|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dilema
6.12.2011 7:49:53   
Sarana
Obračam se na vas, ker sama res ne vem več kaj storiti..
Namreč...imam 6. stopnjo izobrazbe, brez izkušenj na svojem področju in brez poznanstev. Zaposlena sem za nedoločen čas. Plačo imam manj kot znaša minimalna. Moj ima kakih 50 eu več. Delo, ki ga opravljam me ne veseli, poleg tega je stresno. Z mojim imava na mesec okoli 600-700 eu kredita. Poleg tega imava 1 leto starega otroka. Drugo zaposlitev iščem že več kot pol leta, brez uspeha. V tem času sem bila poklicana samo na en razgovor. Glede na to, da mi zmanjkuje upanja na kakšno boljšo zaposlitev sem začela že premišljevati, da bi v sedanji službi dala odpoved in izkoristila status študenta, saj študiram naprej izredno na visoki šoli.
Vprašanje je sledeče.. bi si upali brez prihrankov dati odpoved in iskati delo preko študenta? Mislim, da je večja možnost dobiti delo preko študenta in kasneje (če se izkažeš) se tam zaposliti za redno? Skrbijo pa me ti krediti, ki jih imava. Če slučajno ne bi dobila dela preko študenta, ne vem kako bi jih plačevala. Še vedno je tu zavod za zaposlovanje, kjer bi prejemala podporo, vendar je to zadnja bilka, ki bi se je oprijela.

Hvala lepa za odgovore. :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dilema
6.12.2011 9:08:30   
tulpek
Težka situacija, ampak ne, vsaj če redno plačujejo in če stres ni prevelik. Tukaj si vseeno zdravstveno zavarovana, imaš bolniško, če zanosiš slučajno imaš porodnišo, teče ti delovna doba... vsega tega v primeru študentskega dela ni, poleg tega nimaš garancije, da dobiš kaj boljšega oz. da te bodo tam potem vzeli. Ne vem od kot si, ampak pri nas je še preko študenta težko kaj najti, v lj je verjetno boljše, vsaj takrat, ko sem bila še js tam, je bilo.

Iz zavoda boš pa dobivala nadomestilo samo 3 mesece in še to malo manj, kot dobivaš plače.

(odgovor članu Sarana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dilema
6.12.2011 10:41:15   
Kliki
jest si nebi upala. če daš sama odpovet ti podpora ne pripada 6mesecev.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dilema
6.12.2011 11:29:07   
diana 28
Jaz bi ti tudi svetovala, da raje še malo počakaj in spremljaj prosta delovna mesta. Pol leta pa spet ni tako dolgo v teh časih. Saj, če nebi imela otroka in kredita bi ti rekla, da pusti trenutno službo, ker se tudi preko študentskega servisa lahko dobi kaj dobrega. Mogoče pa bi lahko spremljala tudi dela preko študentskega in hodila na razgovore? Lahko bi povedala situacijo in če bi se pojavila kakšna resnejša prilika (za daljše obdobje) bi lahko dala odpoved in imela vsaj za neko obdobje zagotovljen dohodek. Jaz sem imela takšno službo cca 4 leta, ker je tako meni kot tudi njim ugajalo tako. Je pa res kar pravi tulpek. V primeru bolovanj in dopusta nimaš kritega in tudi regresa nimaš. Tako, da je skoraj bolje, da iščeš redno zaposlitev in malo potrpiš.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
6.12.2011 14:33:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sarana)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dilema
6.12.2011 14:53:49   
razglednica
če veš kje boš delala preko študenta, potem pusti, drugače si jaz v DANAŠNJEM ČASU ne bi upala

(odgovor članu Sarana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dilema
6.12.2011 17:12:58   
malania
Dobro premisli. Kot študent ne boš dobila ne plačanega prevoza, ne malice (razen če najdeš ultra študentom prijazno firmo, kar pa dvomim), ne zdr. zavarovanja, ne delovne dobe...
Jaz sem delala preko študenta (imela sem status), pa tudi diplomirala sem že.. Ves čas sem bila v očeh drugih sprejeta kot en ''študentek'' (skratka, kar sem predlagala, povedala... je bilo včasih sprejeto v smislu... ti si itak študent, pojma nimaš), plača je bila bog pomagaj... Prazno so mi obljubljali da me bodo zaposlili (vsaj za določen čas)... ah... kje pa, če sem jim bila kot študent cenejša. To je bila moja izkušnja, kar pa ne pomeni, da boš ti lahko na istem, morda ti uspe najti nekaj s čimer boš veliko bolj zadovoljna kot kjer si sedaj.
Vso srečo ti želim! user posted image

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dilema
6.12.2011 18:28:00   
Anonimen
S toliko kredita in majhnim otrokom - ne.

