|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smrt zaradi ošpic
1.2.2009 9:11:55   
babylove
V Franciji je 12 letna deklica umrla zaradi ošpic, ki so povzročile nevrološke komplikacije.  Punca ni bila cepljena. V svetu vsak dan umre 140 ljudi zaradi ošpic.

V Evropi največji problem postavljajo ošpice v zahodnoevropskih državah, kjer potekajo močna gibanja proti sistematskemu cepljenju. Njihovi privrženci so večinoma starši laiki, ki se imajo za strokovnjake. 

V razmislek.

_____________________________





Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smrt zaradi ošpic
1.2.2009 9:59:23   
KT
Še nekaj v razmislek.

Hči mojega prijatelja iz Londona je zbolela za TBC (tudi ni bila cepljena). Dobila pa naj bi jo na podzemni železnici. V VB je vse več primerov TBC tako med otroci kot tudi med odraslimi.  

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: smrt zaradi ošpic
1.2.2009 16:51:17   
Gina
Ja, tega se vsega presiti evropejci resnično premalo zavedajo, se strinjam z obema.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: smrt zaradi ošpic
1.2.2009 17:04:51   
Felicita
v ameriki je po podatkih tamkajšnjega urada za nalezljive bolezni smrt zaradi ošpic najpogostejša preprečljiva smrt pri mladoletnikih zaradi nalezljive bolezni.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: smrt zaradi ošpic
1.2.2009 18:26:01   
Anonimen
V zadnjih letih so ošpice spet postale problem, ja. V Nemčiji so imeli 10 let nazaj samo posamezne primere, ker je bila precepljenost dovolj visoka, lani pa že čez tisoč primerov in vsako leto več.
Jaz slabo vidim zaradi ošpic. Prebolela jih je moja mama, ki je zaradi njih začela slabo videt (slabovidnost je zelo pogosta posledica ošpic), slabo vidiva sedaj tudi oba z bratom, ker se slabovidnost nevemkakože zapiše v gene in deduje. Po mamini strani družine imajo sicer vsi odličen vid.


(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: smrt zaradi ošpic
1.2.2009 19:37:12   
pomlad08
ko prebereš kakšno zgodbo o smrti zaradi cepljenja, se pa tudi zamisliš. a si predstavljaš da neseš svojega 3mesečnega dojenčka cepit, naslednji dan pa umre?

http://www.drbenkim.com/articles-vaccine-infection.htm

mi smo našega seveda cepil, ampak ko sem začela potem po netu malo brat o stranskih učinkih (smrt, poškodbe možganov, ... ) sem se odločila, da pri naslednjem bom pa kar mal bolj zavlačevala ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: smrt zaradi ošpic
1.2.2009 21:01:23   
Billi
Ne samo smrt... Posledica ošpic je lahko tudi huda tudi duševna prizadedost,... Tudi posledice ceplenja proti ošpicam so lahko podobne, vendar so veliko bolj redke, kot pri bolezni sami. Zato so po mojem mnenju tisti starši, ki ne cepijo svojih otrok neodgovorni. Vsak seveda hoče najbolje za svojega otroka. Tudi jaz najraje ne bi cepila svojega otroka in bi se tako izognila tudi najmanjšemu tveganju. Vendar bi bilo to skrajno egoistično. Če bi vsi razmišljali tako kot tale razna društva in gibanja proti ceplenju, bi hitro imeli tu epidemijo in hude posledice. Zato naj bojo raje tiho in naj bojo veseli, da je tak zakon in da pač večina staršev še vedno tvega in cepi svoje otroke. Na ta račun so tudi njihovi otroci zaenkrat varni.

Mogoče sem res malo zašla iz prave teme, ampak to me res tako razjezi... Brez zamere.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: smrt zaradi ošpic
2.2.2009 8:05:59   
pomlad08
ma sej vem, jasno, da se je treba cepit, sam moram rečt, da razumem pa tud drugo stran, ker če imaš v družini koga, ki je bil žrtev cepljenja, mal drugač razmišljaš.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: smrt zaradi ošpic
2.2.2009 16:58:11   
Billi
Ja, seveda. Se strinjam. Sej zato pa tistih, ki imajo kakšno tveganje (komplikacije pri sorodnikih, alergije ipd.) ne cepijo. In tako je tudi prav. Ni pa prav, da ne cepijo otrok, ki nimajo obenih kontraindikacij. Jaz sem vesela, da so pri nas ošpice izkoreninjene in upam, da bo tako ostalo, ker to je zelo nevarna bolezen.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: smrt zaradi ošpic
2.2.2009 17:00:55   
mml
...sicer je druga bolezen, ampak prepreči se pa z istim cepivom kot ošpice...


V Makedoniji imajo epidemijo mumpsa...


Mumps outbreak in the Republic of Macedonia-------------------------------------------An increase of cases of mumps has been reported in the Republic ofMacedonia since last year [2008], including outbreaks in 12 differenttowns. In the Clinic of Infectious Diseases (Medical Faculty,University of Skopje) in January 2009 alone, there were 234 cases ofmumps reported, including 50 who were hospitalized, 20 with acomplication of orchitis and 18 with meningitis. In the StateInstitute of Health, they are reporting 16 percent of the mumps caseshave complications and more than half are teenagers between 15-19. About one third of the cases have received one mumps vaccination andsome have received 2 doses. The vaccine was introduced as a schoolrequirement in 1982. Until 1997, only one dose of the vaccine wasrequired. The World Health Organization is now recommending 2 dosesof the vaccine. The vaccine was not available due to a shortage inMacedonia from 1990-1994 and a lot of children at that time were notvaccinated. In December of 2008, the vaccine recommendation wasextended to the age group 15-19. The director of the Clinic of Infectious Diseases in Skopje, ZvonkoMilenkovic, said that government has requested that the WHO help themwith tests to determine if the vaccine is protective of the virusthat is circulating. What is happening in Macedonia, he said, issimilar to what happened to Western European countries likeSwitzerland and England and the United States as well. In 1993,UNICEF donated mumps vaccines to Macedonoia, but in the past 6 yearsall of the vaccines have been purchased from 2 companies, Pasteur andGlaxoSmithKline.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?