|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Refluks in Novalac AR - zaskrbljena
10.5.2012 13:22:48   
valentiina
Se že v naprej opravičujem za malo zmedeno pisanje, ampak sem kar nekoliko zaskrbljena.
Doma imam 1 mesec staro punčko. Ima namreč močan refluks (sicer ni bila na preiskavah, a glede na to da smo imeli v družini dojenčka z refluksom in sem pri njemu videla kako to izgleda, vem da je to to). Poliva namreč po vsakem obroku (in to ne majhne količine), ter še potem ko zaspi, se parkrat prebudi in "vrže preko", zajoka in jo moram spet uspavat - in tako se dogaja skozi celi dan. Do včeraj sva se izključno "dojili" (moje mleko dobiva po flaški, ker smo imeli že v porodnišnici probleme z prisesavanjem na dojko, kasneje mi niso mogli pomagati niti na pediatriji). Ampak, ker je včeraj tako veliko izbljuvala (in sesirjenega mleka in tekočega), sem se odločila in ji šla kupila Novalac AR. Pa še, ko jo je včeraj patronažna sestra stehtala smo vidli, da se je v 5 dneh zredila le za cca. 60g. Včeraj ob 19.00 je dobila prvi obrok AR (pojedla je cca. 70-80ml, mojega mleka poje povprečno 80ml). Spala je potem do 1h zjutraj, vmes se je le parkrat zbudila in malo izpljunila (ampak bistveno manj kot mojega mleka). Ob 1h je spet jedla samo AR, ker sem hotela sprobati kako bo vse skupaj prenesla (drugače ji mam namen davati pol mojega mleka, pol AR). Spet je zaspala in enkrat v noči (spala mi je na prsih, ker je bila non stop nemirna), je spet kar veliko polila (kot je pri mojem mleku). Zjutraj se je hranila ob 5h (pojedla je manj-okrog 60). Potem sem ji ob 8, ko se je spet zbudila pripravila 40ml svojega mleka in 60ml AR. Moje mleko je komaj pojedla (res komaj, celi čas je tiščala cucelj ven), potem ko sma vmes podrli kupčka (s čim res nimava težav), pa je pojedla še cca. 20-30ml AR in to spet komaj. Nisem je kaj preveč silila, ker se držim načela, da nobeden ne poje vedno enako in da če ni jedla zdaj bo potem bolj lačna itd. Ampak zgodba se je zdaj ob pol 12h spet ponovila, spet je pojedla malo in "na silo". Celo jutro mi že spi na prsih (ko jo dam ležat na bok, se razbudi in začne jokat), in med spanjem joka ter se premetava. Tudi dude noče (ki jo ponavadi kar posesa vase, ko ima napad histerije).
Zdi se mi tudi da jo je malo zaprlo in jo to muči, ker je drugače veliko kakala (ob vsakem obroku), sedaj pa že od kar je dobila dodatek nič, polulana je pa ob vsakem previjanju. Naj ji zdaj popoldan dam izključno svoje mleko? Ali ji naj dam raje za piti čaj, ker se mi zdi da ima taka suha usta?
Ne vem, zelo me skrbi, ker non stop riga in pljuva ven, pa se v izpljunku je prisotna sluz (kot da se ji spahuje), poje ne veliko in ima 2 stanja - ali spi in se vmes prebuja, ali pa je budna in zelo razdražljiva (cvili).
Jutri imava prvo posvetovalnico zato bom počakala, razen če bom vidla da postaja taka apatična bom šla prej.

Prosim če mi lahko pomagate in me malo pomirite s kakšnim nasvetom, ali pa če je kdo imel podobne težave.
Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Refluks in Novalac AR - zaskrbljena
11.5.2012 8:51:50   
hani bani
živjo. kar se refluksa tiče...moja tudi vedno poliva ...do 2h mesecev starosti mi je 1x na teden spraznila komplet vse iz želodca v enem šusu...pa so rekli da ni panike. kar se dojenja tiče...sama ne dojim ker mleka nimam in zato se fotramo z am.....po am dojenčki manj kakajo je tudi to res da man pojedo ker je bol gosto kot materino in dobro je da ji daš na dan nekje 10ml čajčka kar z žličko.... pokončnem stanju pobožaš po glavici in ima un mehki del udrt potem je žejna in jo moraš obvezno z čajem ali pa samo z prekuhano vodo mal napit. če se ti zdi da je preveč zaprta ji lahko pomagaš tako da palčko za ušesa pomočiš v kremo in ji dražiš ritko da se ti pokaka. pa si prepričana da se ni začela že slinit.

(odgovor članu valentiina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Refluks in Novalac AR - zaskrbljena
11.5.2012 19:45:34   
cilla
Pri mojemu sinetu je stalno vzdigovanje vsebine želodca in polivanje+bruhanje čez čas povzročilo razdraženo sluznico v grlu. Otrok ni hotel več jesti (pojedel je komaj petino svojega običajnega obroka), z jezičkom je porival cucelj iz ust, jokal zbujen in v spanju,... Morda je to tudi pri tvoji problem. Zaprtost je lahko posledica adaptiranega mleka, ta gosta to še bolj povzročajo (preizkušeno pri mojih dveh). Ponujaj ji tekočino - kar prevreto vodo, ta se ti zdaj v vročini ne more pokvariti, čaj pa se. Če dva dni ne kaka, menda še ni drama, predvsem se ravnaj po njej, al ji je zaradi tega hudo ali ne. Jaz bi ti kakršno koli šarjenje okoli anusa, če ti tega ni naročil pediater, odsvetovala. En neposrečen gib in lahko pride do poškodbe. Pri tako majhnih dojenčkih še odvajal ne predpisujejo radi.

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?