(odgovor članu Sarana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
6.12.2011 20:49:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dilema
6.12.2011 21:45:21   
lilip
Pri takšnem kreditu in otroku ne! Torej imata kredita več kot polovico vajinih mesečnih dohodkov?

Kaj pa davčna omejitev glede letnega zaslužka? Mkisliš, da lahko mesečno zaslužiš 600€ in več? Izračunaj si, koliko davka boš plačala pri dohodnini...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dilema
6.12.2011 22:36:00   
Sarana
IZVIRNO SPOROČILO: lilip

Pri takšnem kreditu in otroku ne! Torej imata kredita več kot polovico vajinih mesečnih dohodkov?

Kaj pa davčna omejitev glede letnega zaslužka? Mkisliš, da lahko mesečno zaslužiš 600€ in več? Izračunaj si, koliko davka boš plačala pri dohodnini...


Ja, kredite imava čez polovico najinih plač. Sva jih imela že pred otrokom. Lahko bi kredit sicer zmanjšala, da bi pustila šolo (samo to lahko prekinem po lastni volji), vendar si tega ne dovolim, ker mi študij pomeni vsaj neka svetla točka in upanje glede zaposlitve.
Hm..glede zaslužka..zaslužila bi več, kot zaslužim zdaj. V to sem prepričana. Ampak niti se mi ne gre toliko zaradi denarja (no, ne bi se pritoževala, če bi ga bilo več, da se razumemo :) ), bolj sem mislila na potrebne izkušnje, ki jih želim pridobiti in pa seveda lažji zaposlitvi preko študentskega servisa kot pa iskanje redne (dobre) službe, ki pa (roko na srce) bo brez izkušenj težko prišla in mogoče koga, ki me bo priporočil...

< Sporočilo je popravil Sarana -- 6.12.2011 22:42:25 >

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dilema
7.12.2011 9:13:56   
Poka
Ne vem na kateri faks hodiš - ampak ene smeri so take, da tudi če končaš, lahko sanjaš o službi... Ampak jaz bi ga na tvojem mestu dokončala pri meni je tako, da ne nedokončane stvari žrejo v podzavesti...

Službe si pa s takim kreditom in otrokom ne bi upala pustit. To je zdaj v teh časih... Včasih sem si upala vse.

No, jaz sem trenutno v taki situaciji, ko so okrog mene skoraj vsi brez službe in zato sem postala malo bolj previdna in ne tvegam toliko... Moj in jaz imava oba službi, ki nama sicer omogočata dohodek cca 3000 eur mesečno, imava pa kredita isto kot vidva in brez otrok. Nihče od naju pa ni zadovoljen - jaz se vozim na dan po dve uri, moj pa ima zelo zelo stresno delo in se mi prav smili, ker je zaradi tega tudi zbolel in ni šans da gre a bolniško. Kljub temu si ne upava pustit služb (BTW kljub firmi, kjer sploh vidim kak katastrofalen položaj je v Sloveniji...), ker itak se nama mogoče v kratkem obeta, da oba ostaneva brez...

No, ampak v tem času pa načrtujeva za naprej - iščeva nove priložnosti.

Moja kolegica je pa naredila tako... Dala je odpoved v dobro plačani službi, šla delat drug faks, kjer bo imela potem manjšo plačo, pa še delo je tako, da ga dobiš samo po vezah... Njen tip je potem ostal tudi brez. Imata kredite, zdaj je noseča - ker je menda veliko manj stresa... Oba brezposelna, ampak pravita, da sta (zaenkrat) zadovoljna... Iščeta naprej - in upam, da jima uspe.

(odgovor članu Sarana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dilema
10.12.2011 7:00:29   
pin
Uf, meni ni jasno kako preživite s 600 euri na mesec. Tukaj so še položnice in plačilo vrtca. V LJ misija nemogoče.

Glede na krizo jaz nebi upala. Kaj pa če tvoj partner začne iskati boljšo službo, da lahko ti v miru doštudiraš in potem na miru iščeš novo službo? Kaj pa če si partner najde dodaten zaslužek?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dilema
10.12.2011 7:29:59   
mini86
če bi se že spuščala v to bi si najprej poiskala delo preko šs, šele potem dala odpoved..
ne vem kakšno delo iščeš, ampak že samo če imaš eno zahtevo nauš tako lahko dobila službe-tudi preko šs..

js si želim delat samo dopoldan zaradi majhnega otroka in iščem delo preko šs in tudi redno pa žal brez uspeha..

res si prej poišči delo..


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?