|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mlade mamice
5.7.2008 13:27:31   
alisha_2008
user posted image Večino punc si ne upa vprašati kar jih zanima ker imajo občutek, da starejši na njih gledajo z viška..oz.da jih sodijo glede na njihova leta.
Tako je tudi v porodnišnici....če imaš 20 let bodo s teboj delali povsem drugače kot pa z žensko, ki ima 25 let.
Zakaj se delajo take razlike v letih? Ko se gre za otroka mislim da leta niso pomembna...in ko gre za porod se mi zdi, da je vsaka mamica potrbna lepega vedenja in prijaznosti, ker je že sam strah poroda dovol, kje šele da te sestre gledajo z viška in arogantno govorijo s teboj.
Če ima katera od mladih mamic težave bom z veseljem pomagala...seveda tudi mladim nosečnicam user posted image
user posted image Dojenček je nežno bitje in nežnost tudi potrebuje...ljubezen nosi v sebi vsaka zenska pa naj bo mlada ali stara
lp

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 5.7.2008 23:30:07 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 13:35:54   
lea23
jst nisem imela nikoli občutka da bi nekdo drugače name gledal zaradi moje starosti.. niti v času nosečnosti, niti v porodnišnici, in niti kdaj kasneje.

in tudi ko smo se zdaj vpisali v vrtec, so name oz. na mojo hčerko gledali popolnoma enako kot na ostale.

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 13:45:38   
Naja30
20 ali 25? Je to ena huda razlika v letih ali kaj? Sem misla, da boš napisala 20 in 40 npr.

Tudi sama nisem nikoli imela občutka, da bi me zarad manj let drugače tretirali. Ok, 20 ravno nisem bila stara, ko sem prvič rodila, tudi več od 25, pa vseeno. Mislim, da je kot na vseh področjih tudi kar se P tiče kar pomembno, kako se ti obnašašaš, koliko ti kompliciraš ipd. Midve s cimro sva tako malo obremenjevali sestre, da jim je bilo prav fajn priti v sobo, ko sva jih poklicali. Smo pač različni.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 14:50:02   
alisha_2008
mene osebno niso gledali z viska...sem rodila ko sem imela 25 let....mojo sestro pa so gledali malce drugace...rodila je ko je bila stara 18 let....in moram reci da odnos do nje in odnos do mene je bil bistveno drugacen....res da sem rodila v Ljubljani ona pa v Kranju....ampak kar sem videla mi ni bilo vsec....tisti posmehljiv odnos..ces kaj pa ti ves ...tiho bodi in rodi ..mi ni bil vsec...mene so pram njej res lepo sprejeli...
kar se tice kompliciranja pri porodu...mislim da komplicirajo po vecini tiste ki niso obiskale materinske sole...pa ne recem da vse...
ampak materinska sola te vendarle seznani s tem kar te caka

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 15:39:57   
Anonimen
Jaz sem rodila pri 23-ih in moram reči, da je bila babica v Postojni fenomenalna!!! Vse pohvale vsem na porodnem odelku! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alisha_2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 15:51:57   
alisha_2008
to sem slisala ja da je v postojni fino user posted image
ce bi mela takrat cas bi sla v postojono :) ampak je blo vse tko hitr
ceprou u ljubljani so tud zlo prjazne..karkol vprasas so povedale..nic jim ni blo tezko


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 16:28:12   
*alja*
No jaz sem tudi mlada rodila (21 let) in ja res je da mi je blo marsigdaj neprijetno. Že v čakalnici ko sem čakala na preglede so me vsi gledali kot da sem nevem kaj. Nekaj si jih je tudi drznilo vprašat kolk sem stara. Včasih je blo res prav neprijetno. Ampak sem preživela in zdaj bo mala stara 3 leta pa ji nič ne majnka, čeprav ni blo načrtovano.

Tudi moja ginekologinja mi je na par vprašanj (ker pač nisem vedla, se nisem pripravljala na nosečnost), odgovorila predsej neprijazno, tako da rajš nisem več nič spraševala.

