|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neplačevanje preživnine
6.10.2009 8:52:14   
teja28
Zanima me, kako dokazati, da biološki oče ne plačuje preživnine, če je v zapisniku s sodišča napisano, da naj bi mi jo dajal na roko.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neplačevanje preživnine
6.10.2009 8:56:00   
ledenaa
beseda proti besedi.

Sicer pa nobeden ne more preživnino nakazovati na roke
Razen če sta se dva starši sama to izmislila in nista šla na sodišče

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neplačevanje preživnine
6.10.2009 10:34:35   
teja28
sva bila na sodišču in tam sva rekla, da bo na roke in sodnica se je strinjala. Tako da kot kaže obstaja tudi ta možnost.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neplačevanje preživnine
6.10.2009 10:39:44   
ona
Tole na roko ti noben ne bo verjel in ne vem zakaj ste se tako zmenili in še da sodnica odobri....dandanes se nič ne dela na roko..oprosti....
tole boš zelooo težko komu dokazala,da nisi dobila denarja,vedno se je treba zmenit za nakazovanje na trr!

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neplačevanje preživnine
6.10.2009 10:40:49   
ledenaa
prosim najdi mi zakon ki to dovoli.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neplačevanje preživnine
6.10.2009 10:43:52   
teja28
kar se zakonov tiče, se pač ne spoznam...kot je očitno user posted image  Jaz vem kako (četudi bedasto) smo se zmenili in samo sprašujem, če je katera v podobni situaciji.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neplačevanje preživnine
6.10.2009 10:53:52   
n.nati
Ena moja znanka se je tudi na sodišču dogovorila, da ji bo dajal denar na roko in se je sodnica strinjala, ampak se za vsak mesec sproti podpišeta na en list papirja - on, da je denar dal in ona, da ga je prejela, tako jima je tudi sodnica svetovala, da morata delat

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 7:51:58   
Kerensa*
Zakona, ki bi zapovedoval obvezno plačevanje preživnine na TRR, ni. Edino, kar zakon zahteva, je plačevanje preživnine v denarju - način plačevanja je dovoljen po dogovoru staršev oz. po odločitvi sodnika.
Kadar je določeno "plačevanje na roke", je v primeru neplačila tako, kakor je napisala Ledena - beseda proti besedi. Teoretično je v prednosti starš, ki da tožbo zaradi neplačevanja (torej starš, ki je skrbnik otroka in prejemnik preživnine). Sodišče namreč izhaja iz "dejstva", da nihče ne bi prostovoljno hodil po sodiščih, v kolikor to ni potrebno. Kar je načeloma sicer res, vendar pa spada bolj v čase pred 30 leti (in več), ko je bil obisk sodišča nekaj sramotnega (takratno razmišljanje družbe, da je vsakdo, ki gre na sodišče, nečesa kriv). Dandanes hodijo na sodišča tudi ljudje, ki hočejo nekaj prigoljufati - in pri "preživnini na roke" obstaja dovolj velika verjetnost za to.
Varovalo za takšne stvari je neke vrste "primopredajni zapisnik gotovine". Vsakič, ko oče plača preživnino materi, se oba podpišeta na list papirja (ali, še bolje, v zvezek, kjer so potem drug za drugim razvidni datumi in zneski) nekako v smislu "Spodaj podpisani ta in ta potrjujem, da sem dne tega in tega osebi bla-bla plačal znesek bla-bla kot preživnino za mesec bla-bla za otroka bla-bla" in "Spodaj podpisana ta in ta potrjujem, da sem dne tega in tega prejela znesek bla-bla od sebe bla-bla za otroka bla-bla kot preživnino za mesec bla-bla".
Ampak biti za nazaj pameten je najlažje. Enostavno vloži tožbo in potem sodniku razloži svojo stran zgodbe. Tako, kakor jo bo najbrž tudi oče otroka. Na sodniku je potem, da se odloči, kdo govori resnico (če je ne bosta oba). Če s sodbo ne bi bila zadovoljna, se lahko pritožiš.

