|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izvenmaternična nosečnost
15.6.2008 21:17:10   
Caarmen
Kakšni so znaki? Kako jo lahko ugotoviš?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izvenmaternična nosečnost
15.6.2008 21:21:53   
Naja30
Bolečine. Z naraščanjem nosečnosti se večajo bolečine.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izvenmaternična nosečnost
15.6.2008 21:29:22   
Caarmen
Ali m takrat imaš? Kakšne bolečine - špikanje, na intervale?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izvenmaternična nosečnost
15.6.2008 22:23:55   
Naja30
Nimaš M. Jaz sicer nisem imela IMN, moja prijateljica jo je imela in ko je to bolelo, je bolelo konstantno, ne na intervale.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izvenmaternična nosečnost
16.6.2008 9:18:39   
nejkag
Pozdravljena,
jaz sem imela februarja operacijo za IMN, pri meni je zgeldalo neko takole: že ko sem naredila prvi test 5 dni po zamujeni menstruaciji mi je pokazalo zelo rahel plusek, na intervale sem krvavela, tako po kapljicah, cim sem kako drugace lezala ali pa sedela, se mi je pojavil izcedek, v 8 tednu sem imela pregled in ploda ni videla in potem je vzela kri za betaHcg, izvid je bil zelo visok (cez 5000) in po tem je ona sklepala da je plod v maternici in njena razlaga zakaj ga ni videti je bila da se še išče in se ni vgnezdil (v 8 tednu!?) in seveda napizdila da naj ne zganjam panike in se vidimo čez 14 dni. No v 9 tednu in pol me je zjutraj začelo šraufati(pa sem mislila da imam pač prebavne motnje), grem na wc in iz mene ni slo nic, potem pa v roku pol ure so se zacele take bolečine da jih niti opisati ne morem, nisem mogla ne ležat ne sedet ne stat. Ker mojega dragega takrat ni bilo(je bil v službi), sem klicala mamo, ki je pa 15 min oddaljena od mene, seveda je še v pižami zdirjala k meni in v tistem času so bolečine postale neznosne, tako da je mama po poti klicala rešilca, ki so me potem odpeljali v porodnišnico. No tam so mi rekli da mi je počil jajcevod in da sem prišla zadnjo minuto, ker sem imela že skoraj 2 litra krvi v trebuhu in plod je lepo plaval v njem, in seveda so mi odstranili jacevod. Po 14 dneh, ko sem dobila histološke izvide sem šla k novi ginekologinji na pregled, kjer mi je povedala da bi imela dvojčka, so bila lepo razvita, po velikosti stara 10 tednov, ampak ker mi je počil jajcevod  se to ni moglo nadaljevat.Aja pa še to, zadnja dva tedna nosečnosti sem imela zelo napihnjen trebuh, zgledalo je ko da sem že v petem mesecu.
Kakih drugih znakov pa nisem imela, razen tistih ki so značilne za nosečnost (slabost, napete zizike,...).
Tako to je moja zgodba in resnično si želim da nobena tega ne da skozi, ker posledice so zelo hude, ne samo fizične ampak tudi psihične. Zdaj sva ponovno začela delati na user posted image , ampak čim me samo malo pikne v predelu jajcevoda ki mi je ostal me daje taka panika, ker se bojim da ostanem še brez tega in potem splava po vodi da prideva po naravni poti do user posted image .Tako da na trenutke sploh ne vem ali si želim ponovno zanositi ali ne (zaradi straha).lp

_____________________________

Nehala te bom ljubiti in želeti ko bo slep slikar narisal zvok padajoče vrtnice na prag dvorca ki ne obstaja!

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izvenmaternična nosečnost
16.6.2008 11:09:16   
Naja30
nejkag, žal mi je za to, kar se je zgodilo. Držim pesti za vaju!user posted image

(odgovor članu nejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izvenmaternična nosečnost
16.6.2008 18:34:30   
lusa8
Zdravo caarmen!

Lej, sama ne moreš ugotovit. Moja zgodba je precej drugačna od nejkeg in od prijateljice naje3.
Mene je sicer špikalo, mela sem krvavitve od takrat ko sem naredila test (kar je blo 45. dan zadnje m) pa do operacije, drugače pa nič posebnega razen utrujenosti, ki pa je običajna. Krvavitve so bile različno, nobene logike- včasih samo malo na papirju, včasih so bli tudi kakšni kosmiči. Ob jemanju dabrosterona niso krvavitve bile nič manjše in tudi počivanje ni zmanjšalo krvavitev.beta- hcg je bil na začetku nizek kar neki časa, potem pa je kar normalno rastel-> ko sem mela operacijo je bil čez 12000. Ko se je gin zdelo precej sumljivo, da je beta-hcg visok, ploda pa ni videt me je poslala na urgenco, kjer jim je bilo takoj jasno za kaj gre. Ironija vsega pa je, ko mi je dr pokazala dan pred operacijo kako srček bije, še sama ni mogla verjeti. In tega bitja srca nikoli ne pozabiš. sem srečna da sem ga videla.