Upam da majo druge mlade mamice boljše izkušnje, jaz jih nisem imela. Nio proti koncu nosečnosti ko me je gdo vprašal kolk sem stara sem bla skos že 24user posted image


< Sporočilo je popravil *alja* -- 5.7.2008 16:29:27 >


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 17:03:41   
alisha_2008
user posted image me veseli da sta s puncko vredu... ni pomembo koliko si star ce le ves kaj je odgovornost
vem pa tudi da ko te kaj zanima in dobis nazaj komaj izgovorjen odgovor, kod da je nevem kako tezko odgovorit te pa mine da bi sploh se kaj spraseval
ampak ne oziraj se na to...

in je bilo tezko na zacetku s puncko?

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 17:08:50   
*alja*


Ne ni blo. Ko sem zvedla za nosečnost je blo težko, ker nisem načrtovala, pa še študij in sem se res ustrašila. Moram rečt da sem kar dost prejokala (10 tednov sem bla noseča ko sem zvedela) tudi o splavu sem študirala, tudi naročla sem se že, ampak nisem mogla. In hvala bogu da sem se tako odločla, ker z voljo gre vse. Čakam na rezultate zadnjega izpita, mala je vredu, jaz pa tudi. Partner mi dost pomaga in gre.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 17:15:52   
alisha_2008
user posted image bravo za tak odgovor
pri men je blo tud tako nekak:)
ko sem zvedla da sem noseca sm bla ze v 12 tednu....
umes sem imela menstruacijo....
nekako nisem bila se pripravljena na otroka...in splava tudi nisem mogla it delat....sem pa tudi o tem razmisljala
ampak mi ni niti malo zal da se je tako isteklo..ker imam pravega angelcka

sicer sem bla starejsa kot ti ko sem rodila..ampak iskreno niti se mi ni sanjalo kaj je otrok :)
vstajat vsaki 2 uri ponoci..... ampak seveda samo 1 mesec
ko je imela krce .....
uglavnem vse smo dali skos in vse kot si rekla s potrpezljivostjo in voljo


(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 19:35:08   
diamantina
Pa presneto user posted image , kako lahko obravnavajo mlade nosečnice drugače, kaj pa je tako drugačnega pri nas (sama jih imam 22, kmalu 23, sem pridna študentka, pet izpitov in dipl. me še čaka), manj izkušenj ali samo predsodek? Kolikor jaz vem, nista odgovornost in resnost odvisna od starosti, ker nekaterih še pri 30.-ih ne moremo govoriti o zrelosti. Kaj, a pri ločitvi ko si star pa 40. pa te nihče ne gleda čudno, češ, kako si nezrel in neodgovoren, da se ločuješ, ker ni vse po tvoji riti in žena dela po svoje?? Ali pa če dobiš raka na prostati kot mlad fant, si tam bolj zapostavljen, ker je to pač bolezen moških po 60. letu in zakaj bi se le ukvarjali z mladimi, si ziher zmišljuje??

Če se bo v P meni zgodilo kaj takšnega, jim takoj povem nazaj, kaj si drznejo. Samo opazim naj kakšno aroganco ali posmehljivost bodo sestre orng plačevale. Pa kaj se to pravi ... tam naj bodo tiho in delajo korektno svoje delo, če ga ne bodo, jih lahko prijavim brez slabe vesti. Jaz moram tudi opravljat svoje delo in ne ocenjevat drugih pri tem. Mislim ...

Na prvem pregledu, ko me je sestra vprašala, kaj sem po poklicu in sem rekla, da še študiram, me je tako izza očal pogledala, jaz sem jo pa lepo vprašala kaj je narobe, rekla je nič nič, jaz pa njej nazaj, da kakšnih zavijujočih pogledov ne bom prenašala, ker nisem smet iz ulice. Pa je bila tiho. Ginekologinja je pa v nasprotju od nje pravi balzam. Zelo je bila vesela in celo pravi, da je z nami mlajšimi manj težav, manj kompliciramo in bolj smo fletne, čeprav so starejše mamice tudi kul. Seveda. user posted image   

Punce, nič se jim pustit, kar povejte jim, kar jim gre, če oni lahko sikajo pa sikajte nazaj, jih bo že minilo. Borite se za svoje pravice in ne klanjajte glave pred njimi. Itak pa za vsako ritjo raste pravi hlod, ki te lahko še kako useka, tako da bodo tudi ti ljudje enkrat naleteli kakšen čudn pogled ali opombo.

