|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna mama bom?
12.2.2013 13:29:50   
Anonimen
Pozdravljene punce!

Zadnjih nekaj dni me mučijo različna vprašanja. Po glavi se mi plete vse živo mogoče. Sem v 33. tednu nosečnosti, malega pričakujemo v začetku aprila (kar bo zelo kmalu). Sem redna študentka, brez kakršnekoli štipendije, partner pa je spet ostal brez službe. user posted image Vse bi bilo v redu in ok, če bi se on dalje zanimal in iskal delo. Tako pa od njega nič od nič. Stalno razmišljam kako bo, ko pride mali na svet, kako sem lahko tako neodgovorna in niti ne vem če bom lahko malemu nudila vse kar bo potreboval. Dosti jočem, se božam po trebuščku, ki je vsak dan večji, gledam sličice od ultrazvoka, in se opravičujem malemu bitjecu, da nisem prej o tem razmišljala.user posted image Moj dragi pa vse jemlje tako z lahkoto. Ne vem, od kod bomo pobirali denar. Prej sem še lahko delala preko študentskega, da smo lahko nekaj stvari za malega že kupili, voziček hvala bogu že imamo. Zdaj sem pa vsak dan bolj okorna, težko stojim na nogah dalj časa, ponoči se ne naspim. Ne vem kako se naj razvedrim in pomirim, dragi o tem, da bi si iskal službo niti ne želi govoriti. Če pa načnem to temo, je pa že ogenj v strehi in že sem jaz tista najslabša (ker bi po njegovem tudi jaz še lahko delala - tako pa baje samo cmizdit znam). Trudim se narediti čim več izpitov, do sedaj mi vsaj to uspeva.

Ne vem, kako naj postopim, da bi lahko mirno rešila te težave. user posted image Če ne kaj drugega, sem si vsaj dušo malo olajšala, ko sem izlila svoje občutke na ta forum. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšna mama bom?
12.2.2013 14:13:58   
ronja
Kar se denarja tiče: ni nepomemben, vendar kadar si v stiski, ljudje pomagajo - ne nujno tisti, na katere si računal, kdo pa vsekakor. Oblačila in opremo za otroka boš gotovo lahko dobila zastonj ali pa ti bo kdo posodil, samo rečt moraš! Ljudje radi damo oblekice svojih otrok nekomu, ki mu bodo prišle prav. Če nisi preveč fensi šmensi, lahko na ta način ogromno prihraniš. Prvi otrok ej res večji strošek, vendar se veliko stvari da dobit rabljene in potem ni tako hudo: voziček že imaš, itd... En velik strošek je lupinica, ki ne sme bit karambolirana, zato je malo problem kupovat rabljeno. Vendar zdaj dobiš paket ob rojstvu otroka od države, kjer je not tudi lupinica, ki ni zanič na testih, tako da imaš to glavno reč pokrito. Nabere se sicer še vseh ostalih: banjica, krtača, glavniček za temenca, termometer za vodo, itd... vendar tudi ni tako grozno, pa do pdpja imaš še 2 meseca in lahko vmes tudi kaj zaslužiš prek šs.
V paketu so lahko tudi nekatere take reči, če skup skombiniraš. Pa tudi dodatek za nego otroka ali kako se že reče, boš dobivala - mislim, da je 255€. Če stanuješ v sobici v študentu, nimaš velikih stroškov in bi s tem nekak morala prit skozi. Če imata pa najemnino, je pa seveda malo drugače...

največ kar lahko narediš za malo bitjece, da se zmeniš s partnerjem. Če si zdrava, res lahko tudi ti delaš. Vendar če je zdrav tudi on, lahko dela tudi on. Najboljše bi bilo, da bi se oba potrudila, ker ko se mali rodi, ti verjetno res ne boš mogla navemkaj... Naredita skup plan, kaj vse je še treba kupit in izračunajta okvirne stroške. Ko imaš opremo, sam dojenček niti ne stane bogevekaj - če ga dojiš, seveda - mleko v prahu je pa drago. Če ga imaš brez plenic, se tudi to precej nabere, vendar se moraš za to odločit iz kakih drugih razlogov, ker je kar zalogaj;).

