|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:01:17   
bini
Hoj..
povejte mi ali je tu katera, ki se je zaradi narave dela (veliko stikov z ljudmi) kljub nosečnosti cepila proti gripi - v tej ali prejšnji nosečnosti... ginekologi pravijo da po 3. mesecu nosečnosti ni problema, splošni zdravniki pa so zadržani user posted image user posted image
Jaz sem kar skeptična, ampak delam pa v šoli in ne vem kako naj se odločim - cepiti ali ne cepiti... ker že itak sem zelo neodporna in razni vitaminčki pri meni ne palijo prav dobro..
kako ste se oz. se boste ve odločile??
bodite zdrave user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:07:39   
Anonimen
A se to res sme?user posted image   Pojma nisem imela.Jaz se ne bi cepila.
Ker če imajo user posted image  takšno naravo dela, da lahko zbolijo, zakon odreja, da jim delodajalec mora menjati delovno mesto oz. jih premesti na delovno mesto, kjer te nevarnosti ni. Ponavadi G. pošljejo takšne nosečkena bolniško.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:10:08   
bini
Uf Urska.. tole se fajn sliši, ampak stvar ni tako preprosta - za moje mesto učiteljice ni tako enostavno dobit drugega delovnega mesta.. praksa ni taka... praksa je, da delaš dokler pač zmoreš oz. si zdrav... in jaz zelo rada delam, še posebej če sem zdrava... samo ta riziko da zboliš pa obstaja.. samo nisem še slišala, da bi kakšna učiteljica lahko šla na bolniško samo zato, ker pač v šoli obstaja večja možnost da zboliš?? naj se javi kakšna če je kje ? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:20:45   
Anonimen
Potem pa malo pomisli na svojega otroka, ki ga nosiš in kakšne so lahko posledice v primeru, če zboliš

Nihče ni nenadometljiv. Sicer boš pa itak prej ko slej morala iti na porodniško. Tudi jaz sem uživala v službi, ker potem nisem mislila na slabost. Potem pa sem tudi jaz naenkrat morala iti, pa me je bilo tudi strah, ker nisem imela zamenjave. V službi sem hotela vse naenkrat narediti, potem pa se je začelo komlicirati.
V šolah pa sploh. Tam ni samo gripa na pohodu, ampak še kaj drugega.

Sicer pa odločila se boš sama in mislim, da si se že. Samo pomagati sem ti hotela.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:23:56   
bini
ne me narobe razumet, ampak moj ginekolog mi ne bo napisal bolniške samo zato, ker delam v šoli - je bilo tako v prvi nosečnosti in je tako zdaj... Če pa poznaš takega, ki to dela, mi ga prosim priporoči -takoj zamenjam! Itak da je prva misel in skrb moj otrok, ampak bolniške se ne dobi kar tko na easy.. žal... vsaj tam kjer sem jaz ni tako... v prvi nosečnosti sem bila non stop bolna, pa sem bila samo na tistih nujnih bolniškah, potem pa nazaj v službo... šele ko sem bila hospitalizirana, sem dobila komisijsko bolniško...
žal, naše zdravstvo.. ampak zaenkrat sem samo zelo vesela, da sem zdrava user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:37:03   
MATEJA
Dr.Pušenjak piše na med.over.net da je cepljenje proti gripi do 13. tedna nevarno in ne priporoča, po omenjenem tednu pa celo priporoča.Ne vem, kaj je dobro in kaj ni, ma tudi tisto "crkavanje" ob gripi (pa še nobenega zdravila ne smeš vzet!!!) je katastrofa.Jaz bi se šla cepit, pa ne smem (sem v 8.tednu).Posvetuj se z zdravnikom o tem, on ti bo najbolje znal svetovat kaj in kako.Z Urško pa se ne strinjam glede bolniške, saj nosečnost ni bolezen, da bi za vsak "sum" bolezni ali "lahko pa se zgodi..." hodile na bolniško.Prosim lepo.Ne podpiram mevžastih žensk, ki brez zdravstvenih razlogov celo nosečnost ležijo doma z vsemi štirimi od sebe.user posted image  Da pa se da dobit bolniško kar tako, sem pa prepričana, saj ti jo nekateri G kar ponujajo!!??Veliko lepih trenutkov v nosečnosti ti želim, pa da ne zboliš.LP! 

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:45:48   
Anonimen
Tudi jaz ne podpiram mevžast žensk, ki so celo nosečnost na bolniškem.
Tudi jaz nisem bila.Sem pač napisala, kaj piše v pravicah nosečnic. Glede šole, jaz delam v turizmu, kjer je še večja možnost okužbe, pa sem delala do 7m.,  pa me je vedno bilo strah, da dobim od vsega rokovanja še kakšno drisko z bakterijo, ker si pa rok itak ne moraš vedno teči prat.Otroci so pa glede higiene še hujši.
Ne nosečnost res ni bolezen,si pa poleg sebe odgovoren še za nekoga.
user posted image .