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 10:29:36   
teja28
Kerensa, hvala za izčrpen odgovor. Stvar je taka, da oče niti nima stikov z otrokom, niti ne plačuje preživnine. Pa denar tu sploh ni pomemben. Kar želim je, da bi imela neke papirje, kjer bi bilo razvidno, da oče za otroka ne da nič. To pa zato, ker, če bi se on čez nekaj let spomnil, da bi pa igral vlogo očeta, mu lahko rečem, da če do sedaj ni zanj storil nič, ne materialno, ne drugače, ga sin tudi sedaj ne potrebuje. mah, vem, da je tole malo zmedeno napisano, ampak morda me katera razume user posted image  

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 11:43:03   
alpog
Teja, ne vem, če je tako, kot imaš ti porihtano OK. Kdo pa ne želi, da otrok nima stikov z očetom - ti ali on? Ti imaš zakonsko pravico do preživnine, če ne direktne, pa preko sklada, on pa ima pravico do stikov, kakor jih je določil sodnik. Seveda je drugo, če ti preživnine ne želiš prejemati. Ampak, če se stiki z očetom sodno ne prepovejo, ima on po mojem še zmeraj pravico videvati otroka. Malo kakšnega pravnika vprašaj ali pa CSD.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 11:50:46   
teja28
zakaj oče nima stikov z otrokom je dolga zgodba, je pa tako, da jih sam ne želi imeti, čeprav so sodno določeni 'po dogovoru'. Skrbi me, ker se zna zgoditi, da jih bo pa kar naenkrat morda želel, kar pa za sina ni ok. NO, pa pustimo to za drugič user posted image  Skratka, jaz sem že povprašala malce na CSD...no, sestrično, ki dela v tej stroki, venar ne v LJ, in rečeno je, da bi naj jaz vsake toliko čla na CSD, kjer bi mi oni, na podlagi mojih besed, izdali nek pildek, kjer bi pisalo, da oče ne plačuje preživnine. Ti pildki, ki bi naj jih bilo s časom ceč, pa naj bi mi pomagali, če bi se oče kasneje spomnil, da želi imeti stike, češ da bi mu lahko rekla, da če jih do sedaj ni imel in se za malega ni brigal, ga tudi zdaj ne rabi. No, meni se to vse skupaj zdi popolnoma čudno. PO moje bo CSD, če jaz tam povem, da preživnine ne dobivam, kontaktiral očeta in spet se bodo začela prerekanja. Dregati v osje gnezdo pa ne mislim, ker je bilo do sedaj že dovolj neprijetnosti.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 11:56:26   
ledenaa
Ok,mene pa zanima če preživnine nočeš v čem je zdaj fora user posted image

če bo oče kasneje hotel imeti stike pa pač bo
In kaj tebi mar?
Ti takšne odločitve ne moreš sprejemati namesto otroka
Če se bo otrok strinjal da ga kasneje oče obiskuje ga pač bo in preživnina tu ne igra nobene vloge,če je ti nočeš

če pa hočeš metati samo polena pod noge pa priporčam da rajši ne
če pa preživnino hočeš pa pojdi na sodišče in naj ti jo nakazuje

jaz ne vidim fore da bi ti kasneje očetu očitala da nima kaj pri sinu iskat če je ni plačeval

če je tebi figo mar ,potem tudi pusti
če jo pa hočeš pa izvoli sodišče

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 12:07:55   
teja28
ledenaa, saj sploh ni pomembno, ali ti razumeš ali ne. življenjske zgodbe so pač različne in ni vedno tako, da so stiki s sorodniki, pa naj bo oče, mati ali kdorkoli pač, dobri. mojem namen ni v nobenem primeru metanje polen pod noge, le sprašujem za mnenje. ja, denarja od očeta ne rabim, ker se moram, žal, odločati med teh dobrih 100 EUR ali mirom. Morda nisem prav postavila vprašanja in nisem izhajala iz osnovnega problema. No, kakorkoli, bom še malce bolj natančno povprašala ljudi iz stroke.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 12:12:46   
Teja K
Ok teja 28! Jaz te razumem, sem bila v podobni situaciji, le da je oče želel imeti stike z njim, jih je tudi imel, preživnine pa nisem prejemala, dokler otrok ni začel hodit v vrtec se je moralo to urediti, ker bi drugače on plačeval vrtec, kar bi bilo zelo veliko in seveda sem do takrat tudi premagala strah.

Sama sem hodila tudi po Centrih za socialno delo. Prvo so mi rekli, da sem dolžna urediti preživnino pa ne zase, ampak preživnina pripada otroku in da sem dolžna, da omogočim stike otroka in očeta.... Takrat sem skoraj eksplodirala, in sem vprašala tudi socialno delovko ali je moja dolžnost tudi, da sem v nenehnem strahu za svoje življenje in dobrobit otroka za tisti ušivih 50€, ki bi mi pripadale in ona meni, da se lahko dobimo z očetom in se pogovorimo in da če mi grozi lahko pokličem policijo itd.

