|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   atopični dermatitis
30.6.2005 22:52:49   
polona2
Ima katera otroka z isto diagnozo, prijateljica ima hčerko, staro 8 mesecev in zelo nezgovornega pediatra, karkoli veste povedati o tej bolezni iz svojih izkušenj, bi bilo zelo dobrodošlo, :rozica:lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   atopični dermatitis
30.6.2005 23:09:22   
JanineL
Nekaterim se pojavi po uživanju določene vrste adaptiranega mleka. Stroka je mnenja, da izvira iz napačne prehrane..

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   atopični dermatitis
30.6.2005 23:16:04   
Anonimen
Mi smo dobili pri dermatologu cel kup prospektov, kako je s to boleznijo. Sicer smo še na apaptiranem mleku, do konca 6. meseca ne smemo dodajati goste hrane. Paziti mora na sonce, otrok sploh ne sme biti na soncu, vedno v senci, prah v stanovanju, pršice, mila, volna, sintetika, cigaretni dim. Mi ne uporabljamo nobenih mil, kopamo ga sicer vsak dan po 5 minut v oljni kopeli Linola Fett. Tudi kopanje vsak dan namreč odsvetujejo, zato mi skrajšamo na zelo kratek čas namakanja.
Glede hrane pa piše, da se izločajo naslednji alergeni:
- mleko
- jajčni beljak
- ribe
- arašidi
- lešniki
- školjke
- pšenica
- citrusno sadje

Paziti mora tudi na pasjo in mačjo dlako, plesen, pelodi trav, dreves in plevela.

Bolezen bi naj izginila do 3.let starosti, najkasneje pa do najstniških let. Otrok mora biti oblečen čim manj, nikakor mu ne sme biti vroče. Sicer pa si lahko ogledaš naš primer v mojem albumu pod Problematična koža.
Mi se pridno mažemo z vsemi kremicami, ki smo jih dobili (Elidel, Advantan, mazilo za nego z olivnim oljem), cel dan smo samo v bodiju brez rokavov in nič drugega in nam zaenkrat gre kar lepo. Glede na prejšnje stanje, ko nismo imeli teh navodil, pa vidiš v albumu rezultate.

Upam, da sem vama kaj pomagala. Pa vso srečo!:miska:

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   atopični dermatitis
1.7.2005 7:35:11   
darjatimci
Pozdrav,naš fantek ima to diagnozo,pred kratkim smo imeli drugo testiranje in diagnoza je izbolšanje nimamo pa še krvnih testov in čakamo kaj bo z njegovo dieto URTIKO III,brez kr.mleka in jajc,konzervansov itd.. tiste,ki imajo to dieto že vejo kako in kaj,da ne dolgovezim,srečno.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   atopični dermatitis
1.7.2005 8:44:26   
polona2
Punčka je stara 8 mesecev in v bolnici Jesenice je nočejo poslati na nobena testiranja, nič, pravijo, da je še prezgodaj, meni se zdi, vsaj po pripovedi mamice, da se do tega primera obnašajo skrajno neodgovorno in ignorantsko, prav tako pediater v Radovljici, je sploh kje pravi naslov, kamor se lahko človek v takem primeru obrne?