(odgovor članu MATEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:51:13   
mml
jaz sem se cepila proti gripi, sicer delam v zdravstvu in se cepim vsako leto. Trenutno sem že na dopustu oziroma skoraj na porodniški. WHO in druge mednarodne zdravstvene organizacije priporočajo cepljenje nosčenic proti gripi v 2. in 3. trimestru, predvsem pa tistih, ki bodod rodile v času možne epidemije (se pravi pri nas je to od novembra do konca marca). S cepljenjem zaščitite najprje sebe, hkrati pa poskrbite tudi za pasivni prenos protiteles na otročka in ga tudi na ta način zaščitite proti gripi. Cepivo je varno, narejeno na osnovi antigenov in ne živega virusa, stranski učinki so večinoma blagi (bolečine na mestu vboda in lokalna rdečina).

Tule je pa link in povzetek iz ameriških priporočil
http://www.aafp.org/afp/20050415/1555.html
influenza
Influenza vaccination generally is recommended in women who will be in the second or third trimester of pregnancy during flu season.Pregnant women with medical conditions that increase their risk of complications from influenza should be immunized regardless of gestational age. There is no evidence that vaccination in the first trimester of pregnancy is unsafe.

Tule je pa še link do CDC priporočil
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5441a4.htm

Sicer je pa odločitev še vedno stvar posameznika, želim samo povdarit, da cepljenje proti gripi v nosečnosti ni noben bavbav. Predvsem pa upam, da ostanete zdrave.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 9:58:45   
bini
ej mml - HVALA!!!!
to sem rabila!!! en strokoven odgovor oz. priporočilo... meni ginekolog itak svetuje naj se cepim, sam sej veš - hočeš kaj več vedt so pa vsi tiho...
super... zdaj ko sem to prebrala, se bom lažje odločila za cepljenje..

Urška - tebe pa ne razumem čist.. namreč, sej potem tud ti ko si delala do 7. meseca in praviš da v turizmu je možnost okužbe še večja, nisi ravno najbolj mislila na svoje detece???!! in bolniška naj resnično bo za tiste, ki imajo resne težave - jaz sem jih v prvi nosečnosti imela in si tokrat več kot želim, da bi lahko delala do konca, kar bi seveda pomenilo, da težav ne bo...
velik zdravja

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 10:02:40   
Anonimen
Bini, ampak zakaj se sploh cepiti? Tudi če dobiš gripo, to ne bo detetu nič škodovalo, če pa obstaja najmanjši sum v cepivo - zakaj torej tvegati?

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 10:35:06   
lenika
Jaz tudi delam na šoli in sicer v prvi triadi, proti gripi pa se ne bom cepila. Ne zaupam jaz v ta cepiva med nosečnostjo. Drugače pa delam in zaenkrat še nisem bila niti enega dneva na bolniški. Upam, da bom lahko delala do konca, ker ni lepšega kot to, da se do konca dobro počutiš in lahko delaš. Kar pa se tiče gripe in različnih virusov pa menim, da jih lahko dobiš tudi v drugih službah kjer si veliko v stiku z ljudmi (trgovina, turizem, banka, pošta, upravne enote, vrtci, ...) Kaj bi pa bilo. če bi vsi ti ljudje hodili na bolniško samo zato, ker so v stiku z ljudmi in obstaja možnost, da bodo zboleli. Mislim, da za zdravje lahko veliko narediš z osebno higieno, zdravo prehrano z veliko vitamini in gibanjem na svežem zraku. Če pa pač zboliš, pa ostaneš doma. Mislim, da je nevarnost za otroka največja, če za gripo zboliš v prvih treh mesecih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 10:36:47   
mml
Meta. Nosečnice sodijo glede na raziskave v skupino z večjim tveganjem za hud potek gripe, kar pomeni, da imajo več zapletov, pogosteje kot drugi dobijo pljučnico in tudi umrljivost zaradi gripe v nosečnosti je večja kot v splošni populaciji, zato pač svetovna zdravstvena organizacija priporoča cepljenje.
Sicer pa kot sem rekla, najboljše je ne zboleti...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 12:27:29   
Anonimen
Bini, jaz sem sicer proti koncu nosečnosti, vendar se bom prav tako cepila. Ker ne bi rada, da me poleg mesec dni starega user posted image  položi gripa. Že zaradi navadne viroze sem morala zdaj skoraj 1 teden ležat, da sem prišla k sebi. Se mi zdi cepivo veliko bolj varno (ker je mrtvo cepivo, kot je že mml napisala) kot jesti razne kombinirane tablete.