Alja, vsaka ti čast, pridna si, res!! user posted image  user posted image  Vsem ostalim mladim mamicam pa tudi čestitam, pogumne ste, ni kaj! user posted image  user posted image   user posted image

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 20:40:33   
alisha_2008
heehehehe  jah no mas prav naj opravljajo svoje delo :)
ves mislim da te zato postran gledajo...ces tolk mlada pa ze noseca :)
verjetno je pa sama ze imela otroka pri 19...kokr so prej zenske hitr mlade zanosile pa se porocile..
se mi zdi da je danes veliko vec ambicioznih zensk kot prej


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 21:03:28   
alisha_2008
Preproste metode lajšanja poporodnih tegob:
1. Poporodni krči zaradi krčenja maternice (največkrat ob dojenju): vzemite blago sredstvo proti bolečinam. 2. V poporodnem obdobju poporodna rana peče, zato je priporočljivo, da rano tuširate, jo pivnate z brisačo in vzamete sredstvo proti bolečini. 3. Krvavitev (poporodna čišča) traja od dva do šest tednov: če dojite, se ustavi hitreje. Tudi ležanje na trebuhu pospeši krčenje maternice in s tem zmanjša krvavitev. Uporabljajte mesečne vložke - najboljši za kožo so bombažni, menjajte jih pogosto (ne glede na manjšo krvavitev), da preprečite okužbo. 4. Zaprtje: gibajte se, pijte veliko vode in jejte hrano, bogato z vlakninami. 5.  Rana – epiziotomija: lajšajte bolečino tako, da rano večkrat tuširate in rahlo pivnate ter vzamete analgetik. “Zračite” šive: lezite na posteljo, slecite hlače, razkrečite noge, da se rana posuši na zraku. Ne mažite rane s kremami, ker te lahko postanejo gojišče za klice (tudi antibiotične kreme).
Kako “izbrisati” spremembe na telesu po porodu?
Povešene prsi: -   Mišice okoli prsi okrepi telovadba za prsni koš - predvsem sklece, ročno dvigovanje uteži v ležečem položaju ipd. -   Kvaliteten podporni nedrček. Povešen trebuh: -   Vaje za krepko medenično dno in globoko trebušno mišico: močno medenično dno daje oporo tudi notranjim trebušnim organom. Krčne žile: -   Kompresijske najlonke ali nogavice. -   Zmerna telesna vadba, aktivnost oziroma razgibavanje nog. -   Počivanje z dvignjenimi nogami. -   Tuširanje s hladno vodo od prstov navzgor. -   Uravnotežena prehrana z malo soli. -   Skleroterapija (kirurška odstranitev). Brazgotina po carskem rezu: -   Zbledi v enem do dveh letih, a nikoli popolnoma ne izgine. -   Masaža z mastnimi kremami v prvem letu po porodu brazgotino zmehča. -   Mazila, ki pospešijo izločanje kolagena in gladijo kožo. -   Dermatološko-lasersko zdravljenje. -   “Čudni” občutki ali zmanjšan občutek za dotik ob brazgotini lahko traja še dolgo po operaciji.

