|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   d.o.o. ali s.p.
14.10.2008 13:55:42   
gojska
Kaj odpreti za majhen posel, ki večinoma trži usluge in nekaj prodaje- pod predpostavko da bi lahko vključila stvarni vložek pri odpiranju d.o.o.
Vse informacije so dobrodošle.
hvala
gojska
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: d.o.o. ali s.p.
14.10.2008 15:14:55   
s.
Vedeti moraš, da za zapiranje d.o.o., potrebuješ denar, da ga zapreš. Pri s.p. odgovarjaš z vsem svojim premoženjem, pri d.o.o. pa odgovarja zakoniti zastopnik podjetja. Glede na promet si pri s.p. zavezanec za DDV ali pa nisi.

Vprašaj še kakega dvečnega svetovalca ali pa na forumu www.racunovodja.com

Pa srečno pri biznisu! Danes se vsi tako borimo za obstanek!

< Sporočilo je popravil s. -- 14.10.2008 15:16:06 >

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: d.o.o. ali s.p.
14.10.2008 15:20:20   
Poka
Odvisno od dohodka, ki ga pričakuješ... Ponavadi, če gre za storitveno dejavnost, ni tako velikega dohodka, pa še lažje je denar iz s. p. ven dobit... Res pa, da jamčiš z osebnim premoženjem.

Najbolje, da se osebno pozanimaš pri kakšni dobri računovodkinji ali pravniku.Iz osebnih izkušenj raje pri računovodkinji, ker malo bolj obvladajo, ker pač delajo samo na tem. Jaz sem naredila tako in dobila ful koristnih informacij in smo pravkar odprli d. o. o. user posted image Veliko sreče pri poslu :)

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: d.o.o. ali s.p.
14.10.2008 19:55:38   
Arwenko
Odvisno tudi od tipa dejavnosti ne, če potrebuješ za prijavo na kakšne razpise recimo, potem je d.o.o. bolj ugoden, kot s.p., ker lažje dobi razne garancije, itd. S.p. na splošno v poslovnem svetu (neformalno seveda) velja kot bolj nesiguren. Tak da jaz bi se v odvisnosti od dela pogovorila z računovodjo in se potem odločila.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: d.o.o. ali s.p.
15.10.2008 14:01:19   
k1
s. - kak dnar rabiš za zaprtje firme? nič ne vem o tem. če so poravnani vsi davki in vse, se samo predlaga prenehanje po skrajšanem postopku in je to to. 

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: d.o.o. ali s.p.
15.10.2008 14:13:21   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: k1

s. - kak dnar rabiš za zaprtje firme? nič ne vem o tem. če so poravnani vsi davki in vse, se samo predlaga prenehanje po skrajšanem postopku in je to to. 


tudi jaz sem slisala, da rabis denar za zaprtje doo

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: d.o.o. ali s.p.
15.10.2008 14:21:04   
NATAŠI
denar potrebuješ za odprtje d.o.o.-ja in to je ustanovitveni kapital v znesku 8.763,00 EUR ki ga moraš položiti na račun ...

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: d.o.o. ali s.p.
16.10.2008 10:55:33   
Poka
Najboljše, da si na en list zapišeš vprašanja, na katere želiš odgovore. Potem greš mogoče do večih oseb - ker dejstvo je, da ti vsak nekoliko drugače pove... Mi smo vložili 7500 ustanovnega kapitala, lahko ti povem, ker je bilo pred 14 dnevi. Res je pa prišel notar še 400 eurov. V nekem drugem kraju je prišel notar 2000 eurov za isto stvar! Tako, da se pozanimaj.

S.p. imaš registriran v enem dnevu, za d.o.o. potrebuješ nekaj časa, ker dobiš davčno. Nam so rekli, da z d.o.o. lažje konkuriraš na trgu, ker te vsi bolj resno jemljejo - sam pozor, to velja za nas, ker imamo gradbeništvo in inženiring, gre za večje vsote denarja in firme s takimi raje poslujejo. Z enim poslom lahko že presežeš limit za nižji davek. Pri d.o.o. je vedno enak, pri s.p. pa imaš do 25 000 eurov najnižjega (čist točn ne vem kje je meja, niti koliko je davek).

Čim bolj se pozanimaj, predenj se lotiš - sicer pa vedno lahko iz s.p. preideš v d.o.o. Zapre se pa d.o.o. po dveh letih sam od sebe - nam nič niso rekli, da bi bilo treba kaj plačat - ker če ni kapitala v podjetju, s čim pa bi naj? dokler nimaš posla pri d.o.o. tudi ni davka, ko pa imaš dohodek, se davek sproti plača. Pri s.p. (vsaj mislim), plačuješ neke prispevke vsak mesec. Sploh ker s.p. - ti že ime pove - si podjetnik posameznik in si v bistvu že zaposlen tam in plačaš vse te prispevke za zdravstveno zavarovanje in to, razen če imaš popoldanski s.p., pol pač te prispevke plača tvoj delodajalec. Ti pa plačuješ nekaj minimalnega (ne vem koliko). Pri d.o.o. niti ni nujno, da  se kdo v začetku zaposlen, znajo ti sam poslat kakšno inšpekcijo. Npr. če je še premalo dohodka, da bi koga zaposlil in delaš v eni firmi, popoldan se pa trudiš še s tem. Je pa fajn, da se kasneje sam svoji firmi posvetiš, ker v začetku gre zelo veliko časa in predvsem živcev... Koliko bo to, se še sama dobro ne zavedam, bomo videli.



(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: d.o.o. ali s.p.
16.10.2008 11:49:29   
k1
glej, 7.500 eur ustanovnega kapitala in greš na vem točko (ajpes, DU, UE...), kjer ti vse brezplačno uredijo. drugih stroškov ni za otvoritev. razen če želiš da ti notar kaj doda v akt oz. družbeno pogodbo. za zaprtje da rabiš kapital pa še nisem slišala, pa delam s tem. če rabiš kak info za ustanovitev d.o.o. me daj na zs, ni problema.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: d.o.o. ali s.p.
16.10.2008 13:00:21   
Poka
A vidiš,sem že imela pomanjkljive informacije, bi lahko prišparala 400 eur... Nisem vedela, da ti zadeve brezplačno uredijo. No, ja, sicer nam je notar v bistvu še sestavil nekaj drugih pogodb, ker je več lastnikov.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?