|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aprilkeeeee!
18.3.2005 14:44:53   
lunca77
kje ste punce?

pa niste menda že vse rodile ;)? a mate že vse oprano in zlikano pa pripravljeno? jst še nimam nič prpravljeno, če me pa kaj preseneti bo pa moj dragi poskrbel za vse :zmeden::zmeden:. rok mamo 15.4. prej je pa še veliko stvari za naredit. danes se mi je uradno začela porodniška:bravo:. sicer je to zelo fino, ampak pomeni, da je še zelo malo časa do dneva D. kam greste pa kaj rodit? jst nameravam kr v ljubljano ne bom nič komplicirala. kar bo pa bo. komaj čakam, da vidim našega miškota al pa miško:)-. sploh glede na to da ne vemo kaj bo. važno da je zdrav in vesel dojenček. mislim, da naš :kuza: že nekaj sluti ker me je začel kr mal čuvat. me pa že zelo bolijo vse kosti sploh če mal več migam. se še vedno veselo redim in sem tak fin :pujs:.

uživajte pa oglaste se kej lunca77 :nosecka::duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   aprilkeeeee!
18.3.2005 17:57:08   
taya
Pa sva že dve kandidatki-15.april, pa še Ljubljana.

Sem tudi jaz rekla, da ne bom nič komplicirala in po drugih porodnišnicah hodila-kar bo pa bo.
Notri :duda: tako ne bo ostal, še nobeden ni :)-

Rediti sem se pa šele zadnje tri tedne začela (vsega skupaj 7-8 kg), ves čas paničarim, da imam premajhen trebuh.

ZA likati imam pa še eno goro, tako, da nisi edina.
Bo počakalo, nič panike.

Kako pa počutje?
Noge kaj zatekajo? Jaz imam gležnje kot krofe.

Aja, a si se v LJ kaj za epiduralno pogovarjala, ali boš kar naravno???

:rozica:

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   aprilkeeeee!
18.3.2005 18:30:22   
hruškica
Jaz imam rok 29. aprila in sem še kar ok. Samo zvečer imam težave z nogami, ki me full bolijo, take nemirne noge imam, moram skoz migat, drugače znorim.
Roditi bi šla pa rada v Postojno ravno zaradi epiduralne, ker nočem da me preveč boli, se bojim. Samo, če se bo otroku zelo mudilo na ta svet, bom šla v Ljubljano (sem tudi od tukaj). Z ljubljansko porodnišnico imam do sedaj slabe izkušnje, še nikoli ni bil nobe kaj posebno prijazen, tako kar mimo tebe gredo in te jememljejo ful neosebno. V postonjski porodnišnici sva bila z možem na predavnju o epiduralni in sva dobila popolnoma drug občutek, taka prijetna majhna porodnišnica je, vsi te pozdravljajo, prijazno usmerjajo, vse je ful bolj prijetno. V ljubljani sem enkrat že bila deležna prav nesramnega odnosa (na ultrazvočnem pregledu, dr. Šajina) tako da sem odšla skoraj v solzah, besu in zmedenosti. Cel dan, kaj dan, teden sem imela pokvarjen zaradi tega in nočem da se mi kaj takega ponovi v tako lepih trenutkih kot je pričakovanje in rojstvo mojega prvega otroka.
No, pa sem se malo razpisala. Kakorkoli, tudi pripravljeno imam že vse, ne samo za prihod dojenčka, ampak tudi vse za njegovo prvo leto. Sem tipična devica in moram imeti vse pripravljeno že ful vnaprej. Zdaj samo še čakamo, beremo knjige, revije in urejam še zadnje stvari v službi in vse v zvezi z porodniškim dopustom - papirje za porodniško nameravam oddati na zadnji možni dan, torej moj prvi dan porodniškega dopusta, to je 1. april.
Uživajte in predvsem veliko počivajte še zadnje samske dni. Si včasih kar težko predstavljam kako se nama bo spremenilo življenje, ko bomo trije. Upam, da bo lepo in ne prenaporno...
Torej, uživajte in srečno, kjerkoli, v Postojni, Ljubljani ali kje drugje!

