|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 10:02:12   
PC Baby
Prejšnji teden sem kupila preventivne kompresijske nogavice. Glede na tabelo velikosti na hrbtni strani (razmerje višina/teža), se uvrščam nekje na mejo št. 3 in 4., tako da sem vzela 4. Ampak sploh jih nisem mogla navleči niti preko stpala !!!! Kaj šele višje! Ko sem jih šla zamenjat mi jih seveda niso hoteli zamenjat, tako da sem kupila nove št. 5., ki pa je tako strašno ozka, da me vse boli, ko jih navlečem gor. A je to normalno?

Zato vas sprašujem koliko morajo biti dejansko tesne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 10:39:11   
3XMAMICA
Tudi jaz imam probleme z žilami sedaj v nosečnosti. V kratkem jih nameravam kupiti, zato sem vesela za tole opozorilo, ker so menda kar drage.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 10:41:04   
Hope2
Kar fajn tesne morajo bit, ja. Meni jih je pomagal obleči mož, ker jaz nisem moglauser posted image , sem mislila da mi sploh kri ne bo tekla. No, na avionu pa nisem mogla več vzdržat, saj so me pri trebuhu fajn šponale, tak da smo jih morali rezati.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 10:56:02   
emmy
Kompresijske nogavice vedno težko oblečem samo prvič (ko so še popolnoma nove). Potem gre vsakič lažje - malo se raztegnejo.

Gredo pa res najtežje čez stopala. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 11:05:57   
simonakr
Oj! Kompresijske nogavice morajo biti ozke ravno zaradi tega da se kri ne nabira v zunanjih venah in bi eventuelno lahko povzročala težave - strdke, otekanje nog in podobno. Glede samih številk nimam pojma - to najbolje ve zdravnik strokovnjak, če se k njemu naročiš.
Nosečnice imamo - še posebno tidte, ki imajo v družini težave z žilami in strdki - mislim celo brezplačen pregled - ampak nism sigurna zato me ne za besedo držat! - na polikliniki v angiološki ambulanti, vsaj kolegica je rekla da ga je imela; če ne brezplačen pa na napotnico.
Vse tiste, ki imate probleme, najbolje da pokličete na polikliniko pa preverite.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emmy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 11:44:35   
olea
Simonakr: žal tole glede pregleda ne bo držalo...res je zastonj, vendar čeprav si noseča ti mora ginekolog oz osebni zdravnik napisat napotnico za flebologa. Potem pokličeš na polikliniko in je čakalna doba od 3 mesece naprej, čeprav si noseča. Edino, če ti zdravnik na napotnico napiše nujno-to je že hudo stanje. Sama sem bila na tem nekaj mesecev nazaj, zato ti lahko odgovorim.

Kar se pa tiče preventivnih kompresijskih nogovic. Sama sem nosila tiste do višine stegen in so stale super, vendar mi je bilo premalo ko sem imela 140 DEN. Tako imam sedaj na napotnico nogovice, kompresijska stopnja 2, ki sem jih dobila z receptom v Diafitu, zanje sem plačala 90€, držijo pa pol leta.
Te nogovice si lahko obujem samo z gumijastimi rokavicami, ker so 170 DEN in so res tesne.
Prav to pa je namen kompresijskih nogavic, da stisnejo pri stopalu največ, potem pa pojenjuje. Obvezno pa se mora kompresijske nogovice obuvati zjutraj, predno vstaneš iz postelje, na popolnoma suhe noge...poskusi, ne dvomim da bo šlo lažje...

Upam da sem komu kaj pomagala...
Pa lep dan vsem skupaj:)

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: preventivne kompresijske nogavice
25.1.2009 12:58:41   
Monni
jaz sem kupila 140 DEN-ske in tudi porabim približno 15 min da mi jih uspe spravit na sebe, zraven sem pa tako zadihana in potna kot da bi šla v hrib user posted image .

Mene so sicer opozorili, ko sem jih kupovala, da bodo šle zelo težko gor in da naj si pomagam z gumijastimi rokavicami, ker so nekoliko grobe in lažje zagrabiš nogavico. Jaz jih sicer z golimi rokami in to centimeter po centimeter izmenično na obeh nogah, ker če eno previsoko potegnem, gre druga s težavo. Je pa res malo nerodno preko trebuha, ker preveč stiska, tako da jih pač ne povlečem čez trebuh. Če grem na zrak si pač hrbet in ledvice zašitim z ledvičnim pasom pa je.

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: preventivne kompresijske nogavice
26.1.2009 14:36:46   
PC Baby
Hvala za odgovore!
Ste me potolažile, ker že nisem vedla al sem jst tok smotana al mam deformirane noge... user posted image

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: preventivne kompresijske nogavice
29.1.2009 2:17:27   
NancyF
Jaz sem imela isti problem kot ti.
Vzela sem št. 3 in sem jo nase komaj navlekla, sploh čez gležnje. Moram pa rečt, da mi je ta stvarca resnično pomagala. Nogavice naj kar bodo zelo tesne, da ni preveč močnega pretoka krvi, saj zato pa so. Upam, da boš imela čim manj težav, pa srečno.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: preventivne kompresijske nogavice
29.1.2009 7:43:39   
kaminek
monni: odvisno je, kakšne kompr. nogavice si si kupila. namreč, nosečnica naj bi seveda kupila kompr. nogavice za nosečnice. jst jih imam in sem zelo zadovoljna. če katero zanimajo info, vam jih posredujem, ker delam v takšnem podjetju, ki prodaja kvalitetne kompr. nogavice. pa pišite na zs!, da ne bom delala reklame.
no, jst ko sm zvedla, da sm noseča, sm si jih kr naročila in so zelo udobne, ker imajo za trebušček drugač narejeno in te ne tiščijo. pa tud obujem se, sicer ne tako na hitro, sam ne rabim pa 10 min ali več....res je, da stisnejo sam je odvisno od katerega proizvajalca kupiš....imam info od zadovoljnih strank, da naše nogavice ne stisnejo močno na nartu, kjer je predel še kar dokaj občutljiv glede pritiska. ker preveč kompresije tud ni dobr. boljš je met kompresijo 1, ker s tem preprečuješ nastanek otekline, ker je ta stopnja že dovolj močna. punce, ne pretiravat z močnimi nogavicami, ker vam lahko škoduje.

pa zanima me še nekaj; omenjate, da ste si kupile velikosti npr. 3,4....pa še poleg tega za vsakič vrgle stran okol 90 € ali več. a sploh veste, da se za kompersijke nogavice "mora" vzeti mera od nog in tako dobiš res prave nogavice.vsaj pri naših nogavicah je tako. ker vem, ko kupujem navadne nogavice, mam vedno probleme, ne pa da bi si še kompresijke tako kupovalauser posted image .

no ne bom nakladala, tko kot sm rekla, če katero zanima kaj več, naj mi piše na zs in ji bom z veseljem odgovorila.....

pozdravčkeuser posted image

(odgovor članu NancyF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: preventivne kompresijske nogavice
18.5.2009 22:14:56   
jozekuch
dob'r dan,

1.
lahko vam na e-pošto pošljem video, kako se v cca. 10 sek obleče taka nogavica.

2.
Katere so boljše
60 % poliamid / 40 % elastan
ali
55 % poliamid / 45 elastan

?


dob'r dan

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?