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   atopični dermatitis
1.7.2005 9:08:36   
darjatimci
Kar se tiče mnenja pediatrov dva nimata enakega,tudi meni so rekli da testiranja do 2leta niso zanesljiva,da ne govorim koliko škode je narejene otroku,če se alergije ne zdravijo,naš fantek je imel težave z dihanjem občasne izpuščaje in hrapavo kožo,no v bistvu zaradi težav z dihali smo dobili napotnico za pulmologa,ona nas je dala takoj na testiranje star je bil 19 mesecev in diagnoza at.dermatitis,takoj dieta,posvet alergologa,dietetičarke.O tej temi smo že veliko napisale,samo že kar nekaj časa je od tega,če te še kaj zanima mi piši na privat,lep pozdrav.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   atopični dermatitis
1.7.2005 9:38:17   
Anonimen
Ja, tudi nam je dermatologinja rekla, da pred 2. letom starosti ne testirajo, ker je mučno za otroka, poleg tega se lahko do takrat bolezen že ustavi. Tudi v prospektih piše enako. Delajo dve vrsti testov:
1. s krvno preiskavo določamo koncentracijo celokupnih IgE protiteles in specifična IgE protitelesa. Pri več kot 80% bolnikov je ta koncentracija povišana, vendar tudi normalna koncentracija ne izključuje diagnoze atopijski dermatitis.
2. kožni vbodi se izvajajo po 2. letu starosti. Na klinično neprizadeto kožo na podlahteh nanesemo po eno kapljico alergena, kožo na mestu kapljice rahlo vbodemo in odčitamo rezultate po 15-30 minutah. V primeru pozitivne reakcije nastane na mestu testa koprivka.

Sistemsko zdravimo z antihistaminiki in v primerih z močno izraženim srbenjem uporabljamo sedative. Pri bolnikih z najtežjimi oblikami bolezni pridejo v poštev imunosupresivi.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   atopični dermatitis
1.7.2005 10:00:55   
darjatimci
Aja,še to ko hodimo na pediatrično tam vidim,da testirajo tudi dojenčke,se pravi da je odvisno od pediatrov enim je tako težko napotnico napisat.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   atopični dermatitis
1.7.2005 10:15:16   
Anonimen
Ja, mi smo se morali prav boriti za napotnico, da smo sploh lahko šli k dermatologu. Ko pa smo dobili diagnozo, je rekla pediatrinja, ja, tako, kot sem rekla. Atopični dermatitis ni nič hudega, to ima veliko otrok in vi to ne smete jemati kot kako tragedijo, bla, bla,.... Zakaj pa smo dobili kremice, ki so nam takoj pomagale, ona pa nam takih ni dala?? Včasih bi človek lahko kar znorel. Ni taka tragedija, saj vem, a zakaj pa smo dobili cel kup prospektov in napotkov, na kaj paziti, ona pa nam ni nič takega povedala???? Kaj pa, če ne bi šli k dermatologu? Zdaj imamo kontrolo le po naročilu pediatra. Valjda, da nas ne bo nikamor poslala.:grrr::grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   atopični dermatitis
1.7.2005 10:18:11   
darjatimci
Ni za govort,ja sej to ma pa ja že vsak peti otrok,mater smo veseli da smo med njimi,za znort.:hudicek:

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   atopični dermatitis
1.7.2005 11:45:35   
SISI25
Kot je rekla Blacky. Temu naj bi se izogibali. Ampak moj je imel tudi to dokler sem dojila. Potem pa sem mu 14 dnbi dajala samo Aptamil in tisto kar že je sam in se je takoj izboljšalo. Nima ničesar več, prej je bilo pa hudo, se je praskal po cele noči.
Tako, da mu je verjetno škodila ena hrana, ki sme jo jaz jedla in ker nikakor nisme ugotovila katera sem mu nehala dajat moje mleko, ker ga je spil itak samo za vzorec.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   atopični dermatitis
2.7.2005 10:06:35   
Divja vijolica
Polona2,res čudno da 8 mesečne punčke nočejo dati na testiranje, mojega so testirajo že od 1 meseca dalje! Menim pa da pediatri malo vejo o dermatitisu tako da od njih ne izveš veliko, vse to kar je napisala Blacky sem prvič slišala!
Res je najbolje,da se ne obremenjuješ, če je nočejo testirati, ker ne boš izvedela nič novega, ti testi so namreč netočni.
MOjemu je na začetku kazalo, da je alergičen na mleko, sedaj pri 7 mesecih naj ne bi bil več, sedaj naj bi bil le na piščanca.
Jaz sem že dolgo vedela, da sploh ni alergičen, pediatrom sem samo še kimala, mislila sem si svoje.
Najbolje je iti k dermatologu, tam so ugotovili, da ima le mozoljčke, nam prepisali kremo in je veliko bolje.
lp

