|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povedati ali ne?
10.11.2007 12:37:34   
Anonimen
Najprej en lep pozdrav!
Ne vem sicer če ta tema paše sem vendar bom kar tukaj postavila vprašanje!
Sem v dilemi ali povedati v službi da sem noseča ali ne. Stvar je pa taka, pogodbo imam do konca decembra, sedaj sem noseča 13 tednov, če povem za nosečnost po vsej verjetnosti podaljšanje pogodbe odpade, če ne povem pa mi podlajšajo pa potem grem bo izpadlo ful grdo od mene, takrat bom pa tudi 19 tednov user posted image in se bo verjetno opazilo. Vem da se bom mogla sama odločiti vendarbi prosila za kakšno mnenje  ali nasvet. Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:47:23   
Februarka08
Jaz imam pogodbo do 15.januarja, sem pa v 26. tednu. V službi sem se zelo bala povedat, ampak sem mogla, ker se mi je kmalu začelo poznati. Šefici sem lepo vso stvar obrazložila in ji rekla, da naj me prosim ne dajo v dilemo - ali obdržati službo ali otroka. Rekla mi je, da je na prvem mestu user posted image , za službo bodo pa tudi že nekako poskrbeli. Zakaj misliš, da pogodba odpade? Si 100%? Tudi jaz sem tako mislila, upam da so tudi pri tebi takega mišljenja nekako kot pri meni. Bo pa malo čudno izpadlo, da boš potem takoj oznanila veselo novico, ko boš imela pogodbo v roki, mar neuser posted image ... Jaz sem vesela, da sem kmalu povedala, ker sem na žalost kmalu tudi mogla ostati doma - sem v bolniški. Še vedno s strahom čakam december in pošto, ampak... Pogovori se tudi z sodelavci - meni so svetovali in zaradi njih sem šla predčasno do šefice kot sem pa nameravala. Hvala bogu.
Želim ti veliko sreče, upam da se ti izteče po pričakovanjih. Srečno!user posted image


_____________________________

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:48:09   
Anonimen
Mislim, da bi bilo fajn na hinavski način malo pobezat kaj in kako te čaka konec leta.
Zavedaj se, da nisi dolžna povedat za nosečnost do zadnjega dneva, ko vstopaš v porodniško. Če se te ima namen delodajalec znebiti, se te lahko tudi tako, da ti da samo še eno pogodbo in čao miki.

Na tvojem mestu bi kar počakala, pa se hinavsko pozanimala. Saj ne rabiš govorit, da si user posted image  ali da boš. avi
Je pa lepo, da stopiš do delodajalca, pa mu pač poveš, da te zanima, ker v iskanju nove službe, ti pripada na teden 12 ur izhoda iz službe za razgovore....se pravi, da lepo poveš delodajalcu, da v primeru, da ti ne podaljša pogodbe, boš pač iskala drugo. Sej odločbo moraš itak dobit vsaj 1 mesec prej, da ti nimajo namena podaljšat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:48:13   
benika
Ja kaj pa vem. Delodajalca sicer nisi dolžna še obvestiti.

Če maš šanso nekako skrivat svojo nosečnost, potem kar daj. Kaj si bodo potem mislili o tebi je čisto njihov problem, bolj je pomembno, da ti poskrbiš zase. Bodo že preživeli.

Če pa misliš, da ti to ne bo uspelo, je pa bolje, da jim sama poveš kaj se dogaja in držiš pesti za dober odziv in upaš na podaljšanje pogodbe.

Jaz sem bila v isti situaciji kot ti in so mi res šli vsi na roko, pa še pogodbo so mi podaljšali do decembra naslednjega leta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:48:16   
naraščaj
Jaz osebno bi povedala. Če te majo namen obdržat, te bodo obdržali nosečo ali ne nosečo. Res grdo bi izpadlo. Odločitev pa je čisto tvoja, čeprav te popolnoma razumem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:49:14   
hokejistka
Jaz sem povedala in so mi pogodbo podaljšali user posted image . Jaz ne bi mogla skrivati. Pogodbo sem imela do septembra, PDP imam v decembru. Pogodbo so mi podaljšali za eno leto, kar pomeni, da bom sredi porodniške verjetno na zavodu. Pa se nič ne sekiram, sem bila pripravljena, da bom tako ali tako službo izgubila, če zanosim. No, pa se je drugače obrnilo.
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:49:46   
benika
Zavedaj se, da nisi dolžna povedat za nosečnost do zadnjega dneva, ko vstopaš v porodniško.


Delodajalca je dolžna po zakonu obvestit 30 dni pred nastopom porodniške!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:50:56   
Anonimen
Če misliš, da ti bi pogodbo itak podaljševali samo do takrat, dokler ne bi zanosila, potem ne povedat. Saj v tem primeru, če bi bilo to tako, potem bi ti itak pogodbo podaljšali samo do naslednjega datuma, ko bi se pa itak že vedelo, da si noseča. Če je to tako, potem jaz ne bi povedala. Če so človeški, potem bodo tudi tvoj strah, zakaj nisi povedala, razumeli. Vsaj jaz bi.