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   aprilkeeeee!
19.3.2005 6:59:30   
Martina*
Še jaz se oglašam. PDP 25.04.
Gležnji otekajo, spimo bolj švoh, za zlikat imam samo še posteljnino :bravo:

Predvsem pa imam eno vprašanje, mogoče za tiste, ki ste že to dale skozi in sicer v prsnem košu me že tri dni grdo stiska, boli, ne glede na to ali diham globoko ali plitvo...
Prvo so me bolela rebra okoli in okoli prsnega koša. Celo bruhala sem od hudega.
Naslednji dan nič, brez bolečin... včeraj pa spet bolečine vendar tokrat samo po sredini, pri pleksusu in na hrbtu po sredini...

Celo nosečnost nisem imela nobenih težav, nič slabosti.., če ne bi čutila in na UZ videla mojega otročka sploh ne bi vedela da sem noseča, sedaj pa imam take grozne bolečine, pa ne vem od kje... in sploh kako naj si pomagam?
Kako bo danes bomo videli, ampak če grem k zdravniku, kaj mi sploh lahko odkrije, glede na to da bolečina izgine?!
Hvala bogu sem že na dopustu pred porodniško, tako, da lahko dneve preležim... sem pa v materinski šoli v mb, slišala, da se obseg prsnega koša v zadnjih mesecih lahko razširi od 5 do 10cm... Si mislite?
Ali vas tudi kaj tišči?

obupana Martina in :modri::duda:


(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   aprilkeeeee!
19.3.2005 7:05:51   
Arwen
Ojla aprilke! Jaz imam rok 20.4., ampak imam včasih občutek, da bi mali že kar rad na svet pokukal, ker tako razgraja po mojem trebuhu.:)- Končno sem začela prat cunjice, ampak sem šele nekje na tretjini, tako da bo še trajalo...Pravijo, da se mi je trebuh že spustil, pa bomo videli kaj bo rekla G na pregledu v četrtek. Tudi meni se zdi, da je otroček že nižje, ker imam grozno neprijeten občutek okrog mehurja. Je še katera taka mogoče? Drugače pa še vedno čakamo na voziček in previjalno:grrr:, tudi koška še nimamo pripravljenega. Toliko od moje malenkosti. Srečno, T.

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   aprilkeeeee!
19.3.2005 11:26:31   
taya
Martina,

meni se je dogajalo isto. Sem malo bolj "švoh" :)-konstrukcije, sem mislila nekaj časa, da mi bodo rebra popokala.

Ker smo v 4. nadstropju, pa brez dvigala, sem nekaj časa (kakšne dva tedna) skoraj vedno bruhala, ko sem prišla do stanovanja, tako me je bolelo v rebrih in prsnem košu.
Ponoči tudi vse pritiska, potem se pa naš :duda: spet malo obrne, pa je v redu.
Zdaj se je umirilo (37.teden), pa se mi ne zdi, da bi se mi trebuh spustil.

Nič bat, po mojem je to normalno.

Še malo, pa bo.
Komaj že čakam :sloncek:

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   aprilkeeeee!
19.3.2005 13:48:28   
anitaz
Evo še mene,da se pofočkam!!!:bravo:Mi mamo pa rok 9.aprila!!! To je že tooooooook kmal!!!!!Imamo skoraj vse pripravljeno,edino še plenice imam za zlikat :(, pa posteljico pripraviti :bravo::bravo: Sicer pa tud če mi ne bo zneslo,bo pa dragi pripravil vse:bravo::bravo: Drugače pa tudi mene bolijo kosti kot :hudicek: ,še posebej ponoči,ko vstanem pa grem na wc!Grozaa!!Med nogami me začne fuuul bolet :( Pomoje,da se že telo pripravlja na našga 9nebesa :bravo:
A ve kaj počivate čez dan?Jest skor nič ne morem biti pri miru,razen če je kakšne dober film ali pa oddaja.Se mi mora skoz nekaj dogajat,pa povsod moram bit :metulj::metulj:
V četrtek imam prvič CTG,tako da nimam pojma kaj me čaka:zmeden2: Bom poročala!
Tako,grem še mal na druge forume pokukat,pa kaj nakracat.:)-:)-

Pa pa!!