Imam pa drug problem - dobit cepivo. Kličem in kličem na ZZV, kjer se je treba naročit, pa je skozi zasedeno. Pri osebnih zdravnikih cepiva ni, če nisi naročil.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 12:34:44   
PiaM
Cepiva je trenutno zmanjkalo in mislim, da ga dobijo čez nekaj dni. Točno datum sem pozabila. Problem je pa v tem, da četudi se cepiš proti gripi, je vseeno možnost, da gripo dobiš, saj obstaja več različnih virusov gripe! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
4.11.2005 17:39:05   
rozica11
Oj, no pa še jest povem kašno o gripi. Moje delovno mesto je pač takšno, da sem v stalnem stiku z ljudmi in pred dnevi smo imeli organizirano cepljenje proti gripi. Po posvetu z zdravniki, tako ginekologom kot tudi tistimi, ki so zaposleni na zavodu za cepljenje, sem se odločila da se tudi sama cepim in sicer v 14. TEDNU in par dni. Tako kot je ena rekla: cepljenje v prvem tromesečju se odsvetuje, kasneje pa celo priporoča. Tako da če je prvo trom. mimo kar brez skrbi. Bolje preventiva kot kurativa.

Pa zdrave bodite, čav.

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
5.11.2005 22:18:03   
miševi




Ko sem bila drugič noseča, sem se cepila proti gripi. Problem je bil samo ta, da nisem še vedela, da sem noseča in sem se cepila na začetku nosečnosti (prvi mesec)!!!! Me je full panika zagrabila. Pa sem vprašala gin., če bo kaj narobe z otročičkom in kaj mi svetuje. Pa je rekel, da je huje, če bi imela gripo noseča, kot pa to, da sem se cepila, čeprav tako zgodaj. In to tak zdravnik, ki drugače, če sumi, da bo otrok imel anomalije, full svetuje splav in ima drugače tud ogromno izkušenj. Me je pa bilo vseeno strah, dokler svojega sončka nisem držala v rokah in dokler niso pordili, da je z njim vse ok.
Sem pa zadnjič gledala tv in je zdravnica cepljenje v prvem trimesečju odsvetovala, v drugem in tretjem pa priporočila. Sem se pa spet zamislila, zakaj un gin. ni potem panike nagnaluser posted image .

Sama se odloči - tu je samo moje mnenje, ki sem bila cepljena tako zgodaj, pa je vse ok. Na srečo.



(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
5.11.2005 22:19:33   
miševi



pordili = potrdili user posted image



(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
5.11.2005 22:35:09   
KMALU
meni so odsvetovali...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
6.11.2005 10:14:11   
bini
hej meta.. no, če si prebrala še odgovore ostalih punc, potem morda zdaj razumeš kako razmišljam..
tud jest bom rodila takrat ko bo največja šansa za epidemijo in bom najbrž rabila bit pri močeh... torej, če možnost gripe lahko vsaj malo zmanjšam jo bom...sploh pa ni nujno da bom dobila cepivo user posted image  ko zdej itak pol slovenije razmišlja sam o ptičji gripi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
6.11.2005 10:43:05   
Anonimen
Poznam take, ki so se cepili, pa so vseeno zboleli za gripo. Vsi virusi niso enaki, zato tudi cepljenje ni 100% sigurno.

Mogoče bi pa morala razmišljati, kako si povečati odpornost, da bi imela manj možnosti za nastanek viroze.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
6.11.2005 18:01:34   
soncicaT
Moja sestra je višja medicinska sestra in je rekla, da cepivo proti gripi ni tako nedolžno.

V Velenju nosečnic proti gripi ne cepijo.

So mi pa rekli, da je treba pazit na higieno..umivat, umivat roke, se ne zadrževat v prostorih kjer ljudje kasljajo, pit OGROMNO tekočine, seveda pazit da se ne prehladiš, pa jest vitamine (si stisneš vsak dan limono, mandarine, citrusi, itd...)..

Zdaj pa res ne vem, kaj je varno in kaj ni.

LP

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
7.11.2005 15:31:56   
bini
takole pa človek postane blazno BESEN na slovensko zdravstvo - da tud pri taki stvari kot je cepljenje nosečnic proti gripi ne morejo bit enotni po celi Sloveniji, ki je res mejčkena ???
nič osebnega, ampak a je to normalno -da v LJ svetujejo cepljenje nosečnic, v Velenju pa ga sploh ne izvajajo... a se sam meni to zdi čudno?? user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nosečke ki ste se cepile proti gripi
7.11.2005 15:38:09   
kofetek2010
meni sta oba odsvetovala user posted image

osebna Z bo itak cepila sina in moža, tako da je vsaj zmanjšana možnost prenosa okužb, pa še samo mal več kot 4 tedne imam do PDP user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?