|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 11:52:41   
metulcica
Pozdravljeni,

Sigurno je bilo že veliko govorov na temo vnetja ušes ampak kot vsaka mama sem obupanauser posted image ...sine je star dve leti in ima že od šestih mesecev pogosta vnetja ušes...zdravniki mu samo predpisujejo antibiotike, vendar se po njih takoj pojavi alergija...zdaj čakamo na odgovor od specialista če bo potreba operacija...ker smo že poskušali vse živo me zanima če kdo pozna rastlino NATRESK? Pravijo da naj bi tudi to pomagalo pri vnetjih...ima mogoče kdo izkušnje s to rastlino..zanima me vaše mnenje...mi lahko prosim pomagate....



_____________________________

Saša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:07:14   
srki
Te zgodbe z vnetij ušes so mi poznane. Tudi naš Aljaž je imel neprestana vnetja. Začelo se je z 11 meseci, končalo pa se je po 7 mesecih, vsaj upam, da ne bo več problemov.

Mi smo bili tudi skozi na antibiotikih, ne vem koliko vrst smo jih zamenjali. Na srečo jih je sprejemal dobro, brez reakcij, samo mi je šlo že pošteno vse na jetra, tako majhen, pa toliko zdravil! Naš zdravnik ni ukrepal, dokler nisem šla do ene druge zdravnice, ki mi je takoj dala napotnico za ORL, tam so ugotovili, da ima povečano žrelnico.

Po pričevanjih drugih, naj bi se stanje po operaciji umirilo, vendar pri vseh ni tako. No, mi smo prvi datum, 1.2.2006 preskočili, ker je bil mali bolan, drugi datum smo imeli pa ta ponedeljek, vendar ga spet niso sprejeli, ker je imel drisko. Tako da imamo zdaj še tretji datum, 6. junij, upam, da bo takrat vse OK in da že to opravimo.

Mogoče je pa še boljše tako, da skozi prestavljamo, saj se mu od decembra lani vnetje ni ponovilo, vendar pravijo zdravniki, da se še vedno to lahko ponavlja in da je potrebna odstranitev.

Ali je tvoj zdravnik tebi to v zvezi z žrelnico kaj omenil? Mnenja zdravnikov se zelo delijo. Jaz bi rajši videla, da operacije ne damo skozi, samo kaj, ko človek nikdar ne ve in se mu bo spet pričelo ponavljat....

Za tisto rastlino pa še nisem slišala oz. mogoče je to "ušesnik", tako rečemo pri nas. To so eni zeleni, mesnati listi, iz katerih izstisneš sok, ga malo pogreješ in daš otroku v uho. Mi ga nismo kaj dosti prakticirali, ni palilo.

Upam, da se bo pri vas to uredilo in da ne bo kakšnih posledic. Srečno!

(odgovor članu metulcica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:14:30   
metulcica
Ja zdravnik je omenil operacijo žrelnice in tudi eno cevko naj bi mu dali v ušesek...samo meni se moj mali že tako smili...skos vnetja, pa alergije... nimamo in nimamo miru user posted image ...hudo je ko gledaš otroka kako trpi...ampak to bomo mogli dati čez...hvala za odgovor....in lep dan želim

_____________________________

Saša

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:30:16   
DORI
Moj Luka ima sedaj dve leti. Od avgusta lani, ko je prebolel vodene koze, smo skoraj vsak mesec bili doma zaradi vnetij ušes. Moram potrkat, ampak od marca je vredu. Pri prejšnji zdravnici smo vsakič dobili antibiotik. Potem sem menjala zdravnico, ki je takoj povedala, da se večinoma lahko izognemo antibiotiku. Ponavadi pride do vnetij ušes zaradi prehlada. Važno,da se redno in pogosto čisti nosek. Tudi Natresk sem uporabljala in je pomagalo. Čim se je prehlad dolgo vlekel, sem ga začela dajat .

_____________________________

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu metulcica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:31:04   
srki
Verjatno zaradi teh vnetij tudi kaj slabše sliši? Pri našemu tega sicer ni bilo opaziti, upam da tudi pri vas ni hudo, ampak mi smo se ravno zaradi sluha odločili za operacijo. Vem, da ni najboljša možnost, mogoče nam jo uspe "preskočit".

Srečno tudi vam in lep dan!

(odgovor članu metulcica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:40:33   
Anonimen
Ja, predvsem pride vnetje ušes od polnega nosa, zato je treba nos non stop čisti, če so otroci nagnjeni k temu.

Iimam eno "prijateljico", čigar otrok je pojedel več AB kot cela naša vrtčevska skupina, ker ima non stop vneta ušesa. Pa non stop poln nos, katerega mu ne čisti, šmrkelj pa kar lepo veselo ven gleda, dokler ga otrok ne potegne nazaj. No, saj zdaj bo že ptiri leta, ampak tako je že od samega začetka, oz. nekje od enega leta naprej. Pa dvakrat mu je že bobnič počil zaradi gnoja, da se je ta potem zlil ven. Pa slabše že sliši, pa ne vem kaj še vse.....ampak tako pač je. user posted image

Ne rečem metulcica, da je pri vas tako, samo bodi pa res pozorna na nos in ga redno čisti s fiziološko oz. kapljicami, kadar je res zabit.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:48:54   
darjatimci
Tudi pri nas podobna situacija kot pri srki,čakamo na operacijo žrelnice drug teden in ravno ta teden staknili prehlad,tako da ne vem kaj bo? Mi imamo vnetja že od drugega leta,pregled sluha je tudi zaskrbljujajoč,ker se po stalnih vnetjih slabša.Pri nas kaže,da ima naš triletnik za bobničem tekočino in šele pri operaciji  žrelnice naj bi se to potrdilo.Otorinolaringologinja nas je že o vsem poučila in pričakujemo tudi,da bi mu morali po operaciji vstaviti cevke.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:51:47   
Anonimen
Kako je s temi cevkami? A to potem vse življenje nosijo al kako?

