 9:44:45   
Anchy
Ojla, sladkorčice

stara sem 26 let, letos sem se poročila in ker si kmalu želiva otročička, so me s Pediatrične kar poslali k Tomažičevi, da se začnem pri njej vodit že pred nosečnostjo.

Moja urejenost je bolj tako-tako. Imam HbA1C vedno nad 8. Tko da so me postavili na realna tla, da je projekt baby še daleč . Se bom pa maximalno potrudila, ker imam zelo dobro motivacijo. Črpalke nimam - so mi rekli, da jo lahko dobim šele ko zanosim.

Kako ste pa ve dosegle želeno vrednost hemoglobina, da ste dobile zeleno luč za bejbija? S štetjem OH? To zadostuje? Mi lahko katera pove, kako dolgo moraš imeti hemoglobin pod 7, da lahko začneš delat na ?

Lep pozdrav vsem, pa tudi vašim bušijem in otročičkom,

Anchy

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes- part 45
8.9.2005 11:35:18   
Kinokija
Ojla bejbe!

Naj povem, da sem napisala fuuuul dolg post, pa je potem zaštekalo in vse zbrisalo

Jaz sem še doma in to v enem kosu Je dr. Tomažič ugotovila, da če sem že tako dolgo furala s tako insulinsko resistenco, ko nje ni bilo, da vseeno, če kar počakamo do roka oz. nasl. tedna, ko se mi začne zadnji, 40. teden. Dr. Blejec (namesto Sketelj) je pa v pon. ugotovila, da je še vse zaprto, nič ne kaže na porod, in nasl. kontrola prihajajoči pon. Punčara meri 3.300 g, ampak pomoje lahko dodamo kake pol kile. MOž je pa že ta teden dopust dobil, ker je bil 100%, da mi bodo sprožili ta teden.

Ajsha, ti lisička, samo bereš, pišeš pa bolj malo. Služba, aaaaaaaaaaaaa?

Medi, imaš pa res smolo, taka poškodba se lahko vleče še celo jesen, da boš 100 % lahko stopila na nogo. Ampak, saj bo, čas hitro teče. hehehehe, tudi tvoja porodniška bo kmalu dočakala konec, razen, če ne boste drugega naročili, že kaj razmišljata?

Anchy, pozdravljena v klubu sladkih! Za nizek Hb je potrebna blazna samodisciplina, tehtanje, tehtanje, tehtanje! jaz sem imela pred zanositvijo Hb od 4,8 do 5,5 (Lantus, Humalog), potem sem prešla na črplako, vendar je zaradi blazne insulinske resistence, ki je BTW zelo redka po besedah Tomačike, vsaj v taku hudi obliki, narasel Hb na 6,7 Še kak teden, pa bo šlo na bolje, upajmo.

Hvala puncam za kratke porodne izpise, sedaj sem v fazi, ko prebiram vsako besedo okoli poroda. Ajsha, ja, khmm, mal težko verjamem, da porod ni nič težkega, nisem namreč kak vojni heroj, ampak zajec, ki se boji tudi k zobarju.

Držite pesti, se še kaj javim definitivno v enem kosu.

LP Kinokija 39 t

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes- part 45
12.9.2005 23:25:47   
Medvedka
Ojla!

Kinokija, ne morem verjeti!!!
Pa kaj se gredo? Če tehta tvoja pikica v 39.tednu 3300g, si pa ena huda izjema med ta sladkimi. Seveda je to čisto v redu, upam pa, da se niso zmotili in je 4300g...
Izgleda, da delajo, kakor jih piči - do sedaj so še vse rekle, da so jim sprožili porod (če se ni že sam prej začel) v 38.tednu, pri tebi pa gre že kar v 40.teden. Sploh ne razumem. Uboga, da si moraš dajati take doze. Pa saj to že skorajda boli...?
Ni mi tudi jasno, kako so te mogli pustiti na koncu nosečnosti kar cel mesec in pol brez nadzora diabetologa... Jaz pa sem zadnja dva meseca (če ne še kaj več) morala hoditi v LJ vsaka 2 tedna, pa nisem imela praktično nobenih težav. Boluse in bazalne sem si itak sama spreminjala, tako da Tomažička sploh ni imela kaj početi.
V čem je torej finta? Da imaš pač smolo in se ti nosečnost izteka ravno v času dopustov? Se mi zdi, da je ravno to...
Kakorkoli že, glede na to, da se še nisi nič oglasila, upam, da se ti je porod začel sam po sebi in da že privijaš k sebi svoje detece...