Poporodna depresija Veliko žensk ima v prvem letu po porodu psihične motnje. Prevladujejo motnje v nihanju razpoloženja, ki jih še lahko obvladujejo. Vsaka deseta ženska pa doživi stanje hude otožnosti, razvijejo se resne slike depresije vse do psihoze. Poporodna otožnost se kaže v spremenljivosti razpoloženja (od joka do smeha v petih minutah), razdražljivosti,  ranljivosti in tesnobi, nespečnosti ipd. Traja od enega do dveh tednov in mine sama od sebe. Začne se tretji dan po porodu, skupaj z navalom mleka. Poporodna otožnost se pojavi pri okoli 90% ženskah. Če traja dlje in se stopnjuje v žalost, obup, pomanjkanje volje do življenja, paniko, pretiran strah, prevelika skrb za dojenčka, majhne težave doživljajo kot nerešljive, motoričen nemir, ženska težko zaspi in  je nasploh nespečna, odklanja hrano, ne zmore se spočiti, kljub veliki utrujenosti ipd., gre za poporodno depresijo, pri kateri je potrebna čimprejšnja strokovna pomoč. Zdravljenje je ponavadi učinkovito. Slednja se pojavi pri 10-20% ženskah, 4-6 tednov po porodu in lahko traja 6 mescev. Pri 0,1% žensk se lahko pojavi 3-14 dni po porodu tudi poporodna psihoza, za katero je značilno, da oseba izgubi stik z realnostjo (čuti, sliši, vidi stvari, ki ne obstajajo).  Včasih znaki niso jasno prepoznavni, so prikriti in jih prepozna šele psihiater. Potrebna je čimprejšnja strokovna pomoč in zdravljenje. Vzroki poporodne depresije: Psihični vzroki: Ob popolnoma novi vlogi in odpovedi prejšnjemu načinu življenja lahko novopečena mamica občuti tudi družbeno izključenost, nezadovoljstvo, ker se ji mogoče zdi, da ji vloga matere ne gre od rok, da se otrok ne odziva tako, kot je pričakovala. Pogosto se dogaja, da ženske prikrivajo težave zaradi pričakovanja okolice. Le-ta pričakuje, da bodo ob rojstvu otroka preplavljene s srečo in zadovoljstvom. Lahko se vzpostavlja nov odnos s partnerjem, stresno doživetje poroda, morebitne težave z zdravstvenim stanjem otroka ipd. Telesni vzroki: Fiziološke spremembe, utrujenost zaradi pomanjkanja spanja,  hormonsko neravnovesje, neustrezno delovanje ščitnice in slabokrvnost.


(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 21:09:48   
poli*
Hojla punce, nič se sekirat. Nekateri ljudje in zdravstveni delavci delajo to tudi zato, ker so nam enostavno nevoščljivi- res je, pa naj kdo reče kar hoče!
Sama sicer (še) nisem doživela komentarjev z viška....
Dvajset let nazaj je bilo normalno, da so se poročile pri 18-20 in mele otroke, zakaj pa to zdaj neb več blo?? Zarad mene so lahko vse ostale nosečke 40, ampak js pač ne bom!
Sama imam mlado mamo in mi je superrr...
Da o zrelosti in resnosti ne govorimo- je zlo relativno... če imaš 30 še ne pomeni, da si bolj zrel in moder kot mlajši/starejši ljudje...
Čestitam vsem mladim mamicam in nosečkam 

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 21:32:22   
alisha_2008
se mi zdi da je bolj tvegano zanosti po 30 kot pa pred 20 leti.....vsaj tako naj bi bilo medicinsko dokazano
zakaj torej ne kritizirajo starejsih zensk ki zanosijo? ampak jih pohvalijo, ces vse najboljse in cestitke da si lahko zanosila.....mlajse pa glejmo z viska ali kako?
vecje moznosti za probleme in zaplete pri otroku ima starejsa zenska kot mlajsa..pa se vseeeno  kritike so povsem frugacne
torej zakaj?
ker se starejsim bojijo povedat?
ali pac ker se starejsa zenska zna postavit za sebe :) verjetno bo to

ampak kakorkoli se vedno pravim.....niso pomembna leta le da je vse vredu

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 21:51:51   
poli*
povsem se strinjam s tabo user posted image

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 21:55:12   
Klaudia
Zanosila sem par dni pred svojim 21.rojstnim dnem.

Čestitke ob nosečnosti sem dobila samo od svoje osebne zdravnice user posted image . Malo žalostno, glede na to če gledaš koliko je kasneje neplodnosti. Med nosečnostjo so se sčasoma navadili na idejo da bom imela otroka. Ko sem rodila in nisem imela nobenih problemov (rodila sem samo s svojimi popadki, brez šivov, velikega otroka), pa so vsi pametni govorili, da je treba met mlad otroke, da je vse lažje... bla bla bla!