Anita 36T

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   aprilkeeeee!
19.3.2005 19:29:22   
SU
Še jaz, še jaz, še jaz, ...:) PDP = 10.4. (por.Trbovlje)! SAMO ŠE 3 TEDNE!! Joooj!! Malce me vsake toliko strah popade, a mislim, da bomo tut to preživeli, če smo do zdaj tko okej gurali!! :bravo: Sicer pa mi sploh ne govorit o bolečinah "med nogami". Bog ne daj, da sedim več kot pol ure, ker sploh vstati ne morem. Se mi zdi, dami bo trebuh "dol padel", pa bebika ven, pa...pa... Groza, v glavnem. Najbolj, da kar ležim ali pa hodim sem pa tja.
Tudi mene še vedno lakota grabi. V 14 dneh sem šla gor 3 kg :ups: ... Kdo je že rekel, da se zadnja meseca ne rediš:zmeden:
Ja, WC vsaj 2krat ponoči, podnevi pa itak skoz!
Pripravljeno pa imamo vse, razen posteljica še ni "oblečena"-je posteljnina ravno na radiatorju!:)
Ko sem začela s porodniško, me je mal panika zagrabila, ker je rekla G, da lahko, da bo mala štruca prišla prej (zaradi velikosti), pa sem vsak dan likala, pa prala, pa likala, pa prala, pa likala, pa...:)-
V glavnem, jaz kar upam, da bo kakšen teden-dva prej!! Komaj že čakamo!!:bravo::duda: Tudi pesika:kuza: se nekam sumljivo okrog posteljice, cotk, lupinice, ... smuka!:)
Aprilke, držite se:bravo:in se do "D-dneva" še beremo!! Nujno!!! LP, Saša (36,6/7)

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   aprilkeeeee!
20.3.2005 9:07:10   
taška30
Hay!
Se bom še jaz vpisala. Moj PDP je čisto na koncu aprila - 30.4. in temu primerno se mi zdi še vse tako daleč... :ups: Včasih kar ne morem verjet, da bom že naslednji mesec držala detece v rokah, joj :angel: .
Sicer pa imamo recimo 2/3 kupljenega, nekaj cotk še čakam, da dobim od znanke, imam pa eno vprašanje (pa me imejte za butasto če hočete :ups:): kar naprej berem da vse likate, pa perete, pa likate, pa perete...sliši se kot da je to najmanj 10 strojev. Meni sploh ni jasno :zmeden:, saj tiste 40 plenic, pa tiste mini žabice, pa majčke...ne vem, meni se zdi da gre to v dva bobna, zlikam pa jaz tudi to v 2 urah. Ali mogoče česa ne razumem oz. sem spregledala?!? :zmeden2:

Glede počutja pa: zaenkrat še zelo v redu, problemov praktično nobenih, le s kavča se malo bolj počasi pobiram kot nekoč :)-:)- . Pa ne morem se več tolk napokat kosila kot včasih :)-, me dete takoj zbrca v želodec...

Lepo se imejte, se še beremo.

LP, Taška :rozica:

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   aprilkeeeee!
20.3.2005 9:28:11   
Minki
Ciao,
tudi midva se bližava najinemu PDP-ju (3.4.). Se pravi še 14 dni. Z atijem se že veseliva najinega sončka, malo pa naju skrbi ker pravijo da je bolj majhen.
Punce, želim vam da bi porod hitro minil in da bi s svojimi sončki uživale te lepe pomladanske dni. :angel:
A ni lepo zunaj? Mene kar razganja.:)- No danes glih ne, je pa blo prejšnje dni, pa upam da bo spet.

Fajn bodte!