(odgovor članu Februarka08)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 12:56:17   
scubadiver
Jaz bi vsekakor povedala ker se mi ne bi zdelo fer biti tiho in čakati do pogodbe. Če bi bila delodajalec in bi mi povedala šele pot tem ko bi ti podaljšala pogodbo, bi bilo to sigurno zadnje podaljšanje, ob naslednjem pa bi se ti sigurno zahvalila za tak pošten odnos in te poslala iskati novo službo. Če ti mislijo podaljšati pogodbo ti jo bi po mojem itak, sej nisi na njihovo breme ampak na breme sociale. Če ti je pa ne mislijo, ti jo pa ne bodo v nobenem primeru...

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 13:08:47   
želva
Odvisno kakšne odnose imate v službi oz. z delodajalcem. Lahko te preseneti v obe smeri. Jaz ne bi povedala, zato ker imam slabo izkušnjo. Sem na sončni strani,ker sem zanosila, sem pa prepričana, da bi mi drugače podaljšali pogodbo. Kar še mal počakej, sej zdej boš mogla kmal kakšno obvestilo dobit ali te bodo še sprejeli ali ne.OZ. men so ene 2 mesca al pa tri prej poslali, da se miu pač z dat. izteče pogodba za določen čas.
Če te je strah za službo, kar bodi tiho in raje zase poskrbi in za user posted image , kot pa da se sekiraš kaj si bodo mislili.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 13:11:45   
želva
Aja, pa ne vem če ima človeškost oz. razumevanje delodajalca kaj s tem. Sem delala v vrtcu, kjer si človek misle, da imajo user posted image  prednost oz. da dobiš podporo v takem veselem dogodku, amak... ni za govort. Vsi gledajo samo na denar.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 13:14:51   
Tinky
Jaz bi povedala, po poteku pogodbe, oz. ko dobiš v podpis novo.
Nikoli ne veš...


(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 13:16:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: želva

Aja, pa ne vem če ima človeškost oz. razumevanje delodajalca kaj s tem.


Kako da ne? Čistvo vse je v tem. Lahko te zaposli tudi za nedoločen čas, te te hoče. Lahko pa te takoj odpusti oziroma t ne podaljša pogodbe. Od česa pa misliš, da je vse odvisno? Od kakšnih nadnaravnih sil?

(odgovor članu želva)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 13:27:56   
želva
Pač, kar se mi je zgodil se je zgodil, ne držim nobene zamere naši ravnateljici. Pa je drugač čist človeška, topla, zastopi (mislim, da tud zato ker je njo življenje dost teplo), ampak je vrtec v neki finančni krizi in je si tega kao ne morjo prvoščit. kolk je za vrjet, ne vem. Mogoče sm se tud mal čudn izrazla, ne vem. Vem pa da vsi gledajo na dinarčke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 13:53:35   
soncek.djukelica
Sej takole na splošno je težko odgovarjat,ker je vsak primer drugačen!
Imaš pa par smernic, na katere si lahko sama odgovoriš!
  1. koliko časa si zaposlena tukaj, kratek čas, 1 ali 2 leti, morda greš v tretje
  2. ali te mislijo sploh obdržati
  3. v kakšni finančni situaciji si, ali partner zasluži dovolj,da tebe in otroka preživlja, če pristaneš na cesti
  4. ali rada delaš to kar delaš
  5. imaš možnost zaposlitve kje drugje,ko končaš porodniško

seveda je bolj za tebe,da ostaneš zaposlena, ker boš dobila bolj solidno porodniško,kot pa če pristaneš na borzi!

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 14:09:28   
lelaval
Odvisno, kakšne odnose imate v službi, oz. veš, kako mislijo s tabo, po izteku dosedanje pogodbe.
Ko sem 1. zanosila, sem imela pogodbo za določen čas, potem pa mi je bila obljubljena za nedoločen. 1 mesec pred iztekom sem rodila in odšla na zavod.
Ko pa sem bila 3. noseča, sem imela pogodbo do konca leta (v drugi firmi), po 2 mesecih nosečnosti pa semmorala čez noč na bolniško. In tako sem teden pred koncem leta povedala šefu za mojo situacijo in obljubila, da bom toliko še delala, da novo naučim. Je rekel, naj se ne igram, da ne bo kaj narobe, pogodbo pa mi bodo vsekakor podaljšali. In sem novo hodila le še učit, do konca user posted image  sem bila na bolniški, po izteku porodniške pa sem sama odšla stran.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 14:11:09   
Anonimen
Punce hvala vsem za odgovore, kar zadeva podaljšanje pogodbe, bi mi sigurno podaljšali, če ne bi bila noseča, ker pa je narava dela taka (gostinstvo-kuhinja), pa še veseli december prihaja tko da pri nas pričakujemo več dela in seveda nadure ter celodnevne sihte me je kr strah, ker že zdej komi zdržim 8 ur na nogah. Če bo pa delodajalec vedel da sem noseča in da bom kmalu odšla ne verjamem da je tolk človeški da bi mi podaljšu. Odnosi med nama so sicer dobri samo to še ni rečeno da mi podaljšajo. Aja tam sem zaposlena eno leto to bi bila druga pogdba.

