|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tifol pri vegetarijankah?
2.1.2011 11:11:55   
Pajama
Bom še na tem forumu poskusila:
Kupila sem Tifol tabletke in najprej prebrala priložena navodila za uporabo, kjer med drugim piše, da vegetarijanke (v primeru pomanjkanja vitamina B12) naj ne bi jemale omenjenih tabletk.
Presenečena sem, ker sem se pri osebni zrdravnici pozanimala, ali bi si kot vegetarijanka morala še pred željeno nosečnostjo pregledati kri, pa je le ta odgovorila, da ni potrebe. Vegetarijanka sem že več kot deset let in v vseh teh letih še nisem imela priložnosti izvedeti, kako je z mojo krvno sliko.
Sedaj sem zmedena, ker ne vem, ali sem morda slabokrvna, oz. ali lahko jemljem Tifol tabletke?

Če ima kdo več znanja ali izkušenj s tega področja bi bila zelo hvaležna za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tifol pri vegetarijankah?
2.1.2011 11:17:59   
Putka
Sicer nisem strokovnjakinja, ampak če pametno ješ, potem najbrž nimaš težav z vitaminom B12. Jemlješ kakšne dodatke? Po 10ih letih bi se pa ja kaj pznalo. Če si sicer zdrava, se ne obremenjuj..

Sicer pa malo bolj pritisni na osebno dr, tista krvna slika ni tak strošek, drugače greš še vedno lahko samoplačniško.

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tifol pri vegetarijankah?
2.1.2011 13:55:11   
Pajama
Hvala za nasvet.
Ne jem nikakršnih dodatkov in tudi počutim se normalno. Imam pa navado, da vedno preberem navodila za uporabo in se jih, če se le da, držim. Vsa ta leta nisem imela večjih problemov z zdravjem, zdaj pa, ko sva se odločila za prvega otroka imam pa en kup vprašanj in dvomov - še posebej zato, ker sem vegetarijanka in ker se mnenja takooo zelo razlikujejo. Bi bilo verjetno res najbolje, da bi si dala pregledati kri kar samoplačniško. Moram pa zdaj počakati, ker mi zamuja. Pol meseca nazaj sem namreč postavila enako vprašanje na eni drugi internetni strani, a nisem dobila konkretnega odgovora. Vmes pa sva že poskušala in upam, da se nisva prenaglila...

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.1.2011 14:52:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pajama)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tifol pri vegetarijankah?
2.1.2011 15:26:34   
khurde
pomanjkanje vitamina b12 je bolj značilno za vegane kot vegetarijance, ker so njegov vir (tudi) mleko in mlečni izdelki, zelenjava pa naj ga ne bi vsebovala. in ta slabokrvnost zaradi pomanjkanja tega vitamina ni tista klasična slabokrvnost. fora folne kisline je pa ravno v tem, da lahko prikrije to drugo slabokrvnost (megaloblastna anemija) in se iz krvne slike ne vidi, da gre za pomanjkanje b12.

point... če ješ mleko in mlečne izdelke, ne bi smelo bit problemov in lahko jemlješ tifol.

< Sporočilo je popravil khurde -- 2.1.2011 15:31:58 >


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tifol pri vegetarijankah?
2.1.2011 20:22:37   
Pajama
user posted image Hvala, hvala, hvala za nasvete - superca ste!!! Sedaj sem po jedi vendarle vzela tole tableto in jih bom do nadaljnega tudi jemala. V primeru, da se je že prijelo (oz. če se bo) pa upam, da mi bodo pri gin. znali svetovati kako naprej. Jao tako sem vznemirjena in komaj čakam... 

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tifol pri vegetarijankah?
17.1.2011 19:29:35   
Izabelina
js sm bla do sredine nosečnost 12. leto vegetarijanka... nisem jedla mesa, rib, nekej časa tut jajc ne... pred nosečnostjo sem imela normalno kri (boljšo kot ostala moja mesojeda družina) med nosečnostjo pa se mi je zelo poslabšala in sem morala pit sirup...

no kar sm hotla povedat je, da se slabokrvnost čuti: utrujenost, vrtoglavica... če se uredu počutiš maš verjetno normalno kri in lahko mirno jemlješ Tifol (drugače pa folno kislino najdeš tudi v kašnih drugih živilih)...

upam samo, da nisi preveč vznemirjena zaradi user posted image in če slučajno ni uspelo, da razočaranje ne bo preveliko!! Srečno!!!

ps: meni je proti koncu nosečnosti tako zapasalo meso, da sem ga začela jest in ga jem še zdaj... po 12. letih ima precej drugačen okus kot se spomnim!



_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?