|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolerioza
5.11.2008 8:49:22   
Anonimen
Zanimajo me vaše izkušnje z boleriozo. In sicer krvni test pokaže okužbo, ni kolobarje, okužba je že starejša.

Znaki:
- bolečine v večjih sklepih, ki se seli,
- bolečine v prsnem košu,
- slabšanje vida oz. težko fiksiranje pogleda,
- glavoboli,
- vrtoglavica,
- slabo počutje,...

Temu verjetno sledi terapija z inekcijami. Zanima me, če ti v času zdravljenja pripada bolniška (npr. tri tedne prejemaš injekcije, ....) oz. koliko časa lahko pričakujemo, da poteče da pride do izboljšanja. Je potrebna hospitalizacija?

Kako dolgo so potrebne kontrole? Je potrebna punkcija v hrbtenici?

Prosim, napišite vaše izkušnje s to boleznijo.

Če nekdo ima boleriozo se ga potem klopi izogibajo (potem bi načeloma lahko vedeli kdaj je približno prišlo do okužbe?

Hvala za pomoč!

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 5.11.2008 8:50:25 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolerioza
5.11.2008 10:14:18   
ciciban
Pozdravljena!
Moja mami je imela boreliozo in zaradi nje ni bila nic na bolniski.Zdravljenja z injekcijami se ne spomnim,da bi ga omenjala,vem pa da je jedla zelo dolgo neke mocne antibijotike.Da gre za boreliozo je zvedla pozno-najprej je mislila,da gre za revmo....po punkciji kostnega mozga pa so ji podali diagnozo-borelioza.Koliko casa se je zdravila,ne vem tocno-se mi zdi da vec kot pol leta.Zdaj je vse ok.
Upam,da sem kakorkoli pomagala,veliko ne vem,ker je ze nekaj let od tega...
Srecno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolerioza
5.11.2008 10:36:50   
Mišni
Moj oče je trenutno v fazi po prenehanju 14-dnevnega prejemanja antibiotika v žilo. Kar se tiče bolniške, ne bi vedela, ker je upokojenec.
Ko sem jaz z mojim sinom hodila na ta intravenozna prejemanja antibiotika, sem imela 4 ure bolniške, ampak to je čisto druga stvar. Po moje odvisno od osebnega zdravnika, lahko ti da bolniško, če misliš, da jo potrebuješ. Sicer pa se itak v ZD zmenš, kdaj lahko prideš po antibiotik, tako da po moje bolniška ni potrebna.

Kar se znakov zastarane bolezni pri mojem očetu tiče, ima zelo vneto koleno, punktirali so mu tekočino že ene parkrat, preden so ugotovili (po kakšnih dveh letih), da je povzročiteljica tega vnetja borelija. Noga ga blazno boli, nobena tableta mu ne prime, ponoči nič ne spi in je ves prepoten. No, zdaj po terapiji je malo bolje, zdaj mu vsaj tablete primejo. Sicer pa se zadeva ne pozdravi takoj po terapiji, lahko traja več mesecev, da se posledice dolgotrajnega vnetja sklepa pozdravijo. Lahko se pa tudi sploh ne. Odnisno.
Imel je tudi težave z vidom, samo mislim, da je šlo za odstop mrežnice, kar so mu popravili z laserjem, lahko pa da je imela "prste vmes" tudi ta bakterija, kaj se ve. Ima tudi težave s spominom, ki jih prej ni imel.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolerioza
5.11.2008 10:38:12   
Mišni
Aja, punkcije pri zastarani bolezni ne delajo. Delajo jo pri sveži okužbi, tako da hospitalizacija, ki je vedno zaradi možnih posledic te preiskave, v tvojem primeru ne bo potrebna.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolerioza
5.11.2008 10:55:56   
Anonimen
Punkcijo kolena je mama že imala, pa nihče ni posumil na boleriozo.

Problem je, da je potrebno injekcije prejemati točno na določeno uro oz. z eno uro razlike + oz. -.

Sosed je imel okužbo in mi je sicer razložil osnovne stvari, vendar glede bolniške ne vem kak je, ker ima mama stoječe delo in dosti dviguje, gleda v ekran in ker se je vid zelo poslabšal težko dela. Se vid izboljša?

Bo jutri šla na infekcijsi oddelek in bodo povedali kako in kaj. Še naprej pa berem vaše izkušnje, ker npr. za punkcijo kolena ne bi nikoli posumila na boreliozo.

Še dobro, da sem jo prepričala naj prosi napotnico za teste.

Punkcijo hrbtenjače (ne vem če je pravilno) opravijo, da diagnosticirajo nevro boreliozo ali nekaj na nevro. Zato sem izpostavili punkcijo.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 5.11.2008 10:59:28 >

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolerioza
5.11.2008 12:38:20   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana26

Punkcijo kolena je mama že imala, pa nihče ni posumil na boleriozo.

Problem je, da je potrebno injekcije prejemati točno na določeno uro oz. z eno uro razlike + oz. -.

Se vid izboljša?

Punkcijo hrbtenjače (ne vem če je pravilno) opravijo, da diagnosticirajo nevro boreliozo ali nekaj na nevro. Zato sem izpostavili punkcijo.


Ja, saj moj oče je tudi že imel ene par punkcij kolena, pa so mislili, da se je zaradi obrabe hrustanca pač nabrala tekočina in so mu še celo enkrat eno zdravilo vstavili v koleno, zaradi takegeda do te tekočine potem naj ne bi več prišlo. No, pa je. Kakšni 2 leti so mu zdravili to koleno, preden so ugotovili, da gre mogoče za botelijo.

Za to z vidom ne vem, če se popravi. Za koleno je rečeno, da se počasi lahko ali pa ne. Malo po internetu pobrskaj, jaz sem tam marsikaj našla.

Kar se tiče razmaka +/- 1 ura pri infuzija, pri očetu niso tega upoštevali. En dan je imel npr dopoldne, naslednji dan pa popoldne. Torej je bilo kar precej ur vmes razlike.

Skozi hrbtenjačo v bistvu zmejo možgansko tekočino, da vidijo, čeje bakterija prisotna tudi v možganih. Ker lahko povzroči meningitis. Vsaj takrat so meni pri otroku tako rekli. Ampak on je imel svežo okužbo, tako da so mu to preiskavo delali, očetu, ki ima zastarano borelijo, pa niso. In menda je v teha primerih ne.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Borelioza
5.11.2008 12:46:07   
Anonimen
Hvala Mišni!



P.S: Uh koliko napak v mojih postih.user posted image

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?