|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija žolčnih kamnov
1.7.2008 11:22:54   
sonček moj
Živjo,

mogoče ima kdo od vas izkušnje z operacijo žolčnih kamnov, rada bi dobila nekaj odgovorov, če kdo ve kaj o tem oz. ve kam naj se obrnem.

Bila sem na operaciji za žolčne kamne, operirana sem bila laproskopsko. Zanima me koliko časa moram paziti pri dvigovanju bremen (omenili so mi namreč, da je velika nevarnost, da po operaciji dobiš kilo, če dviguješ bremena težja od 2 kg). Koliko časa traja, da se to stanje normalizira in lahko normalno dviguješ tudi težja bremena od 2 kg? Zanima me še to ali je dovoljeno teči, hoditi v hribe (daljše ture), po kolikem času po operaciji). Aja mogoče je pomemben pri mojih vprašanjih tudi podatek da sem stara manj kot 30 let.

Hvala za odgovore, katerih bom res zelo vesela. Vesela bom če obsataja kakšen vir kjer si o tem lahko preberem kaj več, če mi ga boste navedli. HVALA!

Lp, S
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija žolčnih kamnov
1.7.2008 11:30:27   
pijja



Sorry jaz ti nebi znala svetovat,me pa zanima kakšni so znaki ob žolčnih kamnih?user posted image




_____________________________

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu sonček moj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: operacija žolčnih kamnov
1.7.2008 11:44:50   
deja27
oj,jaz sem se pazila mesec dni,tudi pri dijeti.moram pa reči,da me še vedno enako boli,kot,da bi jih še vedno imelauser posted image user posted image  malo manj ampak vseen,bom vrjetno morala,še enkrat na pregled.pijja,to pa boli kotuser posted image pod desnim rebrom začne,potem pa te že ves trebuh,men je bilo že na koncu tudi vedno slabo.

(odgovor članu sonček moj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: operacija žolčnih kamnov
1.7.2008 12:15:57   
lex
jaz sem bila na OP žolčnih kamnov lani septembra, doma me je čakala 3,5 mesecev stara punčka. 1 teden so drugi skrbeli zanjo, jo dvigovali,.... jaz sem samo ležala, da sem si opomogla. Potem po pregledu in ko so mi vzeli šive, sem začela z normalnim življenjem. Diete sem se držala kar nekaj časa, ker je priporočljivo in pečenih jajc še danes nisem jedla. Sicer sem potem oktobra spet zanosila, ampak se nihče ni vznemirjal, da bi bilo kaj narobe. Pač poslušaj svoje telo in počasi. jaz sem potem po 1 tednu dopoldan sama dvigovala tamalo, popoldan mi je pa ati pomagal, tako da nisem začela na ful. Morem potrkat, da je vse OK: Je pa res, da če se pregrešiš na začetku zna bolet tako kot da bi jih še imel.

Mene je najprej začel bolet hrbet - ne križ ampak pod lopaticami. Potem pa je bil vsak napad hujši in potem je začelo boleti tudi pod žličko na sprednji strani trebuha. Po glavnem napadu mi je bilo slabo in sem bruhala. Ko pa je potem bila kaplja čez rob, je bilo pa tako hudo, da sem bila pod tušem in sem mokra priletela v dnevno sobo, ker nisem mogla dihat. Drugi dan sem šla k dežurnemu, ki me je poslala potem naprej. naslednji dan sem imela rumene beloočnice, ker se mi je 1 kamenček premaknil v žolčevod a je k sreči šel naprej.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: operacija žolčnih kamnov
1.7.2008 18:45:21   
robinzon
Pred leti, ko je bila operirana mami, pol leta ni smela dvigovat nič težkega. Še po tolikih  letih so določene hrane, katere ji ne pašejo.

Moj sodelavec, kateri se bliža šestdesetim, je bil operiran, čez par dni je šel domov,  po 14 dneh v službo, kot, da ni nič bilo. Ima stoječe delo in občasno dviguje težja bremena. So se sodelavci ponudili, da bi namesto njega, pa je odklonil.  Vsi smo mislili, da zdaj si bo pa nosil dietno hrano v službo. Ja, pajade, že takoj prvi dan v službi je čvelil salamo, kot , da ne bi imel operacije.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: operacija žolčnih kamnov
2.7.2008 10:57:59   
pijja
IZVIRNO SPOROČILO: deja27

oj,jaz sem se pazila mesec dni,tudi pri dijeti.moram pa reči,da me še vedno enako boli,kot,da bi jih še vedno imelauser posted image user posted image  malo manj ampak vseen,bom vrjetno morala,še enkrat na pregled.pijja,to pa boli kotuser posted image pod desnim rebrom začne,potem pa te že ves trebuh,men je bilo že na koncu tudi vedno slabo.
Mene je zanč neki začelo bolet,točno pod rebrom,potem se je pa bolečina širila v prsni koš.No sej sedaj je ok ,ampak včasih mam občutek ,da me kr neki stiskauser posted image Tud lohk da so žolćni kamniuser posted image

_____________________________

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?