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   aprilkeeeee!
20.3.2005 10:42:08   
Arwen
Oj Taška! Saj res vse skupaj ne izgleda tako veliko perila, ker so na srečo cunjice tako majhne, ampak mimogrede se pa nabere za ene 7 strojev (posebej sortiranje na belo, potem nekaj na 60, nekaj na 40, nekaj na 30 stopinj). Pa niso samo pleničke...imaš pajacke, bodije, mako majčke, kapice, copatke, nogavičke, posteljnina, brisače za dojenčke, jaknice itd. itd. Meni je kar žal, da nisem prej začela, ker imam občutek, da bom do zadnjega brkljala naokoli namesto da bi malo več počivala.:zmeden: Lp, T.:rozica:

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   aprilkeeeee!
20.3.2005 11:04:51   
taška30
Zdravo, Arwen, mi lahko poveš še nekaj glede tega pranja (zdaj si me malo na realna tla postavila ;) ). Ali daš na dvojno splakovanje in na koncu brez mehčalca? Mislim, da so tako rekli v šoli...A ni potem vse trdo?
LP, Taška

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   aprilkeeeee!
20.3.2005 14:21:48   
Arwen
Živjo še enkrat! Meni so tudi nekaj govorili, da ne smem mehčalca uporabljat...po drugi strani mi je pa prijateljca svetovala, naj ga raje uporabljam že od začetka. Ona ga pri prvem otroku eno leto ni dodajala, zdaj pa je mali alergičen nanj, pri drugem otroku pa ga uporablja že od začetka in je vse ok. Jaz sem kupila mehčalec Lenor sensitive, ki je primeren za dojenčkovo ritko;), potem sem pa dala za vsak slučaj še na dvojno splakovanje. Upam, da sem ti kaj pomagala. Pa pa, T.:rozica:

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   aprilkeeeee!
20.3.2005 20:18:50   
boromea*
ojla še jaz!

naš PDP je 19.04 vendar se "bojim" da nas bo mala bebica presentila in pohitela- občutek pač..9nebesa
joj vse ste tako pridne, imate že vse pripravljeno in zlikano ... ja jaz zaenkrat razen odeje in posteljnine še nič... moram pohitet in kar začet kajne?!:muca:
no ja bo že... če ne pa s pomočjo pa bo...
tudi mene boli v prsnem košu in je prav neprijetno, redimo se kar pridno tako kot celo nosečnost pa kaj čmo...:pujs:
Rodili bomo kar v Lj. Porodonišnici in upam da bo naša izkušnja pozitivnejša od večine kar sem do sedaj prebrala?;)

vas je kaj strah oz. a veliko premišljujete o samem porodu? jaz začuda niti ne, bomo videli kaj bo zadnje dneve?

Vsem en lep pozdrav in prijetno gnezdenje:metulj:

Boromea:metulj:

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   aprilkeeeee!
21.3.2005 8:21:48   
lunca77
hojla še enkrat!

taya midve se pa mogoče še srečava. jst sicer upam, da bomo malo pohiteli, ampak bomo videli kaj o tem meni naša :duda:. hej punce 8. 4. je polna luna. mogoče bomo pa takrat kr vse skupi rodile;). ja seveda bom šla ne epiduralno, če bo ta možnost, če pa ne pa kaka druga zdravila. sicer sem čist za naravni porod pa to sam se poznam:ups:. ko bo hudo bom hotla vse kar majo na razpolago.
zatekam pa sicer ne še tko kritično je pa naporno. moj :duda:je že dolgo zelooo spodaj tko da sta z mojim mehurjem že kr prjatla pa pol skačeta en po drugem jst pa po wc-jih.

uživajte in se naspite :zaspan:, da bomo srečne :nosecka:. lp lunca77

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   aprilkeeeee!
21.3.2005 12:50:16   
SU
Ja, glede likanja je res tako, da ko ločiš vse te cotke - na 30, pa na 40, pa na 60, itd. itd. se kar nabere! Sploh pa te mičkene pajacke oz. posebej kake plajške ni ravno luštno likati, ko je pa vse takooo mickeno:)... Meni je bilo, v bistvu tudi žal, da nisem vsega začela prej urejati. Ker na koncu naj bi se malce spočile in psihično in fizično pripravile na porod, pa potem 3/4 časa likaš in pereš...Tako, da...drage nosečke, kar veselo na delo!! :)- LP, Saša

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?