|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje brez pleničke - kdaj?
19.4.2012 22:41:35   
soncica01
Pozdravljene,

mene zanima, koliko so bili vaši otroci stari, ko niso več potrebovali pleničke za popoldansko spanje in za spanje ponoči? Torej, kdaj so bili sami sposobni vstati, iti lulati in se vrnati nazaj spati?

To sprašujem zato, ker je naša stara 3 lete in 3 mesece in na pregledu pri psihologu nas je vprašal, a še imamo plenico, sem rekla, da samo za spanje, pa je rekel, da je že čas, da bi lahko spala brez pleničke, ampak pri moji punčki se mi zdi, da to še ne bo tako kmalu, ker ji spanje ogromno pomeni, močno spil, ko se zbudi je plenica kar dosti polulana in jo še ne vidim, da bi sredi spanja vstala in šla lulat.

Ali bi morala sama kaj podelat na tem, da ji uvedem to vstajanje in hojo na stranišče ali pustimo času čas, ko bo zrela za to? Res ne vem, kaj bi storila.

Vesela bom vseh vaših mnenj in nasvetov. Vnaprej hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.4.2012 23:05:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncica01)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 5:24:29   
Hope2
Jaz sem opazila, da naš pač lula samo zato ker ima pleničko. Skozi noč je nalulal pravo bombo, velikokrat mu je še prišlo čez plenico. Sprva sem si rekla, da je še čas (bil je 3 leta star), ampak pol me je nekaj pičilo in sem vzela plenico vstran, je bilo joka, ker bi rad imel plenico, ampak sem mu rekla, da ne prodajajo več tako velikih. Prve 3 noči sem ga itak budila in ga dajala lulat, ker me je bilo strah, samo sem kmalu ugotovila, da to ne pelje nikamor, da se ne bo nič naučil in sem ga pustila. Pa še spal je, jaz sem ga dala sedet, on pa je meni na rami spaluser posted image . Prvi teden se je polulal v posteljo vsako drugo noč (1x na noč), vsako drugo noč pa je bil popolnoma suh (od 19.00-7 zjutraj). Po prvem tednu pa suh. Nekako je tudi za pričakovat pri takih otrocih, da imajo še v podzavesti lulanje v pleničko in zato nesreče v prvih dneh. Naš zdaj spi celo noč, oz spanje se je izboljšalo, spi še bolj trdno, pa vseeno se zbudi, da me pokliče za lulat. Sicer je to bolj poredko, zdaj se je že kar navadil, da sploh ne rabi lulat ponoči. Sem bila presenečena, da so njegove plenice bile tako polne in da smo tako zlahkoto to opravili.

Naš je tak "natreniran" da vedno kliče, nikoli ne pride ven iz postelje, niti zjutraj, kaj šele da bi šel sam lulat sredi noči. Tak da tudi tu ne pričakujem, da bi to sam opraviluser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.4.2012 5:29:38 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 7:02:27   
ajataja
Naš je bil pri dveh letih čisto brez pleničke,en teden po tistem ko je bil čez dan brez smo mu vzeli pleničko tudi ponoči in se ni še niti enkrat polulal pa je od tega zdaj že dve leti user posted image Ne vem ti kaj svetovat drugega kot pa probat kak dan zaspat brez,kako dolgo pa je če čez dan suh ?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 7:28:52   
josephine27
mi smo bili pri 2 letih brez plenice čez dan, pri 2,5 pa ponoči. težko kaj svetujem, ker je pri nas to šlo precej gladko. zvečer pred spanjem obvezno lulat. potem smo se zmenili, da če se ponoči zbudi, da ga lulat naj vpraša oz. pokliče. je hodil kar dolgo lulat enkrat ponoči. plenico je imel še par dni gor pa je bila zjutraj suha in smo mu jo vzeli. ušlo mu je pa samo ene dvakrat ali trikrat, ko je bil prehlajen. jaz mislim, da pritiskat na otroka ne smeš, ker je še slabše.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 7:37:01   
lenika83
Naša je brez od 2 let in 2 mesecev, čez dan pa že od 22 mesecev. Jaz ji sicer ne bi še niti slučajno vzela pleničke ponoči, ker je imela vedno totalno polulano, tako kot pravi Hope. Potem je pa dobila vodene koze in jo je pod pleničko srbelo, pa mi je sama rekla, da ji naj dam stran pleničko in od takrat dalje je nima več. Sicer se še zmeraj (3 mesece je brez nočne pleničke) polula kdaj, ampak večinoma pa ne. V začetku se je sicer čisto polulala in je sploh ni motilo, zdaj pa ji samo malo pobegne, potem pa se zbudi in pove, da bi šla lulat. Običajno pa pazim, da zvečer, tam po 19.uri več ne pije skoraj nič, ker če ji takrat dovolim piti toliko kot sama hoče, se ziher polula med spanjem. Jo pa večkrat dam lulat še preden grem jaz spat, ponoči pa ne vstajam, da bi jo nosila lulat.

