|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CIN I,II,III... ( Rak MV )
17.11.2009 11:15:49   
Teya D.
Lep pozdrav!


Na zadnjem odvzemu brisa in odščipa, so bili izvidi CIN I ( spremembe celic ). Ginekolog mi je rekel takrat, da je kar napredno in da bo po vsej verjetnosti napredovalo, da bodo lahko z operacijo to uredili.
Vse lepo in prav, ni me strah, saj vem da je to začetna faza in da se da marsikaj še pošlihtat.
Me pa skrbi nekaj drugega. Po odščipu, za katerega pravijo, da ni tako hud, da po njem lahko takoj hodiš, da bolečin ni...Pri meni je bilo ravno obratno. Sam odščip me ni bolel nič, saj nisem nič čutila, vendar ko sem morala takoj zatem vstat, me je sestra prijela za roko, saj se mi je neverjetno zmotilo ( verjetno zaradi velike količine izgube krvi ). Skupaj s prijateljico sva odšle domov, saj nisem bila zmožna peljati, komaj sem sedela, pozneje vstala in hodila. Cel dan sem preležala in jemala lekadol, tudi spasmex, ki je malo bolj ublažil bolečine. Brala sem, da ste nekatere hodile takoj isti dan normalno, da so bolečine izginile in da ste do naslednje preiskave vse skupaj pozabile. Pri meni pa je bil to šele začetek. 

Že pred tem pregledom sem imela bolečine, vendar z odščipom je pa vse postalo huje.
Pojavljajo se bolečine blizu jajčnikov, kot neko neznosno pikanje, ki se pomiri in ponikne za nekaj dni, vendar je najhuje teden dni pred perilom, včasih še prej. Takrat se bolečine stopnujejo in ko dobim perilo ( krvavitev je ekstremno močna ) takrat se zgodi, da komaj stopim na prste in bolečine so neopisljive. Nazadnje mi ni pomagal niti več spasmex, niti lekadol ( čeprav sem v razmaku nekaj ur zaradi bolečin pojedla kar oboje ).
Nerada pokažem bolečino pred partnerjem in otrokoma, saj me potrebujejo in nočem, da jih skrbi še zame. Tiste dni mi partner izjemno pomaga in dosti poležavam, čeprav o bolečinah ne jamram.
So pa tako hude, da včasih ne morem niti jest. Ko se mesec zavrti spet vem, da me čaka nova nočna mora.
Ginekologa imam v decembru, takrat tudi naredi bris, da vidimo kako dalje ukrepat. Če nisi naročen je do njega izjemno težko prit.

Zanima pa me naslednje. Tiste, ki ste tudi dale to skozi ali vsaj malo veste kaj o tem... Kako je bilo vam po odščipu? Kako dolgo ste čakale na operacijo ( ali laser )? So se pojavlale kake bolečine?

Za odgovore bi bila izjemno hvaležna. 

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CIN I,II,III... ( Rak MV )
17.11.2009 11:23:24   
Onasiss
Mene po odščipu ni nič bolelo. Se mi je zvečer, ko se vzela trak ven full vlilo. So me pa sami poklicali, ko so dobili izvide po cca. 1,5 mesecu, da naj se sama takoj zglasim pri ginekologu, da se posvetujemo kako naprej. Pri g sem dobila napotnico za Leonišče, kamor sem se šla naročit. Naročena sem bila v roku 1 meseca na pregled in po pregledu so me poklicali in dali datum za konizacijo. Vse skupaj  se je dogajalo v roku 6 mesecev.

_____________________________

So what....

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: CIN I,II,III... ( Rak MV )
17.11.2009 11:24:34   
Onasiss
Aja... verjetno, glede na to, da si imela bolečine že pred odščipom, tiči problem kje drugje.... user posted image

_____________________________

So what....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: CIN I,II,III... ( Rak MV )
17.11.2009 11:36:17   
Teya D.
ja bolečine so bile pred odščipom že prisotne ampak točno na tem mestu, ko mi je pozneje delal odščip. Za dlan vstran od popka, blizu jajčnikov nekje. Potem se bolečina širi, včasih je prisotna takoj na obeh straneh jajčnikov. Vnetje sem imela in ga imam cirka 4leta, kmalu bo 5let, tako da bi lahko rekla da je kronično. Vem, da te tudi zaradi tega lahko zbada ( bilo je tako daleč, da je bilo gnojno vnetje, morala sem teden dni odležat v bolnici) ampak bolečine niso tako minimalne. Stopnjujejo se, kar se pri vnetjih ( govorimo o glivičnih namreč ) ne. Vsaj pri meni se niso. Tudi ko grem na vodo nimam problemov, grem dostikrat, ker dosti spijem, nimam pekoče bolečine ob uriniranju, bolečina se takrat ne stopnjuje ali kje poveča.
Zato nimam niti malo ideje kaj bi to lahko bilouser posted image   

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: CIN I,II,III... ( Rak MV )
17.11.2009 11:45:31   
Onasiss
Glede na to, da te nič ne bi smelo boleti v območju rodil bi ti predlagala, da pokličeš g in se nujno naročiš. Če ne drugega, da ti pregleda tudi vodo in ultrazvočno. Ne čakaj na datum, ki ga imaš ampak čimprej pokliči in povej za svoje probleme.user posted image

_____________________________

So what....

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: CIN I,II,III... ( Rak MV )
18.11.2009 7:30:35   
naja17
Mene po odščipu ni bolelo nič, sem še isti dan pohajkovala okrog brez problema. Poseg sem imela zelo kmalu, po moje, da je bilo vse skup v roku 3 mesecev, zdej pa na pol leta pregledi. Po posegu so rekli najmanj 14 dni ležat, jaz sem pa vmes zdravnico prosila, naj bi skrajša bolniško, da jest bom šla na šiht...

Ne vem no... Če imaš tako hude bolečine, bi jaz poklicala in se poskusila naročiti pred datumom, ki ga imaš. Poskusi pri sestri, če ne pa direkt pri zdravniku.

Srečno...

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?