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
17.5.2006 12:52:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 12:59:05   
darjatimci
Albina,te cevke baje izpadejo same.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 13:02:39   
Anonimen
Aha. Kja pa je pravzaprav njihov namen?

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 13:10:42   
darjatimci
Da po operaciji izteka tekočina,ki je v ušesku,da se sčisti.
A, pa še to za ostale,mi imamo timpogram tipa B in to kaže na tekočino.Res se žrelnica lahko ponovi,ampak zdravnica mi je rekla,da so svetlopolti bolj nagnjeni k temu kot temnopolti otroci.(s tem niso mišljeni zamorčki).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 13:12:58   
srki
Ma saj mi smo tudi nos čistili, pihnit sam še ni znal, je bil premajhen, je pihal čez usta, namesto čez nos, kapljice sem mu lahko dala šele, ko je spal.

V ponedeljek je bila tudi ena mamica, ki mi je omenjala neke cevke za svojega otroka, rekla pa je, da slabo sliši pa tudi govorjenje je imel moteno. Pri njih je bilo pa tako, da je zdravnik spregledaluser posted image  vnetje ušesa in ga niso zdravili, zdaj ima pa take posledice.

Darjatimci, naš je bil prvič ko naj bi šel na operacijo prehlajen, mu je iz nosa teklo, pa tudi malo nizek hemoglobin je imel, zato ga niso vzeli. Je bil pa en fantek, ki mu je tudi teklo iz noska, povrhu je še kašljal, so ga pa sprejeli. Tam ti bodo pa skratka vse razložili, ali bo vzet ali ne ter zakaj. Naš je na polikliniki dobil že vse papirje, tudi na ORL kliniki smo že vse izpolnili, ko je pa do pediatrinje prišel, se je pa vse ustavilo in smo šli lepo domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 13:23:07   
darjatimci
Srki jaz že nekaj časa spremljam debate o tej težavi in večina mamic ima težave za sprejem otroka,enkrat ne  sprejmejo nič,enkrat pa kot ti pišeš,vse dobro vemo kako težko je s čiščenjem nosu,mi smo nonstop na kapljicah(jih sama pripravljam, prekuhavam slano vodo),ampak enostavno nam ne rata,da bi bil suh nos,pa naš vsaj zna pihat,ne predstavljam si če ne bi.user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 13:25:25   
srki
Ja, tole glede sprejemanja mi je ful čudno, naš dohtar je rekel, da bi ga zaradi tega ker mu je iz noska teklo in zaradi malenkost nižjega hemoglobina lahko vzeli, oni ga pač niso. Ne vem, jaz nisem strokovnjak, pač je verjetno boljše takom, kot pa da je kaj narobe, navsezadnje sem jaz tista, ki podpišem soglasje za anestezijo in če bi bilo kaj narobe....si ne predstavljam, kako bi bilo šele potem hudo. Tako da, vsaka stvar se zgodi z namenom. Bomo že enkrat "zdravi" in dali tole čez.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 14:11:26   
metulcica
Dragi moji,

hvala vam za vaše izčrpane odgovore...ste me kr mal pomirile...glede pucanja noska to delamo že od šestega meseca dalje čisto vsak dan...vsak dan mu pucamo z fiziološko tekočino da se je naš malček kr lepo navadil nanjo da mu jo moram še potem enkrat v usta špricnit ker mu je tako dobro user posted image .....drugače pa slabše sliši na levi ušesek, na desnega naj bi bolje...bomo videli kaj bo čas prinesel..upam samo da se to ustavi in da bo otrok dalj časa tako dobre volje in živahen kot takrat ko je zdrav....vam vsem skupaj pa res od srca še enkrat hvala in vam sporočim kako napredujemo...

Lep dan, polno sončka in užitkov z vašimi malčki

_____________________________

Saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ponavljanje vnetij ušes
17.5.2006 14:32:55   
lelaval
Moj sin je imel neprestano vnetja ušes od 15 mesecev do 6 let. Specialist za ušesa je ugotovil, da že 20% slabše sliši (midva pa sva se doma zafrkavala, da je že gluh, ko je vedno govoril: KAJ? user posted image user posted image ) Z diagnozo, ki jo je ime, sva po 2 mesecih šla v bolnico, da bi ga sprejeli (čakalna doba za operacijo žrelnice je po 1-1,5 leta), a ga niso sprejeli, ker je imel vneto grlo. Čez slab mesec pa je šel na operacijo. In od takrat še ni imel vnetih ušes.
Je pa res, da je vnetje posledica zamašenega noska.

Albina -od moje sodelavke sin je imal cevke, a so mu jih čez čas v bolnici odstranili. Služile pa naj bi odtekanju tekočine, ki se nabira

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu metulcica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?