Aja, lahko bi še na osnovno vprašanje poskušala odgovoriti user posted image  Glede na to da je tvoja že čez 3 leta stara, se verjetno lahko že marsikaj dogovoriš z njo. Jaz bi ji na tvojem mestu poskušala razložiti, da je velika, da ne rabi več pleničke za ponoči, da bosta poskušali brez, da naj pokliče, če mora lulat,... Definitivno pa priporočam, da si omisliš kakšno nepremočljivo podlogo za posteljo

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 8:48:09   
mateyka
ej, naša bo 5 let pa ima isto sceno. tako globoko spi da se NE MORE zbudit in it lulat. vedno se zbudi ko je že mokra in ji je ful hudo. pa kaj jo bom matrala (in sebe) in neki preoblačla pojstlo in njo - dam ji plenico in veliko se pogovarjava, da če se zbudi naj ne lula vanjo, da takrat gerva na wc, ker ona ni dojenček. in da je to zato, da ne bova ponoči preoblačile vsak dan. včeraj je bila plenica suha in sva bile ful vesele, danes ne. vsake toliko se zmeniva da to noč bova spale brez plenice (imava nekaj unih neprepustnih racman podlog iz bombaža, ki se dajo prat na 95C) in probava. greva lulat ko zobe umijeva in se zmeniva da se ne naliva z sokom ali vodo pred spanjem. tudi če jo nesem (ja, nesem, ker je ne morem zbudit, da bi bila sposobna hodit) na wc ob recimo 23-24, ni nujno, da ji potem ne bo malo še ušlo. večkrat kot ne ji uide. samo jaz pravim, v izi - niso vsi enaki in glavno da je zdrava.

mož od moje prijateljice je tudi lulal v posteljo do 6 leta in to čist odprto pove, mu ni nerodno. user posted image no, zdaj mi zgleda kar normalen in suh (in ne mislim vitek). user posted image user posted image

p.s. naši je tudi popoldan v vrtcu kdaj ušlo (če je spala), pa je šla prej lulat. ma ko spi, je čisti odklop.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.4.2012 8:56:42 >

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 8:54:59   
Najaa
Mi smo imeli z obema veliko "srečo" kar se tiče plenice ponoči. Obe sta šli skoraj prej iz plenice ponoči kakor podnevi. Sploh taprva. Tadruga pa tudi, ko je bila odvajanju in se je že malo odvadila plenice, je tudi ponoči ni več hotla. Obe stari cca 2,5 let. Tamala se je mal večkrat polulala, imeli smo itak podlogo pod rjuho, poletje je bilo... tavečja se je pa mogoče ene 2x polulala pa še to se je zbudila in me poklicala.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 8:56:40   
nalia
Mi smo pleničko ukinili kmalu po 3. letu kak teden po sinovem rojstnem dnevu,prva dva dni sem ga lovila s kahlico in seveda se je kdaj polulal,morem rečit da je kr kmalu skapiral za kaj se gre,vglavnem v enem vikendu smo bili suhi čez dan,ponoči pa potem po 14.dneh pa je tudi imel zjutraj čisto polulalno pleničko še pa sem vseeno poskusila pa se ni več polulal ponoči in tako je bilo skoraj pol leta dokler ni dobil sestrice,takoj prve dni po prihodu iz porodnišnice se je v enem tednu 3x polulal ponoči,potem pa spet nič več..pravijo da otrok kao ni pripravljen biti brez pleničke ponoči če je plenička zjutraj fejst polna,ampak mi smo poskusili in je bil suh,tudi povedal je lepo če ga je slučajno lulat tiščalo,pač ko se podaš v to moreš bit enostavno pripravljen da boš pač pral in preoblačil posteljnino non stop,je pa najslabše če mu najprej vzameš pleničko in mu jo daš nazaj potem če npr.greš kam na obisk al pa kam,je treba vztrajat,nam je hotla dat vzgojiteljica pleničko nazaj ko so šli na sprehod pa nisem dovolila sem rekla ima v nahrbtniku 3 kompletke za preoblečit če se polula se bo pač polulal in se hb ni..srečno z odvajanjem!user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 8:59:49   
Leela
Tavelik sin lulal do 4.leta v plenico ponoči. takrat smo probali brez in se je navadil v enem tednu. Še zdaj ko ga ponoči lulat (6 let) mu par kapljic uide preden se zbudi, ne vedno ampak se zgodi.
Tamali pred 3 letom suh ponoči. Še ko je imel plenico se je ponoči zbujal za lulat in smo jo vzeli stran.
Pred vstopom v 1. razred vprašajo ali otrok še lula, ker je vzrok lahko tudi fiziološki.