Anchy, kako pa to, da ne spraviš GHbA1c pod 8%? A ti kaj dela probleme? Ali si samo še nisi vzela dovolj časa, da bi se poglobila v štetje OH in ugotovila, koliko enot insulina potrebuješ za določeno količino zaužitih ogljikovih hidratov? Če je bolj to drugo, se čimprej pouči o štetju OH in ugotovi, kakšne imaš potrebe po insulinu. Če pa imaš kakšne posebne probleme, pa povej, morda ti lahko kako pomagamo.
Glede zanositve pa mislim, da je pomembno samo to, da imaš dobre cukre od tistega dne naprej, ko zanosiš, ko je torej prišlo do oploditve. Na zarodek ne vpliva GHbA1c, temveč krvni sladkor. GHbA1c je samo neke vrste pokazatelj urejenosti diabetesa za cca 14 dni nazaj. Prvi trije meseci pa so nekako najpomembnejši, saj se takrat zarodek najbolj razvija, takrat se pravzaprav zgodi vse najpomembnejše, nastanejo vsi organi, ki potem v glavnem samo še rastejo naprej. Zato je prav na začetku pomembno, da imaš urejen cuker, to se pravi v mejah normale. Seveda se zgodi, da ti kdaj kljub vsem naporom in merjenjem KS (ko sem bila noseča, sem si merila 12-15x na dan), sladkor tudi uide do 10mmol ali kaj čez, vendar je to le za kratek čas, ne pa za cel dan ali več...
Kdaj pa imaš kontrolo pri Tomažički? Predlagam ti, da si poskusiš kar sama urediti cukre, ker če boš čakala na Tomažičko, zna trajati...
Želim ti veliko sreče pri urejanju cukra!

Ostale ženskice, oglasite se kaj!

Jaz imam gips še do 22.9., potem mi ga snamejo in poslikajo gleženj in upam, da bo zadeva kolikor toliko v redu, da mi ne bodo slučajno dajali gor še enega gipsa. Ne, ne smejo. Bo 4 tedne čisto zadosti.
Se pa kar bojim, kako bom brez gipsa stopila na nogo...
Neža je ful pridna... Kadar spi...
Se pa ponoči zbudi kar kake 3x, ker je po mojem ful žejna, saj čez dan sploh noče nič piti. Ko ji silim čaj ali vodo, se le kremži in igra s cucljem, če pa ji kaj slučajno priteče v usta, naredi eno čudno grimaso, da ji vse ven steče... Obup!
Tako torej v medvedjem brlogu...

Lepo se imejte, pa lepe cukre!


(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diabetes- part 45
12.9.2005 23:42:29   
Medvedka
Samo nekaj preverjam...

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Diabetes- part 45
12.9.2005 23:55:11   
Medvedka
Se opravičujem, ampak moram nekaj pogruntat...

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Diabetes- part 45
13.9.2005 7:15:04   
Kinokija
Ojla bejbe, ne boste verjele, ampak moja gnada še kar straši s trebuhom. Jap, danes sem nastopila 40. teden in občutek imam, da ne bom rodila do božiča. Rok imam nasl. pon., danes grem notri na sprejem (še to po sili), ampak baje ne bodo sprožili poroda do roka, oz. če bo nujno (beri, če se bo meni že sfrčkalo v glavi) pa mogočeeeeeeeee v petek. Ker pač nima popadkov, ker je mat. vrat še zaprt...

Medi, tudi jaz imam občutek, da ima mala malo več kot 3.300, ziher je okol 3.800/ 3.900 ampak dajmo presvetlim belim hajlam čas, da bodo to spoznali. Evo, to jemljite kot eno stavo, ko pridem nazaj, povem.

Medi, ja, toliko insulina na dan se hudo pozna, trebuh je kot šahovnica, vsak vbod od katetra se mi vname oz. polno je zatrdlin, za obrok si začnem devat insulin po 25 enot na vsake 15 min, dokler ni 70, da malo omilim zadevo, samo kaj bolje ni. Seveda nobenemu ni jasno, da težko spim. Na hrbtu ne, na obeh bokih imam pa vse razpikano in vneto od insulina.
Dons kr neki jamram, sry, ampak sem mal živčna, ker mi bo dvignilo pritisk, ko bom slišala, da do pon. ne bo itak nič.

Medi, pozdravi se! Držte pesti na dober konec nosečnosti, pa na lahek porod, potem se pa javim, ko pridem domov.