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   atopični dermatitis
2.7.2005 10:12:34   
polona2
AD ima hčerka moje prijateljice in prav zares ji pediatrinja noče napisati napotnice za testiranje, malo sem zadnjič videla prvič, odkar se je rodila in ima lišajčke povsod, na pregibih, po trupu, zaplate rdečkaste hrapave kože,
saj po vaših izkušnjah jo MORA poslati na testiranje, jaz ji bom svetovala, naj vztraja še naprej pri svojem, hvala vsem za odgovore, lep dan!

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   atopični dermatitis
2.7.2005 14:21:11   
darjatimci
Polona2,to pa je sigurno alergija in otrok mora na testiranje,da ugotovijo na kaj vse je alergic
en,mamica naj vztraja.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   atopični dermatitis
11.7.2005 18:43:39   
Abby
Oba moja otroka imata atopični dermatitis oz. nevrodermitis, pa tudi sama sem ga imela v otroštvu.
Če začnem na začetku, sama sem ga imela po riti in najhuje pri treh letih. Mazali so me s kortikosteroidnimi mazili (Diprogent), ki se po novem vsaj na zahodu ne uporabljajo več za tak namen, pomagalo pa itak ni. Naposled je še najbolj pomagal tekoči puder s hladilnim učinkom, ki so ga predpisovali pri noricah. Skratka, skozi otroštvo se je še pojavljal občasno, ampak v blagi obliki. Nazadnje sem imela pri 19-ih letih izpuščaj na hrbtni strani dlani in sem ga pozdravila z Weleda ognjičevim oljem za dojenčke.
Hčerka, 3 leta, ima te težave že praktično od rojstva, ampak na srečo samo po nogah in rokah. Prej je bil komaj omembe vreden, čeprav sva bili pri zdravniku; zares razmahnil se je pri treh letih. Noge ima vse v izpuščajih, v pregibih komolcev pa si je kožo spraskala do krvi, vendar se tam stanje že izboljšuje. Zdravnica je priporočala kremo Lasepton, sama pa sem na spraskanih mestih poskusila najprej z Weleda ognjičevim, nato pa z doma pripravljenim oljem iz šentjanževke, ki je kar dobro pomagalo, ampak še vedno je grozno.
Fantku, 4 mesece, se je izpuščaj pojavil že pred dopolnjenim 3. mes., najprej po nogah v obliki suhe kože, ki se je preoblikovala v rdeč izpuščaj. Le-ta se je zdaj razširil še na roke, vrat in lica. V začetni fazi se je stanje dobro popravilo po izdatni uporabi Bepanthen kreme, sicer pa zaenkrat uporabljam omenjeno ognjičevo olje, kopam ga pa v Linola oljni kopeli v čebričku. Tudi punčko sem, dokler se je še hotela kopati, zdaj pa itak ne mara kopanja.
Skratka, takšne ukrepe izvajam sama, upam pa, da se bo zadeva unesla.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   atopični dermatitis
11.7.2005 18:45:13   
Abby
Aja, pozabila sem omeniti še to, da je bila hčerka izključno dojena do 6. meseca, z dodajanjem pa do 2 let in pol. Fantka pa tudi izključno dojim.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: atopični dermatitis
7.8.2018 14:33:54   
primacare
EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO ALI OGNJIČEM

Pa ga imamo, dolgo pričakovano, najbolj iskano mazilo na svetu!

Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke ali ognjiča
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje;
koncentrirana konopljina smola

Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.

Kožne bolezni:
Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Uporaba: Vsaj 2x dnevno; zjutraj in zvečer, po potrebi več

Bolezni mišic, sklepov in kosti:
Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.


Bolezni krvno-žilnega sistema:
Flebitis, razjedanje žil, krčne žile


Bolezni dihalnih poti:
Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)




< Sporočilo je popravil Michonne RR -- 29.8.2018 10:06:21 >

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?