Moj nasvet: probaj, vstrajaj kakšen teden in boš videla.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 9:01:49   
kajalin*
pri 16m čez dan brez, cca 18 mes. tudi ponoč.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
20.4.2012 9:12:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 10:37:02   
Češnca
Naš starejši je imel pa že dolgo suho pleničko čez noč (v bistvu je nehal lulat vanjo v istem času kot čez dan), preden smo jo dali stran - se ni čutil sigurnega in ga tudi nismo silili. Sem se naučila, da pove, ko je pripravljen. Potem je pa pri 3 letih in 4 mesecih rekel, da je tudi ponoči ne rabi in se niti 1x ni polulal.
Mlajši se zdaj navaja na življenje brez pleničke čez dan, ponoči pa nalula ogromno. Trenutno se mi to še ne zdi problematično. Ga nič ne silim - ko bo pač pripravljen. Star je pa 2 leti in 9 mesecev.

_____________________________

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 10:52:40   
bskrle
Poznam otroke ki imajo tudi v OŠ plenico ponoči. Lulanje ni samo stvar mamine odločitve,
otrok mora biti zrel za to.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 11:54:25   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle


otrok mora biti zrel za to.



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 12:37:38   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Potem so mi dali ene hormone, ki uravnavajo kaj vem kaj in se je zadeva uredila.


ja, afaik je to hormon, ki zgoščuje urin (da lahko zdržimo brez lulanja čez noč) in se začne proizvajat po drugem letu. eni prej, drugi kasneje. če je ful pozno, lahko predpišejo tudi tablete s tem hormonom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 12:49:08   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13


IZVIRNO SPOROČILO: bskrle


otrok mora biti zrel za to.



user posted image user posted image user posted image


Seveda, to je prvo. Moji sta bili očitno zgodaj zreli, ker ko sem ju odvajala od plenice, nisem niti pomisla, da jima je ne bi dala za ponoči. In sta mi obe sami rekli, da bi brez.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 19:31:14   
K_a_t_i
*

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 20.4.2012 19:32:11 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 19:31:50   
K_a_t_i
Čez dan - 2 leti in 4 mesece
Ponoči - 3 leta in 5 mesece. Pa smo šli na morje in se je vsak dan polulal. In smo dali plenico nazaj za naslednja 2 meseca. Potem je bilo, z malo več kot 3,5 leti, res OK.


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 20.4.2012 19:32:44 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 19:33:16   
mačekmuri
Pri nas smo dali stran pleničko nekega večera, ko je sam rekel, da je noče, star je bil 3 leta in 3 mesece. Seveda mu je parkrat ušlo, ma nismo delali cirkusa in se je hitro navadil.

< Sporočilo je popravil mačekmuri -- 20.4.2012 19:42:51 >


_____________________________

Wear a smile - one size fits all :)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 20:43:40   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13


IZVIRNO SPOROČILO: bskrle


otrok mora biti zrel za to.