LP Kinokija 40.t

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Diabetes- part 45
13.9.2005 18:14:16   
Medvedka
Ojla, Kinokija!

Vem sicer, da tega ne boš več mogla prebrati, saj si menda že v porodnišnici. Ves ta čas že mislim nate in zdaj bom še bolj, če ti to kaj pomaga...
Mislim pa, da bo porod zate mala malca, vsaj v primerjavi s tem, kar doživljaš zadnji mesec ali dva. Želim ti, da bi se ti začelo samo od sebe kaj dogajati, saj te očitno le to lahko reši, da rodiš kaj pred rokom.

Resnično držim pesti zate in za pikico, da se ne bo preveč obotavljala. Navijam za vaju!!!
Upam, da te ne bodo cukri po porodu preveč zafrkavali, saj si kar malce težko predstavljam, kako bo, ko ti bo začel insulin prijemati... Pazi nase!
Potem pa čim hitreje sporoči veselo novico!

Srečno!

Medvedka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Diabetes- part 45
13.9.2005 19:26:35   
digi
Pozdravljene ta sladke!
JAz sedaj z dragim že več kot eno leto delam na detecu pa nič, edino kaj me sedaj skrbi je ta vaša urejenost sladkorne. Jaz imam povprečje cukra sedaj sicer 6,9, sem pa imela tudi 8 in čudi me, da mi moja diabetologinja ni rekla nič, da ne bi bilo kaj ok. PA ve, da delama na deci! Torej kaj sedaj to pomeni?! Porka dijo do, ma ne da 8 ni vredu.... Zdaj me pa že skrbi. Upam, da boste vse, ki ačkate, da greste v Rim kmalu držale svoje otročičke v naročju.... A imam še eno vprašanje- kako dolgo ste rabile,d a ste zanosile, kajti jaz namreč obupujem. Naslednji mesec imam kontrolo pri G, ker je že več kot eno leto mimo, dragi pa gre zdaj na spermiogram... Upajmo, da bo čimprej!!!!
Pišite prosim bogi NEVEDNICI!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Diabetes- part 45
13.9.2005 21:12:47   
MIRNA30
Lep pozdrav ta sladke!

Evo, javljam se vam po dolgem času in da vam takoj sporočim veselo novico: točno en teden nazaj, v torek 06.09.2005 sem rodila sina Timiena (3200g, 50cm).

Na E oddelek sem bila sprejeta že 31.08.2005, ker sem imela na kontroli 30.08. beljakovine v urinu in se je Sketljeva ustrašila, da gre za preeklampsijo. No, pritisk je vseskozi ostajal v normalnih okvirih, vendar mi je že v petek rekla, da porod po naravni poti verjetno ne bo mogoč, ker sem že imela en carski rez, mali pa tudi še ni kazal nobenega namena, da bi se spustil proti porodnem kanalu.

Tako sem jo prosila vsaj za carski s spinalno anesezijo in jo v torek tudi dobila. Moja anesezistka je bila dr. Beljanski, ki je bila enkratna tako v času poroda kot potem kasneje na intenzivni. Rodila sem ob 13.05 in če ne bi bila med carskim pri zavesti, ne bi verjela, da sem rodila fantka. Naš mali je tako pridno skrival svojega lulčka, da so ga 3x na UZ proglasili za punčko. In jaz sem bila tudi 99% prepričana, da bo punčka. No, in potem mi pokažejo moje dete in jaz debelo gledam tisto med nogami...

Sem rabila kar nekaj dni, da sem dojela, da imamo fantka, mali pa je bil 3 dni brez imena, saj ga za fantka nisva imela, tako na hitro pa se tudi nisva mogla odločiti.

Zdaj smo že dva dni doma in se počasi privajamo ritmu spanja in dojenja.

Kinokija, upam da bodo pri tebi končno že ukrepali. Sploh ne morem verjeti, da ti niso že sprožili poroda že zaradi težav z insulinsko resistenco. Kar se pa tiče ocene 3300 g mi je pa tudi čudno, saj je meni v 38t1/7 tudi zračunala 3300 s komentarjem, da ne bomo več čakali... CR so mi potem naredili v 38t5/7. No držimo pesti , da se te končno usmilijo.

Medvedka, pri vas vidim je tudi pestro...z gipsom na nogi sigurno ni enostavno pri tako majhnem otroku. Še dobro, da ti dragi pomaga.