Kar se tiče tega, da bi otroku nudila vse, kar rabi: tega nihče ne more: kdor ima materialno dovolj, pa navadno nima dovolj časa ali je kaj tretjega - misliš, da rabi mir, se pa rabi pocartata ali obratno... včasih pač falimo. Delamo napake, zato otrok še ne bo zafuran,. Zdaj vidiš vse skup bolj črno, ker si se zaciklala. Začni na začetku: naredi seznam, kaj vse rabiš za otroka in najdi, kje bi te stvari lahko dobila in/ali kako zaslužila. Potem pa pojdita od točke do točke.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšna mama bom?
12.2.2013 14:23:32   
Mamaja
Draga anonimna,

očitno vsaj v začetku ne boš bogata mama, boš pa vseeno lahko zelo dobra mama svojemu otročku. Vem sicer, da je z manj denarja težje zadovoljevat vse potrebe mlade družine, ampak po drugi strani bo otrok sprva potreboval predvsem tebe oz. vaju s fantom, pa vajino pozornost. Ali bo imel nov ali star voziček, drage ali doma narejene igrače, nove ali že nošene cunjice, mu še kar nekaj časa ne bo pomembno. V tem obdobju mu dajaj tisto, kar imaš - svojo ljubezen in čas.

Potrudi se, da pred rojstvom svoje bebice narediš čim več izpitov. To ti bo tudi malo preusmerilo pozornost od finančnih težav in se boš zato manj sekirala. Menda je tudi znanstveno dokazano, da stres in sekiranje škodita plodu oz mu ne koristita, zato se le potrudi, da svojega user posted image ne boš že v trebuhu izpostavljala temu. Pa preštudiraj tudi, kako lahko v dani situaciji dobiš čim več od države in družbe - pravočasno oddaj vse vloge za porodniško in vse možne pomoči (pomoč ob rojstvu otroka od države in še od občine), prijavi se še za kako pomoč za študente, če obstaja.... S tem denarjem sicer ne boste obogateli, vam pa lahko pomaga na začetku.

Tvojega dragega bi bilo pomoje treba malo zbrcat, če ne išče službe. Vendar se pa po drugi strani lahko tudi sam pri sebi sekira, ker je ravno zdaj izgubil službo, pa ti tega kot "pravi moški" noče pokazat. Jaz bi ga na tvojem mestu vprašala, če mu lahko kaj pomagam pri iskanju službe ali kako drugače, potem bi ga pa pustila, da sam skuša uredit zadeve. Če ga boš stalno priganjala, naj si najde službo, lahko dosežeš tudi ravno nasproten učinek od želenega, če je tak značaj.

Glede tvoje službe pa: 33. teden je že kar visoka nosečnost, zato ni veliko možnosti, da boš še veliko delala, sploh ne fizično. Kaj pa kakšne inštrukcije iz predmeta/predmetov, ki jih obvladaš? A si na to pomislila? To od tebe ne bi zahtevalo večjega fizičnega napora, le nekaj psihičnega, inštruirala bi lahko tudi pri sebi doma, delavnik je dokaj fleksibilen, pa vsaj nekaj denarja bi ti prineslo vse skupaj.

