|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obupana.:pap IV
19.2.2008 3:51:30   
renyk



Kar nekaj sem prebrala o testu pap in raku na maternicnemu vratu.. Veliko sem zasledila o pap III nic pa o pap IV. Danes sem bila pri svojem ginekologu in rekel da ta test ni bil uredu in da moram v bolnico da mi uzamejo del tkiva za nadalno analizo.. Cudno mi je samo to da sem prebrala da te spremembe na celicah trajejo dal casa, jaz pa imam redne ginekoloske preglede, zadnjega sem imela aprila 2007 pa ni bilo nobenega govora o kakih spremembah celic.. Imam 31 let in stalnega partnerja..Do kraja sem obupana in prosim za kako pomoc, je katera prezivela tudi to obliko in kake so njene iskusnje v tem casu in po njem.. Hvala ze v naprej.. user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obupana.:pap IV
19.2.2008 7:11:16   
srki
Tovrstnih izkušenj nimam, želim pa ti, da bi bile vse tvoje skrbi odveč in da bo vse OK user posted image

(odgovor članu renyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obupana.:pap IV
19.2.2008 8:52:12   
Anonimen
Pozdravljenauser posted image

Pred mesecem dni sem bila operirana na MV zaradi CIN III ( Pap C4). Sedaj uporabljajo nove oznake za spremembe na MV.

Verjamem, da si prestrašena, ker sem tudi jst bila in to zelo ampak boš videla, da to ni nič strašnega in da bo vse skupaj kmalu za teboj.

Nisem točno razbrala ali si naročena na kolposkopijo in odščip ali pa že na konizacijo , LEETZ.
Če te čaka kolposkopija je to pregled ustja MV pod povečevalnim steklom, če se gin. zdi kakšen del le-tega sumljiv ti bo košček tkiva vzel( nč ne boli) in ga poslal na preiskave.
Če so celice močno spremenjene te bodo poslali na konizacijo, lasersko konizacijo ali pa LEEZT, odvisno kako močno so spremenjene celice.

Jst sem zaradi hudo spremenjenih celic morala na klasično konizacijo( to je operacijski poseg,kjer ti zrežejo poškodovane dele MV in ga pošljejo na analizo). V bolnici sem bila 3 dni in po poegu nisem imela skora nič bolečin, razen prvi dan ampak itak te nafilajo s tableti pa je okuser posted image .
Poseg je pri meni trajal 10 min. Nč strašnega in hudega.

Če te še kaj zanima pa kr vprašaj.
Te ful dobro razumem, ker sem pred enim mesecem jst vsa prestrašena spraševala punce na RR.user posted image


(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obupana.:pap IV
19.2.2008 12:55:27   
Anonimen
Se podpišem pod  poopsi, bolje bi ti že težko kdo napisal. Sama sem dala isto skozi vendar sem imela samo odščip... Te razmem, da si prestrašena tudi jaz sem bila še posebaj ko so mi na vabilu k G. napisali z rdečo NUJNO in PAP IV. Ampak potem je bilo vse uredu...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obupana.:pap IV
19.2.2008 15:49:17   
Peteršilj
držim pesti, da ni nič hujšega.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

poljubček, pozdravček po zraku leti, pa tam se ustavi, kjer moj dragi živi

(odgovor članu renyk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obupana.:pap IV
19.2.2008 16:51:39   
gojska
renky,
naj dodam svojo izkušnjo.
Najprej pa ti naj povem, da če si tako redno dajala bris, sigurno ni nič močno razvitega, ampak je popolnoma na začetku, če sploh.
Meni so po odščipu, bolano tkivo odstranili z laserjem. Od takrat naprej nimam nobenega problema z brisi.
Moji prijateljici so naredili pri 30 konizacijo in je po tem rodila dva čudovita otroka.
Zdaj kar lepo naredi, kar ti naročijo in brez panike.
In, da ti na misel kriva, da si česa sama kriva. Spremembe na materničnem vratu ne povzroča samo virus, ampak tudi stres, tiha vnetja ali pa kar tako. Zato se naštimaj na pozitivo in kmalu bo vse za tabo.
gojskauser posted image  

(odgovor članu renyk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obupana.:pap IV
20.2.2008 9:46:55   
Anonimen
Vem kako ti je,sem preživljala čist enak strah,kot ti.Tudi po konizaciji me ni zapustil,še vedno me vsakič,ko mi bris vzamejo,stisne in čakam izvide.
Na srečo se do sdaj še ni ponovilo.Držim zate pesti.

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obupana.:pap IV
21.2.2008 12:59:32   
renyk






Rada bi se vsem zelo lepo zahvalila za moralno podporo.. Lepo je vedeti da ti nekdo zeli dobro in da ti stoji ob strani in ti pomaga z nasveti in lastnimi iskusnjami...  Priznati moram da mi je malo odleglo.. V ponedeljek grem v bolnico in v torek imam ta poseg pod polno anastezijo, tocno kako se ta poseg imenuje ne vem.. Vem da ga bojo naredil v torek in potem je sestra rekla, naj bi lezala notri se stiri dni, ker naj bi morali spremljati krvavitve.. Ja se to bi vprasala.. Kako se pa po tem pocutis? Sem planirala priti na dopust domov v Slovenijo, ko bi me odpustili iz bolnice.. Sej verjetno ni problem pot ( zivim v gornji Avstriji), ali pac? Se enkrat hvala vsem dobrim dusicam in pa se tako javim, kako je bilo in kaj so ugotovili..

