|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vpliv pametnih telefonov na fiziologijo otrok
8.8.2017 5:13:18   
PaulineSinclair
Omejite komunikacijo in povečajte tveganje za depresijo

Pametni telefon z vsemi različnimi igrami je zelo zasvojenost za otroke. Zaradi tega je otrok postopoma ločen od običajnih družbenih odnosov, tudi s starši. Današnji otroci najprej komunicirajo preko sodobnih tehnoloških naprav, ki ne razvijajo osnovnih komunikacijskih spretnosti, ne komunicirajo z zunanjim svetom, kar vodi v nezaupanje, nasilje, celo depresijo.

Študija Združenega kraljestva, izvedena leta 2010, je pokazala, da se otroci, ki več kot dve uri na dan uporabljajo telefon, tablični računalnik ali televizijo, soočajo s tveganjem psihičnih težav, kot so depresija, tesnoba , Reaktivna motnja, problematično vedenje.

Vpliv sposobnosti učenja

Po anketi, ki jo je izvedla univerza Boston, približno 60% staršev ne nadzoruje uporabe svojih tehnoloških naprav za otroke. 75% otrok je dovoljeno uporabljati tehnologijo v svojih sobah. Kot rezultat, 75% otrok, starih od 9 do 10 let, trpi zaradi pomanjkanja spanja, kar vpliva na njihovo sposobnost učenja.

Svetloba, ki izhaja iz zaslona teh naprav, zavira hormon melatonin, ki nastane med spanjem. To je snov, ki pomaga telesu, da ima dober nočni spanec in se naslednji dan zbudi buden. S tem se spremeni naravni cikel telesa.

Nevarnost debelosti in poslabšanja vida

Veliko otrok lahko sedi ure pred telefonskim zaslonom. Zaradi lažne vadbe zaradi prevelikega časa igranja doma je vzrok debelosti, se bodo pojavile številne druge zdravstvene težave. Ne samo, da je lepljen na zaslonu pametnega telefona, lahko pri otrocih zmanjša vid. Če se vaše oči neprestano prilagajajo zaslonu telefona, bodo tudi vaši otroci povzročili glavobole in zgodnje migrene.

Pripombe tujih raziskovalcev prav tako kažejo, da je uporaba mobilnega telefona ali tabličnega računalnika vzrok za zaskrbljenost, starši pa bi se morali izogibati, da bi bili otroci čim bolj odvisni od njih.

Varna alternativa za otroke

Kiddyjeva inteligentna ura je lahko kontaktna in igra kot "varuška", ki staršem pomaga upravljati svoje otroke povsod.

Poleg tega, da je ure, ki ga gledajo ure in ure, je pametni telefon Kiddy lahko tudi telefon za komuniciranje z vašo družino in tudi izdelek, ki najde trenutno lokacijo vašega otroka. Ura za urejanje vključuje tudi številne druge uporabne funkcije, ki staršem omogočajo boljše upravljanje z otroki, na primer omejevanje in nadzor odhodnih in dohodnih telefonskih številk.

V času sodobne tehnologije je upravljanje z otroki lažje, vendar bolj nevarno, če starši ne morejo nadzirati njihove uporabe. Da bi se izognili nesrečnemu tveganju, ki se lahko pojavi, zlasti pri otrocih v mladosti, bi starši morali razmisliti o izbiri varnih rešitev za svoje otroke.
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?