Torej punca, glavo pokonci in pogumno, pa poskušaj čim več potegnit iz trenutnih rzamer. Otročku boš bolj koristila, če boš optimistično iskala rešitve, kot če jokaš zaradi težav. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšna mama bom?
12.2.2013 14:25:53   
pika89
Pozdravljena!
Tudi sama sem študentka, moj partner pa je na srečo trenutno zaposlen. Te popolnoma razumem, kako se počutiš. Jaz sem tudi nehala prek študenta delat ker me nosečnost fizično precej izčrpa user posted image Glede partnerja: spet je izgubil službo? Seveda bi moral takoj začeti iskati novo službo, saj mora prevzeti odgovornost in skrb za vajinega otroka! Zdaj ni čas da se on obnaša kot en otrok in čaka, da mu bo idealna služba oz. denar padel z neba! Pa tudi to se mi zdi nesramno, ko pravi, da pojdi sama delat. V tem stanju nimaš več kaj počet na nogah... Morda pa je partner le slabe volje in se počuti slabičnega ker je zopet izgubil službo in nima volje iskati nove (to sicer ni izgovor, ampak ga poskušaj razumet)...potem se poskušajta lepo pogovoriti, če se seveda da, na miren način...kako naprej. Postavi ga pred dejstvo, da je sedaj odgovoren za otroka in se mora potruditi po najboljših močeh, da bi mu nudil največ kar je v njegovi moči. In ni časa, da se smili sam sebi in čaka da se boi nekaj zgodilo samo od sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšna mama bom?
12.2.2013 15:50:08   
ursonok
Ne bom povedala nič novega, kar ne bi že punce pred mano ... problem ni denar, to se bo poštimalo, slej ko prej. Največji problem je odnos med vama oziroma drža tvojega fanta.
Sicer nikakor nisem zagovornica tradicionalnih vlog, a tu nimamo izhoda: ženska je (visoko)noseča, ne more delati, sploh pa ne zdajle iskati nove službe, po porodu si precej časa "odklop" (odvisno od ženske, ene po enem mesecu skakljajo okoli, druge fašejo poporodno depresijo in se par let ne izvlečejo ven). Tako da tu moški hočeš nočeš mora postati "moški", če že prej to ni bil - mora preskrbeti družino, poskrbeti za to, da nihče ne bo lačen, da njegova ženska ne bo napsihirana, da bo pomirjena in se bo počutila varno, da se bo lahko posvetila sebi, porodu, potem otročku - njegovemu sinu ali hčerki!
Morda je res, kar pravi Pika - da je zamorjen, ker je izgubil službo itd itd. A naj ga to motivira za iskanje nove. Kmalu bo ne samo mož, ampak tudi oče, a ga to ne spodbuja dovolj? A ni to lepo? Končno ena pomembna vloga, kjer se bo lahko izkazal - vstajal ponoči, pomagal pri otročku, delal, služil in gledal, kako njegov naraščaj raste in se razvija?
Skratka, treba je tvojega spravit k sebi. Kako, ne vem, nisem dovolj pametna. Morda gre le za hipno krizo, lahko pa tudi za neodgovorno držo, ki bo trajala dlje. To zna biti rpoblem.

O tem, da boš slaba mama, pa ne razmišljaj preveč - vse smo slabe mame, saj zna vsaka najti kaj, pri čemer ni (tako) dobra, kot bi rada bila. In vse smo na trenutke site vsega. A tako razmišljanje ne vodi nikamor. Dobra mama boš, verjemi!

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna mama bom?
12.2.2013 16:12:03   
MissTerious
Avtorica te debate, kontaktiraj me, imam kar nekaj lepih oblačilc za novorojenčka oz. dojenčka za podarit...vse se da, če se hoče! Včasih tudi s pomočjo RR-jevk...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšna mama bom?
12.2.2013 22:15:34   
vesper
anonimna tudi jaz ti z veseljem kaj podarim. Imamo zdaj tudi doma dojenčka, ki bo kmalu prerasel stvari in ti lahko kr nekaj odstopim. Kontaktiraj me na zasebno in se lahko vse dogovoriva.
Pa le pogumno, vse se bo uredilo. Najbolj pomembna je itak ljubezen in predanost otročku.

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna mama bom?
13.2.2013 19:07:51   
sover
Slaba mama ne boš, ker se slabe mame takole sigurano ne sekirajo. Malčku ponudi vso ljubezen, kijo premoreš, pa bo 3/4 narejenega.
Kar se tiče partnerja, je druga zgodba. V takih primerih lahko pomaga le odkrit pogovor. Če vama vprvo pogovor ne use, nikar ne obupaj. najbrž ga tarejo stvari, ki jih niti pri sebi nima razčiščenih. Daj mu nekaj časa, a bodi vztrajna, da rešita zadevo, preden se otrok rodi. Srečno, študentka!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšna mama bom?
14.2.2013 8:05:03   
bskrle
Tvoj partner nima pojma, kaj se dogaja s tabo,s tvojimi čustvi in mu je vse tuje.
Fino bi bilo,da bi šla na obisk kam, kjer imajo dojenčka, da kakšno reče s kakšnim novopečenim očkom.
To ej zanj popolnoma nov svet, tako da siljenje ne bo pomagalo.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšna mama bom?
14.2.2013 8:15:38   
tassi.k
Mi je kar hudo, ko tole berem...tudi jaz imam doma zelo lepo ohranjeno lupinico, ki sem jo hotela prodat in ti jo z veseljem podarim. Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo.