Didi in Anchy, pridno delajta na tem, da spravita HbA1c pod 7, saj bosta tako bolj brezskrbni, ko bosta enkrat zanosili. Moj hemoglobin ob zanositvi ni bil ravno idealen, zato me je ves ta čas podzavestno kar malo skrbelo... ampak na koncu je bilo vseeno vse OK.

Toliko za danes...Mali še spi, ampak moram še Tio spraviti v posteljo, preden se zbudi...

Lp vsem,
Mirna   

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Diabetes- part 45
15.9.2005 13:18:41   
Anchy
Ojla, punce,

najprej iskrene čestitke Mirni za novorojenčka pa veliko srečnih uric skupaj in otroškega smeha!!!

Pa Kinokiji čimprejšen in čim lažji porod in srečanje z malo pikico ...

Jaz grem drug teden na izobraževanje o štetju OH pri prehrani in potem upam, da bo šel hemoglobin počasi pod 7. Pri meni je tud mal problem samodisciplina (čeprav od zdej naprej ne več, ker ko se trudiš za malega sončka, imaš dobro motivacijo pa odpovedovanje sploh ni težava), in to, da sem ziheraš in se bojim hip, zato so posledica malo višji sladkorji. Težko mi je živet "na meji", ker potem nikoli ne vem, kdaj bo hipa.

Tudi tebi Didi veliko sreče in uspeha pri bejbiju.

Vsem pa FUL hvala za vzpodbudo, svet je veliko lepši, ko vidiš, da nisi v vsem tem sam. Upam, da se še pogosto beremo...

Lepo se imejte in pobožajte svoje trebuščke/pikice,

Anchy

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Diabetes- part 45
16.9.2005 18:00:58   
digi
JA hvala za želje, upam, da bo. No, zakaj nobena ne pove, kako dolgo je rabila, da je zanosial itd..... še ne nosečke potrebujemo nasvete!!!!!!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Diabetes- part 45
16.9.2005 18:03:00   
Ajsha
Hojla!

No, jaz sem zanosila v bistvu nepričakovano, tako da ti ne morem povedat, koliko časa je trajalo. Sorry

Upam, da bo tebi uspelo čimprej.

LP!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Diabetes- part 45
16.9.2005 18:48:24   
digi
Ja, tudi jaz upam tko...

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Diabetes- part 45
19.9.2005 11:28:47   
digi
Halo!!!
Kaj zaj? A je kinokija že rodila? Me full zanima...
Pa pa
   DIGI

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Diabetes- part 45
19.9.2005 13:14:29   
Alja1
Uf, cukrčke! 14 dni sem bila na dopustu in ko sem se vrnila, sem ugotovila, da ste se maximalno angažirale in pridno, pridno pisale ...
... celo povratniki so spet med nami ( , Ajsha)

Zdaj pa lepo po vrsti:

Mirna: iskrene čestitke in obilo veselja pri cartanju malega korenjaka

Kinokija: ko sem brala tvoje poste, me je skoraj kap. Tvoje doze inzulina in "nategovanje" z rokom poroda ...
... upam, da je vse hudo zdaj že pozabljeno in da že cartaš svojo pupico ! Javi se!

Medvedka: upam, da se boš v četrtek znebila gipsa (za zmeraj), da boš razbremenila možeka in spet veselo letala za malo medvedkico

Katja: iskrene čestitke za

Anchy: dobrodošla med nami . Tako po opisu sodeč, si en tak cukrček kot jaz (mislim na nihanje KS, vrednosti GHbA1c in strah pred hipami), da ne bo pomote

Digi: mislim, da sem ti že zaželela dobrodošlico. Če ti je nisem, ti jo bom še enkrat. Torej: Dobrodošla v klubu "ta sladkih" in pa veliko sreče pri in da bi čimprej ugledala

Pa še na kratko nekaj o meni. Z možekom sva full zaposlena z iskanjem in ogledi stanovanj (zdaj sva postala že kar malo izbirčna, a meniva, da je prav tako, ker stanovanje ne kupuješ ravno vsak dan).
Z minimedovo pumpico sem kar zadovoljna, cukri so boljši, vendar se mi včasih zgodi, da mi full zbezlja (kakšen dan imam tudi po 3 hipe na dan, kakšen dan pa si ga komaj sfolgam zbijat - pol delam pa vse živo: menjam set, in pritiskam na knof kot blesava, da si ga skorigiram). Štetje OH obvladam (to sta potrdila tudi dr. Janež in dr. Tomažič) in izvajam ga redno, tudi telesno poskušam bit čimbolj aktivna in sproščena. Ugotavljam, da so za moje (nepojasnjeno) nihanje KS v glavnem krive hormonske spremembe (ovulacija, menstruacija). Tako, da kljub pumpici ostajam zvesta rednim meritvam KS (tudi 10x dnevno) in korekcijam bazalnih odmerkov in bolusov, saj mi npr. en dan zjutraj 1E bolusa pokrije 18 OH, drugi dan pa komaj 11 OH). Še vedno se lovim (minila sta 2 meseca odkar so me priklopili), vendar vem , da mi bo uspelo (če je vsem vam uspelo "dobiti" lepe, male babyce, jo bo tudi meni)

