|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rak na posteljici
10.12.2010 9:12:22   
Kerensa*
Da je rak resna stvar, mi je jasno, ampak... kako resen je lahko rak na posteljici (med nosečnostjo)?

Po mojem, laičnem mnenju, gre za nekaj zelo invazivnega, saj posteljici "zraste" šele, ko ženska zanosi - in če je na posteljici do 8. meseca nosečnosti zrasel 5 cm velik tumor, potem to ni ravno OK.

Poleg tega je, po mojem, to nekaj, kar "pride" po krvi, torej od matere. Krvni rak je pa levkemija, kajne? A to avtomatsko pomeni, da ima mati levkemijo in da ji sledi "menjava" kostnega mozga?

Je odstranitev maternice nujna? Predvsem pa - kolikšna je verjetnost, da so se, preko popkovnične krvi, rakave celice prenesle na otroka (novorojenčka, ki bo rojen z urgentnim carskim rezom)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 11:41:59   
Freya88
Ne znam ti odgovorit na vsa vprasanja, ampak vem da se najprej zdravljenje poskusa z zdravili proti raku, sele potem (ce je terapija neuspesna) se posluzujejo histerektomije, ker govorimo o tumorju na posteljici... ki se pri porodu izloci oz. odstrani pri carskem rezu. Histerektomija pa se izvaja ce se tumor razsiri na maternico...
In ja krvni rak je levkemija, ampak levkemija in horiokarcinom nista isto... horiokarcinom ne `potuje po krvi´ zato tudi po popkovnici ne pride kar tako do otroka. Vem pa 100% ne...

Drzim pesti za kogarkoli pac velja ta diagnoza!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 12:47:05   
sazi
Sicer nisem iz medicinskih vod, ampak vsak tumor še ne pomeni najhujšega, saj ni nujno, da je maligen. Po urgentnem porodu bodo naredili preiskave tumorja in ugotavljali, kakšne vrste in kako nevaren je.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 12:51:40   
Kerensa*
Nimam pojma, kako so ugotovili, da je tumor rakav (se mi pa zdi, da so delali nekakšno biopsijo nečesa - whatever that means). Gospodična s temi težavami ima danes še nek pregled (mislim, da je pravkar pri zdravniku) in upam, da bo izvedela kaj bolj pozitivnega od prejšnjih napovedi.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 14:33:58   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Sicer nisem iz medicinskih vod, ampak vsak tumor še ne pomeni najhujšega, saj ni nujno, da je maligen. Po urgentnem porodu bodo naredili preiskave tumorja in ugotavljali, kakšne vrste in kako nevaren je.


točno to. maš maligne (nevarne) in benigne (neškodljive) tumorje ali rake (mesni del nenormalno raste, ker se celice nepravilno razmnožujejo/delijo) po domače rečeno.
a ti veš kateri je?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.12.2010 14:35:15 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 14:54:14   
sazi
da so delali nekakšno biopsijo nečesa - whatever that means).


Hja, če so delali biopsijo (pomeni, da odvzamejo delček tumorja in ga pregledajo), potem že vejo, kakšen je - na žalost, če pravijo, da je rakav. Ni pa tumor povezan z levkemijo. Levkemija je krvni rak in ne povzroča tumorjev - vsaj kolikor je meni znano ne. Imaš pa take in drugačne rake, ki se jih v različnih stadijih uspešno odstrani in ne puščajo posledic, nekateri pa žal uspejo za seboj pustiti metastaze na drugih delih telesa - lahko se pokažejo šele kasneje. No, ampak raje počakajte na nove informacije - tole tu je vse zelo na približno.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 18:09:38   
Felicita
rak so nenormalne celice. celice nekej piči (hormoni, zunanji dejavniki, geni oz. njihovi produkti, bilokej) in se začnejo nenormalno delit in postanejo nesmrtne. to je rak. če so take celice del organa, običajno nastane tumor; če so to krvne celice, nastane levkemija.
Tumor posteljice je sicer precej redek, ampak en najbolj ozdravljivih - z obsevanjem je (celo metastaziran na pljuča, kamor se rad razširi) ozdravljiv v cca 90-95% primerov. odstranitev maternice NI nujna. Dojenček pa naj tudi ne bi bil v nevarnosti.

tvoja kolegica si lahko več prebere na: http://www.cchs.net/health/health-info/docs/1300/1397.asp?index=6130&dpath=http%3A//www.cchs.net/health/health-info/docs/1300/1397.asp%3Findex=6130

al pa na: http://www.mf.uni-lj.si/dokumenti/1faa3dd0a87257a76a7f6de3a65f4c55.pdf (preparat 8, horiokarcinom)

< Sporočilo je popravil Felicita -- 10.12.2010 18:10:19 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 18:20:17   
mate0ja
Pred kratkim je bilo dve leti kar so sodelavcu postavili diagnozo. Rak. Tumor je bil nastanjen nekje med jetri, pljuči in ne vem čim še vse. Pred nekaj dnevi smo nazdravljali, operacija, kemoterapije in obsevanja so obrodila sadove. O rakastih celicah ne duha ne sluha. Za to je reskiral delček pljuč pa še delček jeter pa še nekega organa. Ampak danes je zdrav, poln energije.


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rak na posteljici
10.12.2010 18:31:16   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Nimam pojma, kako so ugotovili, da je tumor rakav (se mi pa zdi, da so delali nekakšno biopsijo nečesa - whatever that means). Gospodična s temi težavami ima danes še nek pregled (mislim, da je pravkar pri zdravniku) in upam, da bo izvedela kaj bolj pozitivnega od prejšnjih napovedi.

Tudi jaz upam, da bo vse ok. Bo pa zihr ful vesela, ko bo (če bo) videla, da se o njenih globoko intimnih stiskah razpravlja na RR. Al ne?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rak na posteljici
11.12.2010 7:27:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L
Bo pa zihr ful vesela, ko bo (če bo) videla, da se o njenih globoko intimnih stiskah razpravlja na RR. Al ne?

Gospodična ni RR-ovka, poleg tega pa, razen opisa bolezni, ni ničesar, po čemer bi se jo lahko identificiralo. In, nenazadnje, niti ni zapisano nič slabega. Dejansko me skrbi zanjo.

Mi je pa včeraj njena mama povedala, da so ji potrdili diagnozo, torej raka. Glede otroka ne morejo vedeti nič, dokler ne bo rojen, vse ostalo v zvezi z gospodično pa bo znano po porodu. Menda ji zaenkrat ne bodo delali urgentnega carskega reza, temveč so ji samo naročili, da naj se (glede na to, da še ni okrog PDP-ja), če se ji bo zazdelo, da je karkoli narobe, takoj oglasi v porodnišnici.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Spolnost med nosečnostjo
pikpiki

Kolikokrat na mesec ste imele/imate spolne odnose med nosečnostjo?

0_x_ mesečno (29%)

1x mesečno (14%)

2x mesečno (17%)

Do 5x mesečno (17%)

Do 10_x_ mesečno (9%)

Več kot 10_x_ mesečno (14%)


Število vseh glasov: 90

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!