|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   barvanje las
17.9.2005 19:35:51   
elze
Drage nosecke zanima me vase mnenje in vase izkusnje v zvezi z barvanjem las med nosecnostjo.

Sem nekje prebrala da se kemikalije odsvetujejo, da jih vseeno nekaj v kontaktu z lasiscem prodre...in da to za pikico ni dobro...vsaj naj bi prve 3 mesece potrpela...

Po drugi strani pa se z izrastkom ze gabim sama sebi! Razmiljsam kako so tudi deodorantni in parfumi kemikalije ki jih dajamo v stik s kozo...Tako da razmisljam vseeno naslednji teden poklicati svojo frizerko...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   barvanje las
17.9.2005 19:38:51   
Anonimen
Dr. Pušenjak je enkrat odgovarjal na to vprašanje na MON-u. Nič ni škodljivo.

(odgovor članu elze)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   barvanje las
17.9.2005 19:45:25   
Primoza
To ne drži povsem, nekatera barvila se lahko kopičijo v telesu in prehajajo tudi v plod. Težko je oceniti na hitro, katera barva las je najmanj škodljiva, ker na internetu kar mrgoli publikacij o tem.. Osebno se ne bi intenzivno barval, saj bo še čas za to. Naredite si raje kake pramene.


(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   barvanje las
17.9.2005 19:58:43   
jazz
Ni tako škodljivo, da se ne bi smela pobarvati. In še to,za navadno barvo se uporablja ponavadi 6% hidrogen, za blond pramene pa 12%- tako da bi bila navadna barva verjetno manj škodljiva.

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   barvanje las
17.9.2005 20:03:59   
Primoza
Vodikov perosid samo razkroji naravno barvo "pobeli". Ostalo pa so barvila ki sledijo.

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   barvanje las
17.9.2005 20:15:01   
Felicity
Mislim, da gre za pretiravanje. Vse pač ne more tako zelo škodit. Če ne bi odsvetovali, kot razna zdravila. Seveda v mejah normale. Ne da bi se barvala vsak teden.
Do sedaj sem si 1x barvala celo glavo in 3x delala pramene.
Pomembno je, da si sam sebi všeč. Vsaj zame.

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   barvanje las
17.9.2005 21:59:47   
soncicaT
Jaz sem si enkrat že pobarvala narastek, mene ni tolk to motilo kot me je vonj po barvi, se mi je začelo kar spat in rahlo vrtet in strah meje bilo da bom skupaj padla...kar se je tudi že zgodilo v tem frizerskem studiu, na srečo ne meni...problem je tudi vročina (fenanje strank), itd...

Sem komaj čakala da bom zunaj.

Vsaka pač drugače prenaša barvanje...


(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   barvanje las
17.9.2005 22:18:53   
sania
Menda, da naj nebi škodovalo, vendar jaz mislim, da vseeno ni fajn izzivati usode. Jaz sem se pobarvala nazaj na svojo barvo predno sem načrtovala zanosit, tako da sedaj nimam problemov z narastkom.

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   barvanje las
17.9.2005 22:26:41   
Marogica
Jaz sem se barvala celo nosečnost, enkao kot pred njo in ni bilo problemov. Škodljivi dejavniki se nam kopičijo tudi preko ostalih stvari, tako da tega v celoti ne moreš preprečiti. (onesnažen zrak, zdravila....) Jaz sem se v nosečnosti pobarvala 2x-torej pač nisem pretiravala, pa še to bolj po narastku.

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   barvanje las
17.9.2005 23:08:25   
kapica
Jaz nic ne bom z zagotovostjo trdila.
Sem pa sama vprasala svojo frizerko pred kratkim, kako je s tem, glede na to da sama cakam da bom .
Pravi da ni skodljivo, da dandanes niso barve vec tako mocne kot pred leti . Sicer nic ni 100%, ampak koliko se jih barva med nosecnostjo, jaz mislim da ne bi imela strahu in bi zaupala frizerki. Je pa tudi vprasanje kaksni frizerji so. Prej mi je ena lase cisto unicila in kdo ve kaj vse na glavo dala, tako da pri njej se ne bi med nosecnostjo barvala, tukaj pri tej sedanji pa opazim ze na lasiscu, da je barva manj "mocna" .


(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   barvanje las
18.9.2005 7:27:48   
SaaS
Meni je frizerka rekla, da je problem v tem, ker v ženski takrat hormoni drugače delajo kot ponavadi. Zaradi tega se tudi lasje drugače obnašajo in včasih kakšna barva sploh ne prime ali pa je na koncu čisto drugi odtenek kot ponavadi.
Jaz sem si delala pramena med nosečnostjo.

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   barvanje las
18.9.2005 7:45:56   
KIRA
v glavnem imajo VSE barve za lase, ki niso popolnoma naravne (recimo kana), kancerogene sestavine. to sem pred nedavnim gledala na TV.
predvsem temne barve, ki vsebujejo ogromno pigmenta/barve. eno ali dve barvanji na splošno ne škodi, vpliv se pojavlja ob dolgotranjnem oz. stalnem barvanju, kjer LAHKO, ni pa nujno, pride do vplivov na organizem. odvisno od tvoje dovzetnosti za take sestavine in nagnjenosti k obolenjem.

jaz (ker se pač blondiram), sem omejila porabo oz. se barvam le na vsake 3 mesece med nosečnostjo, da zmanjšam vnos škodljivih stvari vtelo, drgač pa sem se vsak 2. mesec - kot praviš ti zaradi narastka.
vseeno se mi zdi malo pretirano zdaj takoj nehat z barvanjem, če to počnem že leta. seveda je možno, da se mi bo kdaj kaj poznalo, ampak pri blondiranju ti v bistvu samo uničiš pigmente s peroksidm in ni takoooo velik rizik, pravzaprav se mi zdi verjetnost, da bom zbolela za rakom večja, ko berem, kaj vse se nahaja v naši "pitni" vodi, zelenjavi (npr. težke kovine), ali pa ko sem v bližini kakih kadilcev. po mojem je barvanje v primerjavi s temi rizičnimi faktorji, kot rizik minimalno. seveda pa nisem strokovnjak in ne morem rečt, da ni primerljivo z ostalim..


(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?