No preživnino smo kasneje uredili preko sodišča, se je oče strinjal, je poslal svojega odvetnika, ki sem ga tudi jaz poznala in je bilo urejeno v moje dobro in  tudi otrokovo. Tudi mi smo se dogovorili za preživnino na roko. Zmeraj ko mi je dal preživnino sem mu napisala potrdilo.

Slabi dve leti nazaj se je ponovno poročil v tuji državi in že leto dni nisem prejela preživnine, kljub temu, da njegovi družini, ki živi v Sloveniji še zmeraj omogočam stik z otrokom (smatram, da bi bilo otrok prikrajšan če ne bi srečeval otroka in druge babice, dedka in polsestre). tudi sama sem bila v dilemi ali naj vložim tožbo zaradi neplačevanja preživnine in sem se odločila, da ne, saj mi moj dušni mir več pomeni, kot pa tistih 50€ in tudi otrok je srečen, ker se le občasno sreča z očetom.

No teja28, je pa tako, da če vložiš tožbo, mora on dokazat, da je plačeval preživnino, ne ti in če nima papirja ali izpiska iz banke da ti je preživnino plačeval, mislim, da bo tožba v tvojo korist, razen če imaš že kakšno "čudno" preteklost, je pa tako, da če tožbo vseeno zgubiš, lahko zahtevaš, da se spremeni odločba o preživnini v točki plačevanja preživnine in dejansko zahtevaš, da se ti izplačuje na TRR do določenega datuma v mesecu in če ne bo plačeval imaš podalgo za novo tožbo.

Vsekakor se pa posvetuj z odvetnikom za družinske zadeve.

Upam, da sem pomagala.

Vsem ostalim pa... naj rečem samo to... nismo imele vse sreče pri izbiri partnerjev, ki bi nas razvajali in carkljali, ipd... sama sem prvo nasilje izkusila ko sem zanosila in bila noseča 5 mesecev, in od takrat se je stopnjevalo - ko sem si finančno opomogla in zbrala pogum!!!, sem ga zapustila, vzela otroka in odšla, sem pa še dve leti po tem imela vedno strah ko sem ga srečala... Ne ocenjevat in označevat ljudi da so bedaki, dokler se ne znajdeš v enakem položaju je lahko bit pameten.... govorim iz lastnih izkušenj - pa brez zamere 

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 12:16:36   
alpog
Ampak preživnina ti pripada iz državnega sklada, ki je bil ustanovljen prav za takšne primere. Država plačuje, potem pa ona išče, terja in se dogovarja z očetom. Bodi sigurna, da doseže plačilo!

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 12:19:08   
teja28
Teja K, hvala. fajn občutek je, ko te nekdo razume user posted image  Ja, tudi meni so skoraj popustili živci, ko so mi že enkrat na CSD pametovali, kako so preživnina in stiki očeta z otrokom v otrokovo korist. Tam imajo nek kalup, po katerem obravnavajo vse po vrsti. Tako da, če res ni treba, se CSDjem na daleč izogibam. Upam, da mi bo uspelo stvari urediti tako, da bo za otroka najbolje.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 12:20:28   
Teja K
Teja je pa res, kar je Alpog napisala, ko je enkrat tožba s tvoje strani dobljena, vloži vlogo na državni skladi in ti oni izplačajo preživnino tudi za nazaj in plačujejo tudi naprej, sami pa terjajo očeta.

Le pogumno naprej!

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 12:23:47   
Kerensa*
Na žalost (ali pa na srečo? - kakor kje) je tako, da ne-plačevanje preživnine ni pogojeno s (sodno ali kako drugače določinimi) stike. Kar pomeni, da ima oče (ki je otroka priznal), pravico do stikov z otrokom tudi, če ne plačuje preživnine. Oboje se namreč rešuje na sodišču - preživnina in stiki. Če oče ne plačuje preživnine, je kljub temu oče. In ker je to še vedno oče, ki otroku ne škoduje (sicer pomaga tudi ne, ampak vseeno), ima pravico do stikov. Mati, kot skrbnica, mu stikov ne sme omejevati in preprečevati, drugače se oče lahko obrne po pomoč na sodišče (kljub temu, da ne plačuje preživnine). Že res, da ga bodo na sodišču zaradi neplačevanja preživnine drugače gledali, ampak mu pa zaradi tega ne bo nihče prepovedal stikov. Izhajajo namreč iz stališča, da če že ne plača (iz malega morja razlogov), naj se pa z otrokom vsaj videva. Ne samo denar - tudi čas je za otroka pomemben (celo pomembnejši od denarja - s tem se pa najbrž vse strinjamo).

