|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se izogniti prehladom, virozam v slu
19.9.2005 8:45:39   
marty5
Namreč, prihaja sezona raznih obolenj. Že tako sem nagnjena, da poberem vse živo, zdaj v nosečnosti pa sploh. Kako se lahko izognem bolezni v službi? Kako si lahko nosečnica ojača odpornost?

In nenazadnje - koliko lahko škodijo viroze in prehladi otroku?

Hvala za pomoč in nasvet...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako se izogniti prehladom, virozam v slu
19.9.2005 8:51:44   
MarijaPo
Predlagam ti, da si veliko peres roke (in se nikar ne dotija nosa z rokami, ki niso ful oprane).
Pazi tudi, da kdo ne kiha vate ali pa v tvoji blizini (magari se delaj da si bolana in dihaj v sal, kadar kdo kihne). Ko nekdo kihne, majhne infektivne kapljice napolnijo prostor do velikosti 1 sobe, tako da pazi, da nisi v takem zraku, kjer je kdo kihal.
Seveda pazi, da te ne zebe in da nisi na prepihu.

Pa srecno!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako se izogniti prehladom, virozam v slu
19.9.2005 9:09:02   
mml
Kot ti je napisala že MarijaPo, najpomembnejše je umivanje ali razkuževanje rok. Večinoma poberemo viruse s površin, ki so okoli nas in jih potem nanesemo na sluznice (oči, nos, redkeje usta), od koder potem lahko vdrejo v telo in nam povzročajo težave. Pa seveda poskusi se izogibat zaprtih prostorov in bodi čim manj v stiku z ljudmi, ki so že prehlajeni...vem lažje reči kot storiti.
Kakšnih posebnih zdravil za izboljševanje imunosti pa žal ni...v nobeni res pravi znanstveni študiji niso potrdili pozitivnega učinka Actimela, Imunala in podobnih zadev na imunost. Po drugi strani pa te stvari sigurno ne škodijo...

Čim lepši dan

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako se izogniti prehladom, virozam v slu
19.9.2005 10:27:12   
Pajaca
Ma ne morš se izognt pa konc. V prvi nosečnosti so vsi okol mene zbolel. Jaz imam svojo pisarno in sem šla ven le do wcja. Zjutraj so me klicali za dobro jutro, da se ne upajo zraven mene da ne bom zbolela, da naj jim ne zamerim. A očitno je bilo dosti že to, da sem šla na wc. Pa sem si umivala roke, luftala pisarno....

Dobila sem virozo in bila doma 3 tedne. Po dveh bi šla normalno že v službo, al pa še prej, a moja os.zdr. je bila mnenja, da moram biti 100% zdrava preden grem... raje 120%.

Tako da tud če se te vsi izogibajo, očitno bacili pridejo skozi ključavnico. Ne skrbi, pa da bi bilo kaj narobe. Če faseš ornk prehlad, ali virozo pojdi čimprej na bolniško. Lepo veliko pij čajčke z limono in medom, pa stisni si pomarančni sok (ma to najbolj da vsako jutro počneš zdaj ko so pomaranče) pa jej veliko sadja. Pa boš ozdravela. Pa v službo pojdi ko boš res zdrava in ne ko boš napol.

Škodi pa otroku ne. Ker je otrok zaščiten in mu bolj škodi tole skrbenje a bom zbolela al ne, kot pa dejanska bolezen. Ni pa prijetno, a kaj čmo....

LP

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?