|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Reš vs LJ vs MB
27.11.2013 11:22:48   
Adelle
A bi mi lahko katera razložila kako potekajo postopki v Lj in MB? Pri Rešu vem kako je, me pa zanima kako je drugje ker razmišlajava o menjavi centra.

Predvidevam da izvide k mava pri Rešu vzameva s sabo in potem oni nardijo dodatne preiskave? Kakšne pa?

Pa zanima me kdaj imajo UZ (pri Rešu so zelo zgodi), kako punkcijo imajo (na živo ali s kakšno injekcijo ipd.), kako je po ET? Sej veste kaj sprašujem, če se keri da napisat mi bi bla ful hvaležna...


Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Reš vs LJ vs MB
27.11.2013 13:56:15   
Anonimen
Adelle,

jaz sem bila štiri postopke v LJ, v bistvu nimam kaj dosti pripomb, ampak razlika med MB je velika. Sicer sem bila nazadnje v LJ leta 2010, tako da se je mogoče že kaj spremenilo, ne vem to bodo povedale tiste, ki so sedaj v postopku.

Folikometrija poteka v LJ v jutranjih urah, ponavadi se vse ženske natepejo tako da včasih kar dolgo čakaš, tudi vprašanje zasebnosti je tukaj dokaj sporno, glede na to, da slišiš vse, kar doktor govori tisti ženski pred tabo, ker so kabine zagrajene samo do meter pod stropom.
MB, dobiš uro za UZ, na samem UZ dobiš številko in te pokličejo v kabino, ko si na vrsti, kabine so ločene od prostor, kjer se opravlja merjenje foliklov, tako da ne slišiš, kaj se dogaja tam notri pred tabo. Tudi razlika med kabinami za merjenje folikov je neprimerljiva, v LJ je majhna in v njej imaš samo stol, v MB je v kabini tudi mizica (kjer odložiš stvari) in umivalnik, da se lahko malo očediš pred merjenjem.

Punkcija, v LJ ni narkoze, dobiš inekcijo ketonala in lokalno,v MB imaš možnost narkoze. Po punkciji počivaš v obeh centrih.
ET, no tudi ni dosti razlike, pač splezaš na stol in opravijo.

Jaz sem se za MB odločila zato, ker mi v LJ pri štirih neuspelih postopkih niso želeli ničesar spremeniti, nobene nove raziskave, ponovne laparoskopije, histeroskopije, nič vedno je bilo isto da enkrat nam bo že uspelo. Pa ne bi komplicirala, če bi imela slabe zarodke, pa sploh ne, ker sva v vseh štirih postopkih imela tudi zamrznjenčke, ki so se tudi odmrznili, torej sem imela v LJ skupaj 8. ET-jev.

KO sem prišla v MB na razgovor in predstavila dr. Reljiču rezultate iz LJ, je takoj rekel, da tukaj nekaj ne štima in mi povedal tudi, na kaj sumi. Potem naju je naročil, na preiskave (spolne bolezni, delovanje ščitnice, test za autoimune bolezni, ...) poleg tega sem imela takoh UZ, kjer je potrdil svojo ugotovitev (moja diagnoza hydrosalpix - posledično nemogoča zanositev), zato me je takoj poslal na laparo in histero, in tri mesece po teh operacijah sem zanosila v IVF postopku.

Torej, zame je bila razlika med LJ in MB ogromna, predvsem v korist MB...ja vem, da bodo sedaj rekle, tiste ki jim je uspelo v LJ, da hvalimo vedno center, kjer nam je uspelo, ampak ne gre samo za uspelost, gre tudi za sam odnos. Moj dr. v LJ mi nikoli ni povedal nič novega, na vsakem posvetu mi je povedal enako in ničesar v terapiji spremenil, v 15. minutah sem bila v njegovi pisarni in ven, medtem ko sem bila na prvem posvetu v MB notri vsaj 45. minut. Dr. se je posvetil vsem najinim izvidom (sem imela seboj vse kopije izvidov iz LJ), skupaj smo predebatirali vzroke in možnosti zdravljenja za naprej.

Aja, je pa slabost MB pot, jaz sem se vozila v MB iz LJ, sem pa tam spoznala ženske, ki so se vozile še dlje
no to je moja izkušnja, upam da ti bo kaj pomagala pri odločitvi.

(odgovor članu Adelle)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Reš vs LJ vs MB
28.11.2013 10:05:14   
limonca*
Bila sem v vseh treh centrih tko, da poznam stvari.
Meni osebno bistveno ni bilo neke razlike, le, da npr. pri Rešu nisem potrebovala dopusta/bolniške za dneve UZja, medtem ko sem v LJ in MB imela bolniško tiste dni, ker v Lj začnejo z UZji ob 7.30 (če si tam malo pred 7 uro boš verjetno prva na vrsti), v MBju pa so UZji čez celo dopoldne.
Reš dela punkcijo na živo, v LJ dobiš ketonal in lokalno, MB narkozo. Lahko samo rečem, da je pri Rešu punkcija veliiiiikooo bolj prijetna kot na GK.
ET je isti.

Če so ti pomembni prostori in opremljenost, potem pejt v MB, tam majo res najboljše urejeno, čeprav meni to ni bilo pomembno. Niti mi ni bilo pomembno, da na GK punca, ki je za teboj v kabini vse sliši (konc koncev smo tam iz istega razloga in če sliši kok mam velike folikle res ni nič takega).

Načeloma so imele punce v MBju lepše zarodke kot drugje - no, pri meni ni bilo tako, je bil rezultat daleč najslabši. Je pa res, da ti po parih neuspešnih postopkih naredijo določene preiskave, ki ti jih drugje ne .

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Reš vs LJ vs MB
28.11.2013 10:56:18   
Adelle
Punce, hvala za informacije. Me bo sigurno se kaj zanimalo...

Zdej me recimo zanima kako je s placevanjem? Pri Resu se dodatno placujejo skor vse krvne preiskave, SPB, hormoni, vse... s tem da do lani smo tud vaginalete kupoval. Mene to blazno moti glede na to da sm v postopek preko zavarovalnice, ne pa samoplacnisko...

Kako je drugje?

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Reš vs LJ vs MB
28.11.2013 11:07:49   
aspera
Jaz ti lahko povem samo za Ljubljano, ker drugje nisem bila. Za sabo imam ICSI postopek in mi ni bilo potrebno plačati popolnoma nič. Še progesteron po ET-ju (Estima), ki je bil še do nedavnega na bel recept, je sedaj na zelen recept. Drugače so v Ljubljani prijazni, koliko so pa profesionalni pa ne morem soditi, ker, kot sem že rekla, nimam s čim primerjat user posted image . Mene je motilo edino to, da so mi vse do punkcije obljubljali, da lahko dobim analgezijo, na dan punkcije pa sploh niso hoteli nič slišat o tem. Res je pa, da sem imela samo 3 folikle in so vedeli, da bo hitro mimo (tako da ni bilo hudo), ampak imam občutek, da ne bi imelo veze, tudi če bi jih imela 20. Čez vse ostalo pa nimam kakšnih pripomb.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Reš vs LJ vs MB
29.11.2013 12:55:29   
Adelle
aspera hvala za dogovor... meni je tudi to pomembno kako delajo punkcijo ker sem do zdej mela ful boleče punkcije in ne vem če bom zmogla spet čez vso to bolečino. To je še en plus več zakaj sva se odločila za MB.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?