|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prečna lega
6.8.2006 14:51:21   
Anonimen
... to pomeni, da je lahko z otrokom kaj narobe??? Na obeh morfologijah v 23. in 32. je bilo vse bp. Otrok se je v 32. že obrnil z glavico navzdol, a si je kasneje premislil in se usedel na ritko v 36.t. Nato pa se do 38.t postavil v prečno lego. Imam še štiri dni do roka poroda in mislim, da se mi bo ob prebiranju vseh informacij počasi zmešalo. Otrok še vedno vztraja v prečni legi. Sicer se je poskušal obrniti, a mu ni uspelo. V torek imam pregled in bomo videli kaj sledi. Je imela katera od vas podobno izkušnjo.

lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prečna lega
8.8.2006 20:37:24   
damana
tudi jaz imam mojega malega v prečni legi, kar je baje zelo redko. Sem v 36 tednu in mi je moja ginekologinja rekla da me bo dala na obračanje otroka, če pa tudi to ne bo zadostovalo pa bo potreben carski rez. Drugih informacij v zvezi s tem nimam, bi mi pa prišle zelo prav. Hvala  
Želim ti čim lepši poroduser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prečna lega
10.8.2006 18:55:22   
Anonimen
Ne, zaradi prečne lege z otrokom ne more biti nič narobe. Pač mu paše da se je tako fino vgnezdil v tvojem trebuhu user posted image . Sej do poroda se sicer še lahko sam obrne, če te ne bo že gin. dala na obračanje. V skrajnem primeru pa bo res potreben carski rez. 

(odgovor članu damana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prečna lega
10.8.2006 20:56:00   
XXYY
Z otrokom mislim, da ne bi smelo biti nič narobe.

Sam, če se do poroda ne obrne navzdol, je potem potren nujno carski rez, ker drugače ga ne morejo ven dobiti.

Če ima še kaj prostora notr, se lahko še obrne, drugače pa ne.

Pa čimlepši porod ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prečna lega
10.8.2006 21:14:04   
Bonnie_RR
Otrok se je pač obrnil v položaj, ki mu ustreza in z njim ne more biti nič narobe. Jaz sem imela tamalega skoz na ritki in se do konca, kljub poskusu zunanjega obrata, ni obrnil. Zaradi tega sem rodila s CR.

Se pa s tem sploh nisem ne vem kako obremenjevala. Važno mi je bilo samo, da bo porod kmalu za mano in da bo bejbi zdrav.

Čim manj se obremenjuješ, boljše je. Sama ne moreš nič spremenit in v takšni situaciji je najboljše, da se z le-to preprosto sprijazniš. Če se bejbi obrne, super, če ne, pa spet ni tragedija.
Bodi brez skrbi! Vse bo dobro...

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prečna lega
10.8.2006 23:58:12   
bobek05
Anonimna, odvisno od kod si... npr. v LJ običajno delajo zunanji obrat (čeprav nisem prepričana, da ga še delajo tako pozno), v MB ti kar naredijo CR (brez vprašanj)...

Prečna lega pomeni skoraj 100% CR. Je že res, da do zadnjega trenutka obstaja možnost, da se bo otrok sam obrnil (v mojem primeru je bil že prevelik), ampak v večini primerov se porod konča s CR. Moj je bil sicer v medenični vstavi (torej z ritko navzdol) - diagnozo so pa postavili v 33t in v takšnem položaju je ostal vse do poroda.

P.S.: Z otrokom zagotovo ni nič narobe. Brez skrbi. V tej legi mu očitno najbolj odgovarja, čeprav ima tvoja G prav - je zela majhna verjetnost, da je (in ostane) otrok v prečni legi, se pa dogaja. Kot so ti že napisale - zadnji izhod je vedno CR, pa tudi to je za preživet.

P.S.S.: Nasvet - če pride do CR oz. do elektivnega (napovedanega) CR, ti toplo priporočam spinalno narkozo (da si med posegom budna). Meni ne bo nikoli žal (in tako nisem bila prikrajšana za otrokov prvi jok in prvi pogled nanj). To bom nosila v sebi dokler bom živela.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?