Pravici do preživnine se ne moreš odreči, v kolikor ima otrok znanega biološkega očeta. Če ni sporazuma, moraš plačevanje preživnine terjati preko sodišča. Preživnina namreč ni pravica matere, temveč pravica otroka (mati samo upravlja s to pravico, bi rekli - ker je pač otrokova skrbnica), zato mora mati narediti vse, da otrokove pravice uveljavlja in zaščiti. Poleg tega pa je preživnina prispevek drugega starša k preživljanju otroka. Starši so prvi v vrsti, da poskrbijo za svoje otroke (govorimo o finančnem vidiku). Šele takrat, ko imata oba starša skupaj premalo (socialni cenzusi), takrat država priskoči na pomoč. Pa ne mislim na DSP, temveč na otroški dodatek. Ta ni pogojen samo z družinskim dohodkom, temveč tudi (in predvsem) s tem, da je to samo dodatek k preživljanju staršev. Če starša ne naredita vsega, kar morata, potem tudi država ne bo pomagala. Kar v konkretnem primeru pomeni, da če mati ne bo naredila vsega, kar mora in lahko, da otrok dobi preživnino (ali nadomestilo), potem ji tudi otroški dodatek ne pripada. Preživnina je otrokova pravica, kateri se mati ne more odreči v otrokovem imenu, dokler otrok ni polnoleten. Otrok sam pa tudi ne, dokler ni opravilno sposoben (kar pa je načeloma s polnoletnostjo).

Če oče ne želi imeti stikov z otrokom, ga v to ne more prisiliti nobeno sodišče. Sodišče lahko določi stike, a če se s strani očeta ne izvajajo, nihče ne more nič. Mati o tem lahko obvesti tako CSD, kot sodišče - vse, kar bo s tem dosegla, je to, da bosta CSD in sodišče vedela, da oče nima stikov z otrokom (in v določenih primerih bodo potem nanj gledali drugače). Takšno izkušnjo imam tudi jaz, namreč. Od dejanskega razpada moje zveze z bivšim možem pa do pravnomočnosti razveze so minila tri leta in v tem času otroka ni videl niti enkrat, pa tudi slišal ne, kaj šele, da bi zanj kaj plačal ali mu kaj kupil. Na sodišču sem to dejstvo natančno razložila in posledično dobila izključno skrbništvo nad otrokom, bivšemu možu pa tudi stiki niso določeni, temveč so izključno po dogovoru z mano. Kar pomeni, da če jaz rečem "ne", potem je to "ne". Če njemu kaj ne bi bilo prav, potem se lahko pritoži na sodišče. Prva stvar, ki bi ga tam vprašali, je pa to, kje je bil do sedaj.