(odgovor članu renyk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obupana.:pap IV
21.2.2008 16:42:56   
gojska
Če bo poseg v polni narkozi in par dni v bolnici je to konizacija. Imela boš tudi šive.
Pri teh stvareh je kritičen 6 dan, zato bi ti jaz odsvetovala odditi pred šestim dnevom. Pol pa ni problem.
Sama sem takrat ležala z eno samoplačnico iz Sarajeva, pa so jo spustili 3 dan na avion, so jo pa opozorili na možnost krvavitve 6 dan.
Boš vidla, da bo vse O.K.user posted image

Drži se in javi se
gojska

(odgovor članu renyk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: obupana.:pap IV
21.2.2008 19:55:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

Če bo poseg v polni narkozi in par dni v bolnici je to konizacija. Imela boš tudi šive.
Pri teh stvareh je kritičen 6 dan, zato bi ti jaz odsvetovala odditi pred šestim dnevom. Pol pa ni problem.
Sama sem takrat ležala z eno samoplačnico iz Sarajeva, pa so jo spustili 3 dan na avion, so jo pa opozorili na možnost krvavitve 6 dan.
Boš vidla, da bo vse O.K.user posted image

Drži se in javi se
gojska


točno tako kot ti je gojska napisala.
mogoče dodam še to, da sem jst imela konizacijo in so me domov spustili že prvi dan po operacije je pa res, da sem bila opozorjena na krvavite, ki se lahko pojavijo 6- 10 dan po OP, ko odpadejo šivi.  Vprašali so me kje sem doma in, ko sem povedala, da imam 10 min do bolnice so mi dali zeleno lučuser posted image .
Drugače pa, krvavitve morajo biti res ful močne( kot menstruacija), da se greš nazaj pokazat, drugače so pa blage  krvavitve normalne in lahko trajajo do 6 t po OP.

Jst sem se ful dobr počutila po OP( nisem imela narkoze, na svojo željo so mi poseg naredili v spinalni analgeziji), malo me je sicer bolelo ampak dobiš takoj protibolečinska sredstva. Naslednji dan pa sploh nisem vedla, da sem OP tolk sem se dobr počutilauser posted image .

Uglavnem, nič ne skrbi, poseg je sam po sebi preprost, traja nekej od 10 min- pol ure, odvisno koliko morajo odrezati.

Vse bo ok, le pogumno jst pa ti držim pesti in ti želim čimprejšnje okrevanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil poopsie -- 21.2.2008 19:58:12 >

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: obupana.:pap IV
29.2.2008 13:21:54   
renyk
Caoci.. Mene so danes ob 11h spustili iz bolnice, ja delali so mi konizacijo, samo da tukaj ne zasijejo, razlozili so mi, da ce zasijejo se ne zaraste nazaj v prvotno obliko temvec pustijo "zivo rano" in se potem zaraste v prvotno stanje.. Svetovali so mi 10 dni mirovanja.. Pocutim se dobro, krvavim cisto za vzorec tudi bolecin nimam, samo obcutek je kot da imam nek pritisk notri.. Pri danasnjem pregledu me je doktor pomiril z besedami, da se lepo celi in da so odstranili vso tisto tkivo katero jim je bilo sumljivo.. Sedaj moram samo pocakat se izvide te konizacije in ce me ne poklicejo, je ok in imam cez tri mesece potem pri svojem zdravniku kontrolo.. Torej morek se malo pocakati kaksni so izvidi, toda upam na najbolje.. Delali pa so mi v polni anesteziji, odpelali so me ob 11.30 iz sobe in pripeljali iz pooperacijske sobe ob 14h.. Tisti dan sem imela bolecine a so mi takoj dali nekaj proti njim.. Naslednje dneve pa je ze bilo vse dobro in brez bolecin..user posted image user posted image







(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: obupana.:pap IV
29.2.2008 15:24:39   
gojska
user posted image lepo da si javila, sem mislila na tebe.
Super, da je za tabo. Še se javiuser posted image

(odgovor članu renyk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: obupana.:pap IV
23.3.2008 16:04:51   
renyk



Hvala Gojska in tudi vsem ostalim.. Mineva skoraj mesec dni od posega, klicali me iz bolnice se niso, kar je dober znak.. Dobila sem vmes tudi ze menstruacijo, sedaj pa imam samo se neznaten izcedek rumenkaste barve.. Komaj cakam da lahko zacnem spet malo sportat.. Kako pa je s tem, kdaj se lahko spet zacnes ukvarjat z kakim sportom in pa imas spolne odnose? Sestra je rekla od 4-6 tednov, 4 so ze skor sam me je se kar malo strah? Kaj mi vi svetujete? Cauciuser posted image



(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?