Zaenkrat ostajam pod "okriljem" dr. Janeža (čudovit zdravnik, ki obravnava pacienta kot individualnega diabetika, ne pa kot nekoga, ki pač ima cuker tako kot ne vem koliko tisoč drugih pacientov).

On me je priklopil (dr. Tomažič je bila takrat odsotna) in me motiviral, ko sem bila malo "skeptična" kako bom s pumpo shajala.

Poskusila bom hodit k njemu tudi med

Toliko za danes!

Imejte se skrajno lepo (kljub deževnemu in mrzlemu vremenu)

LP
Štajerka

P.S.
Ko bom v LJ (dogovorit se moram za kontrolo), pa vam sporočim kako pridna sem bila (zadnji rezultat GHbA1c pred uvedbo črpalke = 7,6% al pa 7,9%, zdej sem pa pozabla). Moram pogledat!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Diabetes- part 45
20.9.2005 10:23:28   
digi
Alja1, obvladaš. Pa še enkrat hvala za dobrodošlico- si me namreč že res pozdravila. Ej, a štajerka si? Od kod pa?   

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Diabetes- part 45
20.9.2005 18:40:48   
Medvedka
Lepo pozdravljene, ta sladke!

MIRNA, ISKRENE ČESTITKE ZA SINČKA! Me veseli, da je z obema vse v redu, najbrž si se zdaj tudi že navadila na dejstvo, da ste dobili fantka. A si bila zadovoljna z epiduralno?

KATJA, nič nisem vedela, da si noseča! Sem morala spregledati kako pisanje... Čestitam! Upam, da so tudi cukri v redu!

ALJA, upam da si imela dober GHbA1c in da se že lotita projekta

DIGI, še enkrat dobrodošla! Jaz sem zanosila praktično ob prvem res zaresnem poskusu. Prvič sicer tretji mesec, vendar prva dva meseca nisva bila preveč resna pri delu, saj nisva čisto vedela, a bi ali ne bi. Drugič (prva nosečnost se je končala v 10.tednu, pa ne zaradi cukrov) sem zanosila v prvem poskusu. GHbA1c sem imela sicer ves čas med 5 in 6%.
Za samo zanositev cukri niso problematični, je pa res, da če imaš visoke cukre, lahko to negativno vpliva na razvoj zarodka, kar pa si nobena ne želi, a ne... Vendar, če paziš, da imaš lepe cukre od zanositve naprej, ni panike, tudi če je GHbA1c takrat višji kot naj bi bil, saj kaže povprečje za nazaj.
Pa tudi marsikatera je med nami, ki je ob času zanositve imela občasno povišane cukre, pa je bilo vseeno vse v redu. Pravzaprav se to vsaki izmed nas kdaj zgodi. Pomembno je le to, da cuker ni predolgo povišan in da ga kar najhitreje zbiješ na normalo.
Upam, da bo na pregledih vse OK in da boš kmalu sporočila veselo novico
Poskusita se sprostiti in morda za kak mesec pozabiti na vse skupaj in malce odmisliti zanositev, pa bo kaj ratalo... Zelo veliko pri zanositvi namreč odigra ravno psiha - bolj, ko misliš na to, a bo, al ne bo, slabše je...
Veliko sreče torej!

ANCHY, upam da se navadiš šteti OH, da boš imela dobre cukre in da čim prej sporočiš veselo novico

KINOKIJA, zdaj si pa menda ja rodila. Ko boš držala v naročju svojo , boš najbrž kmalu pozabila na pretekla 2 meseca... Upam, da je z obema vse OK!

Vsem želim lepe cukre!

Medvedka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Diabetes- part 45
21.9.2005 18:50:45   
digi
Hej punce- malo za razvedrilo ali bilo kak že- cviček pomaga pri zniževanju krvnega sladkorja- ne vem če je res, ampak imate- tiste, ki niste v pričakovanju- enkrat dobro opravičilo, da se ga mal nažungate)))

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?