Jaz bi na tvojem mestu uveljavljala preživnino na vse možne načine, stikov z otrokovim očetom pa ne bi ne iskala, ne spodbujala. Če on sam nima toliko v glavi, da bi se zavedal, da je nekje njegov otrok, potem naj tako tudi ostane in to tako dolgo, kot bo treba. Otroci tudi niso neumni. Večji, kot bo, bolj mu bo jasno, da očeta sicer ima, a da le ta ne zanj ne skrbi. Zame opravičljivega razloga za kaj takšnega ni. In otrok potem sam ne bo hotel iti k njemu, oče pa ga na silo ne sme in ne more vzeti, četudi ima določene stike. To je travma za otroka in v istem trenutku se pač pokliče CSD ali obvesti policijo in sodišče. V najslabšem primeru si ob stikih pač prisotna (ali pa strokovni delavec). Otroci, starejši od 10 let, pa svojo voljo lahko sami izrazijo na sodišču in če bo otrok rekel, da je ta moški (oče) zanj kot tujec, saj ga 10 let ni niti povohal, potem ni veliko možnosti, da bi sodišče dovolilo ekskluzivne stike. Otrokove pravice, potrebe in želje so na prvem mestu.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:32:39   
Tascica
Kaj pa tale situacija: oče sploh ne plačuje preživnine, po statusu je pa brezposeln, tako da se mu nihče ne more usesti na TRR, ker tam nima nič. Vse svoje imetje premoženje itd ima lepo prepisano na eno tretjo osebo, ki je v postpoku rubeža izvzeta, saj nima nič s tem. Na papirju in v očeh sodišča je revež, sam pa jasno na veliko dela na črno, česar mu pa nihče nikjer ne more dokazati. Naokoli se vozi z BMWjem, ki je napisan na njegovo mater. Denarja torej kao nima ali pa je lepo spravljen na kakem mestu, do katerega naše pravne poti ne morejo (npr. v tujini), je brezposeln, torej z nulo na TRR, premoženja pa tudi kao nima. Kaj pa v tem primeru?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:36:05   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tascica
Kaj pa tale situacija: oče sploh ne plačuje preživnine, po statusu je pa brezposeln, tako da se mu nihče ne more usesti na TRR, ker tam nima nič. Vse svoje imetje premoženje itd ima lepo prepisano na eno tretjo osebo, ki je v postpoku rubeža izvzeta, saj nima nič s tem. Na papirju in v očeh sodišča je revež, sam pa jasno na veliko dela na črno, česar mu pa nihče nikjer ne more dokazati. Naokoli se vozi z BMWjem, ki je napisan na njegovo mater. Denarja torej kao nima ali pa je lepo spravljen na kakem mestu, do katerega naše pravne poti ne morejo (npr. v tujini), je brezposeln, torej z nulo na TRR, premoženja pa tudi kao nima. Kaj pa v tem primeru?

A si ti z mojim bivšim možem, slučajno? user posted image

Oddaš izvršbo na sodišče, počakaš tri mesece (največ - da te obvestijo, da rubež ni možen ali pa, da ti izstavijo potrdilo, da postopek še traja), nato pa to oddaš na Preživninski sklad in od tab dobivaš nadomestilo (bolje išta, nego ništa). Ostalo te pa potem ne zanima več, ker ga bo država po*ukala. Medtem ga lahko pa še prijaviš na Policijo, saj je neplačevanje preživnine sedaj kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Ga bo pa še policija zagrabila.

(odgovor članu Tascica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:39:07   
Tascica
Kaj a potem, če ne plačuje, ga kar zaprejo?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:40:23   
Kerensa*
Prvič je načeloma denarna kazen (poleg preživnine, jasno) in določijo mu rok plačila. Če ga ne upošteva, ima sicer (ob pravih izgovorih) možnost, da dobi pogojno kazen (in spet denarno), ampak tretjič pa nima več šans in se lepo usede, ja.
Do tega "tretjič" pa lahko pride že v treh mesecih.

(odgovor članu Tascica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:42:04   
Teja K
Tascica, Kerensa ima prav... Ti prejemaš preživnino od sklada, ki kasneje toži tvojega bivšega in mu sproti poberejo denar iz računa ko kaj dobi na račun...

Ti ne skrbi, samo tožbo vloži... dalje potem ni tvoja skrb.

Tudi moj bivši je bil brezposelen in jaz sem se hotela takrat "zaradi božjega mira" odpovedat preživnine, ker je kao brezposelen ampak mi je ona na centru rekla, da če lahko on preživi ima dovolj sredstev, da pomaga tudi otroku.

Le pogumno!!!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:52:24   
Tascica
Eh on se je že vsemu izmuznil, je en mafijec, čim dalj stran od njega tem boljše. Je par ljudi, ki jih je baje pospravil, tako da se ga krepko bojim. Mu nihče ne more nič, tudi država neuser posted image  Sicer pa če prav vem, po tem, ko bi (recimo) zaradi tega odsedel, bi potem ko bi prišel ven, se mu zaradi iste stvari ne da še enkrat soditi, je res?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:54:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tascica
Sicer pa če prav vem, po tem, ko bi (recimo) zaradi tega odsedel, bi potem ko bi prišel ven, se mu zaradi iste stvari ne da še enkrat soditi, je res?

Sedel bi npr. zaradi neplačane preživnine za leto 2008. Za leto 2009 gre lahko pa spet noter. user posted image Oz. je to deljeno kar po mesecih.

(odgovor članu Tascica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?