Na začetku me je malo prizadelo, da nisem dobila nobenih čestitk. Kolegica, ki se je sama trudila na zanositvi in je 10let starejša mi je celo rekla: "Eni bi zelo radi in se matrajo, pa ni nič... eni pa samo probajo pa že rata, pa tut če tega nočejo!" Halo... namerno sem zanosila... no s časoma sem ratala imuna na te stvari in sem zelo ponosna na to, da sem mlada mamica. Čeprav sama obravnavam frazo mlada mamica, za tiste, ki so stare pod 20let!

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 21:55:27   
alisha_2008
no ja ...sicer me ne moti ce zenska zanosi pri 50 :D ce lahko njen problem
ampak ...jaz nebi user posted image
se vseno se mi zdi normalno tja do 30 ... da otrok zraste , da lahko tudi starsa kasneje uzivata zivljenje kar ga je ostalo user posted image


(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:02:41   
alisha_2008
hmmm..nevem ce ima tvoja starost kaj s tem da si kot si rekla tezko rodila(ce sem te prav razumela)....pac se zgodi...
jaz kot sem ze napisala sm rodila pri 25..pa nisem imela popadkov....rodila sem en mesec prezgodaj in imela carski rez..... pac tako pride..ni vroka za to
odprta sem bila 21 ur in v 21 urah se odprla samo za 3,5 cm.... niti maternica ni bila dovol zrela za porod
pa se vseno je prijokala moja puncka na svet...brez problemov....ceprav en mesec prezgodaj ampak je sama dihala in je bilo z njo vse vredu
pac od cloveka samega odvisno.pri tem po mojem nimajo leta nic zraven

je pa res kar si napisala..... vse vec je problemov z zanositvijo
moja prijateljica se je trudila 2 leti zanosit pa brez uspeha
no je hodila h ginekologinji..in ji je zagotavljala da je vse vredu, da bo zanosila, da ima hormonov dovolj...jaz pa sem ji svetovala naj gre h privat ginekologu in naj jo pregleda....po 2 letih je sla do privat ginekologa ki ji na prvem pregledu povedal da so ji jajcniki "zaspali" in nima ovolucije ....zato tudi ni zanosila...in ga je presenetilo kako to da njena osebna ginekologinja tega ni odkrila v teh 2 letih....
ja se pravi ...ce hoces kaj naredit oziroma zvedet moras placat ...dost zalostno
so ji potem dali neke tablete in je po pol leta dobila nazaj ovolucijo


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:05:10   
Naja30
Ma ne sekirajte se toliko za take butaste komentarje, no. Ti ljudje so samo vmesna postaja na poti do vašega cilja - otročka. Nima smisla. Ja itak, če bi se do mene v P obnašali, kot da ne znam šteti do pet, bi se tudi zbunila. Ampak oni imajo vsak dan opravka z mamicami in vsaki posebej pač ne bodo čestitali. Pa jih čisto nič ne branim.

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:08:25   
alisha_2008
KLAVDIJA  CESTITKE ZA TVOJGA ANGELCKA user posted image

Vem da ko rodis ti veliko pomeni cestitka...samo ena malenkost..pa je dovol
torej CESTITKE user posted image
lepo se stimejta

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:10:43   
alisha_2008
neja....bos videla ko rodis da si ves tak raznezen pa pocukran, cist prevec custven...emocije kr lezejo ven iz tebe....valda bi rad mal pozornosti.....
ko bos v porodnisnici pa sam zobe pokaz user posted image pa se ne bodo obnasal grdo

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:15:52   
alisha_2008
se opravicujem NAJA ne nejauser posted image


(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:37:37   
mateyka
se vseno se mi zdi normalno tja do 30 ... da otrok zraste , da lahko tudi starsa kasneje uzivata zivljenje kar ga je ostalo


aha, torej so mlade mamice tiste nerazumljene, une nad 30 pa so že nenormalne. dobro da vem..
hmm, zgleda da bi bilo fino odpret temo "nenormalne mamice nad 30" user posted image

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:39:36   
alisha_2008
nism rekla da so nenormalne....sem zase govorila da pac nimam namena zanosit ko bom stara cez 30...
in sem tudi rekla da leta niso pomembna samo da je vse vredu
stvar odlocitve posameznice

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?