Nobene krvavitve v nosečnosti niso normalne. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da čez pol leta ne poviješ najlepšega bitja na svetu user posted image .

Caarmen ne se obremenjevat s stvarmi še preden je čas za to. Če pa se od 8.-10. tedna nič ne vidi, pol pa ni vredu. Je pa res, da lahko pride do oploditve tudi kasneje kot so ti naši običajni izračuni, kar je bilo tudi pri meni.   

nejkag, sočustvujem s tabo. kar pogumno in držim pesti user posted image

Lp,









(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izvenmaternična nosečnost
16.6.2008 23:55:39   
jagodinka
V dec.2007 sem tudi sama imela IMN.
Pri meni je bilo tako, da je test pokazal res rahel plusek, šla sem tudi na urinski test v lab., kjer so mi potrdeli nosecnost. Nekje v 5., 6. tednu sem cutila spikanje (nic kaj pevec bolece) in cez dve uri krvav madez na hlačkah. Takoj sem sla v bolnico (saj sem pred tem imela ss in me je bilo strah). V bolnici sem bila en teden. Niso bili prepricani, ali gre za IMN. Bolecin ni bilo, krvavitve tudi ne, HCG je lepo rasel in vsi smo upali, da je vse ok.
No ko je HCG bil dovolj visok, ploda pa ni bilo videti, so se odlocili za laparoskopijo. V desnem jajcevodu se j erazvijal plodek.
Niso mi odstranili jajcevoda, ker sem bila prav cas pri njih.

Vsem, ki ste imele IMn pa naj vlijem upanje, da sem v 15 tednu nosečnosti (zanosila po naravni poti).
Glavo gor, ne obupajte, tudi vam bo uspelo.
LP.


(odgovor članu lusa8)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izvenmaternična nosečnost
17.6.2008 10:07:31   
tinkamiška
No pa še povem kako je blo pri meni, samo zato, da boste vedele, da res ne moreš sam ugotovit za kaj gre...je treba it na pregled in pač povedat za težave, če so.

Pri meni je bila druga nosečnost, test je bil lep +, dva dni po zamujeni M. Špikanje me ni motilo, ker je to del nosečnosti na začetku, ko se razteza maternica. Začelo pa me je motiti, ker to ni bilo več špikanje ampak topa bolečina samo v predelu desnega jajčnika. To je trajalo tri dni, ko so bolečine postale nevzdržne, sem se odpeljala do G in komaj prišla do tja. UZ je pokazal močno odebeljen jajcevod in v njem jajčni mehurček. Nisem imela nobenih krvavitev.
V bolnici, ko sem čakala na operacijo, mi je počil jajcevod in so me pod nujno operirali.

G je kasneje razložil, da sem krvavela v trebušno votlino in zato tudi ni bilo krvavitev na vzven.

Če so bolečine močne, je moje mnenje, da je treba it na pregled, če pa si v dvomih, pa pokliči G in naj ti ona svetuje ali je potrebno na pregled ali ne.

Upam, da ne gre za IMNuser posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu jagodinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izvenmaternična nosečnost
17.6.2008 11:26:42   
punčkica
Tudi jaz sem v februarju imela IMN, test je normalno pokazal plus, bolečine sem imela podobne menstrualnim krčem potem pa se je kar naenrat pojavil temno rjav izcedek seveda sem takoj šla na urgenco ker sem pred tem imela ss in sem se vstrašla. Bila bi naj v 5 tednu vendar se ni videlo nič niti mehurčka, spremljali so me in v 6 tednu ugotovili nosečnost v jajcevodu, odstranili so mi jajcevod.  Naslednji mesec sem zopet zanosila in spet vse normalno, nič bolečin in krčev sploh nisem vedela da sem edino ko sem postala malo bolj utrujena in lačna sem naredila test in je pokazalo debeli plus. Šla sem na pregled takoj ker sem se bala da je zopet isto. G mi potrdi da je nosečnost v materniciampak ji je bilo čudno da je tako visoki hcg ploda pa še ni bil pa je mehurček. čez dva dni dobom zopet izcedek ki ga je bilo kar nekaj, to se je vleklo nekje en teden ko so mi zopet ugotovili IMN v dregem jajcevodu in plodek zelo lepo viden. Sledila je druga operacija in odstranitev še tega jajcevoda. Sedaj sem brez jajcevodov in me laka postopek zunajtelesne oploditve. To je moja zgodba.

_____________________________

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izvenmaternična nosečnost
19.6.2008 18:37:15   
Anonimen
Tudi jaz sem imela IMN: pozitiven test, vsi znaki nosečnosti in topa bolečina v predelu jajčnika v 5t. Nobenih krvavitev ali izcedka. Šla h G, ta ni videl ne ploda ne GV, zato smo čakali in upali na najboljše, a ker se ni pojavil, so me laparoskopsko operirali in odstranili imn. K sreči sem šla dovolj zgodaj h G, ki je tudi takoj posumil na to možnost in me zato tudi tako obravnaval.

(odgovor članu punčkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?