Pozdravček.

Nataša

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšna mama bom?
16.2.2013 16:00:54   
nicolette

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene punce!

Zadnjih nekaj dni me mučijo različna vprašanja. Po glavi se mi plete vse živo mogoče. Sem v 33. tednu nosečnosti, malega pričakujemo v začetku aprila (kar bo zelo kmalu). Sem redna študentka, brez kakršnekoli štipendije, partner pa je spet ostal brez službe. user posted image Vse bi bilo v redu in ok, če bi se on dalje zanimal in iskal delo. Tako pa od njega nič od nič. Stalno razmišljam kako bo, ko pride mali na svet, kako sem lahko tako neodgovorna in niti ne vem če bom lahko malemu nudila vse kar bo potreboval. Dosti jočem, se božam po trebuščku, ki je vsak dan večji, gledam sličice od ultrazvoka, in se opravičujem malemu bitjecu, da nisem prej o tem razmišljala.user posted image Moj dragi pa vse jemlje tako z lahkoto. Ne vem, od kod bomo pobirali denar. Prej sem še lahko delala preko študentskega, da smo lahko nekaj stvari za malega že kupili, voziček hvala bogu že imamo. Zdaj sem pa vsak dan bolj okorna, težko stojim na nogah dalj časa, ponoči se ne naspim. Ne vem kako se naj razvedrim in pomirim, dragi o tem, da bi si iskal službo niti ne želi govoriti. Če pa načnem to temo, je pa že ogenj v strehi in že sem jaz tista najslabša (ker bi po njegovem tudi jaz še lahko delala - tako pa baje samo cmizdit znam). Trudim se narediti čim več izpitov, do sedaj mi vsaj to uspeva.

Ne vem, kako naj postopim, da bi lahko mirno rešila te težave. user posted image Če ne kaj drugega, sem si vsaj dušo malo olajšala, ko sem izlila svoje občutke na ta forum. user posted image



prvo kot prvo moje sožalje za takšenga partnerjauser posted image ...pa ki se to najdejo taki moški......moški mora za familijo skrbet in nudit nek standard svoji ženski in otročičku.....očitno se boš morala sama znajt .....jaz semmojemu rekla da mora to in to nabavit ker je otrok njemu in njemu je to logično da mora za svoj baby poskrbet.....user posted image zdaj se ne smeš jokat tvoj otročiček že vse čuti..tudi če si zaskrbljena...vem da je to težko......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšna mama bom?
16.2.2013 16:26:24   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: nicolette
...pa ki se to najdejo taki moški......moški mora za familijo skrbet in nudit nek standard svoji ženski in otročičku.....očitno se boš morala sama znajt .....jaz semmojemu rekla da mora to in to nabavit ker je otrok njemu in njemu je to logično da mora za svoj baby poskrbet.....

Sori, ampak meni je to bilo tako zabavno brati. Ja, če boš tak, kot jaz prebrala, kaj si napisala... ja, tudi pri vas ni moški poskrbel, ampak si mu ti rekla, da to MORA. user posted image  

(odgovor članu nicolette)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšna mama bom?
16.2.2013 16:39:28   
nicolette

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: nicolette
...pa ki se to najdejo taki moški......moški mora za familijo skrbet in nudit nek standard svoji ženski in otročičku.....očitno se boš morala sama znajt .....jaz semmojemu rekla da mora to in to nabavit ker je otrok njemu in njemu je to logično da mora za svoj baby poskrbet.....

Sori, ampak meni je to bilo tako zabavno brati. Ja, če boš tak, kot jaz prebrala, kaj si napisala... ja, tudi pri vas ni moški poskrbel, ampak si mu ti rekla, da to MORA. user posted image  



pravi moški že ve sam od sebe kaj MORE...brez da mu kaj rečeš.....vse drugo niti ni omembe vredno

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšna mama bom?
21.2.2013 11:16:59   
manibo
Pozdravljena...
preberi si knjigo Dojenje in materinstvo iz srca. Denar in materialne stvari so otrokom najmanj pomembne.

(odgovor članu nicolette)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?