|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok rr
15.3.2008 10:39:01   
J.L.
Pozdravljene. Zaradi kar naenkrat visokega krvnega tlaka pri GIN., si že nekaj časa moram beležiti 2x dnevno rezultate. Velikokrat so številke v mejah normale (včasih malo nižji). Pred tedni sem si ga namerila 142/114 (in ga pač pripisovala "napornemu" pohajkovanju takrat v 31 tednu. Včeraj v 34t pa sem si ga namerila kar 148/127user posted image user posted image user posted image kljub temu, da sem bila pred pomirjena, brez kakršnega naprezanja. Sedaj me je strah, da slučajno nebi šlo za kakšen HELLP ali kaj podobnega, ko je visok pritisk ravno nakazatelj tega. Po 15 min sem si ga izmerila še 1x in po nadaljnih 15ih še tretjič in je obakrat bil OK. Je možno da tako hitro pade? Sem klicala tudi med. sestro k GIN, pa je povedala da se naj pridem pokazat v primeru bliskanja pred očmi, drugače ni potrebno. Zaželjeni odgovori od punc, ki ste imele podobne težave ali probleme z preeklampsijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: visok rr
15.3.2008 10:51:51   
Naja30
Jaz imam vedno previsok pritisk pri G, zato si ga tudi merim doma.
Čisto možno je, da si prvič ob misli na merjenje postala (mogoče podzavestno) nervozna in je zato bil tako visok. Poskusi si izmeriti 3x zaporedoma, s presledkom 2-3 minut. Nekje srednja vrednost naj bi se upoštevala. Pa vse tisto seveda, da ne smeš po jedi, da moraš biti mirna... Saj veš.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: visok rr
15.3.2008 12:25:25   
kmarija
Na koncu nosečnosti sem hodila v amb za patološko nosečnost v porodnišnico zaradi visokega RR (okrog 150/95) in tam so mi rekli, če se mi spodni dvigne nad 100 prec v porodnišnico.
Pol so me pa 5 dni pred PDP sprejel pa kr sprožil porod (pritisk 160/110) pa še posteljico so full kontroliral pa pretoke...
Ne vem kaj tebe doma pacajo user posted image . Sem si pa skos doma merila RR.
Aja pa v porodnišnico bi morala takoj, če bi se RR spodnji dvignil nad 100, v primeru glavobola, meglenega vida...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: visok rr
15.3.2008 12:35:36   
san
jaz bi šla tudi kar v porodnišnico. meni je sicer poskočil na koncu prve nosečnosti, ko sem bila že čez rok in sicer čisto iznenada, nisem tudi nič videla celo popoldne in imela sem tudi zelo močan glavobol, prav grozno. no, mene so potem drugi dan zjutraj, ko sem šla v P notri zadržali in mi sprožili porod. in sem imela srečo, e bilo vse ok z otročkom in z menoj. lahko bi se pa drugače končalo, tko da jaz na tvojem mestu ne bi čakala doma.

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: visok rr
15.3.2008 12:50:43   
J.L.
kmarija in san sem klicala v ambulanto in je med. sestra povedala, da ni potreben pregled (sploh, če se dobro počutim in se je tlak normalitiziral). Včeraj zvečer, je bil OK isto danes, ko sem si ga izmerila. Sedaj res nevem kaj naj. Merim si ga 2-3x dnevno. Ponavadi opoldne in zvečer ob enaki uri. 

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: visok rr
15.3.2008 15:52:04   
Anonimen
Bila hospitalizirana zaradi visokega rr in glavobola ter bliskanja pred očmi...Pa ni nič hudega. Če imaš urin o.k. te ne rabi nič kaj preveč skrbet.
Jaz si ga sedaj merim vsak dan in imam včasih zelo visokega čez 4 ure pa že spet normalnega...

Je pa res da zelo, zelo pomaga dieta.

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?