user posted image user posted image user posted image

Točno tako! Ne vem, kaj se grejo tile psihologi user posted image Meni je pediatrinja lepo povedala, da podnevi otroka še lahko "odvadiš" od plenice, ponoči se bo pa sam, ko bo dovolj zrel. To je pa takrat, ko se vzpostavi povezava med možgani in sečevodom.
Moj prvi otrok je bil podnevi brez pri 2,5 letih, ponoči pa šele pri 3,5 ali še kak mesec kasneje. Drugi otrok pa takorekoč podnevi in ponoči istočasno: pri 2,8 letih.
Ni pravila. Aja, še to mi je rekla pediatrinja, da se nekako do 5. leta smatra kot "normalno", kasneje se pa prične ugotavljati razloge.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 21:45:11   
Anonimen
Ekola naša je ista ... podnevi je brez od lani poleti, ko je bila stara 2,5let, ponoči jo ima pri skoraj 3,5letih še kar ... pa smo že velikokrat probali če bi morda že šlo ... tudi pogovorili smo se že in tamala se strinja, da bi bila brez, ampak ponoči pa ni šans, da bi se zbudila ... sem jo ponoči hodila čekirat, ker ona se je polulala in v mokrem naprej spala in je tut malo ni motilo ... zdaj sva sklenila, da bomo poleti spet probali, ko bo bolj toplo ... samo silili je pa ne bomo.

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
20.4.2012 21:55:40   
LuLu
Moja oba sta pred par meseci, istočasno, nehala ponoči nositi plenice. Ona pri 3,5 leta, on pa pri 5 let. Tudi on je ponoči tako močno spal in kar veliko lulal, da mi ni bilo izvedljivo, da bi bil brez plenice. Sem pa cel čas imela v glavi stavek, ki ga marsikdo rad reče, da deca v šolo ne gredo s plenicami. Tak, da jaz nisem hitela, otrok dovolj jasno da vedeti kdaj je njegov čas. Na silo se tu nič ne da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
21.4.2012 20:09:44   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ej, naša bo 5 let pa ima isto sceno. tako globoko spi da se NE MORE zbudit in it lulat. vedno se zbudi ko je že mokra in ji je ful hudo. pa kaj jo bom matrala (in sebe) in neki preoblačla pojstlo in njo - dam ji plenico in veliko se pogovarjava, da če se zbudi naj ne lula vanjo, da takrat gerva na wc, ker ona ni dojenček. in da je to zato, da ne bova ponoči preoblačile vsak dan. včeraj je bila plenica suha in sva bile ful vesele, danes ne. vsake toliko se zmeniva da to noč bova spale brez plenice (imava nekaj unih neprepustnih racman podlog iz bombaža, ki se dajo prat na 95C) in probava. greva lulat ko zobe umijeva in se zmeniva da se ne naliva z sokom ali vodo pred spanjem. tudi če jo nesem (ja, nesem, ker je ne morem zbudit, da bi bila sposobna hodit) na wc ob recimo 23-24, ni nujno, da ji potem ne bo malo še ušlo. večkrat kot ne ji uide. samo jaz pravim, v izi - niso vsi enaki in glavno da je zdrava.




Pri nas je precej podobno......bo stara 5 let in ima ponoči še vedno plenico.....dostikrat je plenica suha, vendar včasih pa tudi polulana....spi tako trdo, da se zbudi, ko je že mokra.....in se ponavadi niti do konca ne polula, ker se prej zbudi in potem joče, ker se je polulala......

Pa je ne matram.....vsake toliko časa za nekaj dni poskusim s podlogo in ker ne gre, pač ne gre.....bo že enkrat.....jaz sem tudi dolgo lulala v posteljo, zdaj pa tudi v stranišče lulam ponočiuser posted image (še celo v vrtcu sem se pogosto polulala.....hčerka se v vrtcu sicer nikoli ni polulala, pa čez dan plenice nima več od 2,5 let.....čez noč pa pač še ne gre.....)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: spanje brez pleničke - kdaj?
22.4.2012 15:37:20   
nalia
IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13


IZVIRNO SPOROČILO: bskrle


otrok mora biti zrel za to.



user posted image user posted image user posted image







kdaj pa je po vašem otrok zrel za to? ker jst če sama nebi pleničke dala stran sem prepričana da bi še danes imel pleničko..če lahko otroku razložiš da si je treba roke umit pred večerjo al pa da česa ne sme mu tudi lahko dopoveš kako je z lulanjem v pleničko..brez zamere ampak men so tok kvasil neumnosti v smilsu otrok je zrel ko je plenička zjutraj suha ker pomeni da lahko urin zadrži čez noč,ampak pr našmu ni blo tako je bila plenička fejst fejst mokra pa smo se odvadili v enem vikendu čez dan,mi je pa res malo mim da otroka pr enem letu že silijo nekateri na kahlo al pa na wc oz manj kot pri enem letu.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Ime za punčko?
kara555

Ime za punčko

Nika (50%)

Klara (50%)


Število vseh glasov: 238

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!