(odgovor članu soncek.djukelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: povedati ali ne?
10.11.2007 22:42:06   
benika
Draga nonimna, tudi jaz sem zaposlena v kuhinji, pa so mi vseeno podaljšali pogodbo. Res pa je, da ne delam pri privatniku. Saj veš kako pravijo, upanje umira zadnje. Pa srečno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: povedati ali ne?
11.11.2007 9:41:19   
lolita700
no naj ti povem še jst svojo zgodbo.imela sem pogodbo do konec junija..bila sem noseča 7t. v firmi se je že šušljalo da sem noseča ker sem vsako uro čepela na wc-ju-imela sem grozne slabosti..in odločla sem se da povem pred pogodbo saj bo boljše da pride iz mojih ust kot iz katerihkoli drugih.in potem mi je bilo že praktično vseeno a mi podaljšajo al ne.in so mi do konec decembra.delam pri privatniku.rok imam 14.2.2008-tko da bomo videli kaj bodo decembra rekli.. kaj boš pa storila ti se pa moreš sama odločit..
pa vso srečouser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: povedati ali ne?
12.11.2007 8:11:50   
lorch
Želva!
tudi jaz delam v vrtcu in sem imela pogodbo do konca avgusta, potem pa sem dobila za nedoločen čas. PDP imam 2.12. v prvem tromesečju sem morala biti v bolniškem staležu, zdaj na koncu pa spet, pa mi niso nič komplicirali.
Zato sem mnenja, da človeškost IMA veliko opraviti pri tem.Sama sem zelo hitro povedala in čeprav je naneslo, da je ravnateljica zvedela od drugih, sem se še sama oglasila pri njej in ji vse razložila. Se mi je pa potem zgodilo, da sem morala sredi septembra še enkrat v bolniško in mi je bilo kar nerodno saj sem dobra dva tedna prej dobila pogodbo za nedoločen čas, ampak ker sem bila jaz poštena do njih, so bili tudi oni do mene. Vem, da ni povsod tako, ampak moja izkušnja je taka. Celo v službi so mi vodilni povedali, da se ne smem sekirat in mi ne sme biti neprijetno, saj je pomembno samo moje zdravje in user posted image .
Torej: jaz sem za to da se  pove ,v mojem primeru se je poštenost s poštenostjo vračala. Želim, da bi se tudi vsem ostalim.




_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lolita700)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: povedati ali ne?
12.11.2007 8:42:46   
Kaja08
Pozdravljene! Mislim, da bi morala povedati. Kaj pa veš - mogoče te bo pa šef celo pozitivno presenetil. Pa še lažje ti bo, ker ne boš ničesar prikrivala. Jaz imam pogodbo do junija. Z direktorjem sva se pred poletjem zmenila, da bom nadomeščala sodelavko, ki gre decembra na porodniško, potem sem pa v septembru zanosila še jaz. Ko sem mu šla povedat, se mi je glas tako tresel, da je bilo kar grozno. Bila sem prepričana, da bo čist ven padel, ampak me je zelo presenetil - bil je vesel zame in mi čestital. Zdej pač išče novega človeka, ki bo nadomeščal sodelavko. Kaj bo pa z mojo pogodbo, pa ne vem, ampak če iščeš idealne pogoje za user posted image , jih redkokdaj najdeš in dočakaš! Jaz bi na tvojem mestu povedala, ker je tako kot pravijo punce - poštenost se najbolj izplača!

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: povedati ali ne?
12.11.2007 11:01:55   
naraščaj
Hoj, še enkrat jaz.

Prio men je blo pa tko, da sem dve pogodbi za določen čas že imela za sabo, Delala na tem da zanosim leto dni, ker ni ratal (kljub temu, da sem bla za določen čas sva delala na tem).Pol sem mela predvineno OP v aprilu.
20.2 sem dobila pogodbo za nedoločen čas - ful vesela. Nakar pa ugotovim konc marca, da sem noseča. Men je blo kr slabo kako naj zaj povem, ker je zgledal kot, da sem čakala na pogodbo. Pa moram reč, da so bli vsi ful veseli, da sem noseča. Res je odvisno od človeka. Naš direktor je baje celo eno 6m nosečo zaposlil, je že vedel, da se mu bo pol dobr obrestvalo.

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?